Şimdi Ara

ARAS KARGO'DA YAŞADIĞIM 8000 TL DEĞERİNDEKİ HIRSIZLIK (VIDEO VE EKŞİ LİNKİ EKLENDİ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
5
Favori
38.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
545 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 farklı üyede benzer durum,Aras kargo yönetiminin biraz aklı başındaysa konularla direk ilgilenir.işi çalışana,şubeye,sigortaya yıkmak çözüm değil..mağdur kişilerin zararı direk karşılansa bile kim bu kargo firmasına güvenipte ürün yollar,zamanla kendilerine döner iş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu gibi durumları yaşamamak için PTT kargoyu kullanırım hep.Çünkü PTT de bir kaç sorun yaşadım ve mail attım.Hepsine de cevap alabildim. Bimer'den bile yazsan cevap gelir çünkü PTT önceden devlet kurumuydu.

    Yani karşınızda muhatap bulabilirsiniz demek bu.Üstelik fiyatlar diğer kargo şirketlerine göre ucuz.

    Ama Aras,Yurtiçi gibi şirletler ne maile cevap verir ne de sorununu çözer.Muhatap bulamazsın hiç.
  • Hem ürünleri teslim edilmesi gereken kişiye vermiyorlar hem de zararı karşılamıyorlar. Bunun sebebi ülkedeki hukuksuzluktur arkadaşlar. Kim ne tür pislik yaparsa yanına kar kalıyor bu ülkede. İşini kuralına, kanuna göre yapan hiçbir şirket kalmadı. Mahkemeye vermişsin falan adamların umrunda değil.
  • Geçmiş olsun öncelikle en kısa sürede çözüleceğini umuyorum. Üstüne gidin her gün şikayetinizi yenileyin peşini bırakırsanız hemen unuttururlar size. Hakkınızı arayın umarım hakkınızı alırsınız.

    Bu gibi sorunlar yaşamamak için PTT kullanabilirsiniz gerçekten daha iyiler bende eskiden güvenmiyordum PTT ye ama son dönemlerde tecrübelerime dayanarak PTT kesinlikle bir numaradır diyorum bu konuda. Ayrıca UPS de kullanabilirsiniz daha önce UPS ile 6 kere telefon gönderdim. Hiç birinde böyle bir durum olmadı olmayacağı anlamına gelmez ancak tecrübemi söylemek istedim.

    Geçenlerde de başka bir kargo firması ile telefon gönderdim. Ancak o zaman bu konular açılmamıştı yine de içime bir kurt düştü. Teslim ederken kargocu içinde ne var dedi telefon diyecekken telefon kılıfı dedim. Şuan ne kadar iyi yaptığımı anlıyorum gerçekten belki de benim kargoda hiç olacaktı kılıf diye dokunmamış olabilirler.



    Ayrıca bu teslimat işleri çok yalapşap yapılıyor. Kimse o kadar ilgilenmiyor uyduruktan bir kimliğe bakıyorlar bazen ona bile bakmıyor tc soruyorlar. İsimde yeterli değil bu konuda isim soy isim tam olarak uyuşmalı. Mesela Kargo "Ali" adına gönderilmişse alanın adı "Alican" ise teslim etmeyeceksin. Göndericiyi arayacaksın ismi yanlış mı girdiniz diye öğrenip onay alıp öyle teslim edeceksin. Bu şekilde yürüdüğü sürece bu işler daha çok kişinin ağzı yanar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratcangm -- 17 Kasım 2017; 14:50:39 >




  • Bu kargo firmalarının kesinlikle resmi bir düzenlemeyle hizaya getirilmeleri gerekiyor.

    K: İçinde ne var
    B: Bilgisayar parçası
    K: Sigortasız gider, şurayı imzalayın
    B: Neden sigortasız gidiyor?
    K: İçinde elektronik eşya olduğu için
    B: Sigortalı olarak ne gidiyor?
    K: Hiçbir şey

    Bu ne demektir, Allahını seven bir izah etsin. Bu paradoksu senelerdir çözemedim. Madem her şey sigortasız gidiyor, bana neden elektronik eşyanın başına bir şey geldiğinde sorumluluğun bana dair olduğuna dair kağıt imzalatılıyor. Ayrıca sigortasız gider ne demek ya? Senin işin sadece bir paketi sağlam bir şekilde alıcısına teslim etmek, bunu da yapamıyorsan kalk git. Sık sık kargo alırım/veririm. Çoğunuzun da bildiği gibi o paketlere çalışanların nasıl hor davrandığı inanılır gibi değil. Kimseyi hakir görmek istemem ama sanırım bazı insanlar bulundukları noktadan bir adım ileri gidememeyi sonuna kadar hakediyor.
    Şu diyalog geçenlerde Kazdağları'ndan zeytinyapı sipariş vere bir tanıdığımın başına geldi, aynen aktarıyorum.

    K: İyi günler xxxxx hanım mı?
    T: Buyrun
    K: MNG Kargo'dan arıyorum. Kargonuz sevkiyatta hasar görüp aktı, adrese teslim olmayacak.
    T: Nasıl yani? Parasını vererek aldığım ve sizin bana bunu teslim etmeniz için para aldığınız bir şeyi alamayacak mıyım?
    K: Maalesef efendim. Şikayetinizi bölge müdürlüğüne iletebilrsiniz.

    Yorum sizin beyler. Akıl alır işler değil.




  • türkiye bir şey tekelleşince ciğerini söküyorlar
    devlet hizaya getirmeli diyoruz
    o zaman serbest piyasa müdahale olarak algılanıyor.

    bu ülkenin cb si ohali siz işverenler için uzattık diyorsa
    o ülkeden birşey beklemeyin
  • benimde hislon marka saatim manisadan istanbula gönderilmişti. içi boşaltılmıştı teslim edildiğinde. teslim alan imza attığı için bir iddiada bulunamadık.
  • Konu sahibinin mağduriyeti giderilinceye kadar konuyu yukarıda tutalım.
  • Bune ya tam bir rezalet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kargonun yapacaği işlem çok basit aslında ama 8-9 bin lira para çıkmasın diye ceplerinden takla üstüne takla atıyolar çalışanlardan bunun ücretini maaşlarından kesicek sanada aynı üründen 2 adet alacaklar sonra aras kargo uğraşicak bu hirsizlikla seni ilgilendirmeyen bir olay aslında kargoyu teslim etmek onların sorumluluğu onların suçu yani yazık yani insanı bu kadar uğraştirmaları çok sinir bozucu benim anlamadiğim mevzuda adam sizin tc kimliği nasıl buldu sizin bu kadar değerli ürün yolladiğinizi nerden biliyor bu işte bişey var bence ya çalışanların biri siz telefonu poşete koymadan şubeye getirdiyseniz onu söyledi birisine onla işbirliği yapip çaldılar telefonu yada adamlar daha büyük bir işin içindeler çok garip bi olay ya insanı delirtir geçmiş olsun diyorum sene 2017 böyle sorunlarla uğraşmak çok kötü bi durum kargonunda bunu umursamaması bunların bi kadın ceosu var diye biliyorum ona mesaj atsaydınız belki evrim aras mı deydi ismi ne kadar yetkili insan varsa hepsine yazin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ntg2000

    benimde hislon marka saatim manisadan istanbula gönderilmişti. içi boşaltılmıştı teslim edildiğinde. teslim alan imza attığı için bir iddiada bulunamadık.

    Hangi kargo firması?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkaninn59

    kargonun yapacaği işlem çok basit aslında ama 8-9 bin lira para çıkmasın diye ceplerinden takla üstüne takla atıyolar çalışanlardan bunun ücretini maaşlarından kesicek sanada aynı üründen 2 adet alacaklar sonra aras kargo uğraşicak bu hirsizlikla seni ilgilendirmeyen bir olay aslında kargoyu teslim etmek onların sorumluluğu onların suçu yani yazık yani insanı bu kadar uğraştirmaları çok sinir bozucu benim anlamadiğim mevzuda adam sizin tc kimliği nasıl buldu sizin bu kadar değerli ürün yolladiğinizi nerden biliyor bu işte bişey var bence ya çalışanların biri siz telefonu poşete koymadan şubeye getirdiyseniz onu söyledi birisine onla işbirliği yapip çaldılar telefonu yada adamlar daha büyük bir işin içindeler çok garip bi olay ya insanı delirtir geçmiş olsun diyorum sene 2017 böyle sorunlarla uğraşmak çok kötü bi durum kargonunda bunu umursamaması bunların bi kadın ceosu var diye biliyorum ona mesaj atsaydınız belki evrim aras mı deydi ismi ne kadar yetkili insan varsa hepsine yazin

    Kendisine Linkedin aracılığı ile mesaj attım şimdi. Teşekkür ederim öncelikle. Başka yerlerden de ulaşmayı deneyeceğim. Teslim almaya gelen adam kimsenin T.C. kimlik numarasını bilmiyor. Belli ki haber gelmiş, o da teslim almaya geliyor. Karşılığında ise numara uydurarak yazıyor. Aras Kargo, kimlik numarasının sahte olduğunu da söyledi. Gerçi ne işe yarayacaksa... Beklentim de söylediğin yöndeydi. Bana, sebep oldukları zararı karşılayıp, kendi aralarında kime fatura çıkartıyorlarsa sonra yapmaları yönünde fakat hala bekleme sürecindeyim.




  • Gerekli kampanyalar başlatılırsa her platformda bunları duyuralım gerekli yerlere ekip halinde toplu şikayetler gönderelim boykot edelim aras kargo benim için an itibariyle zaten bitmiştir. İnternetten alışveriş yaparken dahi aras kargoyla göndericekseniz almıcam deyip peşin peşin kazançlarını kesicem. Adam olsunlar.
  • Yazık günah. Bildiğim kadariyla burada aras kargo da suçlu konumda değil,ne kadar suçlu olsada, suç yok yani ortada bu duruma bir el atılmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twitter'da #ArasKargoRezalet tagi ile yazdık. Rt vs. yaparak destek olursanız çok ama çok fayfası olur
  • Aras Kargo'nun en buyu ozelligi bu zaten. Cok onemli bir evragimi kaybetmislerdi. Kargoyu getiren vatandastan konustugum yoneticilete kadar tonla yalan ve degisen ifadeler duydum.



    Sorun kargoyu benim teslim aldigim iddiasiydi. Kavga seanslari sonucunda teslimat sirasinda imzalanan kagidin resmini yollladilar. Dagitim elemani adima imzalamis ve ustune dagitilan kargolari da imzalamisti...



    Utanmadan "belge degil mi, gene alirsin"dan tutun, tehdite varan bir suru sey isittim Aras Kargo calisanlarindan.



    Artik internetten siparis verirken bile Aras Kargo'nun gonderip gondermedigini kontrol ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Organize olduklari belli.telefonu gorunce gozleri donmus ve daha once de yaptiklari bir is oldugu icin herseyi kilifina uydurmuslar.

    Sonucta urun telefon ve iphone oldugu icin her turlu alirsiniz ama sadece biras uzun surebilir.

    Buraya konu acmanizda iyi olmus.suclularin alacagi cezayi agirlastirdiniz.

    Yurt ici kargoda ki olayda kendiniz seciyorsunuz sartlari ve size gonderim yapmak icin kod veriyor.ancak uygun olmayan bir urun olursa sigortali gonderimi yapmazlar.imzalatma olayi hem kotu niyetlilerin hem de sorumluluktan kacmak isteyenlerin olmazsa olmasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkbozkus kullanıcısına yanıt
    Harbi serefsizler ya hep belge imzalatiyorlar sigrotasiz diye

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratcangm kullanıcısına yanıt
    Yolladığım kulak içi kulaklık yolladığım kişiye boş kutu olarak gitti..başıma gelen olay ptt kargoya dikkatli yaklaşmanızı sağlar umarım....
    şikayet dilekçesi doldurdum afedersiniz şeyine takan olmadı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekksl6 -- 17 Kasım 2017; 19:1:41 >
  • Geçmiş olsun umarım sorununuz çözülür. Sorumlular cezasını alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.