Şimdi Ara

>>> COROLLA D-4D MOTOR YAĞI SEÇİMİ <<<

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
32.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;
    Aracımı 20.000 bakımı için servise götüreceğim. Servis Mobil1 10W-40 yarı sentetik motor yağı kullanıyor. Yağı kendim alıp servise gitmeyi düşünüyorum. Tam sentetik hangi yağı önerirsiniz? Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40 Motor Yağı kullanan var mı?

     >>> COROLLA D-4D MOTOR YAĞI SEÇİMİ <<<



  • selamlar, "castrol edge turbo dizel" ürün grubu vw grubu için üretilmiş bir ürün aslında.. boşuna bu kadar para vermeyin değmez. siz "castrol edge 5w-40" kullanın yada size tavsiyem kitapçıkta 5w-30 müsadesi varsa mobil1 5w-30 esp formula. ben 206hdi aracımda mobil1 5w-30 esp formula kullanıyorum ve çok memnunum.
  • araç 140.000 km'de ve Servis Mobil1 10W-40 kullanıyor halen. Periyodik bakımları Ankara Dörtnal Toyota'da yaptırıyorum.
    http://www.yenidortnal.com/
  • ben aracıma 50 bin bakımında bu yağdan koydurdum bir sıkıntı çıkarmadı ama bir fark da hissedemedim. Sadece psikolojik olarak araba daha rahat gibi hissediyorum sanırım :)
  • Bildiğim kadarıyla tam sentetik yağların özelliği devirli kullanım sırasında oluşan daha yüksek ısıya dayanmalarıdır. Mutlaka bir fark var yarı sentetik ve tam sentetik yağlar arasında ama bu farkı uygun ortam oluştuğunda anlayabilirsiniz. Misal km olarak yıpranmış araçlarda (fazla km yapmış yorgunmotorlarda) yağ eksiltme sorunu görülen araçlarda kullanıldığında yarı sentetiklere kıyasla daha dayanıklıdır bu nedenle de yağ eksiltme oranı az olacak ve motoru koruması daha iyi olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 4 Aralık 2012; 15:26:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.