Şimdi Ara

Araçlara Karakutu Zorunluluğu Geliyor !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lütfi Elvan: Yollara fiber internet, tüm araçlara karakutu...
    Bakan Elvan’ın verdiği bilgiye göre bütün yollar fiber optikle internete bağlanacak, tabelalar akıllı olacak. Araç içinde sürücüyü hata yaptığında uyaran akıllı sistemler ile karakutu da zorunlu olacak. Karakutu kaza ve yer bilgilerini anında verecek.

    Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ‘Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemi’ni anlattı. Elvan’ın verdiği bilgiye göre yollarda tabelalar akıllı olacak. Toplu taşımada tek kart kullanılacak. Araçlara karakutu zorunlu olacak. Bakan Elvan’ın açıklamaları şöyle:

    Yollara tek merkezden takip

    Ülkemiz kısa süre içinde gelişmiş ülkelerin standardında kara, hava, deniz ve demiryollarına sahip oldu. 12 yılda 17 bin 615 kilometre bölünmüş yol yaptık. Şimdi biz bu yolları teknolojiyle donatacağız. Yol güzergahı üzerindeki tüm akıllı sistemleri bir merkezde birleştireceğiz. Tüm ulaşım ağı kendi içinde ve dünya ile entegre olacak.

    Yerli yazılım kullanıyoruz

    Akıllı ulaşımın mimarisini hazırlıyoruz. Hangi hizmetler, kim tarafından verilecek sorularının cevaplarını ortaya koyacağız. Yazılım ve donanımda yerli üretimin teşviki için üniversite-kamu-sanayi işbirliği ile yürütülecek proje programları geliştireceğiz.

    Karayollarına genişbant

    Karayollarımızdaki şerit çizgilerini ve trafik levhalarını uluslararası standartlara uygun şekilde düzeltip fiber optik ve benzeri genişbant şebekelerini, karayollarımızın altyapısı boyunca yeterli olacak şekilde tamamlatacağız. Trafikte kullanılan ışık ve işaretlerde çevreci ve led teknolojisi gibi enerji verimliliğini artıracak teknolojiler kullanılacak.

    Bilgiler anında tabelada

    Her ilde Trafik Yönetim Merkezleri kuracağız. Karayolu üzerindeki kameralar ve algılayıcılar tarafından toplanan bilgiler, bu merkezlere iletilecek; bu bilgiler sürücülerle, yolcularla ve diğer ilgili yerlerle paylaşılacak. Bir yolda yapım çalışması veya sürücünün uyarılması gerekli bir durum varsa bu uyarıları değişebilen levhalar üzerinden mesaj işaretleriyle sürücülerimizle paylaşılacak.

    Akıllı kavşaklar geliyor

    Şehir içi ulaşımda araç yoğunluğuna göre trafik sinyalizasyonunu düzenleyen akıllı kavşak kontrol sistemleri ile trafik akışını hızlandıracağız.

    Kameralarla anında takip

    Şu anda mevcut MOBESE/TEDES sistemleri ile yeni kuracağımız TEDES’lerimizi, AUS mimarisine entegre edeceğiz. Sistemler üzerinden acil durumlara yetkili birimler anında müdahale edebilecek, trafik kuralı ihlali yapanlar olursa yine emniyet teşkilatımız tespit edip haklarında gerekli işlemler yürütülebilecek.

    E-Call cihazı zorunluluğu

    Araçlarımız için ‘e-call’ cihazı zorunluluğu getireceğiz. Bu cihaz sayesinde olası bir kaza durumunda olay yeri bilgisini acil durum ekiplerine gönderecek bir sistemi hayata geçirmiş olacağız. Bu durum aynı zamanda trafik polisimizin ve kazazede vatandaşlarımızın işini de kolaylaştıracak.+

    Yol bilgileri cebinizde

    Mobil uygulamalar yaygınlaştırılacak ve vatandaş evden çıkmadan önce kullanacağı güzergaha dair trafik yoğunluğu, kaza, yol onarımı-bakımı, hava durumu ve benzeri bilgileri edinebilecek. Böylece seyahat süreleri kısalacak.

    Toplu taşımada tek kart

    Tüm şehirlerimizde ve tüm toplu taşıma araçlarında kullanılabilecek tek bir ödeme sistemine geçeceğiz. Yani bir vatandaşımız üzerinde kendi isminin olduğu ulaşım kartı ile Ankara’da, Elazığ’da, Şanlıurfa’da, Ağrı’da, Bilecik’te veya İstanbul’da metrosundan otobüsüne, vapurundan metrobüsüne kadar tek bilet kullanacak.

    Görme engelliye ‘gören göz’

    Otobüs filoları bir plan dahilinde dö-nüştürülecek. Görme engelliler içi hazırlanan ‘Gören Göz’ün akıllı duraklarla haberleşmesini sağlayacağız.

    Sürücüyü uyaran sistem

    Sürücüyü destekleyen araç içi kontrol ve güvenlik sistemleri belirleyip bunlardan hangilerinin piyasaya yeni girecek araçlarda zorunlu hale getirileceğini belirleyeceğiz. Örneğin şeritten ayrılma uyarı sistemi zorunlu hale getirildiğinde araç şeritten kaydığı anda bir uyarı ile sürücüyü uyaracak. Bununla ilgili gerekli frekans tahsisleri yapacağız.

    Kaynak : Mİlliyet
    http://www.milliyet.com.tr/lutfi-elvan-yollara-fiber/ekonomi/detay/1997300/default.htm

    Şahsi yorumum önce evlerimize doğru düzgün hızlı,kopmayan internet versinler sonra sıra yollara gelir :).







  • Yav he he demekten kendimi alamıyorum
  • Hiçbiri gereksiz değil ve önemli konular tebrik etmek lazim özellikle e-call arac uçuruma felan uçtuğu zamanlarda hayat kurtarabilir.
    Onun haricinde daha çok eds ve radar kamerası olacak anlaşılan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batkent

    Hiçbiri gereksiz değil ve önemli konular tebrik etmek lazim özellikle e-call arac uçuruma felan uçtuğu zamanlarda hayat kurtarabilir.
    Onun haricinde daha çok eds ve radar kamerası olacak anlaşılan.
    Yeni bakanımız eski bakanımızın sansasyonelliğine ve etkileyiciliğine ulaşmaya çalışıyor; ama bir Binali kolay yetişmiyor. Binali olmak o kadar kolay değil:

    "Bir de ne o Bulut mu ney, birşey varmış. Bence yaş o işler. Korsana imkan tanımak gibi" (Cloud Computing hakkında konuşuyor). Bizim böyle, teknolojiden anlamayan, "yolu yaptım, araba gidiyor!" düzlüğünde, düz adam sami bakanlara daha çok ihtiyacımız var. Luke Skywalker'a ihtiyacımız olsaydı, babası Darth başgan olduğu için, Bilal'i isterdik ulaştırma bakanlığına. O yüzden bakanımız bence uçmasın. Önce ufak atsın. Civcivler yesin. Sonra büyük atmaya başlar...

    Bebek adımları ile:

    Önce Kar yağdı mı Ankara - İstanbul otobanının arabayla 14 saatte gidilmesine bir çare bulsunlar. Babam geçen hafta Gebze'de iken annem Ankara'da düşüp kalçasını kırdı. Saat 10.30 civarıydı haberim oldu. Eve gittim. Ambulans çağırdım, babamı aradım haber verdim, hastaneye gittik. Babam biz hastaneye varmadan yola çıkmıştı. Hastaneye vardığımızda acil kaydımızı yaptırdık, acil odasında röntgen sırası bekledik. Saat 12.30 gibi Röntgen çekildi. 14.00 gibi oda ayarlandı. 16.00 gibi ameliyata girdi annem. 17.00 gibi çıktı. 17.30 gibi odasına yerleşti. Babam ondan 5 saat sonra 22.30'da hastaneye gelebildi. Önce Türkiye'nin en önemli otobanında cücük kadar karda ulaşımın engellenmesini engelleyin. Tabelaları falan sonra konuşalım...

    Akıllı yol yapma demiyorum. Hobi olarak gene yap. İthalatçısını, taahhütçüsünü zengin etmek istiyorsan et. İtirazım yok. Ama kekimi ye beni yeme Bakanım. Sen de biliyorsun, yollarımızın standardı çok düşük. Yan hizmetler çok zayıf. Önce bunların bir düzeltilmesi lazım. Yaptığınız duble yolların yarısında yol satıhı düzgün değil. Bol bol ters eğimler var. Yol çizgileri hatalı, su tahliye yetersiz... Önce bunları bir düzeltelim. Değil mi ama? Ben seviyorum yanlış anlama. 4 çeker otomobilim var. Ters eğim benim için eğlence. Senin halkını düşünmen gerekmez mi? Hız sınırı 110 olan yerde çoğu araç ters eğimden kaza yapabilir. Kaza yapsa ölebilir, yaralanabilir. Olan garibana oluyor bakanım. Ters eğimleri ve satıh problemlerini halledin önce. Sonra tabela yaparsınız. Yollar delik deşikken tabela yaparsanız, Melih Başganım gibi ayranı yok içmeye imajı oluşturursunuz.

    Tren yatırımlarını rica ederim arttırın. Geçen ay Eskişehir'e gittik günübirlik. Ne güzeldi. Şirin bir Balkan ülkesinden farksız Eskişehir. Cücük kadar bütçe ile adam 12 yılda neler yaptı orada. Ankara'da Başganım kedilerle oynuyor falan... Tunus caddesinin altında, Kolej'de, Ankara Emniyet yakınlarında, bol bol dere var Ankara'da. Ankara aklıselim bir başganın elinde Eskişehir'den çok daha şirin ve keyifli hale getirilebilir. Ama yok. Biz zavallı Melihopolislilerin iki damla keyif için Eskişehir'e gitmesi gerekiyor...

    Rica ederim aynı hızla tren yatırımlarına devam. Bursa-İstanbul'u açtınız. Sağolun. Sabiha Gökçen biletleri mortu çekti. Gidiş dönüş 100TL'ye bilet bulur olduk. Haftasonu İstanbul'a gittik gezmeye... Teşekkür ederim. Ancak bunlar herhangi bir iktidarın yapması gereken sıradan yatırımlar. Fıtratım gereği satılık olmadığım için, zaten yapılması gereken sıradan yatırımlara kanıp "çalışıyorlar" diye oy vermiyorum. Ancak zaten yapılması gereken tren yatırımları için teşekkür ederim. Hayatımı kolaylaştırdı. Benim iktidardan beklentim, medeni bir anayasa, düzgün işleyen tarafsız bir hukuk sistemi, basın özgürlüğü, daha geniş kişisel haklar, halkını potansiyel düşman olarak görmeyen bir devlet anlayışının geliştirilmesi, iyi işleyen bir eğitim sistemi... Herhangi birini becerin, gelecek seçimlerde size oy vereceğim lan!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 12 Ocak 2015; 11:49:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Yeni bakanımız eski bakanımızın sansasyonelliğine ve etkileyiciliğine ulaşmaya çalışıyor; ama bir Binali kolay yetişmiyor. Binali olmak o kadar kolay değil:

    "Bir de ne o Bulut mu ney, birşey varmış. Bence yaş o işler. Korsana imkan tanımak gibi" (Cloud Computing hakkında konuşuyor). Bizim böyle, teknolojiden anlamayan, "yolu yaptım, araba gidiyor!" düzlüğünde, düz adam sami bakanlara daha çok ihtiyacımız var. Luke Skywalker'a ihtiyacımız olsaydı, babası Darth başgan olduğu için, Bilal'i isterdik ulaştırma bakanlığına. O yüzden bakanımız bence uçmasın. Önce ufak atsın. Civcivler yesin. Sonra büyük atmaya başlar...

    Bebek adımları ile:

    Önce Kar yağdı mı Ankara - İstanbul otobanının arabayla 14 saatte gidilmesine bir çare bulsunlar. Babam geçen hafta Gebze'de iken annem Ankara'da düşüp kalçasını kırdı. Saat 10.30 civarıydı haberim oldu. Eve gittim. Ambulans çağırdım, babamı aradım haber verdim, hastaneye gittik. Babam biz hastaneye varmadan yola çıkmıştı. Hastaneye vardığımızda acil kaydımızı yaptırdık, acil odasında röntgen sırası bekledik. Saat 12.30 gibi Röntgen çekildi. 14.00 gibi oda ayarlandı. 16.00 gibi ameliyata girdi annem. 17.00 gibi çıktı. 17.30 gibi odasına yerleşti. Babam ondan 5 saat sonra 22.30'da hastaneye gelebildi. Önce Türkiye'nin en önemli otobanında cücük kadar karda ulaşımın engellenmesini engelleyin. Tabelaları falan sonra konuşalım...

    Akıllı yol yapma demiyorum. Hobi olarak gene yap. İthalatçısını, taahhütçüsünü zengin etmek istiyorsan et. İtirazım yok. Ama kekimi ye beni yeme Bakanım. Sen de biliyorsun, yollarımızın standardı çok düşük. Yan hizmetler çok zayıf. Önce bunların bir düzeltilmesi lazım. Yaptığınız duble yolların yarısında yol satıhı düzgün değil. Bol bol ters eğimler var. Yol çizgileri hatalı, su tahliye yetersiz... Önce bunları bir düzeltelim. Değil mi ama? Ben seviyorum yanlış anlama. 4 çeker otomobilim var. Ters eğim benim için eğlence. Senin halkını düşünmen gerekmez mi? Hız sınırı 110 olan yerde çoğu araç ters eğimden kaza yapabilir. Kaza yapsa ölebilir, yaralanabilir. Olan garibana oluyor bakanım. Ters eğimleri ve satıh problemlerini halledin önce. Sonra tabela yaparsınız. Yollar delik deşikken tabela yaparsanız, Melih Başganım gibi ayranı yok içmeye imajı oluşturursunuz.

    Tren yatırımlarını rica ederim arttırın. Geçen ay Eskişehir'e gittik günübirlik. Ne güzeldi. Şirin bir Balkan ülkesinden farksız Eskişehir. Cücük kadar bütçe ile adam 12 yılda neler yaptı orada. Ankara'da Başganım kedilerle oynuyor falan... Tunus caddesinin altında, Kolej'de, Ankara Emniyet yakınlarında, bol bol dere var Ankara'da. Ankara aklıselim bir başganın elinde Eskişehir'den çok daha şirin ve keyifli hale getirilebilir. Ama yok. Biz zavallı Melihopolislilerin iki damla keyif için Eskişehir'e gitmesi gerekiyor...

    Rica ederim aynı hızla tren yatırımlarına devam. Bursa-İstanbul'u açtınız. Sağolun. Sabiha Gökçen biletleri mortu çekti. Gidiş dönüş 100TL'ye bilet bulur olduk. Haftasonu İstanbul'a gittik gezmeye... Teşekkür ederim. Ancak bunlar herhangi bir iktidarın yapması gereken sıradan yatırımlar. Fıtratım gereği satılık olmadığım için, zaten yapılması gereken sıradan yatırımlara kanıp "çalışıyorlar" diye oy vermiyorum. Ancak zaten yapılması gereken tren yatırımları için teşekkür ederim. Hayatımı kolaylaştırdı. Benim iktidardan beklentim, medeni bir anayasa, düzgün işleyen tarafsız bir hukuk sistemi, basın özgürlüğü, daha geniş kişisel haklar, halkını potansiyel düşman olarak görmeyen bir devlet anlayışının geliştirilmesi, iyi işleyen bir eğitim sistemi... Herhangi birini becerin, gelecek seçimlerde size oy vereceğim lan!

    Alıntıları Göster
    AKK olacak mı ?




  • Torunlarimiz gorur mu?

    Cocukken, biz buyuyunce ucan araclar olacak diye hayal kurardik, halen yoldaki cukurlardan bobrek tasi doken var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    AKK olacak mı ?

    Alıntıları Göster
    Okuyunca uzay cagina gececekmisiz gibi hissettim. Neyse, once su yollari duzgun bakimli tutsunlar da...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiGER001 -- 12 Ocak 2015; 11:38:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiGER001

    Okuyunca uzay cagina gececekmisiz gibi hissettim. Neyse, once su yollari duzgun bakimli tutsunlar da...

    Alıntıları Göster
    Karakuku diye okudum
  • Siz once su yollari kaldirimlari adam akilli yapin sonra teknolojik oyunlqr oynayin. Oyle bir sacmalik var ki ornegin tabelada halic,b.pasa,topkapi kirmizi yaniyorsa kesin yol bos oluyor eger yesil yaniyoraa kesin trafik oluyor bu sistemleri bile calismayan ulkede boyle seylerle sozde kalacak teknolojik konularla gundemi mesgul etmesinler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batkent

    Hiçbiri gereksiz değil ve önemli konular tebrik etmek lazim özellikle e-call arac uçuruma felan uçtuğu zamanlarda hayat kurtarabilir.
    Onun haricinde daha çok eds ve radar kamerası olacak anlaşılan.
    Tüm il, ilçe, köylere fiber internet gitmişti de bir yollar kalmıştı... Vaatte bulunmak kolay, gerçekleştirmesi zordur.
  • Hız limitsiz adam gibi otoban istiyoruz.

    At çöpe duble yollarını.

    Rezil altyapı, en ufak yağışta ya kapanıyor ya çöküyor.

    Delik deşik her taraf.

    Bir de yandaş ona buna yaptıracağına adam gibi devlet yapıp işletsin.

    İş bilmez salak adamlar yol yapıyor
  • Lan önce adam gibi evlere internet dağıtsınlar, sonra düşünürüz yola fiber döşemeyi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

    Siz once su yollari kaldirimlari adam akilli yapin sonra teknolojik oyunlqr oynayin. Oyle bir sacmalik var ki ornegin tabelada halic,b.pasa,topkapi kirmizi yaniyorsa kesin yol bos oluyor eger yesil yaniyoraa kesin trafik oluyor bu sistemleri bile calismayan ulkede boyle seylerle sozde kalacak teknolojik konularla gundemi mesgul etmesinler.
    Yapay zeka doğal aptallığa rakip bile olamaz.

    Daha teneke tabelayı dünya standardında kullanamıyoruz ki. Teknoloji ilerledikçe joker bulduk sanıyoruz... tersine fark daha çok açılıyor. 1970'lerde işaret sistemimiz Avrupa'dan çok çok farklı değildi. Fark teknikle birlikte açıldı.

    Tekniğe de, zekaya da en çok plan yaparken ihtiyaç var. En çok orada işe yarıyor. Mesela kavşak ışıklarının yandan çarplmaları arkadan çarpmalarla değiştirmek olduğunu yol mühendisliği bilir. Işıklı kavşakta kırmızı yandığında en çok kazanın kaç metre geride olacağı da hesapanabilr. Hesaplanamıyorsa kaydı tutulur, istatistiği çıkar. İşte tam o noktaya bir uyarı koyarsan o teneke tabela bayram tebriği yazdığın ışıklı tabeladan daha akıllı bir tabela olur.

     Araçlara Karakutu Zorunluluğu Geliyor !!

    Avusturya'daki bir kaza noktasında, takip mesafesini iki katına çıkarmayı tavsiye eden yol tabelaları.

     Araçlara Karakutu Zorunluluğu Geliyor !!

    Dikkat! 14 metre boyunca tam %8.11 eğim. Modern yol mühendisiliğine Vietnam'da getirilen bir yorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

    Lan önce adam gibi evlere internet dağıtsınlar, sonra düşünürüz yola fiber döşemeyi..
    Üç beş milyar TL lik bir proje daha, neyse sebeplensin garipler. Okullarda tablet olayı ne alemde bilen duyan var mı? 5 Milyarlık projeydi ama adını anan yok.
  • Maliyeti bize ait değilse iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: proteo

    Üç beş milyar TL lik bir proje daha, neyse sebeplensin garipler. Okullarda tablet olayı ne alemde bilen duyan var mı? 5 Milyarlık projeydi ama adını anan yok.

    Alıntıları Göster
    George Orwell 1984
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karbon 12

    Yapay zeka doğal aptallığa rakip bile olamaz.

    Daha teneke tabelayı dünya standardında kullanamıyoruz ki. Teknoloji ilerledikçe joker bulduk sanıyoruz... tersine fark daha çok açılıyor. 1970'lerde işaret sistemimiz Avrupa'dan çok çok farklı değildi. Fark teknikle birlikte açıldı.

    Tekniğe de, zekaya da en çok plan yaparken ihtiyaç var. En çok orada işe yarıyor. Mesela kavşak ışıklarının yandan çarplmaları arkadan çarpmalarla değiştirmek olduğunu yol mühendisliği bilir. Işıklı kavşakta kırmızı yandığında en çok kazanın kaç metre geride olacağı da hesapanabilr. Hesaplanamıyorsa kaydı tutulur, istatistiği çıkar. İşte tam o noktaya bir uyarı koyarsan o teneke tabela bayram tebriği yazdığın ışıklı tabeladan daha akıllı bir tabela olur.

     Araçlara Karakutu Zorunluluğu Geliyor !!

    Avusturya'daki bir kaza noktasında, takip mesafesini iki katına çıkarmayı tavsiye eden yol tabelaları.

     Araçlara Karakutu Zorunluluğu Geliyor !!

    Dikkat! 14 metre boyunca tam %8.11 eğim. Modern yol mühendisiliğine Vietnam'da getirilen bir yorum.

    Alıntıları Göster
    E cezalar yolda desenize.
    Ciddiyim.




  • Yeni vergiler yolda
  • Yerli yazılım, kesin mükemmel işler bu iş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    daha köprü ve otoyol gişelerinden geçemiyoruz fantaziye luzum yok. herşeyin bir sırası var.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.