Şimdi Ara

ARTIK YAN SANAYI PARCA KULLANMAK ZORUNLU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
2.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piastre

    quote:

    Orijinalden alıntı: ARES007

    quote:

    Orijinalden alıntı: Piastre

    quote:

    Orijinalden alıntı: ARES007

    quote:

    Orijinalden alıntı: Piastre

    Düzenleme Trafik Sigortasıyla ilgili. Kaskoyu ilgilendirmiyor. Forumda galiba acemi sürücüler çoğunlukta uzun olacak ama biraz detaylandıralım canınız sıkılmasın.

    Kaskonuz siz istemedikçe yan sanayi kullanmaz çünkü poliçeniz hazırlanırken orijinal yahut eşdeğer parça seçebiliyorsunuz tabi bu durum poliçe fiyatına da yansıyor.

    Fakat kaskonuz yok kazada kusurunuzda yok o halde masrafları kusurlu tarafın trafik sigortası ödüyor.

    Trafik eksperi, aracın bulunduğu yetkili ya da özel servise hasar tutanağı için gider sizde orada hazır bulunun eğer sigorta şirketi eksperin no sunu mesaj atmadıysa servisten öğrenin. Eksperi arayıp hangi gün ne zaman geleceğini sorun randevulaşın. Hiç olmadı servisi bilgilendirin orijinal istediğinizi iletsinler.
    Çünkü sorunlar bundan sonra başlıyor;

    Eksper orijinalmi eşdeğer parçamı diye sorar orijinal isterseniz önceden belirlenmiş yan sanayi parça fiyatı ne ise sigorta onu karşılar üstünü siz tamamlarsınız. Orijinal istemezseniz eşdeğer kullanılır şayet bulunmaz ise ücret ödemeksizin orijinal parça kullanılır. Ama siz orada yoksunuz serviste ne istediğinizi bilmiyorsa öncelik eşdeğer parçanındır. Servisten aracını teslim almaya giden sürücüler orjinal kullanılmadığını öğrenince ortalık karışıyor :)

    Sigorta şirketleri eşdeğer adı altında ne idüğü belirsiz parçalar kullanıyor bu konuyla ilgili herhangi bir düzenleme yoktu. Şimdi en azından TSE standardı geldi uygulamada sorunlar olsa da en azından ufak bir adım. Bu durumda şikayet edenler sigorta şirketleri çünkü 2 yıl sonra uygulanacak akreditasyonlar bugünden belli ve epey kazık kaliteli ve daha pahalı parça kullanıp kardan zarar edecekler.

    Düzenlemenin trafik sigortasına geldiğini benim dışında başka birinin anlamış olması güzel. Ancak bence siz de acemisiniz.

    Örneğin siz kırmızıda beklerken ben sizin aracınıza çarptım. Yüzde yüz kusurluyum. Benim trafik sigortam sizin hasarınızı karşılayacak. Düzenlemeye göre aracınızın hasarı benim trafik sigortamın anlaşmalı servisine çekilecek ve sigortalıcının bulduğu ucuz parçalar ile onarılacak. 2 sene sonra örneğin benim suçum olan kazada kırılan stoplarınız sararıcak, tampon tırnaklarınız ufak bir kazada kırılacak, bagaj armalarınız sökülecek ama gerektiği gibi takılmayacak. Yani aracınız aslında yarım onarılmış olacak. Siz aracı teslim alırken bir kağıda imza atacaksınız ve herşey bitecek. Daha çıkacak hiçbir arızaya karışılmayacak. Sigortadan talepte bulunduğunuzda yıllar sürecek davalar açılacak. Çünkü ortada yetkili servis yok. Çünkü ortada imaj yok. Aracınıza yetkili servis dışında anahtar değdiği için garantiniz olmayacak. Sıfır aracınız sizin için bile ikinci el olacak. Üstelikte HİÇ SUÇUNUZ YOKKEN.

    Tse yi savunmayın zaten. Tse nin ne demek olduğunu bilmiyorsanız televizyondan bir ürün sipariş edin ve görün tse nelere bile veriliyor.

    Bunu bile savunanlar varya...

    Bu konuyuda örnekleyelim insanların kafası karışmasın.

    Aracıma çarptınız ve siz suçlusunuz

    1- Kaskom varsa ona yaptırırım. Dosya kapanınca kasko şirketim yaptığı masrafları sizin sigorta şirketinize fatura ederek geri alır. Ve kasko bozulmamış olur.

    2- Kaskom yoksa direkt sizin trafik sigortanızla muhatap olurum. Eşdeğer parça kullanmak zorunlu değil ben istemezsem kullanmazlar tabi extra ücret ödemem gerekir (ilk mesajda detaylı anlatmıştım)

    3- Anlaşmalı servise götürmem ZORUNLU DEĞİL istediğim yere götürürüm fakat y.servise götürmüşsem ve trafik sigortasının bu servisle anlaşması yoksa y.servis benden extra ücret ister yani aracımı sırf orada yaptırmam için benden para talep eder fakat özel servislerin çoğu istemez.

    4- Onarımı ve dosyaları hangisi takip etsin? Kendi kaskom mu yoksa sizin trafik sigortanız mı?

    * Eğer kasko poliçemde orjinal parçalar kullanılmasını istemişsem kesinlikle kaskoma yaptırırım fakat orijinal değilde eşdeğer parça kullanılmasını talep ederek daha uygun prim ödemeyi hedeflemişsem kesinlkle kaskoyu bulaştırmam bazı sakıncaları var.

    * Nedir bu sakıncalar? Kasko poliçeye bakar hükümleri ne ise onu uygular Trafik sigortası ise zararı tanzim eden yasalarla hareket eder.

    * Mesela eksesuar diyelim. Orijinal ya da yan sanayi ne olursa olsun trafik sigortası bunu karşılar çünkü zarar tanzimidir fakat kasko poliçeye bakar eğer aksesuar maddesi yoksa yapmaz.

    * Kasko yaptırırken orjinal parça olmasını istemiştiniz ama aksesuar maddesini işaretlemediniz ve aracınızıda kaskonuz yaptırıyor. Misal Passat veya astranız var ve cam çerçevesi orijinal krom kaplama. Bu parça aksesuar diye geçer kasko size kromsuz olanı getirir. Böyle bir durumda ya kaskoyu razı edeceksiniz ya da trafik eksperiyle görüşüp aksesuarları trafik sigortasının tedarik etmesini isteyeceksiniz. Bu konuda aklınızda bulunsun.

    Bu anlattığınız şuanki sistem.
    Haberdeki sistem ise trafik sigortası ile onarılacak araçları yapabildikleri kadar çakma parçalarla onartmayı amaçıyor.

    Hayır öyle bir durum yok. Bunu 3. defa yazıyorum eşdeğer parça kullanmak zaten YASAL!!!!'!!!!!!!!

    Söz konusu düzenleme "eşdeğer parça" tanımının içini doldurma gayreti.

    Sigorta şirketi vites kolu yerine lolipop taksa ahada eşdeğer parça diyecek vaziyette yani içi bu kadar boş

    Bunu kim dolduracak tabiiki TSE. Yok kurum şuymuş buymuş iyiymiş kötüymüş beni ilgilendirmiyor

    Bu düzenlemeden Sigorta şirketleri şikayetçi çünkü istedikleri herhangi bir parçaya eşdeğer demek özgürlükleri ellerinden alınıyor ve dahada kötüsü 2 yıl sonra avrupa normları yürürlükte olacak. işlerine gelmiyor. Siz sigorta yetkilisi değilseniz bu durumdan şikayet etmezsiniz...


    Kasko poliçeleri bu konuda 2 tipdir.
    1-Orjinal parça ile onarım
    2-Eşdeğer diye nitelendirdiğiniz parça ile onarım

    Bu iki madde aracın durumana göre sigortalının ve sigortacının ortak kararına göre KASKO poliçesine eklenmektedir. 2 yada 3 yıl önce yapılan düzenlemeye kadar poliçelerde böyle bir madde yer almıyordu. Bunun trafik sigortasıyla bir ilgisi yoktur.

    Haber trafik sigortaları ile ilgili.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 5 Nisan 2015; 21:49:47 >




  • Sırf bunlara inat; çok egzantirik, piyasada servisteki orjinali harici kolay kolay yan sanayisi bulunamayan araçlardan alacaksın ki patlasın bu düzenleri...

    "Sen fiat'a bin kardeşim, ben bacı edebiyatıyla 900liralık kadehten suyumu içmeye devam edeyim."
  • TSE standartları gerçekten büyüleyici hiç sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum zaten devletimiz denetimlerini çok sıkı tutan bir devlet çok güzel çok sevindim (!)
  • kasko-sigorta firmaları zaten yan sanayi ürün kullanıyorlar. benim aracıma bi şahin arkadan çarpmıştı 5 ay önce. arka stopların gitmişler yan sanayisini takmışlar. okadar dandikki parmağımı sokunca dışardan giriyor, hemen gittim kendi cebimden orjinalini aldım ustaya taktırdım tekrar. aman sizin başınıza gelirse tamirciniz ekspertizle görüştüğünde söylesin, yan sanayi parça alıp ustaya vermesinler. parasını versinler, aradaki farkını verin orjinalini alın. yan sanayi demek çoğu zaman sıkıntı demek..
  • Megane 3 ün Fransa'dan ithal gelen farı yerine aynı kalitede ki TSE damgalı Bartın'dan gelen farını kullanmak kötü mü olur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D-NZ-93

    Megane 3 ün Fransa'dan ithal gelen farı yerine aynı kalitede ki TSE damgalı Bartın'dan gelen farını kullanmak kötü mü olur ?

    Sorun TSE nin güven vermemesi zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma Devrim Arabaları filmindeki bir sahne geldi. 35. dakikadaki gazete bayisinin kalem kırma sahnesi. Seyredin.

    Bence bu konuya uygun bir sahne.https://www.youtube.com/watch?v=ewY56JvWwO0

    Fakat şunu da söyleyeyim. TSE belgeli olacaksa sıkıntı olmaz. Ben TSE'ye güveniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 6 Nisan 2015; 13:36:50 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.