Şimdi Ara

ARDA, INIESTA VEYA XAVI OLABİLİRMİ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
3.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metinyurdaer


    quote:

    Orjinalden alıntı: fuzbing

    Olamaz. Xavi ve Iniesta dakika 70'ten sonra elleri bellerinde gezmiyorlar sahada. Tüm maç ileri geri gidip geliyorlar, Arda sadece ofans yapmasına rağmen 90 dakikayı zorla tamamlıyor.


    Peki Arda hayatı boyunca hep bu kondisyondamı kalacak. Hiç mi 90 dakika üst düzey tempoda oynayamıyacak.

    Futbolcu olan arkadaşlar varsa veya bu konuda bilgili kişiler kondisyon geliştirilmesini açıklayabilirlermi?

    Bununda çalışarak geliştirilmesi gibi bi yöntemi olabilir tahminimce.

    Hiç kimse hiç bir zaman aynı kondisyonda olacak diye bir kural-kaide yok. Kendim Arda'nın oynadığı mevkide oynuyordum. Üstelik aynı tarz oyuncularız. Ters ayak sol açık. Ama kondisyon konusunda açık kanatta oynamak göbekte oynamaktan çok daha zordur. Çünkü belli bir çizgide sürekli ileri - geri yapıyorsunuz, üstelik sahanın büyük bölümünü de ayağınızda top varken katediyorsunuz. Göbekte ise böyle bişey yok. Rakibi karşılarsınız ikili mücadelede yorarsınız, topu alabilirseniz alırsınız, alamazsanız arkadan zaten destek gelecektir. Göbekte oynamak tabi ki kolay değil. Oynu iyi okuyacaksınız, oyun sıkışırsa dikine katedeceksiniz, ters top atacaksınız, vs. Yani oyunun temposu tamamen sizin elinizde, bu demek oluyor ki zihnen yorulmanız gerekiyor, zekanızı en uygun biçimde kullanmanız gerekiyor. Ben şu anda orta sahanın göbeğinde oynuyorum (oynadığım 15 maçta 40 asist yaptım) ve takımımla bu yıl 3. lige yükselme maçları oynadık. Çıktık mı çıkamadık o ayrı konu. Bu tamamen zihin işi. Tabi ki teknik gerekiyor. Arda'nın yapması gereken bence sadece kendini bu yönde geliştirmesi. Ki bence bu potansiyel de fazlasıyla var onda. Kondisyon olarak kesinlikle zor olan bölge ofansif kanatlardır. Ayağınızda top varken oynamak insanı çok yorar. Özellikle de çim zeminde.




  • Bazı arkadaşlar aynı Xavi-İniesta seviyesinde oynayabilir denildiğini anlıyor ve anlamaktada ısrar ediyor.

    Demek istediğim bizim İniestamız olsun, gerçek iniesta kadar çok üst düzey olmasada bize yetecek kadar olsun.

    Böylelikle Türk futbolu güncel futbola ayak uydurmuş olur.
  • Rjkaard'ın sistemi 4-3-3 yanlız o sistem 4-3-3'ten farklı.Ayrıca Xavi kadar olamasada yetenekli bir futbolcu
  • Iniesta Xavi çok acaip adamlar... Satrançta 4-5 hamle sonrasını hesabını yaparsın ya bu adamlar futbolda 5-10 pas sonrasını görebiliyor. Ona göre pozisyon alıp doğru yerlere koşu yapıyorlar. Tabi yıllarca belli bir sistemde oynatılmalarıda önemli... Adamları böyle programlamışlar. Arda bir sağda bir solda bir orta sahada... Hiç bir pozisyonda sabitlenmedi. En verimli yeri sol kanat ve öyle kalmalı. Orta saha işi başkalarına kalsın.
  • Yorumların hepsini okumadım ancak kendi fikrim;

    Türkiyede Futbolcular Profesyonel değil. Duygusal yanları ağır basıyor. Türkiye 5 6 tane Profesyonel Futbolcu tanırım onlardan 2 si Tanju Çolak ve Sergen Yalçın.Hakan Şükür Torinoya gitti Türkiyede yaygın olarak kullanılan duygusal yaklaşımın eksikliğini yaşadı ve başarısız olarak döndü. Türkiye ye dönüşünde ise Fatih Terim tüm sistemi Hakan Şüküre göre ayarladı ve 2 sezon boyunca neredeyse gol atmadan oynamasına duygusal yaklaştı.onu gol kralı haline getiren profesyonellik değil duygusallıktır.

    Bakınız 16 17 18 yaşlarında parlayan genç yıldızlarımız medyanın ve klüblerin gazıyla kendini Türkiyenin en iyi futbolcusu zannediyor. Hasan ŞAŞ, Batuhan Karadeniz Ayhan Gökdeniz Farih Tekke vs. gibi bir sürü örnek
    sunabilirim.

    Arda büyük bir grileme dönemi yaşıyor bence. Galatasaraydan büyük hale getirilmesi Ardayı ve diğer futbolcuyu bitirir.Çok çalışmak varken başka şeylerle ilgilenmek vs.




  • Konuyu güncelleyelim.

    Kaptan Ardamız, Xavi-İniesta karışımı gibi oynuyor. Sanırım tespitimde haklı oldum. Yeni sistemde yeni görevinde çok iyi oynuyor.

    Sadece kanat oynar diyenler yanıldılar.

    Bugünde 1 gol 2 asist
  • olamaz diyordum ama iniesta veya xavinin barcelonaya sağladığı katkıyı gsde de arda sağlıyor.arda onlar kadar iyi bir futbolcu değil fakat gs de aynı onlar gibi oynuyor
  • Bugün yine muhteşemdi.
    Golü mükemmel, asisti zekice idi.
    Arda böyle devam ederse ciddiyim 1-2 yıl içinde 100-150 milyon euro ya vurur.
  • Xavi ve Iniesta'nın oyun okuması, görme yeteneği daha fazla. Ve hatta markaj altında bile mükemmel top alabilir. Oyunun yönünü ardadan daha çabuk değiştirir. Yani tam bir maestro bu iki oyuncu. Ama ardanın stili farklı. O daha direk sonuca etki eder. Orta sahanın ortasında oyuncu kurucu gibi top dağımını pek iyi ypaamaz. Ama xavi ve iniesta hem oyun kurma anlamında hemde final passlarını daha iyi yapar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .TaneR.

    Bugün yine muhteşemdi.
    Golü mükemmel, asisti zekice idi.
    Arda böyle devam ederse ciddiyim 1-2 yıl içinde 100-150 milyon euro ya vurur.

    bak burada biraz saçmalamışsın. Aşırı abartılıyor bu çocuk. Tamam yetenekli ona laf yok, ama daha geliştirecektir kendisini daha "FUTBOLUN OLGUNLUK YAŞI" na gelmedi. Bahsettiğim yaş 24-25 yaşları. Ama ben ardanın 100-150 milyon gibi uçuk bir bedel edeceğini düşünmüyorum bana göre kendisini dahada geliştirirse en fazla 30-35 eder. Senin dediğin rakamları etmesi için topu kaleciden alıp 11 kişiyi çalımlayıp boş kaleye golü atması lazım (bkz; Messi, Maradona)




  • Rijkaard geldikten sonra Arda'nın istatistikleri var mı ?
  • Xavi ne alaka onu anlamadım.Sadece İniesta deseydiniz bari İniesta mevkisinin en iyi ismidir.Arda da o mevkide ilk 10'a girer
  • 100-150 çok uçuk harbiden.

    Bu sezon 5 resmi maçta 8 asist yapmış arda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seca2

    .....geliştirirse en fazla 30-35 eder. Senin dediğin rakamları etmesi için topu kaleciden alıp 11 kişiyi çalımlayıp boş kaleye golü atması lazım (bkz; Messi, Maradona)


    Bkz; Oktay Derelioğlu
    Karagümrükspor - Free Agent
  • Arda, Iniesta olur mu bilmem ama şundan eminim ki Iniseta'nın yerine Barcelona'da oynasa hiç sırıtmaz. Top kontrolü, dribling yeteneği, yaratıcılığı, pasları, ortaları açısından hiçbir eksiği yok. Koşmuyor dendi tam tersine gayet güzel presini de yapıyor, kondisyonunu 90 dakikaya yaymayı da öğrendi. Şutu yok dendi. Geçen sene bunu da inanılmaz geliştirdi. Bu sene bir baktık 10 numara oynamaya başladı. Bir baktık ki duran top ustası olmuş. Bu ivmeyle giderse maksimum iki yıl içinde Iniesta sınıfına geçecek.

    Yanlız 10 numara gibi oynaması zaten eksik olan bazı yeteneklerinin gelişmesine engel olacak. Yavaş hücum etmesi...Yırtıcılığının ve hızının olmaması... Bu yüzden fizik açıdan kendine çok iyi bakması ve maç içinde zaman zaman eski bölgesi olan kanatlara da geçmesi gerekli. Bu konuda çok ciddiyim. Mutlaka Rijkaard'ın bunu düşünmesi gerekli...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .TaneR.

    Bugün yine muhteşemdi.
    Golü mükemmel, asisti zekice idi.
    Arda böyle devam ederse ciddiyim 1-2 yıl içinde 100-150 milyon euro ya vurur.



    eksik söylemişsin kardeş en az 500 milyon euro eder


    nsl insanlar var ya hayal dünyasında yaşıyor...
  • keıtadan hız keweeldan şut kaparsa bence olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .TaneR.

    Bugün yine muhteşemdi.
    Golü mükemmel, asisti zekice idi.
    Arda böyle devam ederse ciddiyim 1-2 yıl içinde 100-150 milyon euro ya vurur.



    Kusura bakma ama söylemek zorundayım arda 150m euro etsin monitörümü ketçapla yerim
  • ineasta veya xabi,
    arda olsun.

    arda,
    arda kalsın yeter bize

    arda turan oley!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GOD32


    quote:

    Orijinalden alıntı: Seca2

    .....geliştirirse en fazla 30-35 eder. Senin dediğin rakamları etmesi için topu kaleciden alıp 11 kişiyi çalımlayıp boş kaleye golü atması lazım (bkz; Messi, Maradona)


    Bkz; Oktay Derelioğlu
    Karagümrükspor - Free Agent


    Ona saygımız sonsuz o sadece GS nin değil TÜRKİYENin efsanelerindendi




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.