Şimdi Ara

Arkadaşlar ufak bir sorum olacaktı. Bilen yardım ederse sevinirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam arkadaşlar 29 yaşında Ankara'da ikamet eden biriyim. Babamın aldıktan sonra üzerime kaydettirdiği bir adet arabamız var. 7 8 senedir de yanında çalışırım. İş sürecim sona erdi. Tam evlilik arifesinde evlenmek istediğim için işten kovdu beni açık yazayım size. Sırf ''masraf'' diye. Geçenlerde akrabalar ile konuşurken duydum üzerime kaydettirmiş olduğu arabayı üzerimden alacakmış. Öyle demiş insanlara. Ben asla böyle bir şeye müsade etmeyeceğim çünkü yanında asgari ücret bile kazanmadım. Arabada yaklaşık 600k 700k eden bir araba. 7 senedir harçlık ile çalışıyorum. Sorularım şunlar;


    1. Böyle bir şeyin konusunu açınca asla aracı vermeyeceğimi, vermemi istiyorsa ilk önce evlendirmesini isteyeceğim. Diyelim ki işler kötüye gitti. Evden çıkıp farklı bir yere yerleşip arabayı altından çektirebilir miyim ?
    2. Benden izinsiz ve imzasız aracı kimseye devredemez diye biliyorum. Bu olayı bilen varsa detaylı anlatabilir mi ?
    3. Ne gibi kurumlara ve mercilere ulaşmam gerekiyor böyle durumlarda ?
    4. Tavsiyesi olanları da dinlemek isterim.


    Şimdiden herkese çok teşekkür ederim. İyi forumlar.








  • Vekalet verdiyseniz habersiz alabilir. Böyle bir durumda vekalet iptalini yapın. Onun dışında araba size kayıtlı ise karakola gidip aracıma el konuldu diyebilirsiniz. Bu durumda aracı alıp size verirler.
  • Oncelikle tavsiyem aracin yedek anahtarini ele geçir yada sendeyse hic dert etme baktin aile işleri daha kotuye gidiyor araci kaçir sonucta zaten arac senin uzerine
    Daha fazla zıtlaşma anladigim kadariyla baban ters birisi bu tip insanlar sirf arac sana kalmasin diye araci yakar da ucurumdan da yuvarlar
  • tsmsk kullanıcısına yanıt

    Hiç kimseye vekalet vermedim hocam. O zaman yapmam gereken karakola gidip aracıma el konuldu diyeceğim. Çok teşekkür ederim.

  • sinoplu kullanıcısına yanıt

    Yok zıtlaşmaktansa evden ayrılıp gidip karakola şikayet edeceğim direkt aracıma el konuldu diyerek. Parası pek kıymetlidir uçurumdan atacağını yada yuvarlayacağını çok sanmam.

  • Hocam en nihayetinde babanizdir. Bazen zor olabilirler, antlaşmak zor olur ama yıkıp gitmek, şikayet etmek doğru olmayabilir.

    En nihayetinde araba sizin degil. Evet geçmişe yönelik kağıt üzerinde hakettiğinizi alamamış olabilirsiniz ama yine de konuşarak daha orta noktada buluşmanız daha sağlıklı olur.
  • şimdi aile herşeyden önemlidir ama bazen ailendekiler kimsenin veremeyeceği zararı veriyor. baban iyi bi insan mı vs sen bilirsin. burda herkes akıl verir, kalabalıkta eşşeğin kuyruğunu kesersen kimi uzun oldu der kimi kısa. forumda senin durumunu bilip düzgün yönlendirecek adam az olur. burda ben dahil herkes atar tutar durumunu bilmeden. aracı senden alacak sen evlenme şartı koysan, tamam deyip vazgeçebilir de sonradan.


    araç senin üzerineyse ve kimseye vekalet vermediysen bi şey yapamaz. araca zarar verme ihtimali varsa aracı kapalı otoparka çek bi süre binmeyebilirsin.


    ipleri tamamen kopardıysan ve baban da haksızsa, sende de içki, kumar vs yoksa kendi halinde biriysen; ben yerinde olsam aracı satarım. 200-300e evini düzersin, 200-300e bi araba alırsın, 100 bin tl gibi de altın yapar kenara koyarım zor günler için. hayat senin bu zamanda evleneceğin kızı falan iyi seç nafaka vs ondan da tekme yeme açık konuştum biraz. hayat senin minimum masrafla düğününü yapmaya çalış. araba modelini düşür. kalanı kenara at.


    herkes akıl verir ben dahil aile durumunu en iyi sen bilirsin. anne yok mu o ne diyor. baba seni düşünmeyebilir de anneler genelde senin iyiliğini ister. güvendiğin ve senin durumunu bilenlerden akıl al. herkese de güvenme herşeyini anlatma. herkes bilmesi gerektiği kadar bilsin.





  • Prosedür olarak vekaleti yok ise satış yapamaz. Ruhsatın ve anahtarın kendisinde olması önemli değil. Satış ile ilgili kısım bu şekilde.

    Aracın ruhsat ve anahtarı kendisinde ise fiili olarak almanın bir yolu çilingir marifeti ile veya çekici ile servise çektirerek kilit sistemini yenilersiniz, sonra da yeni ruhsat çıkarırsınız. Bu sayede mahkeme-dava vb. süreçler olmadan araç fiilen de elinize geçer. Yeni ruhsat için standart kayıp ruhsat prosedürü uygulanır. Normalde de anahtar ve ruhsatını çantasında taşırken kaybetmesinden farkı olmaz.

    Araba korunaklı bir yerde ise ve prosedür uygularsanız ilk aşama karakola gidip aracıma el konuldu demek. Yalnız bunu uygulamadan önce iyi düşünün, babanızdan resmi olarak şikayetçi olacaksınız bunu yaparken.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.