Şimdi Ara

Aracımız çalındı..! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
4.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YoK kullanıcısına yanıt
    diğer mesajlarımda ssk ve sigortayı da aynı kategoriye soktum.

    Araba biraz farklı, her an bir kaza, çalınma olabiliyor haklısın.Araba konusunda belki biraz daha tafsilat vardır.Sonuçta bir kaza en az 2 3 bin masraf yaptırıyor.Bende araba olsa bende yaptırırm kasko ama böyle düşünüp te yaptırmamış olabilir diye söyledim ben
    Ssk için eğer sürekli doktora gidiyorsan yaptırırsın, ama 5 yılda 10 yılda bir gidiyorsan gerek yok demiştim.Kendine zarar yani.
  • INTRUDERTR kullanıcısına yanıt
    sordun diye cevapladım zaten.
    Mal dan kastım eline geçecek şey, hizmet de girer bunun içine.
    Yolda kalsan, kaza yapsan o karşılayacak, ama en baştan sen parayı yatırırken ortada birşey olmadığı için caiz olmaz dedim.Ssk için biliyorum bunu, belki arabalarda tafsilat olaiblir.Çünkü en ufak kaza 2-3 bin masraf yaptırıyor.
    Bende araba olsa bende yaptırırdım kasko :)
    Alakasını sorduğundan yazdım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madmax50

    Groupama kasko sözleşme örneği

    http://www.sigortam.net/genel-ve-ozel-sartlar/groupama-sigorta-kasko-genel-ve-ozel-sartlar

    Ek sözleşme ile teminat altına alınan anahtar çalınma durumu 4.11 maddesi

    Tamam işte. Her firmada böyle olmak durumunda değil. Bazısında klozlar arasında oluyor. Bu durumda bir ekleme gerekmiyor. Ben kaskoyu 2 ay önce yenilettim. Eski kaskomda vardı. Dur bakayım bunda da var mı?

    Kasko müşterisinin yapması gereken bunu talep etmek. Bazı firmada bu şekilde olur, bazı firmada direkt kasko poliçesinin üzerindeki klozlar içinde olur.




  • INTRUDERTR kullanıcısına yanıt
    BMW'de takip sistemi varmış ama demelerine göre Türkiyede desteklemiyoruş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    quote:

    Orijinalden alıntı: sonofisiris

    quote:

    Orijinalden alıntı: madmax50

    quote:

    Orijinalden alıntı: sonofisiris

    geçmiş olsun. kaskonuz olsaydı dahi ödeme yapmayacaktı. anahtarla giriş yapılmış araca cünkü.

    Tam kaskoda anahtar çalınırsa araç teminat altındadır. Lütfen araştırınız. Bazı uygun fiyatlı poliçelerde bu durum teminat altına alınmayabiliyor. Tam kaskoda ek söleşme teminat maddelerinde aşağıdaki maddeler bulunuyor.

    4.11. Araç anahtarının ek sözleşmede belirtilen haller sonucunda ele geçirilmesi suretiyle aracın çalınması ve çalınmaya teşebbüsü sonucu meydana gelecek ziya ve hasarlar.

    4.12. Ek sözleşmede belirtilen haller sonucunda kaybolan ve çalınan anahtarlar dolayısıyla aracın kilit mekanizmasının değiştirilmesi nedeniyle uğranılan zararlar.

    örnek bir ek sözleşmenin metnini de ekleyebilir misiniz acaba? ben ve sonradan konuyu okuyacaklar da faydalansın.

    Ek sözleşmeye falan gerek yok. Kaskoda anahtar hırsızlığı klozu varsa, anahtar çalınarak araba çalındığında kasko ödeme yapar. Anahtar hırsızlığı klozu yoksa yapmaz. Bu kloz sonradan ekletilebilir. Aynı şekilde bazı kasko firmalarında ayrıca "anahtarın evden çalınarak aracın çalınması" diye bir kloz vardır. Yaptırdığınız kaskoda bu klozların olduğundan emin olacaksınız. Bazı kasko firmalarında anahtar hırsızlığı klozuna anahtarın evden çalınması da dahildir... Bu detayda yasal bir düzenleme yok. Uygulama değişken kısaca. Yaptırırken firmaya sormanız lazım.

    Böyle bir arabaya neden kaskosuz binilir anlamam. Çok geçmiş olsun. İnşallah bulunur da, sanmıyorum. Kasko önemli diye boşuna demiyoruz. Kaç para tutacak ki kasko? Yazık yahu.

    +1

    Sigorta şirketleri Türkiye Sigorta Birliği'nin yayınlamış olduğu genel şartlara uymak zorundadır. Bu şartları sigortalı aleyhine değiştiremezler. Her sigorta türü için şartlar burada yayınlanmıştır :http://www.tsb.org.tr/genel-sartlar.aspx?pageID=467

    Kara Taşıtları Kasko Sigortası Genel Şartları da bu linkte belirtilmiştir. :http://www.tsb.org.tr/kara-tasitlari-kasko-sigortasi-genel-sartlari.aspx?pageID=500

    Eğer poliçe üzerinde TAM KASKO poliçesi yazıyorsa bu şartları sağlamak zorundadır. Üstüne TAM KASKO poliçesi yazıp altına yok efendim ben bu teminatı çıkartıyorum diyemezsiniz. Bazı şirketler poliçelerin üzerine kendi özel isimlerini yazar AK Kasko, Anadolu Kasko, Axa Kasko gibi. Eğer büyük puntalarla “DAR KAPSAMLI KASKO SİGORTA POLİÇESİ” yazmamışlarsa bu şartların hepsini sağlamak zorundadırlar. Üste “DAR KAPSAMLI KASKO SİGORTA POLİÇESİ” yazmayıp arka sayfalarda ben bunu çıkardım diyemezler.




  • DrMobile kullanıcısına yanıt
    Yahu arkadaşım yatak odana birisi giriyor evlisin karın çoluğun cocugun evde anahtarı alıyor ve çıkıyor ben bu insana nasıl hitap edeyim beyfendi diyemi...?
    Konunun gerçek oldugunu sana inandırmak zorunda değilim sizin işiniz inanmamak ve Troollemek oyuzden daha yazmazsan sevınırım Kim oldugun umurumda degıl ınan..!
  • İnanılmaz ahlaksız ve soyutlanmış insanlarsınız..! Toplumdai içerisinde vakit geçirmeyip sanal ortamlarda birbirinize yalancı diye diye gördüğünüz herşeye inanmama hastalığı başlamış sizde geriye dönük konularıma
    bakın hiç böyle bir konu açmışmıyım ashez diye bir üye vardı onun konusunu bulun bi bakın.. Neyse söylenecek pek birşey yok siz nasıl istiyorsanız öyle yapın..!
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hayata bakış açınız neredendir bilememde eğer bir hırsız kafaya koyarsa evinize girip sizi bile çalar..!
  • Öncelikle geçmiş olsun, umarım kısa zamanda kazasız belasız aracınız bulunur.
    ---

    300bin TL lik aracın kaskosunu yaptırmamak kişiye kalmış bir seçim bu seçime saygı duymak gerek katılsak da katılmasak da.

    İşin bu tarafı bir kenara koyaraktan,

    Kasko yaptırmama sebebine referans gösterme şeklinin yanlış olduğunu düşünüyorum zira,

    olmayan mal diye bir şey yok ortada 300TL lik bir malınız var ve bunun zarara uğraması karşısında size verilen bir hizmet var,
    burada ki hizmet ticari bir emtiadır yani alınabilir satılabilir dir,
    bu da onu tam anlamı ile bir mal-ürün haline getirir.
    Siz de 300binTL lik malınıza zarar gelme riskine 2-3000TL lik bir hizmet-mal satın alırsınız.

    Bu aynı kervan için para ile tuttuğunuz muhafızlar gibidir, ortada bir kervanınız ve gidilmesi gereken yol vardır, yoldaki tehlikelere karşı para verip koruma hizmeti alırsınız, 10 sene o yoldan muhafızlarla gider ama hiç hırsız-haydut saldırmayabilir, ya da 2.haftasında gece kervanınıza saldırı olur, burada sizi kurtaracak olan o muhafızların verdiği koruma hizmetidir.

    Kervan örneğini vermemin sebebi son 200 yıla kadar tüm toplum-inanış alanlarında aktif olarak kullanılan bir sistem olduğundandır.

    Bunun örnekleri çoğaltılabilir maaşlı çalışanın ay ortasında aldığı avansı? Evlenirken verilen mehir? Ticarette önden verilen kapora? Konsinye satış? Vsvs.

    Ha bir de fikri mülkiyet var, düz mantıktan gider isek ortada mal-ürün yok ama fikir var ???

    Eskilerin güzel ve çok anlamlı bir sözü vardır “Eşeğini sağlam kazığa bağla sonra Allah’a emanet et” derler. Bu da o hesap siz siz olun eşeğe kıydığınız paranın 100/1 ne de kıyıp kazığı da sağlama alın,
    Allah’ın verdiği aklı ve imkanı kullanmayıp 100/1 lik sağlam kazığı almadınız diye çalınan eşeğinizin bulunmasına harcanacak olan zaman-para-emek zannediyorum asıl günah olandır.




  • valla bende dediğin adreste yaşıyorum ama burda böyle şeylerin olduğunu duymadım ayrıca her yerde güvenlik var özellikle villada yaşıyorsanız ayrı siteye giriş çıkışlar kontrol ediliyor heryerlerde kamera var garip geldi bana bu biraz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stuff2

    valla bende dediğin adreste yaşıyorum ama burda böyle şeylerin olduğunu duymadım ayrıca her yerde güvenlik var özellikle villada yaşıyorsanız ayrı siteye giriş çıkışlar kontrol ediliyor heryerlerde kamera var garip geldi bana bu biraz

    Sen yaşiyo musun?Başakşehirde son 6 ayda 3 tane lüks araç çalındı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrMobile

    300000 liralık araca kasko neden yapılmaz merak ederim , ben bisikletime bile yaptıracağım o derece bir kasko deliliği var bende

    cevap basit , lüx araçların kasko değerleri anormal oluyor. o yüzden çoğu lüx araç kullanıcısı okadar para ödemektense riski satın almayı tercih ediyor..
  • Babama 50tllik arabaya kasko yaparken pek anlam veremezdim. Ama x5 e kasko yapmamak ayri bi konu umarim bulunur nediyeyim, kimsenin basina gelsin istemem. Cok kotu durum gecmis olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

    kasko nun dinle ne alakasi var bilmedigim icin soruyorum.



    @TVHDMUAZ

    Kasko'nun dinen sıkıntılı olması kumara girmesinden kaynaklıdır. Kaskonun ilk çıkışı şu şekilde olmuş:

    Sanıyorum Venedik gemici kahvelerinde uzun mesafe gemileri üzerine kumar oynanırmış. "Gemi gelecek mi gelmeyecek mi?" diye. Bu kumar anında gemi sahiplerinin sigorta aracı olmuş. Kendi gemilerine gelmeyecek diye oynayıp, gemileri geri gelmez ise, kumardan paralarını alıp, gemi ve içindeki malı sigortalamış oluyorlarmış. Sigortacılığın temeli bu kısaca. Ancak bu bir çeşit kumar tabi. Dinen de günah.

    Günümüz sigortası da çok farklı değil. Sigorta firması ihtimaller üzerine herkesten para topluyor. Topladığı bu paranın büyük bir kısmını hasar yaşayanlara ödüyor, kalanı masraflarını düştükten sonra kar oluyor. Kumarhane gibi. Kaybedenler var ve kazananlar. Kumarhane aradan payını alıyor. Topladığı paranın çoğunu dağıtıyor. Tabi önemli bir fark var:

    Sigortacılıkta sigortayı yaptıran şahıs bundan gelir elde etme ihtimali ile bunu yapmıyor. Bu çok önemli. Bir hasar yaşaması durumunda hasarının karşılanması, zarara uğramamak için yapıyor. Siz de bir mümin olarak sigortayı yaptıran hemen herkesin hasar karşılama için yaptığını bilerek sigortanızı yaptırıyorsunuz. Sizden toplanan paraların büyük bir kısmı ile başkalarının hasarları karşılanıyor. Sigortacılığı "günahtır" diye kestirip atamamıza sebep olan kısmı bu. Aslında bunun ticari çıkar gözetmeyen, müminler arası yardımlaşma versiyonu kurulabilir. Bu durumda günah olacağını hiç mi hiç sanmıyorum. Çünkü bu sefer kumar değil, yardımlaşma diyecektik. Ancak kar amacı gözetmeden bunu yapacak bir Allah'ın kulu tanımıyorum. Dakikasında faizsiz bankacılık yalanına döner mevzu. Birileri zengin olur. Birileri bu "yardımlaşma"nın peşinden gider, para batırır falan... İnanç sömürüsü en kolay para kazanma yoludur neticede. "Biz kar payı dağıtıyoruz faiz değil bu... Ama faiz oranları artınca kar payı dağıtımımız da artıyor... Keh keh... Sizi sermayeye ortak etmiyoruz; ama etmiş gibi gösterip kar payı dağıtıyoruz..." Verilmesi gereken cevap: "Oldu! Hisse senedimi getir, kar payı olduğuna inanayım." Bunu dediğiniz an havadaki ayakkabılarını görürsünüz.

    En temizi inkar etmemektir. "Bunun günah olduğunu biliyorum; ama gene de bu şarttır. Yarın birgün hasar yaşarım, elimdeki avucumdakini kaybederim." deyip kasko yaptırmak en temizidir. Neticede koruduğunuz zenginliğiniz sayesinde etrafınıza daha çok yardım yapabilir, ihtiyaç sahiplerine ulaşabilir, etrafınızı daha yaşanabilir hale getirebilirsiniz. Bir hasar yaşamanız durumunda yapacağınız hayır da sekteye uğrayacaktır. Kayınçosunun iktidar ataması ile daire başkanı olduğu kuruma taahhüt işi yapıp, hakedişlerde memura avanta dağıtıp, özel hayatında orucunu tutup, namazını kılıp, kasko yaptırmayan adama Yeni Türkiye'nin muhafazakarı diyoruz. Ama ne yazık ki, duayla, namazla, oruçla yenen kul hakları kapanmıyor. O yüzden küçük meseleleri bırakıp, bu ülkeyi, bu dünyayı hak yemeden daha yaşanabilir kılmaya odaklanmak lazım. Bu yolda kasko günahtır; ama başkalarına yapacağın iyiliğin devamı için bir garantördür, o zaman kasko da yaptırırsın.

    Bu da benim gibi bir zındıktan kasko ve din konusunda ibretlik paylaşım olsun.




  • Eve giren hirsizlara kufur kisaltmasi kullandigi icin ban yedi.
    @Ahmet322

    Aferin zeki çocuk,amacina ulaştin.Şimdi uslu bi çocuk ol ve git konu dişindaki yaşitlarinla muhabbet etmeye devam et.
    @DrMobile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qwertydevil in küfürlü dediğiniz mesajını okumuştum. küfürden ziyade sansürlü yazmıştı ve size değil hırıslığı yapanlara yazmıştı.

    sizde kahraman olmak için hırsızlığı yapanların namus bekçisimi oldunuz? hırsızlara edilen küfürler size mi dokundu? size mi kaldı hırsızları koruma görevi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrMobile

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet322

    Neden sikayet ettiniz acaba

    Forum kurallarını okumasını öğrenememiş arkadaş , küfürlü konuşuyordu.

    insanlara iftira atmak da ban sebebi olmalı bence .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrMobile

    Diğer hesabından mı geldin çocuk ?

    bu söze daha ne denirki. hâlen anlayamıyorsun.
  • Bmw x5 i olup İstanbul gibi bir metropolde kaskosu olmayan bir vatandaş hmmmm... Sabah akşam yürek yiyor galiba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi mesut abimdir yakindan tanirim. Kendisi 28 29 yasinda. Konuya csb ddiyenleri el uzerine tutar olmusuz olaya bak. Bunlarin hic aklina gelmemis herhalde e devletten aracin durumunu sorgulatmak. Bir damga vurmadan once 2kere dusunun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.