Şimdi Ara

Araç Tercihi C segment mi D mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 2008 yılında ilk aracım olan dizel corollamı 1,5 sene önce babama verdim sonra geçici süre için bir eski kasa Mazda 3 otomatik vites almıştım ufak bir kaza geçirdim sonra sattım 4-5 aydır araç bakıyorum ancak fiyatlar hep uçuk geldiği için bekledim ama bu fiyatların düşeceği felan yok aksine sürekli artıyor.

    Yeni kasa 2.el Mazda 3 otomatik vites bakıyorum 4 ay önce 35-36 civarı impressive bulunabilirken şimdi 40 altına neredeyse temiz araç yok (ankara fiyatları) geçen hafta forumda yazıları okurken tsi motorların yakıtta üzmediğini okuyunca vw araçlara da bakmaya başladım. Haftasonu bayiye gidip sıfır araçları inceledim jetta güzel ancak passat ayrı güzel ve kaliteli geldi ve ciddi olarak almayı düşünmeye başladım.

    Yılda yaklaşık 16-20 bin arası yol yapıyorum. Önceki corollamdan yakıt konusunda çok memnundum mazda 3'te lpg ile aynı şekilde beni üzmedi. Passat Trendline 1.4 TSI araç yakıt konusunda beni üzer mi? ikinci konu ise incelediğim kadarı ile Jetta Comfortline donanımı ile Passat Trendline donanımına denk geliyor. Donanım konusunda Trendline Passat alsam pişman olurmuyum Comfortline al mesajlarını şimdiden tahmin edebiliyorum bende isterim ancak 55 bin limite bile zorlanarak çıkacağım. Eksikliğini hissedebileceğim donanım CC olur yagmur, far sensörü vb corollada vardı ancak çok elzem değil benim için CC opsiyon olarak ekletilebiliyor mu bilmiyorum.

    Yakıt ve donanımı göz önünde bulundurarak ben yine C sınıfı otomatik donanımlı bir araca mı bakmalıyım yoksa Passat Trendline yakıt olarakta donanım olarakta yeterli olur rahatlık konforu yeter mi dersiniz. Bayide ilgilenip soracak birini bulamadığım için birde size sorayım bugün almak istiyorum desem Passat 1.4 TSI Trendline manuel aracı ne kadar sürede teslim ederler, ne kadar indirim yaptırabilirim.

    İlginiz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.







  • Donanım değil otomobil alın diye bosuna denilmiyo hocam. Passat trendline 1 sene kadar 2011 kullandık. Açıkca yazıyım.

    1.4 tsi passat için tam ideal bir motor. Gidişi yakıtı filan tatmin eder. 8 litre yakıyo şehir içinde. Bizimki 1.6 mpı modeliydi 10 litre yakıyodu gitmiyodu.

    Donanım olarak comfortline gerek yok tabi 2010 ve 2011 modelleri için geçerli bu dediklerim. Trendline olan özellikler. Bel destekli elektronik sürücü koltuğu, çift taraflı klima , arka koltuklar için hava çıkışı , lastik basınc sensörü , esp, alüminyum jantlar vs vs. Kesinlikle Passat alın. Çünkü eski trendline modellerde bunlar yok malesef.

    Comfortline donanımlarından kalan parçaları bitirmek için trendline modele taktılar 2010' modelden itibaren. Zaten parçaları sökerseniz çoğu etiket bandında comfortline yazmaktadır.

    Passat alıp keyfinize bakın. Olmadı insignia 1.4 T edion alın Passattan daha donanımlıdır daha keyiflidir ancak passat kadar konforlu değil. Passatın yüzü eski insignia ise yeni. Tercih size kalmış hocam.




  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam, 2010-2011 de Trendline versiyonlar dolu demişsniz ancak ben Passat tercih edersem sıfır alacağım zira ikinci el fiyatları sıfırdan bile pahalı zaten :) sıfırlarda donanım farkları neler bilginiz var mı.
    İnsignia'yı da inceledim fakat kişisel tercihim Passat yönünde passat daha geniş ve konforlu görünüyor boy 1.94 kiloda 105 olunca şoför arka koltuguna yolcu oturulabilsin :)
    Bilginiz varsa Trendline donanıma cruise control eklettirebiliyormuyuz, indirim yaptırabilme şansımız varmı, bugün alıyorum desek forumda sıkça okuduğum gibi sıramı veriyorlar yoksa kısa sürede teslim ederler mi.

    edit:ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tncyoo -- 11 Temmuz 2012; 11:46:57 >
  • Yanitini dogrudan Dogus'tan alabileceginiz sorular sormussunuz. Indirim zaten VW'de en cok % 1-2 oluyor. Su anda da kampanya fiyatlari oldugu icin buna bile yanasmayabilirler. Hiz sabitleme 2011'e dek eklenebiliyordu, sonradan forumda (en azindan Golf icin) 2012 modellerde eklenemeyecegi yonunde kimi yorumlar okudugumu animsiyorum, ama bunu Dogus'a soracaksiniz. TSI Trendline Passat ellerinde var midir, bunu da Ankara Dogus + Eskihisar'i arayarak ogrenebilirsiniz.

    Donanim olarak benim olculerimde Trendline donanimi gayet yeterli. Sis fari, otomatik klima, 6'li CD changer, yagmur-far sensoru gibi eksikleri var, ama bunlar benim icin onemli degil. ESP, yokus kalkis destegi, gorsel park destegi gibi donanimlarin varligi beni tatmin eder. Fiyati da su anda gercekten uygun. Genel olarak Passat cok guzel, guven veren, kaliteli, konforlu bir arac. Cok uzun yillardir Turkiye'de sinifinin lideri olusu tesaduf degil. D sinifinda diger ureticiler her yeni arac cikardiginda "iste Passat'in tahtini elinden almaya namzet" vs. turu yorumlar geliyor, ama bu bir turlu gerceklesmiyor. Son 1-2 yilda Insignia, Latitude, 508 gibi araclardan bu bekleniyordu. Satis rakamlarinda yanina bile yanasamadilar.

    Sizin icin bence su asamada asil onemlisi yakit konusu. Yillik 15-20 bin kilometre azimsanamaz. VW'de sakin kullanimda fabrika verileri yakalanabiliyor. Bununla birlikte, TSI motorlar biraz agresif kullanimda ya da yogun trafikte bu ortalamalarin oldukca uzerine cikiyor. D sinifinda Insignia disinda diger baslica alternatifleriniz Avensis ile Mondeo. Yanilmiyorsam Avensis LPG'ye uyumlu. Dizel dediginiz zaman D sinifinda 60 bin TL'nin altinda arac yok, bilebildiim kadariyla.

    Hesabinizi iyi yapmaniz gerek. C sinifi dizel bir arac benzinli Passat'a gore kilometrede 15 kurus az yaksa, yillik 20 bin kilometre uzerinden yilda 3.000 TL yakit tasarrufu demek. Ufak bir rakam degil. Acikcasi yerinizde olsam C sinifi dizel dusunurdum.




  • Merhaba blue ronda hocam, cevaplarınız için teşekkürler, Doğuştan alınacak cevapları burada sordum çünkü bayide haftasonu kalabalıkta bir kişi bulupta aklımdaki soruları sorup öğrenemedim danışmaya sordum satış temsilcilerimiz bilir onlarda hepsi dolu beklemeniz lazım dediler yarım saat bekledim bi muhattab bulamayınca çıktım bu yüzden burada sordum bayiye sorulacak soruları.

    Benim direk değinmediğim yakıt konusunu yazmışsınız bende tamda bu noktada ikilemde kalıyorum Passatın C sınıfı araçlara göre çok güzel, sağlam ve konforlu bir araba olması benzinli olmasına rağmen aklımı çeliyor. C sınıfı dizel alarakta Passat kadar konforlu bir araca sahip olamasamda yakıttan tasarrufum olacak kafam karışık açıkcası hangisinde karar vermeliyim bilemedim.

    Herkez kendi fikrini ve nedenini yazabilirse sevinirim çoğunluk ne yönde karar verir bilmek istiyorum.
  • station vagonu comfortline olanı daha ucuza alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadbul

    station vagonu comfortline olanı daha ucuza alabilirsiniz.

    Station wagon araç sevmiyorum hocam o nedenle bu seçenek bana uymuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.