Şimdi Ara

ARiSTON Kombi Kırmızı Işık Uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
67.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, bugünkü istanbul elektrik kesintisinden sonra kombimde kırmızı ışık (herhalde su) yanmaya başladı ve kombim bir türlü çalışmadı. bu saat oldu hala arıyorum, bu kırmızı ışık uyarısı nedir bileniniz var mı?

    eğer su basıncı diyecekseniz onu 1.9 a kadar çıkardım hala ışık yanmaya devam etti. üstelik aygaz'da elektrikler yokken çalışıyordu, elektrikler gelince o da çalışmamaya başladı, faturaları ödedik gazı kesme durumları yok, karşı komşunun sayaca baktım o da dönüyor demek apartmanlada ilgili birşey değil.

    servis ilk geldiğinde doğalgazım yok sanmıştım çünkü aygazı çalıştırıyordum ve gaz gelmiyordu, fakat onlar kombiyi ayarlayınca gaz da geldi. bu yüzden setüstü ve ısıtma probleminin kombinin şu an çalışmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. peki bu kırmızı ışık( ateş veya su damlası gibi birşey üstünde çarpı işareti var) problemini nasıl çözeceğim?

    acaba dışardaki saatin üstündeki şeyden mi kaynaklanıyor? yani kombide ısıtmayı açınca çakmakların sesini duyuyorum fakat ateşleme olmuyor? gaz yok diyorsanız da elektrik gelmeden 30 dk önce yemek yapmıştık. dışarıdaki saatin üstündeki zımbırtıyla alakası olabilir mi? yarın pazar servislerde kapalı, donuyoruz umarım birileri görür.

    sağolun







  • tesisatı yapan adamla görüşünce çözdük olayı. belki arayıp bu duruma düşen insanlar olur diye çözümü anlatayım. elektrik kesilince bizim gaz alarm sistemi devreyi kapatmış. bu yüzden de o kırmızı ışık yanıyormuş(gaz gelmiyor, ateşleme yapamıyorum gibi mesajlar iletiyor işte). o benim bahsedip de anlamadığım, gaz saatinin üstündeki zımbırtı gazı kesenin kendisiymiş. onu tutup kendinize doğru çekip bırakın sonra kırmızı ışık uyarısı olmadan kombinizi çalıştırın. bu kadar basitmiş aslında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neredennereye

    tesisatı yapan adamla görüşünce çözdük olayı. belki arayıp bu duruma düşen insanlar olur diye çözümü anlatayım. elektrik kesilince bizim gaz alarm sistemi devreyi kapatmış. bu yüzden de o kırmızı ışık yanıyormuş(gaz gelmiyor, ateşleme yapamıyorum gibi mesajlar iletiyor işte). o benim bahsedip de anlamadığım, gaz saatinin üstündeki zımbırtı gazı kesenin kendisiymiş. onu tutup kendinize doğru çekip bırakın sonra kırmızı ışık uyarısı olmadan kombinizi çalıştırın. bu kadar basitmiş aslında.

    Teşekkürler sayenizde sorunuma çözüm buldum aynı hatayı bahsettiğiniz şekilde çözdüm servis çağırıp haybeye 25TL vermekten kurtuldum
  • Pazar günü oldugundan serviste gelmiyor. ECA Confeo Kombim var. Kırmızı ışık sürekli yanıyor. Hiçbir şekilde ısınmıyor. Ne kalorifer ne de su .. Resim de koyuyorum lütfen yardımm :(

     ARiSTON Kombi Kırmızı Işık Uyarısı
  • Kombinin üstündeki reset tuşuna basılı tutun duzelir. Ben 10 dk once bu sorunu yaşadım Aristonun kendi sitesinde boyle yazıyordu uyguladım düzeldi. Yalnız kırmızı ışık sonene kadar basin kombi atesleyecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde kırmızı ışık yanıyordu ateşleme yapmıyordu. Elini kombinin arkasına sokun yılan gibi ince borular gelicek elinize onu takip edin orda yuvarlak çevirmeli birşey gelicek elinize onu çevirin ateşleme alıcaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emirkho1912

    benimde kırmızı ışık yanıyordu ateşleme yapmıyordu. Elini kombinin arkasına sokun yılan gibi ince borular gelicek elinize onu takip edin orda yuvarlak çevirmeli birşey gelicek elinize onu çevirin ateşleme alıcaktır.

    gaz vanasımı acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.