Şimdi Ara

Araç yolda gezinmeye başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
9.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BenGiDeR

    quote:

    Orijinalden alıntı: yek_ka

    1.2 ve birde clio ile 170 le giderken sabit gitmeyimi planlıyorsun ???

    170 ile giderken araç normalde sabit gidiyor zaten. Tamam clio'nun mükemmel bir yol tutuşu olmayabilir ama 160-170'de şerit şerit gezinen bir araçta değil. Ayrıca araç gezinmeye başladıktan sonra 170 ile devam etmedim 130-140 a kadar düştüm ama yinede bir miktar gezinmeye devam etti.

    Bu arada hava durumu iyiydi yani bir miktar rüzgar vardı ama çok şiddetli değildi.

    Gezinme derken yol durumu çok önemli viyadük üstündeyken ben kendi aracım ile 130-140 ile şeridimde geziniyorum. + cliodan 200 -300 kg ağır bir araç olmasına rağmen. Direksiyonda titreme yoksa + lastikleriniz çok eski değilse rüzgardandır ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yenerz

    quote:

    Orijinalden alıntı: BenGiDeR

    Öncelikle araç hakkında bilgi vereyim, clio 3 hb 1.2, kazası falan yok km'si daha 5000 civarı. Normalde hiç bir şikayetim yoktu hatta akşamda 160-170(son sürat) gelirken yine sorun yoktu derken birden bir gariplik hissetim ve araç yolda gezinmeye başladı sağ çekip lastiklere falan baktım bir sorun yok. Ardından bir 10km kadar daha devam etti bu durum ve yol bitti. Şimdi bu olay neden olmuş olabilir? Yoldan kaynaklı desem yolda görünürde bir şey yoktu. Araçtan desem o noktaya kadar neden gezinmiyordu?

    Birde aracı bu gün baya zorlamıştım, trafiğe kapalı alanda baya slalom, el freni, sol ayak freni, scandinavian flick falan çalışmıştım Bir iki kere düşük süratle(20-30km) kayarak yoldan çıkıp çimene falan girdim. Bundan kaynaklanmış olabilir mi?
    quote:

    Hocam ön takım ve jant yamukluğu benimde aklıma geldi ama bir anda oldu bu olay, durduk yere ön takım ya da jantta bir sorun olmaz heralde.


    daha ne diyeyim hocam..

    alt takım nasıl bozulur peki?

    Sanırım yanlış anlaşıldım, koyu olarak belirttiğiniz kısımdaki olayları yaptıktan sonra en az 30-40km yol yaptım bu sırada herhangi bir sorun yoktu birden bire oldu bu yolda gezinme mevzusu ve yoldada herhangi bir çukur tümsek vs. yoktu ondan dolayı durduk yere ifadesini kullanmıştım.




  • Scandinavian flick 40 km sonra click etmiştir :)

    Şaka bir tarafa ben de merak ettim. Aynı modelde, aynı km'de, aynı problemden şikayet eden bir kişiye daha rastlamıştım. Bunu yetkili servis çözer. İhtimal ki tanışık oldukları bir problem olabilir, konuyla ilgili bir servis bülteni olabilir.
  • Yay taktırın bir de 225 taban 17 jant lastik. Gezinme kalmaz.
  • garip bi durum.
  • Rot-Balans
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BenGiDeR

    quote:

    Orijinalden alıntı: The AGiLiTy

    Lastik basinclarinda birsey yok dediginize gore yoldan jant yamuklugundan lastikte olusmus olabilecek problemden(daha onceki aracimin sol on lastiginin tellerinde bir kirilma olmustu boyle bir soruna ve direksiyonda titremeye sebep oluyordu) veya rot ayarlarindan kaynakli olabilecegini dusunuyorum. Tabi aklima gelmemis olan baska problemler de olabilir ancak bunlari bir kontrol ettirin derim.

    Lastik basınçlarında sorun olup olmadığını bilmiyorum, balon olmadığını söylemiştim. Yarın lastik basınçlarınıda kontrol ederim. Lastiğin yapısından dolayı bir sorun çıkmaz umarım 5000km de lastik değiştirirsek işimiz var vallahi.

    Ben 3000 kmde degistirmek zorunda kalmistim. 2000 km civarinda baslamisti sorunun tellerden oldugunu bulana kadar yaklasik 1000 km daha yaptik. Bir de ureticiye bir turlu hatanin onlardan kaynaklandigini kabul ettiremiyorsunuz. Nasil oluyorsa sadece 2000 km kullandiktan sonra tellerin kirilmasinin sorumlusu benmisim. Ama problemin erken cikmasi daha iyi oldu bence cok km yaptiktan sonra bir problem cikmis olsa bir lastik icin takimi degistirmem ya da assagi yukari ayni kmyi yapmis ayni marka model ebatta cikma lastik aramam gerekebilirdi.(Cooper denen markayi benden baska kac kisi kullaniyor olabilir ki boyle bir cikma lastik bulabileyim)




  • dedigin aractan bendede var 95-100 bin ciarında daha boyle basıma bişey gelmedi... aracın sadece saga cekme problemi var oda jant yamuklugundan ... rot balansa goturdum 3 jantımın yamuk oldugunu soylediler... kaldırıma araba cıkarmaktan ve 2 kere minibus vurdu aracıma sag arka ve sol ön çamurluktan ondan dolayı...

    gezinmeden kasıt çözemedim ben...

    gezinen araç sıfır alındıgındada gezinir...
  • 5-6 yıl önce Clio ile 180 bana güven veriyordu.şimdi 150 dan sonra bende geziyorum.kimse sorun bulamadı bu araba için 150 km hız çok iyi daha ne istiyorsun diyorlar.. direksiyonda çok hafif boşluk var ise, rot kolu, rot başları viraj lastiklerine baktır.
  • Arkadaşlar bugün aracı tekrar denedim 170 yapamadım malum 1.2 ile 170 e çıkmak pek kolay olmuyor ama 150-160km bandında takıldım, sonuç olarak gezinme yok. Dün ya rüzgar vardı ya da yoldan tekerlere bir şey bulaşmıştı sanırım.

    Bu arada clio için 150km çok iyi diyende halt etmiş, bu sınıftaki araçların gti-rs versiyonları 230-240 yapıyor tamam gti-rs ile standart versiyon aynı değil ama yol tutuşta 80-90 km de farkedecek değil heralde.
  • Aslında kullandığımız sokaklarda gördüğümüz çoğu araç 150-180 ile gitmek için üretilmemiş araçlardır.eğer aracınızın motorunu modifiye ettirmediyseniz fabrikadan çıktığı haldeyse ben bu hız sınırlarında araba kullanmanızı hem sizin SAĞLIĞINIZ hem de TRAFİK sağlığı için önermiyorum.
    araba tekerleğinin bile gidebileceği bir hız limiti var bu şartları fazla zorlamak arabadan inip tabuta binmek olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayhan1923 -- 20 Mayıs 2012; 22:20:06 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.