Şimdi Ara

Araç yenileme zamanlaması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Soru şu : 0 km bir araç aldınız,(bendeki dizel),yılda ortalama 20.000 km yapıyorsunuz,İstanbul'da yaşıyorsunuz,aracınızı ne zaman/kaç km de yenilemeniz menfaatinize olur?Genel kanı,100.000 km olmadan satılması,bazıları garanti süresi bitiminde satar,vb.Fikirlerinizi öğrenebilir miyim?Saygılar.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: pershing105



    çok güzel açıklama
  • Saf bi müşteri denk gelmediği sürece 0 km araba alan parasal yönden daima kaybeder.

    0 km araç alsam sanırım 3 yıl/75 bin km de satışa çıkarırdım.
  • selamlar;
    ülkemizdeki 100.000 kmdeki araç alınmaz mantığı yüzünden eğer biraz da maddi gücünüz varsa 75.000 km ideal gibi duruyor. ama tabi değişkenler de var örneğin aracınız yeni kasası çıkmadan da satabilirsiniz değer kaybı olmaması açısından.
  • yeni aracı finanse edecek durumunuz varsa hiç dert değil her an yoksa..

    kalbi atana dek kullanmaktır maksimum fayda.
  • Araba ne zaman bozulursa bir de ihtiyaçlarımızı karşılayamayacak duruma geldiğinde.Bundan önceki aracım benzinli idi çok yakıyordu 1 yıl kullandım 17 bin kmde sattım.Dizel araç aldım satmayı düşünmüyorum.Ticari aracımda 05 model lanet olası kronik turbo arızası olan transporter durmadan arıza çıkarıyor ama şu an için o aracı değiştiremiyorum tamamen duygusal meseleler yüzüden.
  • Endüstride parça sayısı yüksek, boyutlar büyük, standardizasyon zayıftır. Eğer sorun çıkarmayanına denk gelmişsem kullanır, yıpranmaları makul fiyatlarla telafi edebildiğim sürece değiştirmem.
  • Araç alıp satmaktan yana değilim.. Çöp olana kadar kullanırım heralde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djoz

    Araç alıp satmaktan yana değilim.. Çöp olana kadar kullanırım heralde..
    Torostan belli hocam.

    İlk sahibisiniz herhalde.
  • min. 5 sene diyorum ben.
  • 5 yıl 100000 km normaldir bana göre. 5. yıldan sonra yavaş yavaş arızalar ve masraflar artar düşüncesindeyim..
  • 5 sene cok fazla.

    Bence min deger kaybiyla satmak icin 3 yil/75.000 km gecirmemek gerekir. Hatta 2 yil/40.000 civarinda olunca sifira yakin bir fiyattan satilabilen araclar var.

    5 yilda arabanin vukuati artar, 100.000 km olur, garantisi bitmis olur, agir bakimlari gelir vs. vs. Tabi aracin modeline/piyasasina bagli ama netice itibariyle kimse 5 yasinda ve/veya 100.000 km devirmis bir araci degerinde almak istemez.

    Ama tabi is size olan maliyetine gelince, cok sık arac degistirmenin size maliyeti daha fazla olacaktir. Daha cok vergi ve kasko odemek, alis-satistaki islem masraflari vs. gibi.

    Netice itibariyle sahsi dusuncem sudur ki, arabasi bir insani tatmin etmeye devam ettigi ve ihtiyacini karsiladigi surece 10 yil ve 150.000 km de olsa binilir. Sonra da agir masraf cikaricak, satamicam vs. diye de korkmaya gerek yok, ne arabalar satiliyor, yeter ki degerini uygun belirleyin.




  • İlk arabam ikinci el idi, iki sene 65000km kullandım sattım. Bundan sonrakileri hep sıfır aldım. İkincisini 85000km 3 sene kullandım. Üçüncüsünü de 85000km ve üç sene kullandım. Sonra farkettim ki zarar ediyorum. Son arabamı beş buçuk sene ve 110000km'dir kullanıyorum. Sorun çıkarmadığı sürece de kullanacağım.
  • Benim aracı alalı bugün itibarı ile 27 ay oldu KM 144.000 i gösteriyor.

    Garanti bitmiş olmasına rağmen devamlı olarak yetkili serviste bakımlarımı yaptırıyor ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.

    Aracı ne zaman değiştireceğime gelirsek.

    Kaza vb. olağanüstü bir durum olmaz ise aracımı min. 500.000 KM kullamayı düşünüyorum.

    Araç az yakıyor, bayağı iyi kaçıyor, arıza çıkartmıyor ve en önemliside ufak tefek olduğundan ş.içinde hiç sıkıntı yaşatmıyor.

    Durup dururken bu aracı neden değişeyimki ..
  • Sıfır araç alırsam en az 5 yıl. Kullanırım Kendim kullanacağım içinde çok rahat 400.000 km ye motora anahtar vurmadan geleceğimi düşünüyorum. Gerçi 400.000 km yol yapmak 10 yıldan bile daha fazla zamanımı alır ama

  • Yeniliğin sonu yoktur dostlarım, bunu herkez bilir.

    Genelde araçlarımızı uzun yıllar kullanırız.

    4 yıl oldu ve yaklaşık 100 bin km yaptık, aracın toplam km'si 180 bin, kullanmaya devam.

    Gayrimenkul satıpta araç alma taraftarı değilim.İki sene sonra ancak sağlam bir araç alırız,onuda kullanırız 5-6 sene.
  • ihtiyacını karşıladığı müddet, araç değiştirmenin ne gereği varki,
    ihtiyacını karşılıyorsa hiç satma, sende hurdası çıksın.
    ha bire yeni araç almak bence maddi açıdan çok büyük kayıp.
  • Bunun ile ilgili konu açmıştım.ama şu sekilde anlatayım.
    Ne.geogrf. Channel isimli kanal'in araştırmasına göre bir aracın ekonomik ömrü 13,5 yıl olarak yetkili kişiler tarafından iddaa edilmiş.
    Misal vermek gerekirse benim bir arkadasımda 2009 yeni fiesta var. Cümle'yi tam hatirlamamakla birlikte kullanım kitapçığında araç'in ekonomik ömrünün 10 yıl olduğu Yada sıkıntı meydana getirmeden belli bir performansı kaybetmeden yapabileceği yıldanda bahsetmiş olabilir. Bunu Ford fiestanin kullanım kitapçığında okumuştum.
    Günümüz artık tüketim toplumu olduğu için sık sık araba değiştirir olduk.Yada sık sık araba degistirme arzusu içimize tebelleş oluyor.teknoloji hızlı yeni katılan donanım ve ihtiyacların sınırsız olması bunu daha fazla tetikliyor. Tabii artık yakıt konusuda var....
    Eskiden çok eski değil aslında 90'lı yıllarda Şahin brodway Doğan zamanlarında kimse birbirine sormazdi bu araba km'de kaç lira benzin yakıyor. MenZilin ne??? Diye...
    Pioneer teyp var mı? Çelik jant var mı? Camlar otomatik olması her şeyi karşılıyor idi.. 2000 li yıllara yaklaşmadan ekjeksiyonlu araba halk'a ulaşmaya halkta enjeksiyonlu araba az yakar, kavramını yerleştirdi..artık karbüratör'lü arabalar bir nebzede olsa deger kaybetmişti.2003'den sonraları turbo-dizel Basladi ilk olarak halk biraz daha buna kuşku ile bakıyordu,sonuçta diZel bozulursa.benzin gibi değil masrafı çok abii, motor ömrü azdır.basarsan turbo patlar.soğukta çalışmaZ. Gibi efsaneler oldu ama zaman her seyin farklı olduğunu gosterdi.....
    Eskiden daha kalın kaporta ve yürüyen aksam daha fazla sağlamlık ve güvenlik kanısı uyandirirken şimdi. Durum farklilasti. Yaniii demem o ki..
    Yakıt ülkemizde çok pahalı.
    Yol şartları malumunuz.
    Ve bir cogumuzun garajı yok.
    Ve zor şartlarda araç muhafazası yapıyoruZ.bir amerikan filmlerinde gördüğümüz gibi değil en aZindan ((( herkesin bahçesi var ve garajı var tek katlı evler gibii ))).

    O yüzden ekonomik bir araç alıp yaptıgı kilometreyi fazla hesaba katmayacağım. 100.000- 300.000 olabilir.. Ömrünün en azından ekonomik ömrünün 10 yıl olacağını düşünüyorum. Tabiiii bu süre bakıma ve Zevke göre 30-50 yıla çıkar,kilometre de 1.000.000 U geçebilir ama. Orta direğin ilacı 100.000'i geçmeden her 10 yasını geçmemiş araç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu ana kadar 4 aracım oldu şahsıma ait;
    1- sahin-94 model-sıfır-14 yıl bindik.54.000 km de iken sattık.ama sıkıntılar bitmez bu ararclarda.
    2-astra g-2008 model-27 ay civari bindim-28.000 kmde sattım.tam binilecek araba. İdi. A ma yakıt benzin.
    3-astra h-2010 model-3.000 kmye yaklaştığında pert oldu. Neysemi ben pert olmadım binada şükür.ama bu iki Opel dede sıfır olmalarından dolayı byagi zarar ettim ama gençlik iste.
    4- pejo 206-2004-28.000 km- almanlardan sonra oyuncak gibi- fransızlar bu işi bilmiyorlar Yafa biz bilmiyoruz.
    Ama arabadan hep zarar etmisimdir. O yüzden arabanızı sık sık degistirmemenizi oneririm. Vel hasili Kelam. Paran yoksa benim gibi kredi ile alacaksan keseni düşün ....

    Araba sana binecegine sen arabaya bin....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.