Şimdi Ara

ARACINIZA GALERİCİNİN DAHA ALTINA FİYAT VEREN BİNİCİYE SİZ NE DERSİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dayıma ait olan 2011 model symbol 1.2 16v aracı sahibinden.com'a satılık ilanı vermiştim.

    Geçtiğimiz pazar oto pazarınada çıkarmıştım aracı,üzerine 21.750 TL fiyat yazmıştım.bir tane araba alım-satımı yapan bir arkadaş 19 bin verirsen alayım demişti tabi ucuza satmak istemediğim için arkadaşa yol verdim.Oto pazarında satamadım aracı ve döndüm evime.dün akşam bir arkadaş sahibinden.com aracılığı ile aradı araç hakkında bilgi aldı v.s 3 parça boya olduğunu söylemiştim...gelelim fiyat konusuna.

    Artık o klasikleşen ''hocam benim param peşin,son ne olur?'' sorusunu yöneltti bende 21 bin olur demiştim.Daha aşağı olmaz mı diye sordu.ciddi alıcıysan gel az bir miktar daha indirim yaparım demiştim.Tamam dedi akşam iş dönüşü geleceğim dedi ve az önce yanında iki arkadaşıyla geldiler.

    Arabanın etrafına baktılar ve bindik arabaya arkadaşı benimle pazarlık için vekil seçildiği söylendi.yine son ne olur diye sorulduğunda ben direk 20.500 e bıraktım.Aslında ben 20bin verseler 100 daha ekle derdim 20.100 e verecektim arabayı.arkadaş ısrarla son ne olur diye 3-4 defa sorup durdu.bende galerici otopazarında 19 bin verdi vermedim dedim.Adam gözümün içine baka baka ''boşver galericiyi biz biniciyiz paramız peşin 18.000 verelim bitsin bu iş'' dedi ve başladık laf yarışına...işin sonunda tabiki bu kendini kurnaz zanneden arkadaşlarla anlaşamadık ve geldikleri gibi geri gittiler...

    Şimdi size soruyorum siz olsanız bu teklife siz ne gibi tepki verirdiniz.







  • satarken bazen böylelerine indirim yapıyoruz ama, hadi binici ailesi de var alsın gezsin diye.
    alırken hiçkimseyi görmedim böyle iyilik yapan.

    senin binici veya ne olduğun beni ilgilendirmez, ben aldığım paraya bakarım derim.
  • Git o zaman 18 bin liralık araba bak derim. Bu arabanın fiyatı 21 bin lira.
  • Arkadaşın motorunu satacağız 6000 tl fiyat biçtik, gelen mesaj şuydu: 4000 nakitim var alabilirim. Dikkat edin düşünürseniz bile yok. Biz de cevap bile yazmadık o terbiyesize. Hayır nakit ne alaka? Sonra akşam aradı 4000 e almak istediğini söyledi arkadaş 2 defa kibarca hayır dedi. 3. sünde ben açtım arkadaşım senin anan güzel mi çok mu akıllı sanıyorsun? Adam gibi yanıt ver banao motoru 4000 bine satarmısın? Nakit olunca paranı çok bir şey mi sanıyorsun terbiyesizlik yapma boş zırvaların ile de bzi oyalama 6000 liralık motoru 4000 liraya vermiyoruz 4000 liraya 6000 liralık şey alınmıyor ilk okula gittiysen bu dediğimi anlarsın. 6000 liralık motor sahibi olmak istiyorsan bir yerden para bulacaksın. 2000 lira daha bulmadan bu numarayı arama aptal aptal konuşma dedim tek nefeste dondu kaldı yüzüme kapadı aramadı bir daha.

    Çok akıllı millet.
  • Haaadi kardeşim baska kapiya derim çeker giderim. Ugrasmaya bile gerek yok.
  • o paraya bu ayarda araç bulursanız 3-5 kilo da bana alın derdim :-) şaka bir yana bizim aracın ilanında 18.999 yazıyordu pazarlıksiz fiyatı 18.000 lira yazmıştim pazarlık yapmak isteyenler pazarlık sünnettir diyenler için ilandaki fiyat geçerlidir yazmıştim 17.650 verdiler araç başında öncesinde ustasına falan da gösterdik araba hatasız çıktı söylediğim gibi ama son fiyat olduğunu telefonda da ustaya gitmeden de söylemiştim anlaşamadik
  • paranıda al git..
  • Benim ilk cevabım ''Allah size paranıza göre araba nasip etsin'' olmuştu.Adamların yaşları ortalama 40 civarıydı yaşça benden büyük oldukları için terslemek istemedim,ama biraz uzayınca yavaş yavaş sinirlenmeye başlamıştım.
  • piyasayı da bu hale getiren galericiler adama aracı sormak için telefon açıyorsunuz daha telefonda 1500 lira düşüyorlar terbiyesizler madem düşeceksin o fiyatı yaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlarda iyi öldürmüşler
  • "O paraya böyle mal bul, ben alayım!" diyerek göndereceksin. Fiyatını yükseltirse cevap bile vermeyeceksin. Bu tiplerle uğraşılmaz. Ulan bir de nakit para nedir? Millettin arabaları senetle; öküz, koyun vererek aldıklarını sanıyorlar herhalde.
  • Forumda benzer bir yerde yazmıştım aynısını ama yine yazayım,bende aynı şekilde babamın arabasına 21500 yazdım,en son 20500 e kadar bırakacaktım yani sabah o niyetle çıktım evden.
    Pazarda birisi geldi,sağına soluna baktı konuştuk,arada onunda var tabi pazarlık edecek birisi,kurban pazarındaki gibi hızlı hızlı el sallamaya başladıktan sonra 18 veriyim demez mi bana!
    Hayır pazarlığında adabı olur sen dediğime doğru çıkarsın,ben senin dediğine doğru inerim orta yolu bir şekilde buluruz.
    O elleri sallamayla sarsılan vücudu,benim verdiğim cevapla dona kaldı.Bende adamın teklifi üzerine 22000 oldu dedim hemen çekti elini
    Noluyo falan demeden abicim yoluna dedim,senle orta yol bulunmaz dedim ve gönderdim.Böylelerine benim yöntem iyi diye düşünüyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    piyasayı da bu hale getiren galericiler adama aracı sormak için telefon açıyorsunuz daha telefonda 1500 lira düşüyorlar terbiyesizler madem düşeceksin o fiyatı yaz

    hocam ben eskiden galericilerin arabasının fiyatını soruyordum ama şimdi yüzüne bile bakmıyorum.genelde gıdım gıdım inerler direk 1000-1500 gibi inen esnafı ilk defa senden duydum açıkcası.
  • Fazla takılmayın bu işlere.
    Bu fiyata aracımı satmam dersin olur biter.
  • böyle tiplerin sayısı oldukça artıyor.

    bende araç satarken böyle tiplerle çok karşılaşmıştım.en sonunda birisiyle tekme tokat birbirimize girmiştik.mezarcı mısın lan sen demiştim,dalmıştık birbirimize
  • Arkadaşlar bu tipler argo deyimi ile nalını sökecek ölmüş eşek arayanlar her yerde varlar. Hiç üzülecek bir durum yok.. Bu fiyattan aşağı vermiyorum. Ara bul. Bahtın açık olsun eyvallah diyeceksin..Yanında fazla oyalanmaya gerek yok.".Yaaavvvv abiimmm yoklama çektik ne kızıyorsun yahu bu pazarlık.."..Diyecekler..Alıcı ise fiyatını verecek değilse çekip gidecek. Hepsi bu kadar..Saygılarımla.
  • Nekrofili derim
  • Aynı şekilde bende söylemiştim kibarca ucuza satan varsa bul demeye getirmiştim.ama arkadaşlar hala benimle 18 bine anlaşmaya diretmişti.bende 20 bin versen bile alamazssın dediğim halde..belki benim yerimde daha sinirli biri olsa defolun inin arabamdan artık! diyebilirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zugasi_berepe



    Ben şuraya 2 lokma sıkıyorum :D

    Diziyi izlerken görmüştüm gerçekten çok komik :D
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.