Şimdi Ara

ARAÇ TAVSİYESİ LÜTFEN YARDIM EDİN KARARSIZ KALDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar acil araba almam lazım arabamı sattım yaris kullanıyordum çokta memnundum yarisin yerden yüksek oluşu ve tabiri caizse kedi gibi bir arabaya alıştım ancak son zamanlarda çok sık şehirler arası yolculuk yapma mecburiyetim doğduğundan uzun yolda yaris gitmiyor.Birde bagaj sıkıntısı yaşadığımdan dolayı aracımı sattım. ilanı verdim 2 gün araç satıldı.Satışıda meğerse çok kolaymış. dizelde değildi üstelik 1.3 sol..

    Asıl sıkıntı kararsız kaldım..ilk başta 2011 c4 almaya karar vermiştim.Az benzin yakma özelliği yüzünden..Birde yeni karası hoşuma gitmişti. İçine binince çok fazla ısınamadım yarise alıştığım için biraz alçak geldi..Fransız arabası alınmaz satamassın elinde kalır dediler vazgeçtim.

    Sonra toyotaya yöneldim..Auris ile Corolla arasında kaldım..Ama fiyatlarda oldukça yüksek geldi..Oğlumda toyotadan nefret ediyor nedense.Sedan araçta İstanbulda kullanım için pek rahat değil gibi.Aurisler tutulmadı dendi ondanda vazgeçtim..fiyatlarda 50.000 tl lerden başlıyor..

    Tüm maddi sınırlarımı zorlayarak Golf a yçneldim..Golf 1.6 dizel otomatik..Fiyatıda 57.000 tl..neyse..bu üçü arasında acil karar vermem gerek..Golf konusunda tereddütlerim var.C4 e göre daha fazlamı yakar ? Çünkü c4 ün en az yakan araç olduğu söyleniyor.C4 ün fiyatıda 51.000.arada 6.000 tl fark var.Demek istediğim golf alırım birde çok yakarsa batarım.Mümkünse biri kararıma yardımcı olurlarsa sevinirim fenalık geldi çünkü kararsızlıktan.Otomatik dizel olması şart..Bekliyorum tavsiyelerinizi..(bayan olduğum için araba işlerinden anlamıyorum sadece iyi bir kullanıcıyım)







  • Golf 6 dizel DSG şehir içi 100km/6.9lt ortalaması bulunmakta uzun yolda 7 bileri vites şanzumanında etkisi ile 100km/4.4lt yakıt ortalaması bulunmakta

    Benim size diğer seçenek olarakda önerebileceğim Megane III EDC 1.5 dizel otomatik'dir
    iki araçtan hangisini alırsanız alın yakıt konusunda megane şehir içinde (en az) 100km/1lt daha az yakacaktır ve golfe göre artısı daha fazla özelliği + bi-xenon paketli olan full modelide 55.000tl civarıdır
  • megane açıkçası bana pek güvenilir bir araç gibi gelmiyor uzun yolda.tek bakmadığım o kaldı kaldı açıkçası.birde çok sık kasa değiştiriyor.yeni kasası fena gibi gözükmüyor gerçi ama göz alışınca buda itici gelecek gibi geliyor bana..birkaç kişi daha söylemişti megane diye ama bir türlü gidip inceleyemedim.ancak golf ile arasında 2.000 tl fark var..bunun için golf ten donanım için vazgeçmeye değermi?.her haftasonu istanbul dışına çıktığım için güven unsuruda önemli tabi.. yinede tavsiyenizi değerlendirip megane a bakacağım..teşekkür ederim
  • C4 ve Golf , hatta aynı sınıf tüm dizel araçların yakıtları azdır ve birbirine yakındır. Golf'ün en üstün yanı DSG vitesi. Özellikle Toyota'da dizel otomatik pek hoş değil.En yakın olanı Megane otomatik.
  • hocam golf tdi dsg demişsiniz de bu aracı sordunuz mu bayilere, var mıymış ellerinde? vw nin arabaları kapanın elinde kalıyor bu sıralar, isterseniz bir sorun da, kararsız kalmadan önce araba var mı yok mu onu öğrenin bence..
  • Golf malesef İstanbuldaki bayilerin hiçbirinde yok..hepsini aradım zaten sıfırı 63.000 tl bulsamda almazdım..Millet sırada sanki araba altın mubarek..6 ay sıra var dediler bazılarında 8 ay..2.el golf idi baktığım.daha 3500 kmde.Sıfırdan farksız yani o yüzden fiyatı 57000 tl..ama aracın içine bindiğinizde ne c4 ne megane ne toyota..Almanlar bu işi biliyor..Aracın iç dizaynı bariz kalite.Ama golflerin ön panel ışıkları nedense soğuk geliyor bana..Bu konuda audilerin kırmızı ışıklandırmaları ön panalde daha hoş.. Neden insanların bu kadar golf manyağı olmalarını aracı kullandığınızda anlıyorsunuz..Araçta motor sesini hissetmiyorsunuz bile dizel olmasına rağmen..Yağ gibi kayıyor.vites geçişlerini hissetmiyorsunuz .Ancak araç tam otomatik yani triptonik değil..Triptonik araçların daha az yaktığını biliyorum o yüzden tüm araçlar tam otomatikten vazgeçip triptoniğe döndü diye duymuştum..Peki maedem öyleyse golf neden tam otomatikte ısrar ediyor acaba bilen varmıdır? Bağcılardaki oto galericilerin elinde ne hikmetse golf dolu ve sıfır..Bunlar nasıl buluyor ben anlamış değilim..


    sonuç olarak sanırım yarın gidip golf pazarlığı yapacağım..Golf için değer diye düşünüyorum..Adamın söylediği 7 ileri araçlar herzaman az yakar dedi..Bilmiyorum ne kadar doğru ama umarım öyledir..




  • Golf , megane III e göre donanım olarak bomboş bir araçtır ve 2012 eylül itibari ile kasayı golf 7 olarak yenileyecektir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baharcann

    Golf malesef İstanbuldaki bayilerin hiçbirinde yok..hepsini aradım zaten sıfırı 63.000 tl bulsamda almazdım..Millet sırada sanki araba altın mubarek..6 ay sıra var dediler bazılarında 8 ay..2.el golf idi baktığım.daha 3500 kmde.Sıfırdan farksız yani o yüzden fiyatı 57000 tl..ama aracın içine bindiğinizde ne c4 ne megane ne toyota..Almanlar bu işi biliyor..Aracın iç dizaynı bariz kalite.Ama golflerin ön panel ışıkları nedense soğuk geliyor bana..Bu konuda audilerin kırmızı ışıklandırmaları ön panalde daha hoş.. Neden insanların bu kadar golf manyağı olmalarını aracı kullandığınızda anlıyorsunuz..Araçta motor sesini hissetmiyorsunuz bile dizel olmasına rağmen..Yağ gibi kayıyor.vites geçişlerini hissetmiyorsunuz .Ancak araç tam otomatik yani triptonik değil..Triptonik araçların daha az yaktığını biliyorum o yüzden tüm araçlar tam otomatikten vazgeçip triptoniğe döndü diye duymuştum..Peki maedem öyleyse golf neden tam otomatikte ısrar ediyor acaba bilen varmıdır? Bağcılardaki oto galericilerin elinde ne hikmetse golf dolu ve sıfır..Bunlar nasıl buluyor ben anlamış değilim..

    sonuç olarak sanırım yarın gidip golf pazarlığı yapacağım..Golf için değer diye düşünüyorum..Adamın söylediği 7 ileri araçlar herzaman az yakar dedi..Bilmiyorum ne kadar doğru ama umarım öyledir..

    size yanlış bilgi vermişler, DSG vites tiptronik özelliklidir.
    benim aracım golf 1.4 TSI DSG.




  • size yanlış bilgi vermişler, DSG vites tiptronik özelliklidir.
    benim aracım golf 1.4 TSI DSG.


    Benim baktığım araç triptonik değildi..1.4 lerde belki o şekildedir.1.6 dizel olanlarda ise tam otomatik vites.golf ün 1.4 dizel otomatiği varmı? hiç duymamıştım.. dsg tsi çok bilmem isimlerini ama triptonik ile tam otomatik arasındaki farkı biliyorum vites kolundan..
  • birde megane sayfasına baktım golf ün donanımından ekstra bir fazlalık göremedim.megane ın donanım özelliklerini merak ettim doğrusu..Golf te eksik olarak gördüğüm geri görüş kamerası navigasyon.bunun dışında tüm özellikler var.Başka ne gibi donanımlar var acaba megane da.bilgilendirirseniz sevinirim.

    Kötü haberde golf ün kasa değiştirecek olması canımı sıktı baya..O zaman eski kasalar baya değer kaybeder sanırım..
  • Golfün bağajı yarisden pek fazla sayılmaz:) Yeni nesil Golfler oldukça küçüldü..Sanki jettayı passata yakınlaştırırken,golfüde Poloya yakınlaştırdılar:)
    O yüzden bağaj için golf alınmaz..DSG şanzıman işine gelince canınızı sıkabilir...Azda olsa sorun yaşayanlar var..
    Bu sebeplerden dolayı sizin için Megane tavsiye ederim..
  • golflerde 1.4 dizel değilmiş farkı anladım geçde olsa :) şanzuman konusundada yanılmışım manuelde kullanılabiliyormuş.Görüntü farklı olunca yanıldım.Daha neler öğreneceğiz bakalım..Golf ü sürdükten sonra bagajdan bile vazgeçerim sanırım ama megane da bu kadar anlatıldığına göre kesin inceleyeceğim.Golf ün birde kötü özelliği içinin çok açık krem rengi olması..Gerçi koyu renk olanlarda var fakat pahalı..Koltukları anladımda aracın içi araç ceplerine kadar krem rengi kadife.Bu rengi temiz tutmanın bir yöntemi varmıdır acaba?.Krem rengi haifif kirlense bile inanılmaz sırıtır lekeler.Koltuklara kılıf geçirsek ceplere çözüm yok...yinede tüm arkadaşlara verdikleri bilgiler için teşekkür ederim..
  • Bende 1.6 102 lik trend düşünüyorumda sıra filan var mıdır arkadaşlar..(İnşallah yoktur)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH-ALEMDAR

    Bende 1.6 102 lik trend düşünüyorumda sıra filan var mıdır arkadaşlar..(İnşallah yoktur)

    ww ise kesin vardır marka imajını böyle koruyorlar çünki
  • Bugun golfümü aldım sonunda..depoyu 205 tl ye fulledim bakalım kaç km götürecek..dedikleri gibi olacakmı paylaşırım burada.
    Darısı başınıza artık..kazasız sürüşler hepimize hayırlısıyla..
  • Aracınız ilk 10.000km fazla yakacak tahmini İstanbul şehiriçi 100km/8lt ortalamanız olacaktır
    tahminimce ışık yanıp mazot alın uyarısı gelince km sayacınız 600/650 km yol yapacaksınız
    depoyu doldurmak istediğinizdede 170/180tl mazot alacak bir dahaki sefere
  • gerçekten merak ediyorum bende ..dur kalk geldim zaten bugün 1 saat yaklaşık.köprü trafiği malüm.bana 900 km götürür dediler ama pek inandırıcı gelmedi açıkçası..dediğiniz rakamlara yakın tahmin ediyorum bende..ama yaris1.3 benzinliden bile az yakacak sanırım..
  • iyi bir seçim yapmışsınız.. güle güle kullanın..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.