Şimdi Ara

Araç Yakıt Göstergesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar;

    Araç yokuş aşağı viteste gaza basmayarak gittiğinde yakıt göstergesi 0(Sıfır)'ı gösteriyor. Yani herhangi bir yakıt tüketimi söz konusu değildir görünüyor. Diğer taraftan aracın takometre göstergesinde aynı anda, her gittiğim km'de ne kadar km gitmiş isem düşüş oluyor.(Araçtaki yakıt ile 400 km gidilir, 399km,398km....vs) Yani yakıt yakmıyorsa, neden km'de düşüş oluyor?
    Konu hakkında bilgisi olan var mıdır?



  • Bahsettiğiniz olay cut off denen gaza basmadığınızda yakıt göndermeyi durduran bir sistemdir. Haliyle anlık tüketim 0 olarak görünür. Ancak o an motor aslında çalışıyor ve bu sistem o çalışma için gerekli olan yakıtı referans alıp 0 kabul ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz bir yolda 2 km gittiğimde de düşüş 2 km, bayır aşağı gaza basmadan gittiğimde de 2 km gidiyorsam 2 km düşüş oluyor. Bunun bir mantığı yok kanımca. Çünkü gaza basmazsan aracın mevcut benzinle gidebileceği mesafe ile gaza basarak mevcut benzinle gidebileceği mesafe farklı olması lazım.
    Bunu toyotaya sordum, cevap veremediler. Servisinizle görüşün dediler :)
  • Öncelikle iyi günler herkese iyi forumlar.
    2011toyota corolla 1.6comforr extra tam otomatik
    Şöyle bi sıkıntım var 60-80 arası giderken klima en düşükte açık ve orta sesli bi müzik ile giderken aracı n konumuna aldığımda anlık tüketim 4.5 4.6dan düşmeye başlıyor. Yavaş yavaş durmaya yakın 0 oluyor.Gerçekten bu kadar yakıyor mu?
    Bunun dışında araçta bazen tek diş gösteriyor curse range 68km diyor. Aradan 1 ay geçti 3diş gösteriyor 98km nerdeyse 45kmye kadar tek dişe düşmedi. Bu sorunu yaşayan bi tek ben miyim yoksa?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.