Şimdi Ara

Arms Warrior PVE DPS rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
3.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arms Warrior PVE DPS rehberi

    Cata ile beraber Arms Warrior’un Dps’inin yükseltimesiyle beraber bir çok Arms warrior seven (benim gibi :) ) insanlar bu Spec’i tekrar diriltmeye ve hak ettiği yerlere gelmesi için ellerinden geleni yapmaya başladılar.

    Ben de size bu rehber ile Arms warrior olarak dps nasıl yapılır, hangi statlara, glyph ve talentlara ihtiyaç duyulur konularından bahsedeceğim.

    Rehber 4.3.2 yaması itibariyle günceldir.

    Hadi başlayalım bakalım

    İçindekiler

    1 – Neden Arms seçelim?
    2 - Talentlar ve açıklamaları
    2a – Arms Talentları
    2b - Fury Talentları
    2c – Protection Talentları
    2d- Örnek Talent Dizilimleri
    3- Glyphler
    4- “Rotasyon”
    5- Makrolar
    6- Statlar
    7- Gemler
    8- Enchantlar
    9- Reforge
    10- Meslekler
    11- Irklar
    12- Kapanış

    1 – Neden Arms seçelim?

    Fury ve ya Arms seçmek en nihayetinde oyuncunun keyif aldığı şekle göre değişir. Ben bir warrior olarak Fury spec’inden hiç bir zaman keyif almamışımdur. Çünkü iki elde iki silah yöntemiyle savaşmayı sevmedim.

    Bu görüntüsel özelliğin dışında Arms, oynaması daha zor fakat, doğru oynandığında oyuncuya çok keyif veren bir spectir. Fury gibi sabit bir rotasyon yerine öncelik sistemini kullanarak dps yapar. Genel olarak daha çok rage gelir ve rage ile ilgili extra özellikleri (Deadly Calm) de olduğu için rage’i yönetmek çok daha fazla önem taşır. İyi bir arms warrior oyuncusu yüksek dps rakamlarına rahatlıkla ulaşabilir.

    2 – Talentlar ve açıklamaları

    Her şeyden önce talentlarımızı dağıtmadıysak, talent ekranında specilization (uzmanlaşma) bölümünden arms’ı seçip, arms warrior olma yönünde ilk adımımızı atıyoruz. Burayı seçtiğimiz zaman arms talentlarına 31 puan vermeden fury ve ya prot talentlarına puan veremeyiz. Toplamda 41 puanımız olduğu için 10 puan kalır geriye dolayısıyla fury ve prot talent ağaçlarında üstten ilk iki sıraya puan verebiliriz. Geriye kalan fury ve prot talentlarını anlatmayacağım.

    2a – Arms Talentları

    Öncelikle Zorunlu, Opsiyonel ve gereksiz talentları yazayım. Açıklamaları aşağıda

    Zorunlu

    Arms Talentları
    War Academy
    Tactical Mastery
    Deep Wounds
    Taste for Blood
    Sweeping Strikes
    Impale
    Improved Slam
    Deadly Calm
    Blood Frenzy
    Lambs to the Slaughter
    Juggernaut
    Sudden Death
    Wrecking Crew
    Bladestorm

    Fury Talentları
    Battle Trance
    Cruelty

    Opsiyonel

    Arms Talentları
    Field Dressing
    Blitz
    Drums of War

    Fury Talentları
    Executioner
    Booming Voice
    Rude Interruption

    Protection Talentları
    Incite
    Blood and Thunder

    Gereksiz

    Arms Talentları
    Second Wind
    Improved Hamstring
    Throwdown

    Fury Talentları
    Blood Craze
    Piercing Howl

    Protection Talentları
    Toughness
    Ve komple ikinci sıra.

    Sıra 1

    War Academy (3 Puan)

    “Mortal Strike, Raging Blow, Devastate, Victory Rush, Slam saldırılarınızın hasarını %5/%10/%15 arttırır.”

    Burda bizim için Mortal Strike ve Slam’in hasarının artması en önemlileri, Raging Blow ve Devastate’imiz zaten yok, Victory Rush’ı da seyrek olarak kullanabileceğiz. Fakat Mortal Strike ve Slam çok hasar veren saldırılarımız, bunların hasarını arttırmak çok önemlidir o yüzden mutlaka buraya 3 puan veriyoruz.

    Field Dressing (2 Puan)

    “Aldığınız tüm iyileştirmeleri %3/%6 arttırır, ve kendi kendinizi iyileştirmelerinizin gücünü %10/%20 arttırır.”

    Kendimizi iyileştirme özelliklerimiz Second Wind, Enraged Regeneration ve Blood Crazedir. Raidlerde mutlaka heal alacağız ve Arms’ın da çok fazla savunmasal özellikleri olmadığı için bence gerekli bir talent. Ama Opsiyonel neticesinde.

    Blitz (2 Puan)

    “Charge özelliğiniz fazladan 5/10 rage getirir. Ayrıca hedefinizin yanındaki 1 / 2 düşmanı daha stun eder.”

    Fena bir talent değil, çok sık charge yapamıyoruz malesef ama rage ragedir diyenler için uygun bir talent. Raid ortamında stunlar çok önemli olmuyor çoğu zaman, zaten charge da 1,5 saniye stun eder. Bu da opsiyonel. Ben hem Blitz’i hem de Field Dressing’i almanızı öneririm.

    Sıra 2

    Tactical Mastery (2 Puan)

    “Stance değiştirirken fazladan 25/50 rage tutarsınız.”

    Bu talent olmadan her stance değiştirdiğimizde 25’den fazla rage’imiz kaybolur, bu talent 50 ve ya 75 rage tutmamızı sağlar. Stance dance yapacaksanız (yapın!!!!) kesinlikle zorunlu bir talent.

    Second Wind (2 Puan)

    “Stun ve İmmobilize olursanız 10 saniyelik zaman diliminde 10/20 rage üretirsiniz ve canınızın %2/%5’ini iyileştir irsiniz.”

    Pvp talent’ı, Pve’de bu durumlarla çok nadir karşılaştığımız için pek bir şey kazandırmıyor. Boş geçin, puanlarımız değerli :)

    Deep Wounds (3 Puan)

    “Kritik vuruşlarınız düşmanı kanatır, melee silahınızın %16/%32/%48’lik ortalama zararını 6 saniye süresinde vurursunuz.”

    Yani Kritik vurduk, melee silahımız da ortalama hasarı 125 olsun. 125’in %48’i 60 eder. 6 saniye boyunca düşmana her saniye 10 vuran bir kanama (Dot, damage over time) efekti bırakırız. Tek kelimeyle muhteşem bir talent, kesinlikle almalısınız, verdiğiniz hasarı ciddi miktarda arttırır.

    Drums of War (2 Puan)

    “Pummel, Demoralizing Shout, Intimidating Shout, Challenging Shout özelliklerinizin rage bedelini %50/%100 düşürür.”

    Pvp’de işe yarayan bir talent. Pve’de de özellikle Pummel’ın rage’ini sıfırladığı için yer yer kullanılabilir. Çok gerekli görmüyorum açıkçası, başkası interrupt etsin (mesela tank )

    Sıra 3

    Taste for Blood (3 Puan)

    “Overpower özelliğinizin Kritik vurma şansını %20/%40/%60 arttırır. Ayrıca Rend özelliğiniz ne zaman hasar verirse %33/%66/%100 ihtimalle düşmana 9 saniyelik zaman zarfında Overpower vurabilirsiniz. Bu vurma şansı 5 saniyede birden sık gerçekleşmez.”

    Taste for Blood şöyle bir şey;

    Rend yaptınız başladı düşman kanamaya, hasar verdi rend, bi ihtimal (ama biz işimizi şansa bırakmayıp bu talent’a tabii ki 3 puan veriyoruz :) ) Taste for Blood diye bir buff alırsınız, bu buff sayesinde overpower vurabilirsiniz, vurduğunuzda da buff kaybolur. Bilirsiniz ki Overpower normalde sadece düşman dodgelarsa yapılabilen bir saldırıdır. Yanlız bu buff’ı 5 saniyede birden sık alamazsınız. Bu buff 9 saniye durur.
    Her neyse efendim, taste for blood almayan arms warrior arkadaşlar varsa onları aydınlığın yoluna davet ediyorum :) . Overpower vurmak arms warrior’un kimliğidir, hayatıdır, imzasıdır, arms’ı arms yapan bir özelliktir (bi de iyi hasar veriyor ama o önemli değil, karizması yeter :) ).

    Sweeping Strikes (1 Puan)

    “Melee saldırılarınız 10 saniye boyunca yanınızdaki bir düşmana daha vurur. 1 Dakika Cooldown. 30 Rage”

    Bu özelliği alınca (bakın almalı mısınız tartışması yapmıyorum) basacak bir tuşumuz daha oluyor. Yeni bir yetenek kazanıyoruz. Çoklu düşmanlarda aşırı önemli, 2 düşmana hasar vermeniz gerektiğinde direk basıyoruz, saniyede verdiğimiz hasar (dps) tavan yapıyor. Bir de Cleave vurdunuz mu deymeyin keyfinize.

    Impale (2 Puan)

    “Mortal Strike, Slam ve Overpower’ın kritik hasar bonusu %10/%20 artar.”

    Gene alınması şart bir talent, Normalde bu 3 özellik kritik vurunda 2 kat hasar verirken bu talentla beraber 2,2 kat hasar veriyor.

    Improved Hamstring (2 Puan)

    “Düşmanınız üzerinde hamstring varken tekrar hamstring yaparsanız düşmanınız 5 saniyeliğine immobilize olur. Bu efekt 60/30 saniyede birden sık olamaz. Ayrıca hamstring’in global cooldown’u 0,25/0,50 saniye azalır.”

    Güzel bir talent da pvp için güzel. Pve’de işe yaramaz. Boş geçtik.

    Sıra 4

    Improved Slam (2 Puan)

    “Slam’ın yapma süresini 0,5/1 saniye azaltır. Ayrıca verdiği hasarı %10/%20 arttırır.”

    Slam sık kullanacağımız bir saldırımız, mutlaka alıyoruz bu talent’ı. Almayın diyenlere aldırmayın.

    Deadly Calm (1 Puan)

    “10 Saniye boyunca hiç bir özelliğiniz rage harcamaz ama rage kazanmaya devam edersiniz. Inner rage aktifken kullanılamaz. (Recklessness aktifken de kullanılamaz ama ingilizcesinde yazmıyor) 2 Dakika cooldown.”

    Var mı böyle güzel bir özellik başka specde, yok :) . Kesin alıyoruz. Rage’imizi ayarladığımız, doğru kullanımda çok fazla dps kazancı veren bir talent. Düşük rage’imiz varken kullanalım, çünkü 10 saniyenin sonunda 100 rage’e ulaşacaksınız her durumda.

    Blood Frenzy (2 Puan)

    “Kanama efektleriniz onların üzerinde olduğu sürece düşmanlarınız %2/%4 fazla fiziksel hasar alır. Ayrıca düşmana kanama efekti vermek onların 1 dakika boyunca kanama efektlerinden %15/%30 fazla hasar almalarını sağlar. Ayrıca Auto-Attacklarınız %10 şansla fazladan 10/20 rage kazandırır.”

    Bu %4 fazla fiziksel hasar alma işini combat rogue, ravager hunter peti ve frost dklar da veriyor. Kanama arttırmayı feral druid, subletly rogue ve rhino hunter peti de veriyor. Esas olay fazladan rage’de. Rage için bu talent’ı da alıyoruz. Hasarımızı direk arttıran bir talent.

    Sıra 5

    Lambs to the Slaughter (3 Puan)

    “Mortal Strike’ımız Slaughter efekti verir. Rend’in süresini tazeler ve execute, overpower, slam ve mortal strike’ın hasarını %10 arttırır. 1/2/3’e kadar toplanabilir.”

    3 puan verdik bu talent’a da. Hem rend tazelemek zorunda kalmadık hem de ana saldırılarımızın hasarı %30’a kadar arttı.

    Juggernaut (1 Puan)

    “Charge özelliği artık hem combatta hem de her stancede kullanılabilir ve cooldown’u 2 saniye düşer. Charge’ı takiben 10 saniyelik süre içerisinde yapılan ilk Mortal Strike ve ya Slam %25 fazladan kritik vurma şansı kazanır. Lakin Charge ve Intercept cooldown paylaşırlar.”

    1 puan verdik bir paragraflık özellik kazandık. Tabii ki alıyoruz. Hemen charge ardından Mortal strike ile çılgın hasar vermenin önünü açıyoruz. O kadar önemli bir talent ki yani düşünmeden alın.

    Sudden Death (2 Puan)

    “Melee saldırılarınız %3/%6 şansla colossus smash’in cooldown’unu sıfırlar ve execute yaptıktan sonra 5/10 rage tutarsınız.”

    Colossus smash 20 saniye cooldown’lu bir özelliktir, düşmanın üzerinde 6 saniyelik bir debuff bırakır. Bu debuff yaratıkların zırhını sıfırlar yani verdiğimiz hasarı çok çok arttırır. Bu talentla çok daha uzun süre bu debuff’ı tutabiliriz kesinlikle alınması gerekli bir talent. Execute olayı da bonus.

    Sıra 6

    Wrecking Crew (2 Puan)

    “Mortal Strike kritik vuruşlarınız %50/%100 şansla sizi dellendirir (enrage). 12 saniye boyunca verdiğiniz hasarı %10 arttırır.”

    İşimizi şansa bırakmamak için 2 puan verdik. %10 fazla hasar çok süper bir olay. Kesin aldık bunu da.

    Throwdown (1 Puan)

    “Rakibinizi yere düşürür ve onu 5 saniye stun eder. 45 saniye cooldown.”

    Pvp için şart bir talent. Ben aldım spec’imde kullanıyorum seyrek de olsa. Trashde falan işe yarıyor, siz bilirsiniz.

    Sıra 7

    Bladestorm (1 Puan)

    “Dönen bir yıkım makinası olursunuz, etrafınızdaki düşmanlara anında silah hasarınızın %150’sini vurursunuz ve akabinde 6 saniye boyunca her saniye whirlwind saldırısını yaparsınız. Bladestorm yaparken acıma, affetme ve ya korku gibi duyguları hissetmezsiniz, sizi sadece ölüm ve ya disarm olma durdurabilir (disarm olmak da warrior için ölüm kadar korkunçtur ) fakat başka bir özelliğinizi de kullanamazsınız.”

    Zaten bladestorm almayan arms warrior olmamıştır hiçbir zaman. Az rage’imiz varken yapalım çünkü 6 saniye sonunda büyük ihtimalle 100 rage’i çıkcaksınız. Bladestorm yapıp da aggro almadığımı bilmem açıkçası. Öyle dehşet hasar verir.

    2b – Fury Talentları

    Arms talentlarına doyduk, sıra diğerlerinde

    Sıra 1

    Blood Craze (3 Puan)

    “herhangi bir hasar aldıktan sonra %10 şansla 5 saniye boyunca toplam canınızın %1/%2/%3’ünü iyileştirirsiniz.”

    Hem o kadar sık hasar almamalısınız, hem de iyileştirmesi bir şey ifade etmiyor. Zayıf bir talent. Pvpde kullanılabilir ama.

    Battle Trance (3 Puan)

    “Bloodthirst, Mortal Strike ve Shield Slam saldırılarınız %5/%10/%15 ihtimalle bir sonraki 5’den fazla rage harcayan saldırınızın hiç rage harcamamasını sağlar.”

    Çok önemli bir talent, biz sadece Mortal Strike kısmıyla ilgileniyoruz. Çok sık gelmeyecek bu buff ama geldiği zaman dikkat edip heroic strike’a harcamakta fayda var. Ciddi bir hasar artışı sağlarsınız. Sonuç; alınız.

    Cruelty (2 Puan)

    “Bloodthirst, Mortal Strike ve Shield Slam saldırılarınıza %5/%10 daha fazla kritik vurma şansı gelir.”

    Gene Sadece Mortal Strike (yanlız üç ayrı saldırı da üç ayrı spec için yani :) ) mortal strike kritik olunca noluyordu? WRECKING CREW!!! yani alıyoruz.

    Sıra 2

    Executioner (2 Puan)

    “Execute vuruşunuz %50/%100 şansla melee saldırma hızınızı %5 arttırır. 5’e kadar toplanır.”

    Execute vurmaya başladığınız zaman (boss’un canı %20’nin altına indiğinde) hasarınızı ciddi oranda arttıran bir talent. Ama o zaman bile execute spamlamıyoruz (yani sadece execute vurmıcaz). Alınası bir talent, ben aldım mutluyum. Ama Furydeki ikinci sırada bulunan diğer talentlara da bakın.

    Booming Voice (2 Puan)

    “Battle Shout ve Commanding Shout özelliklerinizin cooldown’unu 15/30 saniye azaltır ve bu özelliklerin verdiği rage’i 5/10 arttırır.”

    Çok güzel değil mi? Bence değil, Arms olarak zaten bi rage havuzunda yüzceksiniz, esas sıkıntınız global cooldown olacak. Ben açıkçası battle shout atıyorum raid combatlarında rage gelsin diye ama bu talent’a puan vermemi gerektirecek kadar sık değil. Sonuçta kişisel tercihtir, alana da niye aldın demem. Opsiyonel.
    Not: T12 (Firelands) Setinin 4 parça bonusu, battle ve ya commanding shout attığınızda hasar bonusu verir 12 saniye boyunca. Bu talentı alıranız süre 9/6 saniye olarak düşüyor. Yani bu talent’ı almanız fayda sağlamıyor. Hatta zarar yani extra global cooldown harcadığınız için.

    Rude Interruption (2 Puan)

    “Pummel ile başarılı bir şekilde büyüyü engellediğinizde hasarınızı 15/30 saniyeliğine %5 arttırır.”

    Alcaksanız da 2 puan vermeyin bence 1 puan verip bırakın. Sadece süre uzatıyor çünkü. Çok interrupt ediyorsanız iyi de, değmez bence. Opsiyonel. 4.3 patch'i ile gelen dragon soul raidinde tamamen gereksiz.

    Piercing Howl (1 Puan)

    “10 yard çevrenizdeki tüm düşmanları 10 saniyeliğine daze eder, hareket etmelerini %50 yavaşlatır. 10 Rage”

    Pvp’de şart bir talent, ama pve’de gereksiz.

    2c – Protection Talentları

    Burda ilk sırayı anlatacağım çünkü ikinci sıra komple gereksiz bize.

    Incite (3 Puan)

    “Heroic Strike’ınızın kritik vurma şansını %5/%10/%15 arttırır. Ve heroic strike kritik vuruşlarınız %33/%66/%100 şansla bir sonraki heroic strike’ınızın kesinlikle kritik vuruş olmasını sağlar. Bu kesin kritik vuruşlar tekrar incite’ı tetiklemez (proc).”

    3 puan veriyoruz, furyden çok daha fazla heroic strike kullanabildiğimiz için daha çok dps artışı sağlıyor. Almanızı tavsiye ederim. Opsiyonel.

    Toughness (3 Puan)

    “Eşyalarınızdan gelen Zırh rakamınızı %3/%6/%10 arttırır.”

    Gerek yok. :)

    Blood and Thunder (2 Puan)

    “Rendinizden etkilenmiş hedefinize thunder clap yaparsanız, tüm thunder clap yaptığınız hedefleriniz rendden etkilenir.”

    Aoe için güzel bir talent aslında, kullananlar var. Ama ben pek gerekli görmedim. Yerine göre alınabilir.

    2d- Örnek Talent Dizilimleri
    Tek Hedef
    Burda, throwdown'ı bırakıp field dressing alabilirsiniz. Siz bilirsiniz. Tek targete maksimum dps spec'i
    Çok hedef (Aoe Spec)
    Incite'ı bırakıp Blood and Thunder aldık. Bir de glpyhlerde ufak değişiklik yaptık. Bu specle de tek hedefe güzel dps yaparsınız sıkıntı yok, bir öncekiyle biraz daha iyi yaparsınız ama incite olduğu için.

    3 – Glyphler

    Arms için Prime olarak sizi ilgilendiren 4 tane glyph var bunlardan ikisi zorunlu, diğer ikisinden de birini seçeceksiniz.

    Zorunlular
    Mortal Strike
    Overpower

    Seçmeliler
    Slam (Önerilen)
    Bladestorm (Çok sık aoe yapmanız gerekiyorsa tercih edilebilir, asıl olarak pvp glyph’i kendisi)

    Major Glyphlere gelelim.

    - Cleaving (Aoe için çok ideal bir glyph, sık aoe yapıyorsanız alınabilir. Özellikle heroic dungeonlarda iş yapar.)

    - Colossus Smash (Burda belirtilmeyen olay bu glpyh’i taktığınızda Colossus Smash sunder armor’u refresh etmekle kalmaz aynı anda üzerine 1 stack daha ekler. Bu glyphle sırf Colossus Smash ile işinizi görebilirsiniz.)

    - Long Charge (Yerine göre kullanılabilir, opsiyonel)

    - Rapid Charge (Bunu takmayı gerektirecek kadar sık Charge etmiyoruz.)

    - Sweeping Strikes (Kesin ama kesin takmanız gereken bir glyph bu)

    - Resonating Power (Aoe talent için çok güzel ve gerekli bir glyph)

    - Thunder Clap (Aoe talent için fena bir glyph değil.)

    Minorlar sırada

    - Battle (DK, horn of winter’a glyph takınca 3 dakika sürüyor. Bu glyphle warrior’un battle shout’u 4 dakika sürüyor. Bence takın)
    - Berserler Rage (Kesinlikle takmanız gereken bir glyph, 5 rage veriyor daha ne istiyorsunuz :) )
    - Command (Alınabilir, tercih sizin)
    - Enduring Victory (Kullanılabilir.)
    - Intimidating Shout (Addleri kontrol etmek için kullanılabilir.)

    Diğer glyphlere hiç bakmayın bile.

    4 – “Rotasyon”

    Her şeyden önce raid sırasında dikkat etmeniz gereken en önemli unsur ölmemektir, ölü warrior dps yapamaz, durmamanız gereken yerde durmayın, aggro almayın. Rotasyon sonra gelir, yeterki ölmeyin. Bir warrior olarak kendinizi iyileştirme ve ya defansif özellikleriniz yok denecek kadar az olduğundan (mesela rogue cloak of shadows, feint yapabilir, mage ice block yapar, hunter deterrance çeker vs), diğer dpslere göre çok daha fazla dikkatli olmalısınız.
    Maksimum Dps için Stance Dance yapmalısınız. Stance dance yapmak demek, sadece charge, overpower ve rend yapmak için battle stance'e geçip diğer bütün zamanlarda berserker stancede olmak demektir. Aşağıda makrolar bölümündeki komutları kullanarak etkin bir şekilde stance dance yapabileceksiniz. Bağlantınız iyi değilse yapmayın. Yaptığınızda %3-%4 arası bir dps artışı sağlar.

    Tek Hedef Rotasyonu

    Arms Warrior olarak aşağıdaki öncelik sırasını kullanarak dps yaparız, Proclar sık olduğu için değişken şekilde özelliklerimizi kullanırız.

    Rend
    Mortal Strike
    Colossus Smash
    Overpower
    Slam
    Heroic Strike

    Rend’i düşmana bir kere yaptıktan sonra Mortal Strike ile tazeleyeceğiniz için gerek yok. Düşman değiştirirseniz tekrar yaparsınız.

    Mortal Strike hem çok hasar vermesi hem de bir çok buff kazandırması açısından sürekli takip etmeniz gereken bir özellik. Mortal strike’ı kaçırmamaya özen gösterin.

    Colossus Smash’de tek dikkat edeceğiniz olgu, eğer düşmanınızın üzerinde colossus smash debuff’u varken sudden deathten tekrar colossus smash sıfırlanırsa, debuff’ın bitmesini bekleyip öyle vurun. Amacımız colossus smash debuff’ını en uzun süre tutmak çünkü.

    Overpower, az rage’iyle çok hasar veren bir özellik, ama bir buff vermediği için sıralaması biraz daha aşağıda.

    Slam; bu aşamaya kadar eksiksiz geliyorsanız artık fena olmayan bir dps yapacaksınız anlamına gelir. Fakat sizin dps’inizi esas arttıran olay slam’i doğru kullanmanızdır, aynı itemlara sahip iki arms warriorun dps farkı slamin doğru kullanılması ile ortaya çıkar. Slam doğru kullanıldığında hasarınızı çok arttıran bir özelliktir, her şeyden önce slam vurmak heroic strike’a göre öncelik taşır. 50 rage üzerine çıkarsanız ilk global cooldown boşluğunda (tabii üstteki sıralamayı bozmadan) slam’i vurun. Fakat Slam, yarım saniyede yapıldığı için 2. ve ya 3. slam’i 1,5 saniyelik global cooldown’a sıkıştırabilirsiniz. Burda rage’iniz çok önemli, Colossus Smash ve mortal strike’a rage çıkacaksa 2., 3. slamleri vurabilirsiniz. Ama aceleye getirip rage’inizi bitirmeyin. Slam kullanmak tamamen oyuncunun yeteneğine kalmış bir olgudur, anlatılmaz yaşanır :). Temel rotasyonu anladıktan sonra alıştırmalarınızı slam üzerine yapın, dps’inizi arttırmak için slam’e konsantre olun.

    Heroic Strike; fazla rage’i bitirme özelliğimizdir. Battle trance geldiğinde mutlaka heroic strike vurun, çünkü en yüksek efekti öyle alırsınız. Onun dışında rage’imiz 70’i geçtiğinde, slam’e global çıkmıyorsa heroic strike vurun. Baktınız rage’iniz 90’ın üzerine çıktı, slam’e de global çıkıyor o zaman ikisini aynı anda vurabilirsiniz. Birden rage’inizi bitirir ikisi birlikte (dikkat Mortal strike kaçmasın).

    Çok hedefe yönelik Rotasyon

    Burda işler biraz karışık ve ya kolay, ne yaptığınıza bağlı :)
    Çok fazla düşman geldi, rage’iniz az. Biraz bekleyin tank alan etkili bişiler vursun, sonra anında bladestorm’u patlatın (gene de aggro alcaksınız, yapacak bir şey yok).

    Peki bladestorm ile Sweeping strikes aynı anda kullanmalı mıyız?

    Bu sorunun cevabı büyük bir ihtimalle hayır olacaktır.
    Nedenine gelince, yıllar önce blizzard bladestorm+sweeping strikes kombosunu nerfledi. Nerf gelmeden önce iki özelliği aynı anda kullandığımızda bladestormun vurduğu her bir düşman için için sweeping strikes yanındaki düşmana vuruyordu. Yani 5 düşmana vurdu, sweeping strikes da ekstradan 5 atak daha verip yüksek hasar sağlıyordu. Blizzard bunu çok imba buldu (ki imbaydı) ve bladestorm ne kadar kişiye vurursa vursun sweeping strikes’ın sadece ekstradan 1 saldırı yapmasında hüküm kıldı. Ama aynı nerf’ü cleave için yapmadı!!!
    Dolayısıyla sweeping strikes+bladestorm, düşmanlarınızın bladestorm süresinde öleceğine kesin eminseniz ve bir dahaki sweeping strikes cooldown’una kadar da başka bir çoklu hedef gelmeyeceğinden eminseniz kullanabilirsiniz. Onun dışında kullanım dps’inizi düşürür.

    Bladestorm bittikten sonra düşmanlar hala yaşıyorsa sweeping strikes yapın ve heroic strike yerine cleave vurun.

    Blood and Thunder speclediyseniz, önce rend, sonra thunder clap sonra bladestorm ve ya sweeping strikes yapın.

    Dps Cooldownlarımız

    Inner Rage

    Global cooldown dışında bir özelliktir. Kullanımı ustalık gerektir. İyi kullanım dps’inizi arttırır. Açıkçası şu an ya da bu an kullanın diyemem raid sırasında, çünkü training dummy size hasar vermediği için fazladan rage gelmez dolayısıyla bunu raid dışında alıştırmasını efektif olarak yapmanız mümkün değil. Genel olarak deadly calm öncesi rage’inizi bitirmek ve ya deadly calmdan sonra rage’inizi bitirmek için kullanabilirsiniz. Ama aşağıdaki makroyu kullanın ki gerektiğinde buff’ı silebilin.

    /use Inner Rage
    /cancelaura Inner Rage

    Bu makroyu ilk tıkladığınızda inner rage alırsınız, ikincisinde inner rage’iniz gider. Sürekli tıklamayın.

    Recklessness

    Recklessness açınca, trinketinizi de açın ki hasarınız katlansın. Özellikle Execute yapabildiğiniz zaman kullanmanızı öneririm.

    Yaşama (Survival) Cooldownlarımız

    Intimidating Shout

    Buna ayrı yer ayırdım, çünkü bazen bunu kullanmak tankın, sizin, healerın hayatını kurtarabilir. Trash keserken dikkat, kaçanlar başka trash çekmesin. Glyph’ini takarsanız kaçmazlar da.

    Enraged Regeneration

    Healerlarınızı rahatlatmak için canınız azaldığında yapın. Yaparken de makro yardımıyla söylerseniz healerlarınızın size overheal atmasının bir nebze önüne geçmiş olursunuz.

    Rallying Cry

    Çok önemli bir raid cooldown’u büyük bir alan hasarı gelmezden önce yapın (Mesela Magmatron’un alan hasarı). Bazen raid leader da size yapmanızı söyleyebilir. Gene healerlarınıza süresi bitmesine az kala bir şekilde söylerseniz overheal’ı azaltırsınız.

    Shield Wall

    Yüksek bir hasar geleceğini tahmin ediyorsanız alın elinize shield’ı ve shield wall yapın, healerlarınız size teşekkür edecektir (yabancılar hep bunu söyler ama hiç teşekkür eden healer görmedim ). Sonra çift elli silahınızı almayı unutmayın.

    Diğer Özellikler

    Diğer özelliklerimiz normal dps rotasyonumuzun dışında kalan özelliklerimizdir.
    Rage’imiz az iken boş global cooldown çıkması (rage’imiz varsa slam yapcaz çünkü),
    Düşmanımızın yakınında olmamamız, raidimizin ve kendimizin daha uzun yaşaması için rotasyonumuzu bozmamız ve benzeri durumlarda kullanılabilirler.

    Victory Rush
    Aslında bedavaya iyi hasar veren bir özellik ama raid ortamında pek aktif olduğunu görmezsiniz. Görürseniz hemen vurun, iş yapar.

    Taunt
    Firelandsdeki örümcek boss’ta yukarıdan sallanan addleri tauntlamak gerekebiliyor. O aşamada kullanabilirsiniz. Başka kullanımları da olabilir, yaptıktan sonra battle stance’e geçmeyi unutmayın. Pek kullanmayacaksınız ama :).

    Battle/Commanding Shout

    Rage arttırmak için kullanıyoruz, ben battle shout öneriyorum genelde. Destro Warlock ve ya Priest yoksa tabii ki Commanding Shout kullanmalısınız.

    Heroic Throw

    Kesinlikle normal rotasyonunuzun içine sokmayın, swing time’ınızı sıfırladığı için dps’inizi azaltır. Düşmandan uzakken charge süresinde atın, sunder armor stackleyin ve colossus smash ile devam edin stackleri tutmaya. Feral druid ve ya prot warrior tank’ınız varsa bunu yapmanıza da gerek yok.

    Shield block, disarm, whirlwind, intercept, demoralizing shout, retaliation, spell reflection, intervene, shattering throw, hamstring, challenging shout, revenge.

    Yok yaw J. Kırk yılın başında belki, gerçi zevkine disarm kullanmışlığım vardır trashde J.

    Charge

    İlk yaptığımız özellik, çok kullanışlı.

    Heroic Leap

    Charge cooldowndaysa ve hemen düşmanın yanına gitmek istiyorsak bunu kullanın.

    Sunder Armor

    Heroic Throw glyphlemediyseniz bunu yapın, colossus smash de glyphlemediyseniz (neden glyphlenmez bilmem :) ) tutcaksınız üzerinde, iyi dps artışı sağlar. Feral druid ve ya prot warrior tank’ınız varsa bunu yapmanıza da gerek yok.

    Pummel

    Tank’ın yapması gereken dışında bir interrupt gerekiyorsa, bunu kullanacaksınız. Raid leader’ın talimatları doğrultusunda kullanılır, kullanılmalıdır.

    Berserker Rage

    Hem rage almak için hem de enraged regeneration için kullanabilirsiniz.
    5- Makrolar
    Stance Dance yapabilmek için aşağıdaki makrolara ihtiyacınız var, asla ve asla battle stance ve berserker stance'e mouse'umuzla tıklamıyoruz. Makrolar yardımıyla stance değiştiriyoruz. Makronun çalışması için makro komutuna iki kere tıklamanız gerekli. Tavsiyem iki action bar'ınızda skilleriniz aynı tuşlarda olsun ki stance değiştirince eliniz ayağınıza dolaşmasın :). Burdaki olay berserker stance barımıza battle stancede kullanabileceğimiz abilitylerimizi makrolamak. Battle stance'e de diğer tüm abilityleri makrolamak.

    Battle Stancede kullanacağımız abilityler
    Rend, Overpower, Charge, Thunder Clap (Aoe Spec yaptıysak) Colossus Smash (bunun için de berserker'a geçebilirsiniz ama çok çok az hasar verdiği için değmez, ben makrolamadım. İsteyen makrolayabilir.)
    Berserker Stancede kullanacağımız abilityler
    Diğer hepsi işte :) ve tabii Colossus Smash (Kısacası Colossus Smash'i makrolamıyoruz.)
    Makrolama işi de kısaca şöyle, X kullanacağımız özellik olsun.
    ----------------------------
    #Showtooltip X
    /use Berserker Stance (ve ya Battle Stance)
    /use X
    ----------------------------
    Örnek
    Mortal Strike Makrosu (Battle Stance barına konacak bu makro)
    ----------------------------
    #Showtooltip Mortal Strike
    /use Berserker Stance
    /use Mortal Strike
    ----------------------------
    Bu makroyu ilk tıkladığınızda sizi battle stanceden berserker stance'e geçirir, ikincisinde mortal strike yaptırır.
    Bir örnek daha
    Overpower Makrosu (Berserker Stance barına konacak bu makro)
    ----------------------------
    /#Showtooltip Overpower
    /use Battle Stance
    /use Overpower
    ----------------------------

    6- Statlar

    Stat Sıralaması

    %8 Hit > 26 Expertise > Strength > Crit > Mastery >>>>>> Haste >>>>>>> Agility

    a- Hit Rating
    %8 hit’i tutturacak şekilde itemlarımızı ayarlıyoruz. Bu rakamın altına düşmeyin, azıcık üstüne ister istemez çıkabilirsiniz.

    b- Expertise rating

    26 Expertise yapıyoruz, üstüne çıkmayın, altına inmeyin.

    c- Weapon Damage
    Weapon damage, bir çok özelliğinizin hasarını belirlemede etkin rol oynadığı için çok önemlidir, son değeri yüksek olan silahı almaya bakın. Dps’i değil, yani iki silah olsun

    Biri 3 saniyede bir saldırıyor hasarı 3-9 dps’i 2. ((3+9)/2)/3=2
    İkincisi 4 saniyede bir saldırıyor hasarı 4-12 dps’i 2. ((4+12)/2)/4=2

    İkisinin de dps’i 2 olmasına rağmen biz ikincisini seçiyoruz çünkü ikinci silahın son rakamı ilk silahın son rakamından yüksek. Özelliklerimiz weapon dmg derken silahın hızına bakmaksızın verdiği hasarı hesapladığı için yavaş silahlar genel olarak daha avantajlıdır.

    d- Strength
    Warrior olarak dps’inize en çok katkısı olan statımız Strength’dir. Mümkün olduğunca çok toplayın. Bir item daha fazla str veriyorsa öncekiyle değiştirin, dps’iniz artar. Ayrıca her bir Strength’iniz Blessing of Kings/Mark of Wild buff’ı ile %5, Blessing of Might/Trueshot Aura vb bufflarla %10 (aslında attack power arttırıyor ama aynı işi görür.) artarak 1,155 Strength olur, başka hiç bir statınız bu şekilde artış göstermez.

    e- Critical Strike Rating
    Arms warrior için en önemli ikinci stat criticaldır. Hem Mortal Strike, Slam, Overpower gibi ataklarınız 2,2 kat hasar verir, hem Mortal Strike Critlerse Wrecking Crew açılır. Sırf hasar arttırmanın yanında ekstra da özellikler verdiği için Crit çok önemlidir.

    f- Mastery Rating

    Arms Warrior’un mastery’si Strikes of Opportunity’dir. Her bir mastery artışınız size %2,2 ihtimalle ekstradan silahınızın %100’ü kadar fazlada saldırı şansı verir. Ve bu fazladan saldırılar da kritik olabilir. Critical kadar olmasa da güzel bir rating. Bazı warriorlar Mastery’i criticaldan daha değerli gibi görseler de, critical’ın daha çok hasar sağladığı kesindir.

    g- Haste Rating

    Arms için haste rating “çöp” dediğimiz bir statdır. Haste’i diğer statlara reforge ediyoruz. Çoğu abilitymiz cooldownlu olduğundan, hızlı saldırmamızın da Death Knight gibi proclara yol açmamasından (Örneğin Killing Machine) ötürü işe yaramayan bir stattır.

    h- Agility

    Ufak bir critical dışında bir şey vermiyor. Zaten normalde de üzerinizde agility olmaması lazım.

    e- Spirit, intellect, parry, dodge, spell penetration, spell power, resilience.

    hiç bir işe yaramıyorlar.

    7- Gemler

    Meta Gem’imiz
    Reverberating Shadowspirit Diamond’dur.
    Kırmızı dışındaki soket başına bonus +10 str değilse kırmızı gemleri takın. +10 ve daha yüksek bonus alınması durumunda, soket rengini tutturmak daha çok dps sağlamaktadır.

    Kırmızı Soketler
    +50 Strength (Bold Queen's Garnet)

    Mavi Soketler
    +25 Strength +25 Hit Rating (Etched Shadow Spinel)

    Sarı Soketler
    +25 Strength +25 Crit Rating (Inscribed Lava Coral)

    8- Enchantlar

    Sadece en iyilerini yazıyorum. Bir warrior için en iyisinden aşağısı düşünülemez :).

    Başlık (Head)
    Arcanum of Wildhammer / Arcanum of Dragonmaw
    Aynı serverdaki herhangibir karakterinizin Wildhammer/Dragonmaw ile revered olması yeterli.

    Omuzluk (Shoulder)
    Greater Inscription of Jagged Stone
    Warriorunuz ile Therazane’de exalted olmanız gerekir.

    Pelerin (Back)
    Enchant Cloak – Greater Critical Strike

    Göğüslük (Chest)
    Enchant Chest – Peerless Stats

    Bileklik (Wrist)
    Enchant Bracer – Mighty Strength

    Eldiven (Hands)
    Enchant Gloves – Mighty Strength

    Kemer (Waist)
    Ebonsteel Belt Buckle – İçine de Bold Queen's Garnet

    Pantolon (Leggings)
    Dragonscale Leg Armor

    Ayakkabı (Boots)
    Enchant Boots – Lavawalker (tavsiye edilen)
    Ve ya
    Enchant Boots – Mastery (Tamamen sabit duracağınız savaşlar için)

    Silah (Weapon)
    Enchant Weapon – Landslide

    9- Reforge

    Gem ve Enchantlarınızı yukarıda belirtilenin dışına çıkarmamaya gayret gösterin. Hit ve Expertise cap için reforge yaparak onları tutturmaya çalışın.

    10- Meslekler
    En çok dps verenden en az dps verene göre sıraladım.

    Tailoring
    Shadowguard Embroidery
    Her saldırınızda %15 ihtimalle, 15 saniye boyunca 1000 attack power veren buff proclatır. 55 saniyede birden sık proclamaz.
    Ortalama %25 oranında üzerinizde duran bir buff bu, 250 attack power veriyor. 125 Strength kadar veriyor. Tabii bu muhtemel senaryo. Bunu takınca Cloak’ınıza +65 Critical rating’i de takamayacaksınız. Fakat ona en yakın olan Jewelcrafting ile 31,50 (Jewelcrafting +81 Str veriyor, raid bufflarıyla 93,50 Str eder.) Strength farkı olduğunu hesaba katarsak önemli bir fark. Tam olarak 1 numara denemez aslında ama bence %60 ihtimalle daha iyi sonuç alırsınız. Ama ben warriorumu tailor yapmam açıkçası.
    +100 Strength Veren Meslek
    Blacksmithing, fazladan iki sokete Bold Queen's Garnet ile bonusu alıyoruz.

    +80 Strength Veren Meslekler
    Inscription, Lionsmane Inscription ile hem Therazane Repusu kasmaktan kurtuluyoruz hem de bonusu alıyoruz.
    Enchanting, Yüzüklerimize yaptığımız enchant ile bonusu alıyoruz.
    Leatherworking, bilekliğimize yaptığımız enchant ile bonusu alıyoruz.
    Alchemy, Flask of Titanic Strength içince bonusu alıyoruz.

    +51 Strength Veren Meslek
    Jewelcrafting, 3 tane Bold Chimera’s Eye ile bonusu alıyoruz. Son patch ile Jewelcrafterların bonusu +81'den +51'e düştü.

    +80 Crit veren meslek
    Skinning

    +80 haste (her cooldownda kullanılırsa) veren meslek
    Herbalism

    Verdiği bonus tam olarak ölçülemeyen meslek
    Engineering, bombalarınızı kullanıp hasar verebilirsiniz, Tazik Shocker isimli eldiven enchantıyla ek hasar verebilirsiniz (Eldiven enchantını silmez.) Kemerinize nitro boosts takarak arada bir hızlı koşabilirsiniz.

    Hiçbir şey vermeyen meslek
    Mining

    11- Irklar

    Irk seçerken en çok dikkat etmeniz gereken olgu görünüştür. Sırf daha yüksek bonus veriyor diye (ki verdikleri bonuslar çok düşük) gözünüze hoş gözükmeyen bir ırkla oynamayın.

    Alliance Irkları

    Human
    Mace ve Sword kullanırsanız +3 expertise alırsınız. Every Man for Himself raidlerde ara ara kullandığım bir özelliğim, hem hayat kurtarıyor hem dps arttırıyor.

    Gnome
    Escape artist’i arada sırada kullanabilirsiniz.

    Dwarf
    Mace kullanırsanız +3 expertise alırsınız. Stoneform ile arada healerlarınızı rahatlatabilirsiniz.

    Night Elf
    Bir faydaları yok. Belki shadowmeld’i aggro dönerse kullanabilirsiniz.

    Draenei
    %1 hit alırsınız. Gift of the Naaru ile kendinize ve ya başkalarına heal atarak healerlerınıza destek olabilirsiniz.

    Worgen
    %1 crit alırsınız. Darkflight ile bazen çabuk hareket edebilirsiniz. Tüm ırklar içinde en iyi warrior dps ırkı.

    Horde Irkları

    Orc
    Axe kullanırsanız +3 expertise alırsınız. Blood Fury ile hasar bonusu alırsınız. Hordeların içinde en iyi dps ırkı.

    Forsaken
    Will of the forsaken bazen işe yarar, cannibalize ise çok daha seyrek kullanılabilir. Pek bir faydaları var denemez.

    Tauren
    Biraz fazla canı var, bir de stun edebilme yeteneği. Undead ile aynı kategoride fayda olarak.

    Troll
    Berserking ile %20 attack speed alıyor, hayvanlara %5 fazla hasar veriyor. Orc’tan sonra ikinci sırada bence.

    Blood Elf
    Arcane Torrent 15 rage veriyor bir de interrupt ediyor. Fena değil ama troll ve orc daha iyi.

    Goblin
    %1 haste veriyor bir de rocket jump. İdare eder.

    12- Kapanış

    Geldik rehberimizin sonuna, her şeyden önce buraya kadar okuduğunuz için size teşekkür ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Eksiklerim, yanlışlarım varsa lütfen cevap olarak burda yazın ben de gerekli düzeltmeleri yaparım.

    Arms Warrior, gerçekten onu sevenlerin oynayabileceği bir Spec. Dps’i daha kolay yapayım diyorsanız Fury oynayın. Arms oynamak için çok sevmeniz lazım. Ayrıca Raid leaderlık yapıyorsanız Arms’ı önermiyorum, çünkü çok dinamik bir rotasyona sahip ve kaçırdığınızda dps’iniz çok düşer. Hem rotasyonunuza hem raidinize bakmak çok zor olur.

    Arms, kesinlikle geçerli olmayan bir dps spec değildir. Başta da söylediğim gibi iyi oynadığınız taktirde çok güzel dps rakamları yapabilirsiniz, Fury’i de geçebilirsiniz, bundan şüpheniz olmasın. Sırf Arms olduğunuz için raidinizin dps’i düşmez. Fury, warrior için tek dps spec’i değildir. Colossus Smash vurunca çıkan gömçürme(!) sesine hastaysanız ve Raging Blow (herhalde raging blowdu, uzun zaman oldu fury oynamayalı) yapınca çıkan pıçık(!) sesinden tiksiniyorsanız armsdan vazgeçemezsiniz.

    Başarılar!

    Güncellemeler
    30.03.2012
    4.3.2 patch'ine göre
    1- Meslekler
    2- Rotasyon
    3- Makrolar
    4- Gemler
    5- Glyphler
    güncellendi.
    Makrolar Bölümü eklendi. Örnek talent dizilimleri eklendi, Tactical Mastery zorunlu talentlar arasına alındı. Stance Dance'in önemi vurgulandı.

    03.04.2012
    Colossus Smash glyph'inin açıklaması düzeltildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androner -- 3 Nisan 2012; 13:03:09 >







  • Rehber gayet iyi, ama tamamen düz yazı olduğu için insanın okuyası gelmeyebilir. Bir soru daha, arms ile ortalama kaç k dps yapılabilir single target üzerinde?
  • Simdiye kadar gordugum ben basarili rehberlerden biri diyebilirim, gercekten cok aciklayici ve aydinlatici olmus, aynisinin pvp icin olaninida sabirsizlikla bekledigimi belirtmek isterim.
  • Düz yazı olması pek iyi değil evet. Yazı formatı konusunda pek iyi sayılmam. Dps konusu çok değişken tabii. Arms'ın colossus smash proclama şansına göre ciddi farklılık gösterebilir. Ama bence firelands normal modu bitirmiş, heroic moddaki bir arms warrior 26k çıkarabilir rahat.
  • eline sağlık. güzel ve temiz olmuş.
  • rehber güzel yanlız icon ekle bence skilleri ve talentları açıklarken
  • Arms neredeyse PvE de hiç tercih edilmeyen bir spec. Şu anki durumda single-minded'in birinci olması lazım galiba sıralamada
  • arkadaşların da faydalanması için başlığı yukarı taşıyalım :)
  • Tebrik ederim gayet yerinde ve açıklayıcı bir rehber olmuş. Kesinlikle arms warrior dps olarak pvede kendine yer bulabilir.
  • Eline sağlık hocam, verdiğin faydalı bilgiler dışında oynadıgın speci sevdirecek açıklamalarla süslemen yazını çok okunabilir ve eğlenceli hale getirmiş.. özellikle sondaki pıçık!! efektine koptum
  • Bence gerçekten çok güzel bir rehber olmuş..Yaklaşık 5 senedir warrior oynuyorum. Her zaman iyi oynayan bir arms warriorun fury warriordan aşşağı kalmayacağını söyledim, benim gibi düşünen insanları görmek hoşuma gitti. Ellerine sağlık :)
  • uplayalım bakalım, belki faydalananlar olur :)
  • arms dps yaparken hangi stance'i seçmeliyiz.
    battle mı berserker mı
  • battle.

    Ama yapabilirsen berserkerde durup 6 saniyede bir overpower atmak için battle stance'e geçip berserker'e geri dönebilirsin. Zordur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Androner

    battle.

    Ama yapabilirsen berserkerde durup 6 saniyede bir overpower atmak için battle stance'e geçip berserker'e geri dönebilirsin. Zordur.

    teşekkürler
    warrior ile daha 31. leveldeyim
    battle'ı daha çok beğenmiştim zaten
  • patch öncesi up :)
  • Acaba yeni patch ile ilgili ön incelemeleri okuyup düşüncenizde değişiklik yaratan güncellemeler oldu mu?
  • yeni patchde rehberde değişiklik yapmayı gerektirecek bir durum yok aslında.
  • mining 120 stamina veriyor niye hiçbişey vermeyen meslek yazdın hocam ?
  • hehe ;)

    dps için bir şey vermiyor anlamında o tabii :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.