Şimdi Ara

Arçelik K3286 Çay Makinesi Saat Problemi Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
14.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, geçen hafta media markt'tan K3286 çay makinesi aldım. Alma amacım sabah kalktığımda çayımın hazır olmasıydı. 5 gün boyunca memnun bir şekilde kullandım, ardından bir sabah kalktığımda çayın demlenmesine yaklaşık 1 saat olduğunu gördüm. 5 gündür takır takır çalışan makine 1 saat kadar geri kalmıştı, anlam veremedim. Sonra aklıma geldi şunun fişini bir çekeyim dedim, 1 saat sonra taktığımda saatin fişi çektiğim saatte kaldığını gördüm ve şok oldum. Eeprom'da saat, demlenme zamanı gibi ayarlar duruyor ama elektrik olmadan saat ilerlemiyordu. Bu durumda haliyle fişe ve elektriğe bağımlı bir makineyi kabul edemezdim. Aldığım 10. günü yetkili servise şikayetimi ileterek makineyi teslim ettim. Ertesi gün teknisyen aradı ve makinede bir arıza olmadığını, bu makinelerin bu şekilde çalıştığını bir üst modelde bu sıkıntının olmadığını belirtti. Bende arçelik müşteri hizmetlerini arayıp alma amacıma hitap etmediği için makinenin bir üst model ile değiştirilmesini talep ettim. Sonuçta 300TL para verdim ve klasik su ısıtıcısından bir farkı yok bu haliyle. Bir üst modelin fiyatı 340TL, yani 40 lira fark ile bu sorunu çözecektim. Ancak 1 gün sonra arayan yetkili servis 90TL verirsem üst modelin verileceğini belirtti. Arada 40 lira olduğunu ve neden 90TL istediklerini sorduğumda arçeliğin satın aldığım modelin fiyatını 250TL 'ye çektiğini (Hatalarını sayemde öğrendikleri için ani bir stok eritme kararı olarak yorumladım bu indirimi) bu nedenle aradaki farkın 90TL olduğunu belirtti. Tabii böyle bir şeyi kabul etmem mümkün değildi, tekra müşteri hizmetlerini aradım ve bu farkın adil olmadığını 5 gün kullandığım makine için 50 lira ekstra fark bindirmenin arçelik gibi bir markaya yakışmayacağını dile getirdim. Ancak benim yakıştıramadığımı maalesef kendilerine yakıştırdılar ve kabul etmediler. Aslında bunu çokta sorun etmedim, zira media markt 14 gün iade koşulunu biliyordum. Bu akşam birde media markt'ın kapısını çaldım. Detaylarını yazmayacağım ancak media markt sokak satıcısı çıktı ve çapsız bir elemanlarının yorumları ile iadeyi kabul etmedi. Garanti kağıdını yırtıp masalarına fırlattıktan sonra eve geldim ve makinenin içini açtım.

     Arçelik K3286 Çay Makinesi Saat Problemi Çözümü


    Koskoca Arçelik bir pil ve bir diyotu bize çok görmüş onu fark ettim. Ayrıca yetkili servisin beceriksiz teknisyeni de makineyi çok kötü toplamış, vidalar v.s. hak getire.

    Pil takılmış hali :

     Arçelik K3286 Çay Makinesi Saat Problemi Çözümü


    Bu aşamadan sonra makine elektrik kesilse bile saati unutmuyor. Umarım aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara yardımcı olur. Unutmadan D3 diyotunun yönü batarya tersi, yani bataryaya akım gelmesini engelleyecek şekilde. Pil yatağında duran direncide sökmeniz lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSC Elektronik -- 20 Kasım 2013; 22:03:52 >







  • Sıcak fırsatlardan geliyorum.
    Selam getirdim sizlere..
    ellerinize sağlık
    nasıl monte ettiniz o pili o yere :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıcak fırsatlardan geldim bende. bios pili mantığında iyi bir çözüm olmuş.

    mediamarkt ve arçelik konusunda da not aldım bunları.
    güzel bir paylaşımda bulunmuşsunuz başınıza gelenler için üzüldüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer

    Sıcak fırsatlardan geliyorum.
    Selam getirdim sizlere..
    ellerinize sağlık
    nasıl monte ettiniz o pili o yere :)

    Merhaba, pil yuvası elimde vardı. Tesadüf PCB üzerindeki delikler tam uyumlu çıktı ;) Ben 1 aydır sorunsuz kullanıyorum bu hali ile. Tabii burada ilk başta aklıma gelmeyen bir husus var, pil 1-2 yıl ömrü var yani değiştirmek için tekrar içini açmak gerekecek. Aslında makinenin alt tarafında müsait harici bir boşluk var, kablo ile oraya taşımak daha mantıklı olur. Bu sayade pil bitince içini açmadan değiştirebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSC Elektronik -- 17 Aralık 2013; 10:11:05 >
  • Adamın kafa çalışıyor
    Tebrik ediyorum
  • Pil var bizimkinde. Lakin elektrikler giittiginde kaliyor yerinde. Demlige suyuda cok az veriyor. Arcelik bernat bi urun yapmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cozum ile elektrikler gidip geldigie saat olmasi gereken yerdemi elektrigin gittigi sattemi oluyor. Benimki elektrigin gitigi saatte kaliyor. Programda devam etmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, bu bağlantı ile sistem saati elektriğe ihtiyaç duymuyor. Fiş çekili olsa da pil bitene kadar saat ilerlemeye devam eder, fişi takmadan ekranda görünmez, o ayrı.

    Sizde pil fabrikasyon olarak takılı ise büyük ihtimalle diyot bağlamayı beceremedikleri için ilerlemiyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSC Elektronik -- 11 Mayıs 2014; 22:00:23 >
  • Helal olsun zehir gibi kafaniz var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir dakika ; doğru mu anladım? Sizinkilerde pil yoktu. Ancak yenilerde pil var. Buna rağmen diyot bağlantı hatası sebebiyle saat ilerlemeyip yerinde kalıyor. Allah ALlah. Nasıl iştir bu. Koca firma bunu nasıl düşünemez. Mail attım arçeliğe lakin arayan soran yok. Zaten demlik kısmına full ayarda bile ancak çeyrek su gönderdiği için servis geldi. Altı ketıl kısmını değiştireceklermiş. Ben düzeleceğini sanmam zira suyun ne miktarda alınacağına makinanan gövdesi karar veriyor. Genede gelsin bakalım.
    Servise söyleyeyim mi pil olmasına rağmen saatin elektrikler gittiğinde ilerlemediğini. Dediğiniz gibiyse diyotta veya bağlantısındada arıza var.
    Bu arada birşey daha söyleyeyim. Bu makinanın yaptığı çay kadar lezzetli çay içmedim. Her seferinde mükemmel çay demliyor. Yoksa çoktan iade etmiştim.
  • Merhaba, su alma olayına gövde karar vermiyor. Pompayı süreli çalıştırıyor, eğer alt kısımda oturduğu yer hava alıyorsa yeteri kadar su basamıyor. Ben conta ile tamir ettim ancak bu seferde çeyrek seçtiğim halde yarıya kadar basıyor :) Cihaz sistematik tasarım olarak tam bir rezalet, acemi birinin elinden çıkmış, rezil olmuş. Cihazda yine bir çok tasarım hatası mevcut. 300 liralık oyuncak oldu bana, boş vakitlerimde iyileştiriyorum :)
  • netice itibariyle ne kadar süre pompanın çalışacağına gövde karar veriyor. ketil değişince biraz daha fazla basıyor. lakin genede yarıyı geçmiyor. Arçelike mail attım lakin umurlarında değil. conta meselesi şimdi sorunsa biraz kullanınca kimbilir ne hale gelir. Dediğiniz gibi 300 (ben 209 a aldım) tl lık oyuncak.

    ketil değişmeden önce.

     Arçelik K3286 Çay Makinesi Saat Problemi Çözümü


    buda ketil değiştikten sonra.

     Arçelik K3286 Çay Makinesi Saat Problemi Çözümü




  • Bu arada ketil kısmı su kaynatmak için kullanıldığında normal katıllar gibi suyu kaynatınca durmuyor. devamlı çalışıyor. çay yapınca hep suyu kaynatıyor. ne biçim yazılımı var bunun. 90 derecede tutsaya.
  • Merhaba, sabit ısıda tutmak için voltaj bölücü sistem yapmaları gerekirdi (maliyetli ama doğrusu). Şu anki sistemde atıyorum 85 derecenin altına düşünce röle çekiyor, 95 olunca röleyi bırakıyor. 1 saat süresince bu döngüyü kullanıyor.
  • Yani herseyden calmislar. En iyisi samsung veya lg cay makinesini beklemek. Lakin 250 tl lik bir maliyeti yoktur aletin. O sistemler konsada kar ederlerdi. Yada bazi urunler itibar icin yapilabilir. Zararina ama kaliteli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanma kılavuzunu kaybetmişim.
    Saat ayarı nasıl yapılıyordu?
    Sol 2 tuşa beraber basılacak diye hatırlıyorum ama olmuyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giris ve yukari tusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun gibi otomatik demeleyen ama markası arçelik olmayan başka makine var mı piyasada ?
  • Bende dün aldım bu ürünü başlıca sorunlar:

    Sizinkinde olduğu gibi gibi fişi çektiğimde saat duruyor.

    Zaman ayarlayarak çay demlemesi yaptım sonradan iptal edeyim dedim kullanma kılavuzunda yazıldığı gibi iptal tuşuna üç sn bastım ama ayarladığım saat hala görünüyor evde olmıyacağım için o saatte çalışsın istemiyorum fişi çekmekte istemiyorum.

    Çay demlemede demlik en fazla yarısına kadar doluyor.

    Sabah hazır sıcak su istiyorsanız, su ısıtmada zamanlama olmuyor çay fonksiyonunu kullanacaksınız

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,
    4 yıl kadar önce Arçelik Çay Makinesi'ne yaptığınız modifikasyonu gördüm, çok takdir ettim, elinize sağlık. Aynısını yapmayı planlıyorum.

    Bununla birlikte bu cihazın bazen sürekli su kaynatma problemi oluşmaya başladı. Bazen takılıyor, cihaz kapalı bile olsa fişi takar takmaz kaynatmaya başlıyor. Röle sesi de duymuyorum bu yüzden termostat ile röle arasında kaldım. Röle arızalı ise onu değiştireyim dedim ama termostatı bilemiyorum. Durumu her zaman tetikleyemediğim için de ölçüm yaparak gerçek problemi bulamıyorum :) Yurtdışında olduğum için servisi de yok.

    Sizce sıkıntı ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :) şimdiden çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.