Şimdi Ara

Arkadaşlar 150 euro üzeri sakın sakın alışveriş yapmayın

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ebay üzerinden aracıma uyumlu Türkiye'de bulamadığım bir android araba teyibi 299 dolara sipariş ettim.


    Ürün İstanbul gümrükte takıldı.


    Önümde 3 alternatif var

    1) Gümrük müşavirine vekalet vermek ve teslim almak

    2) Satıcı ile irtibata geçip kargoyu geri talep etmesini ve para iadesi yapmasını istemek

    3) Ürünü gümrükte kaderine terk etmek



    1) UPS bana italatçı firma gibi belgelerle gümrük danışmanı tutmamı ve gerekli işlemleri yaptırmamı söylüyor ki bu gün itibarıyla ups in çalıştığı gümrük müşavirliği 2500 tl komisyon başlangıç fiyatı istiyor vergilerin minimum 10.000 tl tutacağını elektronik cihaz olduğu için özel izne tabi olacağını bu nedenlede 9-10 bin civarı ek vergi çıkacağını söylüyorlar. ki bütün bunları versem dahi türkçe kullanım klavuzu yok diye girişine izin vermeyebilirlermiş.


    2) Ebayın para iade garantisinde gümrükte vergisi ödenmeyen ürünlerin sorumluluğu alıcıya ait olduğundan kampsam dışı bırakılıyor benim durumum. Keyfi ödemiyor gibi bir durumdayım yani adam nerden bilsin ürünün iki katından fazla vergi çıktığını


    3) Bakın burası çok önemli bu bilgi hiçbir yerde yazmıyor. Eğer gümrükten çekme işlemi başlatmadan kaderine terk ederseniz yanan sadece spariş için ödediğiniz rakam. Fakat siz gümrük işlemlerini başlatır da teslim alamazsanız işte ozaman ürünün durduğu hergün için depo ücreti ödüyorsunuz ki bu ufak bir paket için günlük 200 tl anlamına geliyor. geri öndermek zorundasınız ve bana 29 dolara gönderilen kargoyu geri göndermek için UPS in istediği rakam 436,66 usd evet yanlış okumadınız ve bunu ödemezseniz günlük en az 200 tl ödemek zorunda kalıyorsunuz.


    Yani özetle sakın bu bataklığa bulaşmayın. bu bir bilgilendirme lütfen konu silinmesin ve insanlar bunu görsünler okusunlar.








  • Aliexpress üzerinden 150 Euro üzeri araç multimedya ekranı alıp sorunsuz teslim alan arkadaşlar vardı. Gümrük vergisi dahil şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 7 Kasım 2023; 17:10:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim baktığım ürün aliexpresste yoktu ve ebay daha güvenilir geldi noname bi üründe değil eonon resmi satıcı 92 binden fazla spariş geçmişi var ama işte geldiğimiz nokta bu ve delirmek üzereyim gerçekten çok canım sıkıldı hiçbirşey yapamıyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.