Şimdi Ara

ARACINIZI TEMİZ KULLANIRSANIZ ARACINIZ ARIZA YAPMAZ. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Turbo sen foruma birşeyler anlatmayı boşver de, "ğ" nedir, nerelerde kullanılır diye biraz araştır bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hergün hem boy hemde namaz abdesti alıp kullanıyorum.demekki ondan arıza yapmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhilleus kullanıcısına yanıt
    Banttan 1 dk arayla araç iniyor diye araç bir dkda üretiliyor olması aynı şey deüil. O araç bantta bir kaç saatlik bir montaj platformundan geçiyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alpgg

    Banttan 1 dk arayla araç iniyor diye araç bir dkda üretiliyor olması aynı şey deüil. O araç bantta bir kaç saatlik bir montaj platformundan geçiyor..

    Tabiki koca araba 1 dakikada üretilmiyor ama sonuçta hızlı üretiliyor onu vurguluyoruz.Günde 1000 tane üretilen arabayla 50 tane üretilen arabanın işçiliği aynı olmaz
  • bende birşey eklemek isterim aracınızda eco mod varsa kullanın motor soğukken özellikle 2500 dd dan sonra ani akselerasyonlarda gaz kelebeğini kısarak turbo araclarda yıpranmaları minimuma indirir.
  • Aracım Fiat Albea 1.3 Multijet.

    Benden önce şirket aracıymış, genç bir sürücünün altındaymış. Ben aldığımda 86 Bin kilometredeydi ve sürekli agresif kullanılmış bir araç. Benden önce debriyajı değişmiş, ve ben aldığımda 2. debriyajıda bitmiş vaziyetteydi. Hatta volanda dahi sıkıntılar vardı o denli sert kullanılmış. Ben aldım lastik-debriyaj yeniledim ve bende genel olarak agresif, devirli hatta bol bol kesiciye kadar sokarak kullandım. 90 Binde değiştirdiğim debriyaj şuan tekrar bitmiş vaziyette. 50 bin kilometredir 2. takım lastiği eskitiyorum. Düşünün kullanım tarzımı. Buna rağmen motorda en ufak bi kondisyon bozukluğu, arıza yok. İlk gündeki randımanını veriyor. Genel bakımlar dışında ekstradan hiçbir gideri olmadı. Şuan kaporta olarak olsun iç mekan olsun motor kondisyonu olsun. Bu şekilde kullanıldığına dair hiçbir işaret taşımıyor. Kalite ön göğüsteki plastiğin yumuşaklığından ziyade bu şekilde ortaya çıkar.

    Sakınan göze çöp batar misali, agresif kullanımı kaldıran araçlar var kaldıramayan araçlar var. Aracı iyi tanıyıp ihtiyaçları doğrultusunda davranmak gerekli.




  • Artık şu deviri geçme falan hikaye. Çoğu araçta vites değişim göstergesi var ve bu gösterge araç sensörlerini, motorun yük durumunu ölçerek gaza vereceği tepkiyi önceden hesaplıyor ve buna göre size öneride bulunuyor.

    Mesela Logan MCV 1.2'de bu göstergeden var. Düz yolda giderken 2 bin devire bile gelmeden -ki araç atmosferik- vites yükselt diyebiliyor, yükseltince de gayet rahat ilerliyor.

    Veya yokuş yukarı çıkarken aracın gaz yemeyeceğini önceden kestiriyor, 3 bin devirin üstünde bile olsa vites düşür uyarısında bulunabiliyor. Agresif kullanımlarda da gösterge buna ayak uyduruyor ve bu sefer en performanslı kullanım için öneride bulunuyor.

    Yani ekonomik sakin kullanırsanız bu göstergeye uyarak yakıtı baya düşürebiliyorsunuz ve pürüzsüz bir sürüş sağlayabiliyorsunuz. Yine performanslı kullanımda da en çok performansı almanızı sağlayabiliyorsunuz.




  • beynini temiz kullan ki arıza yapmasın millete zulüm oluyor sonra... dolu konuşacağınız birşey yoksa o2, byte israf etmeyin ki arkanızdan küfür etmesinler usta şoför desinler
  • Son açtığınız konulardan tatil zamanınızın yaklaştığı anlaşılıyor....
  • eczaneye zıncırlı köle bulabıldın mı tolga
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.