Şimdi Ara

Artık zamanı gelmedi mi ? Oyunlara Ai Türkçe Dublaj !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
7
Favori
5.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Artık zamanı gelmedi mi ? Oyunlara Ai Türkçe Dublaj !!!




    "Günümüzde oyun dünyası hızla gelişiyor ve bu gelişimle birlikte oyunseverlerin talepleri de değişiyor.

    Bir zamanlar yabancı oyunları orijinal dilinde oynamak yaygın bir uygulamaydı, ancak şimdi "Türkçe dublaj" talebi giderek artıyor.

    İşte burada devreye yapay zeka giriyor.



    Yapay zeka, oyunlara Türkçe dublaj eklemek için yeni bir kapı açıyor.

    Bu teknoloji sayesinde, oyunların karakterleri ve hikayeleri artık anadilimizde daha canlı ve samimi bir şekilde deneyimlenebilir.

    Oyunseverler için bu büyük bir adım, çünkü artık oyun dünyasına daha derinlemesine ve kişisel bir bağ kurma şansına sahibiz.



    AI tabanlı Türkçe dublaj, oyunları daha erişilebilir hale getiriyor.

    Yabancı dilde oyun oynamakta zorlananlar için büyük bir kolaylık sunuyor ve Türkçe seslendirmenin oyunların hikayelerine daha fazla derinlik kattığına inanılıyor.

    Ayrıca, bu teknoloji, geliştiricilerin oyunları daha geniş bir kitleye sunmalarına yardımcı oluyor.



    Ancak, her ne kadar AI tabanlı Türkçe dublajın potansiyeli büyük olsa da, insan seslendirme sanatçıları ve çevirmenlerin önemi de unutulmamalıdır.

    İnsan dokunuşuyla yapılan dublajlar, duygusal bağları ve hikaye anlatımını daha da zenginleştirebilir."



    Yukarıdaki yazıyı bile yapay zeka yazdı :)

    Evet arkadaşlar sizde de artık türkçe yerelleştirmelere dublajında eklenmesinin zamanı gelmedi mi ? bunun yapılabilirliği , oyun ses dosyalarının zamanlamaları vs ayarlanabilir mi ? erişmesi ne kadar zor, bu konu altında tartışalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulwi -- 5 Eylül 2023; 12:19:42 >







  • Baldurs Gate 3 Fragmanindan bir kesit, bence baya basarili oldu, yaptigim tek sey youtube linkini rask ai ye vermek herseyi otomatik kendi cevirdi ve ekledi, parali versiyonunda konusmacilari hangi kismi kim seslendirsin, agiz senkronu vs ince ayarlarda yapabiliyorsunuz, bu sisteme sahip bir ceviri grubunun nasil profesyonele yakin sonuclara alabilecegini düsünün.




    Starfield ile de bir deneme daha yaptim, orjinal seslendirme de robot gibi oldugu icin bir nevi benzemis yapay zeka seslendirme :)


  • Ruslar yapıyor Yandex ile ama duygusuz , yapay zekanın duygu algılaması olmadığı için bir insan seslendirmesi gibi yapması mümkün değil.
  • sinnerclown kullanıcısına yanıt

    rask.ai ile bir kac deneme yaptim, evet biraz ruhsuz ama ayni ses tonlamasi vs yinede kullanilabilir gibi geldi, bir kac deneme ile güzel seyler cikabilir,




  • Filmler ve dizilerde olduğu gibi her zaman İngilizce tercih ederim seslendirmeleri şahsen. Yapay zekanın altyazı çevirme kalitesi bile daha çok iyi değilken bana daha erken geliyor bu dublaj işleri için.

  • Benim desteklediğim bir proje senede belki 1 oyun bile Türkçe seslendirmeli olarak çıkmıyor çıkarsa Nadir 1 seslendirme oluyor ya da olmuyor dolayısıyla yapay zeka bu sorunu çözebilir zaten yapay zekadan Zeki Atlı Haruncan Umut Tabak Nihan Omuz (TLOU Ellie) performansı beklenemez. Artık zamanı gelmedi mi ? Oyunlara Ai Türkçe Dublaj !!! 

  • ulwi U kullanıcısına yanıt

    İnsan sesi kadar duyguları tam veremese bile bence çok güzel olmuş. Özellikle Starfield'dan Andreja çok güzel uymuş. Bu hızla bir kaç seneye çok daha gelişir.

  • Bu ücretsiz versiyonu, paralı versiyonda bir çok ince ayara vs destek veriyorlar, bunun gibi başka yapay zeka sistemleri de vardır kesin, araştırıp bu konu altında denemeleri paylaşabiliriz.
  • 1dk veriyor 10dk keşke verse, aynı kalitede hizmet veren pc uygulaması varsa ona da razıyım kaynak kullanarak yapsın, ancak 50dk için bile faiş fiyatlar istiyor rask ai keşke diyoruz orjinal kullansak desteklesek, bunlar bizi sabancı sanıyor sanırım dolar olarak bile aşırı pahalı

  • ElevenLabs bu konuda oldukça başarılı bence. Aşağıda geçen haftalarda betadan çıkan çok dilli model ile bir denemem mevcut. Metni ChatGPT yazdı.

  • ulwi U kullanıcısına yanıt

    Gayet güzel bence.

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt

    bu baya iyi

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    Evet başarılı, Rask.ai nin farkı sesi de orjinal karaktere benzeyiyor ve direk videodan alıyor bütün datayı, metin yazmana gerek kalmıyor, ses veya video dosyasını veriyorsun sadece otomatik çevirip dublaj yapıyor.

    Çeviri grupları belki deneyip bir örnek yaparlar dosyalara erişimi basit bir oyunda.
  • Altyazı olsun ona da razıyız dublaj lükse kaçıyor
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt

    Bunu denermisin


    https://dosya.co/9d0dys8wg3zx/Gord_Intro.mp4.html

  • sinnerclown kullanıcısına yanıt

    Whisper ile speech-to-text, deepl ile çeviri, ElevenLabs ile de (metnin bir kesitini) seslendirdim. Edwin adlı topluluk tarafından oluşturulan sesi seçtim. Biraz baştan savma oldu :) Daha profesyonel bir işte doğru ses için model eğitip voicelab içindeki parametrelerle ince ayar yapılabilir.

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt

    Orjinaldeki adamın sesini klonlayıp metne okutsak ve videoyoya import etsek hoş olurdu.

  • sinnerclown kullanıcısına yanıt

    Ücretli üyelik ses klonlama hizmeti veriyor ama o videodaki seslendirmeyi yapan kişinin sesini izinsiz klonlamak illegal olur. Ama bu alandaki teknoloji çok hızlı gelişiyor. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda tüm seslendirmeler yapay zeka ile yapılmaya başlanır. O zaman firmaların kendisi de çoklu dil desteği sunabilir belki.

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt

    Neyse şimdilik emekliyoruz yakında koşarız.;)

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    İllegal mi? Sence umurlarinda olur mu?
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Hocam Türkiye için konuşursak sesi izinsiz klonlanan adamın gelip burada dava açacağını pek sanmıyorum. Ama yasa dışı veya etik olmayan bir eylemi birilerinin umurunda olup olmamasına göre yapmak veya yapmamak bana doğru gelmiyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.