Şimdi Ara

Aliexpress İade Süreçleri Hakkında Her Şey [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
5
Favori
26.973
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bakın burası çokomelli! "İade" bu kelimeyi yazın bir kenara 01.06.2019 tarihi itibariyle gramajı hafif, vergisi ağır ürünlerle karşılaşacaksınız. Bu yüzden bu konu iade süreçlerinde rehber olması niyetinde gerekliliği görülmüştür.

    Geçmiş zamanlarda yurt-dışı alışverişlerinde iade işlemleri gerçekleştirmiş kişilerin konuya katkısıyla, sizleri bilgilendireceği düşüncesindeyim. Para iadeleri 21 gün içerisinde hesabınıza geri aktarılıyor.

    Aliexpress iade süreçleri nelerdir?

    1- Ürünün 90 gün içerisinde size ulaşmaması.

    -Dispute açtınız.
    *Satıcı itiraz ederse ek süre ister (+30 gün). Beklemeyi kabul etmediniz devreye aliexpress girer paranız iade edilir.
    *Satıcı itiraz etmez ve açılan dispute'a 5 gün içerisinde herhangi bir giriş yapmazsa Aliexpress otomatik dispute kapatarak size paranızı iade eder.

    2- Ürün size ulaştı, ancak arızalı.

    -Dispute açtınız.
    *Satıcı ürünü geri göndermeniz karşılığında ücreti iade edeceğini söyledi (kargo ücreti size ait olacak).
    *Satıcı ürün bedelinin bir kısmını iade edeceğini söyledi (kargo ücreti ürün fiyatından yüksekse kabul edilebilir, değilse size kalmış)
    *Satıcı dispute kapatmanız durumunda yeni ürün göndereceğini söyledi. (Satıcı profiline bakın, kanmayın)
    *Satıcı ürünün gönderilmeden önce test edildiğini size iade yapmayağını söyledi. Aliexpressin bu anlaşmazlık hakkında alacağı karara bağlıdır. Güvenilir satıcılar böyle bir durum yaşanmaması adına özellikle 2.el ürünler için ayrıca 30-45-60 veya 90 gün garanti etmektedirler.

    3- Ürün size ulaştı, ancak aksesuarları eksik yada anlatılandan farklı.

    -Dispute açtınız. Lakin kargo paketini açmadan önce mutlaka video kaydı başlatınız ve mümkünse kargo görevlisinin yanında açınız. Bu tür durumlarda delil sunmak önemli.
    *Satıcı size dispute kapatırsanız eksik parçaları göndereceğini söyler. Satıcı profiline iyice bakın kanmayın. 1 kez dispute açma hakkınız var.
    *Satıcı ürünü geri göndermeniz karşılığında ücreti iade edeceğini söyler. (kargo ücreti size ait)
    *Satıcı para iadesini reddeder, eksik parçaları yada açıklamada yazan ürünü birebir gönderir.

    4- Ürün size ulaştı, ancak ürünü beğenmediniz veya vazgeçtiniz.

    -Dispute açtınız.
    *Satıcı para iadesini reddeder.
    *Satıcı ürünün geri yollanması karşılığında kargo masraflarını düşerek belli bir ücreti ödemeyi kabul eder.

    5-Kargo gümrüğe takıldı. İade süreci nasıl olur? (Satıcının ürün bedelini net belirtmemesi, yasaklı ürün olabileceği şüphelinenen paket, vergi muafiyeti olmaması nedeniyle tüm ürünlerin gümrüğe takılacak olması nedenleriyle)

    *Bununla ilgili kaynak bulamadım 90 gün dolması itibariyle ürün size ulaşmadığı için dispute açıp iade alabilmeniz gerekir.
    *Satıcı ürünün eline ulaşmadan para iadesi yapmayacağını söylebilir.
    *Satıcı iade kabul etmez, onay sürecini uzatarak ürünü yeniden yollayabilir.

    6-Şipariş sonrası iade işlemleri

    -Şipariş verdiniz, onay sürecinden kargonun hazırlanışına kadar vaktiniz var. Sipariş iptalinde 21 gün içerisinde iade alırsınız. Eğer satıcı kargolamak için ürünü hazırlanmaya başlamışsa kargoya verilmişse sipariş iptali gerçekleştiremez iade alamazsınız. 90 günlük süreyi beklemeniz gerekir.

    Bütün bunların hepsi satıcının ve sizin tutumunuza göre değişiklik gösterebilir. Yaşadıklarınızı anlatın eksik ve yanlış olan terimleri düzelteyim.

    KONU 30.08.2020 itibariyle güncellenen Aliexpress şartlarına göre yeniden düzenlenmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 30 Ağustos 2020; 1:0:44 >



  • Madem ana konu, o zaman yeni başlık açmadan önce buraya yazayım, az sonra kopyalayıp yeni konu açacağım.

    Aliexpress Satıcıları Koruyor, 200 liramın üstüne oturdular. Ayrıca Müşteri Hizmetleri ile Bağlantı Kurulamıyor.

    Yıllardır aliexpressten alışveriş yaparım, yüzü aşkın siparişim olmuştur. Son zamanlarda Dispute'larda gösterdiği bu tutumu artık beni çileden çıkardı. Anlaşmazlıkta aliexpress devreye giriyor ve "Ürün ve tam para iadesi" olarak sonlandırıyor. Burdan geri gönderme ücretlerinin pahalı olmasını ve alıcının göndermeyle zarara gireceğini bildiği için satıcıdan taraf oluyor. Destek ile iletişim kurmak da mümkün değil, destek sayfasında robot çıkıyor. Destek e-maili falan da yok. (eskiden varmış artık devre dışı.) Sosyal medya hesaplarına da yazdım iletişim kurmak istediğimi, yanıt yok tabi ki. Yani iletişim tam anlamıyla imkansız.

    Detaylara gelirsek; Geçenlerde aldığım bir ürününün içinden çıkması gereken bir aksesuar eksik çıktı, satıcıya yazdığımda 2$ iade edeyim sana dedi, PayPal'ın Türkiye'de kullanılamadığı belirtip dispute açtım, satıcı tekrardan PayPal teklif etti ve en son aliexpress devreye girdi. Yukarıda bahsettiğim gibi "Ürün ve tam para iadesi" ile dispute'u sonuçlandırdı. 2$ için ürünü iade etmedim tabiki ve Müşteri Hizmetleri ile de bağlanamadığımdan mecburen aksesuar denen parçayı cebimden ödeyerek burdan satın aldım.

    Asıl mesele bundan sonraki üründe, 200 lira verip aldığım telefon ekranı resmen LEŞ çıktı. Amoled yazan ekran amoled değil, dokunmatik denen ekran basmatik. Hatta o basmalar da bazı noktalarda çalışıyor, çoğu "basma"yı yanlış algılıyor falan. Neyse 2 adet video çekip drive'a yükleyip linkini attım satıcıya dedim böyle böyle. Satıcı ilk baştan link açılmıyor bahanesi uydurdu. Dispute açtığımda linki açabilmiş ne hikmetse. Kullanılmayacak gibi de olsa yine de paranın %75'ine dispute açtım. Sonra satıcı savunma yazısı yazmış fotoğrafın üzerine çince.. üşenmedim onu da çevirdim, biz ürünleri test edip gönderiyoruz alıcı monte ederken bozmuş falan yazmış aliexpress'e savunma olarak. Ek açıklama yazarak tüm detayları belirterek ve Aliexpress yetkililerinin videoları izlemesini üstüne basa basa tekrardan belirterek onların devreye girmesini bekledim.

    İçimde bir önceki dispute'dan kalma korku vardı, aynı şey olursa diye. Ve oldu. Aliexpress göz göre göre (muhtemelen videoların olduğu linke dahi tıklamadı.) monte edilmiş (takarken o rahatsız pozisyonda detaylı test yapmadım tabi ki, sadece çalışıp çalışmadığını kontrol edip monte ettim.) ÇÖP bir ekranı kargo ücretini ödeyerek geri göndermemi ve paramı almamı istedi. Şimdi ben bu ürünü göndersem zaten satıcı kullanılmış ürün deyip kabul etmeyecek. Hadi etti diyelim bu kargo parası kim bilir ne tutacak.. (Yarın ptt'ye gidip öğrenecem yine de.) Ne yazık ki geri göndermeye değmeyecek bir ücret çıkacağı aşikar.

    Sonuç olarak, Aliexpress'in ne yapmaya çalıştığını bilmiyorum. Bildiğim tek şey, bundan sonra ne kadar fiyat farkı olursa olsun bu siteye artık uğramayacağım.
  • İade ile ilgili yaptığım işlemlerde son durum.. Bakın iade sebebini doğru yazmak çokomelli. Aliexpress dispute incelemesini yapıp "invalid" derse paranızı alamazsınız. "valid" yazdığı zaman ise paranızın iade süreci başlamış demektir. 3-21 iş günü içerisinde geri ödemenizi alacaksınız. Gümrükte takılan mallar / 60 gün içerisinde gelmeyen kargolar için 60 gün koruma sürecinin bitimine 1 gün kala dispute açmalısınız. Daha erken açarsanız aliexpress kabul etmiyor iadeyi.
  • Hocam 3d printer aldım fakat kutudan bozuk çıktı çoğu parçası yamulmuş geldi dispute açtım fakat Aliexpress geri göndermemi istedi ürün kutusuyla beraber 9 kg ürünü geri göndersem kesin ürünün fiyatı kadar kargo çıkacak ne yapmalıyım sizce ?

    Benim akımdan geçen şuanda Ptt takipsiz yolluyorsa 15 liraya orta parmak resmi koyarak onlara göndermek ve bu esnada bankaya Kart Harcama İtirazı dilekçesi vermek ürün gidene kadar banka paramı vermiş olur sanırım...

    Aliexpress kesinlikle eskisi gibi değil tamamen satıcı suçu olan hatayı bana yıktı bildiğin çöpe atılacak yazıcıyı neden geri isterler anlamıyorum zaten fakat akıllandım Aliexpress den artık 300 lirayı geçen ürün satın alınmazmış...
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    mrb. sonuç ne oldu?
  • Son iki ayda farklı satıcılardan toplamda 6000 lira (vergisiz, kargo ücretleri hariç) tutar üzerinde alışveriş yaptım. Bir satıcıdan 400 doların üzerinde tutarla naturhake kamp ürünleri aldım. Bunlardan 4 tanesini beğenmedim. iade etmek istiyorum. beğenmediğim ürünelerin tutarı yaklaşık 235 dolar, 4 parça 4 kg kadar. Satıcıyla sürekli görüşerek alışveriş yaptım, güvenilir biri olduğunu düşünüyorum. Satıcı profili:

    Aliexpress İade Süreçleri Hakkında Her Şey [ANA KONU]

    Paramı geri almak istiyorum. En az kayıpla bunu nasıl yaparım?

    Şöyle yapmayı düşünüyorum: Satıcıya ürünleri beğenmediğimi söyleyeceğim. Satıcı sanmıyorum ki ürünler sende kalsın, para iadesi yapalım desin. İade etmeme gibi bir seçeneği var mı bilmiyorum. Ürinlerin iade edilmesini kabul ettiğini varsayarsak geri göndermemi isteyecektir. Bu durumda geri gönderme kargo ücretini biz karşılıyormuşuz. Acaba ne kadar tutar?

    Daha önce çok alışveriş yaptım ama Aliexpress'e hiç iade ürün göndermedim. Sadece bir defasında 15-20 dolarlı bir oyuncak almıştık. Çok dandikti. Ürünü kırıp çöpe atıp (fotosunu da göndermiştim) parasını geri almıştım.

    Süreç nasıl işler, ne önerirsiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: timucinpusat

    mrb. sonuç ne oldu?
    Ben hocam Bankamın dilekçesini doldurdum kanıt için E-Posta ekine belgeleri koyun demişlerdi koydum satıcı bana şu E-Posta adresine yazın ilgilececeğiz dedi yazdım ilgilenmediler (iyikide ilgilenmediler işime yaradı cevap yazsalardı banka direkt red edecekti) onu eke ekledim cihazın bozuk parçalarını ekledim (videolar fotoğraflar) şimdi bir kaç gün önce bankam inceleme sürecinin başlatıldığını söyleyen bir E-Posta attı bu iş 4 ay kadar sürebiliyor umarım benim adıma iyi bir sonuç çıkar %70-%80 ini iade alsam bile hiç alamamaktan daha iyidir.

    EK OLARAK TWO TREES DENEN DOLANDIRICI FİRMADAN 3D YAZICI ALMAYIN MİLLETİN VE BENİM SORUNLARIMI ANLATAN BİR KONU AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM BURDA MAKERLARIN ÇOK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM NE KADAR AZ MÜŞTERİ O KADAR BENİM İÇİN KÂRDIR.
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    bankaya kart harcama itirazında mı bulundun? yani senin rızan olmadan harcama yapıldığı iddiası gibi bir şey mi bu?

    bana ne önerirsin ne yapacağız?

    233 dolar (yaklaşık 1575 lira) tutarında 4 parça ürünü iade etmek istiyorum. Beğenmedim. 4 kg kadar bunlar. Ptt yurtdışı kargo ücreti hesaplamada 240 lira gönderi ücreti tutuyor:

    Aliexpress İade Süreçleri Hakkında Her Şey [ANA KONU]
    https://www.ptt.gov.tr/Sayfalar/Gonderi/Gonderi.aspx#

    Tek satıcıdan aldığım bu 4 parça ürünü 250 lira ya da her neyse kargo ücreti ödeyip ürünleri geri göndersem bu 233 doları geri alabilir miyim?

    Ne yapıyoruz nasıl yol takip ediyoruz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: timucinpusat

    bankaya kart harcama itirazında mı bulundun? yani senin rızan olmadan harcama yapıldığı iddiası gibi bir şey mi bu?

    bana ne önerirsin ne yapacağız?

    233 dolar (yaklaşık 1575 lira) tutarında 4 parça ürünü iade etmek istiyorum. Beğenmedim. 4 kg kadar bunlar. Ptt yurtdışı kargo ücreti hesaplamada 240 lira gönderi ücreti tutuyor:

    Aliexpress İade Süreçleri Hakkında Her Şey [ANA KONU]
    https://www.ptt.gov.tr/Sayfalar/Gonderi/Gonderi.aspx#

    Tek satıcıdan aldığım bu 4 parça ürünü 250 lira ya da her neyse kargo ücreti ödeyip ürünleri geri göndersem bu 233 doları geri alabilir miyim?

    Ne yapıyoruz nasıl yol takip ediyoruz?
    Harcama itirazı ürünün belirtilen özelliklere sahip olmadığında yada satıcı sizin sorununuzu çözmediğinde açılabiliyor (benim gibi) sizin ürünleriniz bozuk değil sizin satıcı ile konuşup kargonun bir kısmını ödemeye ikna etmeniz gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 7 Haziran 2020; 19:53:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elektrikliarabasever

    Harcama itirazı ürünün belirtilen özelliklere sahip olmadığında yada satıcı sizin sorununuzu çözmediğinde açılabiliyor (benim gibi) sizin ürünleriniz bozuk değil sizin satıcı ile konuşup kargonun bir kısmını ödemeye ikna etmeniz gerekiyor.

    Alıntıları Göster
    tamam. deneyepim. 200-250 lira kadar tutarsa sorun değil kargo. ne yapalım.
  • RElS kullanıcısına yanıt
    60 gün içerisinde gelmeyen kargolar için 60 gün koruma sürecinin bitimine 1 gün kala dispute açmalısınız. demişsiniz. 2 tane böyle ürünüm var iki ayrı satıcıdan. Ucuz da değiller. Neden 1 gün kala. 60 gün dolduktan sonra açsak daha iyi değil mi.

    Bu durumda olan iki sparişim var. Ürünlerden biri 80 dolar diğeri 35.

    80 dolar olan ürün satıcısı bu ayın birinde yani 8 gün önce 1-2 hafta daha bekleyin. sonra farklı bir kargoyla tekrar gönderelim dedi. Bugün spariş verdiğimden bu yana 57 gün geçmiş. 60 gün dolunca tekrar gönderin demeyi düşünüyorum. Peki gönderip göndermediğini nasıl bileceğim? Muhtemelen bana kargo takip verecek aliexpress sistemi dışında. Aynı ürünü kargoladığını nasıl bileceğim, 5 dolarlık bir şey de kargolamış olabilir? Diğer bir husus gerçekten dürüst davranıp aynı ürünü gönderirse, diğer ilk gönderdikleri ürün de bana gelirse ikisi de ben de mi kalacak? Buna razı olarak mı bir daha gönderelim diyorlar?

    Fiyatı 35 dolar olan ürün satısıcı ise beklemek istemiyorsanız dispute açın, aliexpress lojistik sorununu inceler, bir sorun olduğuna kanaaat getirirse paranızı geri öder. dedi. Yine 60 gün dolunca yani 3 gün sonra bu satıcının dediği şekilde dispute açmayı düşünüyorum. Yakın zamanda ürün gelirse ne ala. Sanırım parası bize iade edilirse, bu parayı aliexpress'e geri iade etmemiz gerekmez. Ama ürün gelmezse ve bana para iadesi yapılmış olursa yine aynı satıcıdan aynı ürünleri satın alacağım.

    Öneri tavsiyelere açığım. Bu arada her iki ürünün kargo takibinde yaklaşık 2 aydır bir hareket gözelnmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 9 Haziran 2020; 20:25:23 >
  • timucinpusat kullanıcısına yanıt
    Şimdi şuan olağanüstü bir süreç var corona nedeniyle. Benimde kargolar şuan çinden ayrılmış gözüküyor ama daha sonra ne olacağı belirsiz çünkü takipsiz :) Ve 60 değil tam 90 gün süre korumasıyla. Yani artık 90 gün bekleyecek alıcılar.

    Verdiğiniz tarihlere bakılırsa normalleşme süreci başlamadan sipariş vermişsiniz. Bu durumda logistik sorunları için ek süre taleplerini değerlendirir aliexpress zaten sipariş ederkende bu uyarıyı veriyor sistem. Son zamanlarda satıcılardan yana tavır sergiliyorlar çünkü kargolamanın da bir bedeli var. Son 1 gün kala dispute açmanız gerekiyor dememim nedeni bu. 60 günlük süre içerisinde elinize ulaşıp ulaşmadığını kargonun durumunu inceliyor aliexpress. Eğer belli bir süre daha varsa kabul etmeyebilirler para iadesini. Süre dolumundan sonra belli olmaz sistem otomatik olarak satıcıya aktarabilir parayı o zaman uğraşır durursunuz yada geri ödemeyi daha geç sürede alırsınız.

    Gelen kargoyu mutlaka kargo görevlisinin yanında açın ve kamera kaydı alın tavsiyem. Farklı ürün çıkması halinde kanıtınız olur ve teslim almadan kargoyu iade ederek para iadesi isteyebilirsiniz dispute açarak.
  • timucinpusat kullanıcısına yanıt
    Kargo 4 kg ise iadesinde güzel bir rakam tutar Satıcılar belli bir süreç koyuyor bu durumlarda genelde. 7 gün, 14 gün veya 30 gün gibi.. Aldığınız ürünü eğer beğenmezseniz bu süre içerisinde masrafsız geri kabul eden satıcılar da var. Sizin sorununuz ile ilgili önce satıcıyla iletişime geçmeniz gerekiyor ardından anlaşmazlık yaşarsanız dispute açmalısınız. Rakam yüksek olduğu için net birşey söylemek zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RElS

    Şimdi şuan olağanüstü bir süreç var corona nedeniyle. Benimde kargolar şuan çinden ayrılmış gözüküyor ama daha sonra ne olacağı belirsiz çünkü takipsiz :) Ve 60 değil tam 90 gün süre korumasıyla. Yani artık 90 gün bekleyecek alıcılar.

    Verdiğiniz tarihlere bakılırsa normalleşme süreci başlamadan sipariş vermişsiniz. Bu durumda logistik sorunları için ek süre taleplerini değerlendirir aliexpress zaten sipariş ederkende bu uyarıyı veriyor sistem. Son zamanlarda satıcılardan yana tavır sergiliyorlar çünkü kargolamanın da bir bedeli var. Son 1 gün kala dispute açmanız gerekiyor dememim nedeni bu. 60 günlük süre içerisinde elinize ulaşıp ulaşmadığını kargonun durumunu inceliyor aliexpress. Eğer belli bir süre daha varsa kabul etmeyebilirler para iadesini. Süre dolumundan sonra belli olmaz sistem otomatik olarak satıcıya aktarabilir parayı o zaman uğraşır durursunuz yada geri ödemeyi daha geç sürede alırsınız.

    Gelen kargoyu mutlaka kargo görevlisinin yanında açın ve kamera kaydı alın tavsiyem. Farklı ürün çıkması halinde kanıtınız olur ve teslim almadan kargoyu iade ederek para iadesi isteyebilirsiniz dispute açarak.
    Kargolarım takipli.

    Süre dolumuyola ilgili

    Your order will be closed in: 20 days 21 hours 6 minutes

    diyor. 20 gün var yani.

    kargo görevlisinin yanında açmak zor iş. ancak kamera kaydı alıyorum.
  • RElS kullanıcısına yanıt
    netten baktığım zaman ptt sayfasından 240 lira gibi bir rakam tutuyor. Satıcıyla görüşeyim.
  • satıcı bize geri gönder sonra kargo ücretini haber et dedi.

    bu durumda her halukarda dispute açmamız gerekiyor sanırım geri gönderme için. Aliexpress sistemde geri göndermeyi satıcı kabul ederse gönderi takip no girmeniz istenecektir diyor.

    birde iade etmek istediğim 4 ürün 233 dolar. aliexpress te dispute açıp ürünü geri gönder seçeneğini tıkladığımızda geri bize yapılacak ödeme 212 dolar olarak görünüyor maximum geri ödeme olarak. Sanırım alırken uygulanan indirimleri düşüyorlar. Yoksa aliexpress kargo ücreti gibi bir takım ücretleri bizden mi kesiyor geri ödeme yapacağında.
  • Konu yeni Aliexpress şartlarına göre güncellenmiştir. 2 adet daha iadem var. Yaşanan süreçler hakkında yeni bilgiler eklemeye devam edeceğim konuya.
  • Güncel: 90 Günlük koruma süresi bitmeden önce kesinlikle dispute açma hakkı vermiyor artık Aliexpress.

    *90 gün doldu ve ürün elinize ulaşmadı > Para satıcıya aktarılıyor.
    *Dispute para satıcıya aktarıldıktan sonra açılabiliyor bilginize.

    Şimdi o parayı satıcıdan kurtarabilecekmiyiz bakalım.
  • Benim 116 gün oldu. Tek cevap yok.
  • tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Paranın satıcıya aktarılmasından belli zaten Aliexpress artık satıcıların yanında yer alıyor. Bu koruma süresi tamamen aldatmaca. Paranın havuzda beklmesi gerekiyordu anlaşmazlık boyunca.

    Canlı desteğe başvurmanızı tavsiye ederim. Ardından yine sonuç alınmazsa bankaya harcama itirazında bulunup dolandırıcılık suç duyurusunda bulunmak kalıyor geriye..

    Aliexpressten zorunlu olmadıkça alışveriş yapmamak lazım diyeceğim de bu sorun Aliexpress den çok bizim gümrük/ptt sorunu. Ben parayı iade alamazsam ilk işim ptt hakkında dava süreci başlatmak olacak. Sonuçta bizim ödeyeceğimiz belli bir vergi var. Ve kargom elime ulaşmadığı için devlete vergimi de ödeyemedim. Devletimizi zararı uğratanlar bunun bedelini ödemeli..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 1 Eylül 2020; 12:27:20 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.