Şimdi Ara

Arkaplanda çalışan program

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son 1-2 aydır bilgisayar açıkken arkada bir program çalışıyor(fanın sesi eskide olduğundan daha fazla çıkıyor, arkada bir şeyin açık olduğunu hissediyorsunuz yani, fanla alakalı bir durum yok, yeni bir şey yüklemedim/indirmedim, otomatik windows updateleri ve birkaç oyun dışında yeni hiçbir şey yok), bilgisayarı acayip zorluyor, uçak kaldırıyormuşum gibi ses geliyor fandan, yük yokken bile. Görev yöneticisini açınca kapanıyor mu ne yapıyor bilmiyorum, gidiyor ses. Görev yöneticisini alta atınca veya kapayınca tam gaz devam çalışmaya ama. Oyunlarda aldığım fpsyi falan etkilemiyor, sadece bilgisayarda bir şey yapmaya çalıştığımda bir beyazlayıp geri geliyor ekran falan, acayip glitch gibi şeyler de oluyor, mesela ekranın üst yarısı 0.5 saniyeliğine siyah oluyor geri geliyor hemen vs. Gece uykuya alıp yatıyorum, kendi kendini açıyor falan. Hızla veya performansla alakalı hiçbir sorun yok ama çok acayip yani, yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glacial_cry -- 20 Ağustos 2020; 20:11:43 >







  • Anlattıklarınıza göre zararlı bir yazılım söz konusu. Başka bir PC'de bir flashdiske Windows kurulum medyası hazırlayıp sıfırdan Windows kurmak sorununuzu kökünden çözebilirsiniz. Diğer türlü temizlemek için uzun uzun uğraşmanız gerekecek ki sonuç alabilir misiniz belli değil.
  • görev penceresini açınca pc boştayken işlemci kullanımı %7 den aşırı fazla ise arkada çalışan zararlı yaılım vardır temizlik yapın yada temiz kurulum
  • Miner olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşünüyorum ama nasıl tespit edebilirim ki acaba? Malwarebyte ile tarıyorum temiz gösteriyor, güvenli modda da denedim normal de.
  • Glacial_cry G kullanıcısına yanıt
    Bilgi alanım kısıtlı bu konuda hocam. İnternetteki tavsiyeleri bakar, farklı farklı anti-virüs programı denerdim. Bende anti-virüs programı bile yok. Windows koruması da kapalı. Yıllardır bu şekilde kullanıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malwarebytes ile tarama yapmanızı öneririm. Bana da miner gibi geldi veya bir çeşit rootkit. Genelde görev yöneticisi açıldığında saklanan veya CPU kullanımını durduran türde olabiliyor.

    Örnek:
    https://forums.malwarebytes.com/topic/241749-cpu-usage-high-until-i-open-task-manager/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Ağustos 2020; 0:34:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.