Şimdi Ara

ARAS kargo buzdolabını eve çıkarmadı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
31.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler, bu konuda dört tane dava kazandım ve hepsi de farklı kargo firmalarıyla ilgili, kargo getirmek zorunda değil diyenlere inanmayın. Kargo eviniz kaçıncı katta olursa olsun, eve teslim anlaştıysanız dairenize kadar getirmek zorunda. Aksini iddia eden varsa ayarlasın kargo şirketini, sahteden kargo gönderelim, gelip binamın önüne bıraksınlar, mahkemede görüşelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coca-Cola

    Beyler, bu konuda dört tane dava kazandım ve hepsi de farklı kargo firmalarıyla ilgili, kargo getirmek zorunda değil diyenlere inanmayın. Kargo eviniz kaçıncı katta olursa olsun, eve teslim anlaştıysanız dairenize kadar getirmek zorunda. Aksini iddia eden varsa ayarlasın kargo şirketini, sahteden kargo gönderelim, gelip binamın önüne bıraksınlar, mahkemede görüşelim.


    +1
  • Benim bulaşık makinesini sağolsun eve kadar çıkarmıştı yurtiçi kargo ama sağ tarfındaki çiziği görünce ürünü teslim almadım..Sonuç olarak yurtiçi kargoya 950 tl kaçmıştı...
  • benim başımada aynısı geldi.Bir internet sitesinden Buzdolabı aldım.Aras kargo geldi kapıya.Yukarı taşımalarını rica ettim.Taşıyamayız dediler.Birde demezlermi böyle eşyaları neden internetten alıyorsun diye.burdan daha ucuza bulabilirmişim!.Arada 500 lira fark olduğunu anlatınca eleman 500 lira için internetten almaya değermi gibi bir bakış atınca şaşırdım.Sanırsınki kargocu değil ayda 30-40000 kazanan borsa uzmanı.Mecnur çolak mübarek...Aslında şaşırmadım.Dolabı 2. kata çıkarmamak için şaçmaladığını biliyorumda kalplerini kırmak istemiyorum...Baktım elemanlara bir deri bır kemik.Zayıf kuru bişeyler.Bırak 105 kiloluk buzdolabını, çamaşır makinesi bile taşıyamayacaklarını düşündüm.Kargo elemanlarına değilde bu buzdolabını taşıyabilecek kapasitede güçlü kuvvetli eleman yollamayan aras kargoya çok kızdım....Akıllanmadım 2 gün sonra internetten cam hazneli bir rondo siparişi verdim.Ben evde olmadığım için kargoyu babam teslim almış.Bide baktım rondonun cam haznesi kırılmış tuzla buz olmuş...Başıma bela oldu bu aras kargo.Ha birde şöyle bir marifetlerini,uyanıklıklarınıı duydum.Birbirinden habersiz Hem göndericiden hemde alıcıdan kargo ücreti tahsil ediyorlarmış.Bunu yapan şubeler hangileriyse 3 kuruş para için değermi demek istiyorum ve ayıplıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi economist52 -- 7 Ağustos 2011; 23:10:19 >




  • Arkadaşlar böyle durumlar için hiç çekinmeyin, hakkınızı arayın. Siz şikayet ettikçe mahkeme parası ödememek için çeki düzen vereceklerdir kendilerine.
  • yurtiçi kargo da buzdolabını çıkartmadı yukarı, bimeksten almıştm; geri gönderdim ben de, bimeks geri alır artık?
  • Bende netten buzdolabı almış bulunmaktayım..Aras kargo getirecekmiş..Çıkartacakmı acaba diye düşünüyorum.Allahtan nizamiyede rica ederim askerler el atar..Birlikte çıkarırız yukarı kata...Gerçi yurtiçiyle gelse adamlarda mimliyimdir kesin 1000 tl zararlarından dolayı..2. gelen BM yi 1 hafta sonra akşam 9 gibi getirmişlerdi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bourocco

    yurtiçi kargo da buzdolabını çıkartmadı yukarı, bimeksten almıştm; geri gönderdim ben de, bimeks geri alır artık?


    Bimeks mecbur geri alacak, tüketicinin korunması hakkındaki kanunda yazıyor. Bir de arayıp söyleyin kargo çıkarmadığı için almadım diye, tüketici sitelerine de şikayette bulunun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: economist52

    benim başımada aynısı geldi.Bir internet sitesinden Buzdolabı aldım.Aras kargo geldi kapıya.Yukarı taşımalarını rica ettim.Taşıyamayız dediler.Birde demezlermi böyle eşyaları neden internetten alıyorsun diye.burdan daha ucuza bulabilirmişim!.Arada 500 lira fark olduğunu anlatınca eleman 500 lira için internetten almaya değermi gibi bir bakış atınca şaşırdım.Sanırsınki kargocu değil ayda 30-40000 kazanan borsa uzmanı.Mecnur çolak mübarek...Aslında şaşırmadım.Dolabı 2. kata çıkarmamak için şaçmaladığını biliyorumda kalplerini kırmak istemiyorum...Baktım elemanlara bir deri bır kemik.Zayıf kuru bişeyler.Bırak 105 kiloluk buzdolabını, çamaşır makinesi bile taşıyamayacaklarını düşündüm.Kargo elemanlarına değilde bu buzdolabını taşıyabilecek kapasitede güçlü kuvvetli eleman yollamayan aras kargoya çok kızdım....Akıllanmadım 2 gün sonra internetten cam hazneli bir rondo siparişi verdim.Ben evde olmadığım için kargoyu babam teslim almış.Bide baktım rondonun cam haznesi kırılmış tuzla buz olmuş...Başıma bela oldu bu aras kargo.Ha birde şöyle bir marifetlerini,uyanıklıklarınıı duydum.Birbirinden habersiz Hem göndericiden hemde alıcıdan kargo ücreti tahsil ediyorlarmış.Bunu yapan şubeler hangileriyse 3 kuruş para için değermi demek istiyorum ve ayıplıyorum


    ehuehu süpermiş yaw...Hayatında nete faceboktan karı kız bakmaktan başka sebeple girmemiş tipler.sonrada akıl vermeye kalkmazlarmı sinir olurum..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TARDIS

    Bende buzdolabını İnternet üzerinden sipariş edeceğim ancak kargo firması Aras Kargo.

    Biraz önce kargo şubesini aradım, evet sözleşme gereği çıkartmıyoruz, apartman teslimi dediler. Getiren arkadaşlara taşıma ücreti ödeyeyim, zaten asansör var sitede asansöre koyar çıkartırlar dedim ama kabul etmediler.

    Asansörlü evlere çıkartılması gerekmez mi?

    Nasıl bir yol izlememi öneriyorsunuz?

    Servise söyledim, ücretini ödeyeyim dedim ancak onlarda kabul etmedi. Sitenin karşısında nakliye firması var, 2 kişi çıkartırız yevmiye olarak adam başı 100 lira toplamda 200 lira alırız diyorlar. Bu işin ücreti ne kadar, ne olmalı?

    Alacağım ürün başka yerde stoklarda kalmadığı için mecburen kargo ile alacağım.


    Normal eve de çıkarmaları gerekir. Eğer sorun çıkarırlarsa reddedersiniz paşa paşa geri götürürler. Sonra aldığınız firmaya şikayet edersiniz onlar da aras kargoya söyler, paşa paşa evinize kadar getirirler.

    Ayrıca kişi başı 100 TL uçmuşlar resmen. Kişi başı 10 TL'den 20 TL bu iş için normal. Haziranda koca evi taşıttım, adamlara kişi başı 50 TL ödedim, bir buzdolabı için 100 TL ne Allah aşkına.




  • internetten beyazeşya merkezinden buzdolabı almıştım.getiren aras kargoydu.evde yokken teslime gelmişler olmayınca teslim etmeden gitmişler.aradılar gelin alın kargonuzu.tekrar getirin eve dedim.(teslim etmeden en az 3 saat önce arayın diye not yadırmıştım kimse aramamıştı) getirmeyiz kendiniz alın gidin dedi görevli.iyi görüşürüz dedim kapadım.satın aldığım yeri aradım anlattım durumu.onlarda kargonun bölge müdürü ile görüşüp meseleyi halletmişler. kuzu gibi olmuşlar yanlış anlaşıldık falan ağızlarından bal akıyor. :)
    neyse uzatmayalım eve kadar çıkardılar beyaz eşyaları birşeyde diyemediler.
    hakkınızı arayın çıkarmayız derlerse teslim almayın geri gitsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TARDIS

    Peki çıkarmayız dediler ve teslim almadık, ürün geri gitti.

    Firmalar 80-100 lira kargo ücreti ödüyorlar ürün için. Ürün geri gittiğinde ürünü satan firmalar hem geliş hem geri gidiş kargo ücreti olarak 160-200 lira bir ücreti kesmek istemeyecekler mi?

    Avukat bir arkadaşım cayma hakkında taşıma ücretleri satıcıya aittir, gerekli kanun bu yönde diyor ancak ben buna pek güvenemiyorum.


    net üzerinden ürün alırken karşınıza bir sözleşme çıkar. hatta kutucuğu tıklamadan (sözleşmeyi okudum kabul ettim diye) bir sonraki bölüme geçemezsiniz. işte o satış sözleşmesinde bu gibi durumlarda kimin ne ödeyeceği yazılıdır. eğer bu sözleşmenin bir kopyasını aldıysanız ordan bakabilirsiniz. HB.com, bu sözleşmeyi epostalıyor. diğer firmaların da zaten sözleşmeleri, bu tür alışverişlerin düzenlendiği TKHKye aykırı olamaz. ben en son deveyuku.comdan alışveriş yaptım. ürün henüz elime geçmedi. ama sözleşmesinde, 7 gün içinde cayma hakkını kullanabileceğim ve kargo bedelinin satıcıya ait olduğu yazılı idi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TARDIS

    @Coca Cola 10 lira 20 lira olsa hiç sorun değil, zaten alacağım ürün herhangi bir firmanın stoklarında kalmamış, bu nedenle mecburen alacağım. 50 lirayı gözden çıkarttım, yeter ki ürün sorunsuz eve kadar çıkartılsın.

    emrahsnr sözleşmeye şimdi baktım, ürün iadelerinde iade bedeli satıcıya aittir diyor.


    Ayrıca kargodan buzdolabını teslim alırken nerelere dikkat etmemiz gerekiyor? Daha önceki buzdolabını komple kapalı ambalaj ile getirmişlerdi, içide görünmüyordu. Ancak firmadan aldığım ve firma elemanları getirdiği için pek üstelememiştim. Şimdi satın alırsam kargo getirecek.

    Muhtemelen etrafı yine köpük ile sarılı olacaktır. Bu gibi durumda nasıl bir kontrol yapmalıyız, sonuçta ürünün içi görünmediği için tam bir kontrolde mümkün olmuyor, ezik v.s. var mı belli olmuyor.

    http://www.teknolojix.com/?urun-15012-LG-602YSX-463-LCD-A-NF-BUZDOLABI-TiT2--76x178x74-.html

    Şu ürünü almayı planlıyorum.

    Aslında ürünü kendi ekipleri getirmeyen mağazalardan ürün almamak lazım. Çok büyük olduklarını düşündüğüm Darty ve Bimeks'de kargo ile çalışıyormuş. Darty'nin ürünlerini Horoz Lojistik, Bimeks'i ise Yurt İçi getiriyormuş. Media Markt ve Elektro World ise kendileri getiriyor.

    Şu kargo olayı yüzünden Media Markt'da ürünün yeniden stoklarına girmesini mi beklesem yoksa güvenip ürünü satın mı alsam karar veremedim.


    bana dolabı getiren medimarkt ın kendi ekibi değildi. onlarında lojistik firması var sanıyorum ama ismi aklımda kalmamış. kendi basitçe kurabilecekleri şeyleri kendi ekibi ile gönderiyor olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coca-Cola


    quote:

    Orijinalden alıntı: bourocco

    yurtiçi kargo da buzdolabını çıkartmadı yukarı, bimeksten almıştm; geri gönderdim ben de, bimeks geri alır artık?


    Bimeks mecbur geri alacak, tüketicinin korunması hakkındaki kanunda yazıyor. Bir de arayıp söyleyin kargo çıkarmadığı için almadım diye, tüketici sitelerine de şikayette bulunun.


    teşekkürler, zaten yurtiçi kargoyla hiç muhattap olmadık, bimeksle 2-3 telefon görüşmesi sonucu getirdi yurtiçi kargo, ama bimeks gözümden düştü o ayrı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bourocco -- 11 Ağustos 2011; 10:29:03 >
  • aynı durumun benzeri benim başıma geldi.teknosadan teşhir ürünü bulaşık makinası alayım dedim bırak kargoyu tabiri caizse sırtına al git dediler.800 tl lik ürün alacaksın yapılan muameleye bak.bu türlü uygulamaları olan şirketleri mail,telefon v.s. ile kınamak gerekiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coca-Cola

    Arkadaşlar böyle durumlar için hiç çekinmeyin, hakkınızı arayın. Siz şikayet ettikçe mahkeme parası ödememek için çeki düzen vereceklerdir kendilerine.


    Böyle bir durumda nasıl dava açılıyor ?
  • Netten büyük eşya alma taraftarı değilim açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prokizya

    Netten büyük eşya alma taraftarı değilim açıkçası.


    Özlettin procum Bizim kardeş te banlı kaç sene olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyorhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Coca-Cola

    Arkadaşlar böyle durumlar için hiç çekinmeyin, hakkınızı arayın. Siz şikayet ettikçe mahkeme parası ödememek için çeki düzen vereceklerdir kendilerine.


    Böyle bir durumda nasıl dava açılıyor ?


    Önce noterden ihtar çekip şu kadar süre içinde şunu yapın diyorsunuz. Ardından -büyük ihtimalle cevap verirler ama vermezlerse- dilekçe hazırlayıp olayı anlatın, sulh hukuk mahkemesinde dava açın. Harç, pul masrafı falan verirsiniz ama korkmayın, dava bitince hepsini karşı taraftan alırsınız. Eğer avukat tutarsanız vekalet ücreti de alırsınız.




  • merhaba,

    ben de hizlial.com dan buzdolabı siparişi vermeyi düşünüyordum. evim 3. katta, asansör de yok. burada yazılanları okuyunca müşteri hizmetlerine kargo meselesini sordum, aşağıdaki konuşmalar geçti. şu an sipariş vermekte kararsızım.


    Soru: iyi günler Sharp SJ-PT59R model beyaz buzdolabı siparişi vermeyi düşünüyorum. Stokta olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Ayrıca seçeceğim kargo firması buzdolabını 3. kattaki daireme çıkarıyor mu? (apartmanda asansör yok).Aksi durumda sipariş vermeyeceğim, bu konuda bilgi rica ediyorum. iyi çalışmalarTarih:04.10.2011
    Saat: 14:09


    Müşteri Hizmetleri
    Cevap: Değerli Müşterimiz, Bahsetmiş olduğunuz buzdolabı Sharp SJPT-59R-WH PREMIUM No-Frost Buzdolabı A Enerji Sınıfı!!! stoklarımızda mevcuttur. Saygılarımızla Tarih:04.10.2011
    Saat: 14:10


    Soru: teşekkür ederim seçeceğim kargo firması buzdolabını 3. kattaki daireme çıkarıyor mu? (apartmanda asansör yok).Aksi durumda sipariş vermeyeceğim, bu konuda da bilgi rica ediyorum.Tarih:04.10.2011
    Saat: 14:27


    Müşteri Hizmetleri
    Cevap: Bunu bulunduğunuz bölgedeki şube ile görüşmeniz gerekmektedir. Teşekkürler. Tarih:04.10.2011
    Saat: 14:30


    Soru: Kargo firması ile sizin bir anlaşmanız olduğu için sordum, sonuçta gönderimi yapan sizsiniz, benim görüşmem bir şeyi değiştirmez kargo firmasının keyfine bırakıyorsanız zaten bir anlamı yok. peki teşekkür ederimTarih:04.10.2011
    Saat: 14:37




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.