Şimdi Ara

Araç Tavsiye/Subaru Forester

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar,

    Evimizde daha önceden 2 araç vardı. Bir 2001 Renault Scenic bir de 2002 Renault Clio. Scenic'i elden çıkardık. Şimdi de clio'yu elden çıkarıp bir adet Subaru Forester almayı düşünüyoruz. Aracı hem annem beğeniyor, ben de teknik olarak başarılı buluyorum. Dolayısıyla evdeki herkesi memnun edecek bir araç. Boyutları sebebiyle de evdeki tek araç olmaya müsait.

    Aracı genelde annem işe gidip gelirken kullanacak ama lazım olduğunda evin diğer fertleri ben ve babam da kullanacak. Yaklaşık 25 yıldır düz vites araba kullanan annem sıkıldı ve otomatik istiyor.

    Toplamda 70000 ₺ gibi bir bütçemiz olacak ve bu bağlamda önerebileceğiniz araçlara ihtiyacımız var. Kıstasları aşağıya yazıyorum bunlara uyarsa iyi olur.

    - Araç uzun yıllar kullanılacağı için yüksek model yılı ve/veya düşük kilometreli olması oldukça önemli.
    - Yılda 10000-12000 km civarında bir kullanım öngörüyoruz dolayısıyla 2.0 benzinli bir araç çok fazla üzmez. LPG'nin ayar ve bakımlarıyla uğraşmak da zor olacaktır diye düşünüyorum.
    - Aracın otomatik olması lazım.
    - Kadıköy civarında beğendiğimiz aracı gösterebileceğimiz güvenilir servis/usta bilen varsa önerebilirse sevinirim.
    - Evdeki her 2 araç da sunroofluydu dolayısıyla sunroof bizim için oldukça büyük bir artı olacaktır.
    - Bir de forester kullanıcılarından aracın özellikle bakmamı önerebileceği yerleri söyleyenler olursa sevinirim.

    Şimdiden teşekkür ederim







  • Uygun bir forester tabiki güzel olur ama anladığım kadarıyla uzun süre binilecek. Bu durumda bütçeyi biraz yükseltip sıfır subaru xv bakılabilir bence. Böylece 2.0 aracın vergi yüküde 1.6 ya inmiş olur, 3 yılda garantiniz olur.
    Ayrıca 70bin bütçe ikinci el için fena bir rakamda değil, çok farklı alternatifler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin butcenize 2.0 4 ileri otomatikler oluyor, eski nesil bir sanziman ama performans ve yakit konusundaki dezavantajlari haric bir problem yarattigini okumadim. Butceniz crv, ford kuga(2.0 tdci, 6 ileri powershift sanziman) modellerine yetiyor bence gozden gecirin. Ozellikle kuga gercekten guzel bir arac.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe arttırmak için kredi çekmek gerekecek, dolayısıyla bütçeyi aşmayı düşünmüyoruz.

    Araç olarak öncelik Forester'da çünkü herkesin içinde yatan araç aslında o, daha sonra pişman olunsun istemiyoruz. Aramalar olumlu sonuçlanmadığı takdirde seçenekler tabii ki çoğaltılacaktır ama şimdilik diğer araçlara yönelmek istemiyoruz.
  • quote:

    Kadıköy civarında beğendiğimiz aracı gösterebileceğimiz güvenilir servis/usta bilen varsa önerebilirse sevinirim.

    http://www.hizliresimyukle.com/images/2015/09/06/DalogluOtomotiv.png
  • Jaspa Subaru'da Ibrahim bey var, yardımcı olur size. Aşağıdaki siteleri inceleyin, aklınıza gelebilecek her soruya subaru kullanıcılarından cevap alabilirsiniz.

    www.subaru4ever.com
    www.subaruclubtr.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 var bendede tavsiye ederim ayni kasa alicaksiniz zaten
    Bu benzin fiyatlariyla biraz cep yakiyo ama olsun istanbul ici normal kullanim 10.8
    Su siralar biraz agresif hizli kullandim 11-11.5 arasi bisey tam hatirlamiyorum 11 litre civari yakar genelde beklentiniz o civarda olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de model yılı yüksek ve km düşük olacağından XV'ye göz atmanızı öneririm. İkinci el 5000-10000 km'de 2014 model yılında bir Xv alabilirsiniz. Hem vergisi hem de yakıtı daha hesaplı olacaktır. Sorunsuz cvt şansumanı da otomatik isteğinizi karşılar.
  • Bence o paraya 2009-2010 forester 2.5 Turbo bakabilirsiniz, vergisi sıkıntı olmayacaksa yakıtı 2.0 ile çok farklı değil, ben 2008 modelini 1 sene kullandım, inanın çok konforlu çok seri bir araç,şiddetle tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • subaru forester kullanan biri olarak subaru forester yorum yapacak olursam, subaru forester pek bir nazlıdır.
    Problem ise teknik servistir. Çünkü bu arabayı tamir yapabilecek usta çok çok az. Bu sebeple tamir ve bakım masrafları çok yüksek.
    Örneğin emsallerine 250 TL işçilik harcayacağınız bir işleme subaru forester için 1200-1300 tL işçilik ödemek zorunda kalabiliyorsunuz. Gerçek arkadaşlar. Tamiri ve bakımı kimse kolay yapamıyor. Bırakın normal servisi yetkili servislerin bile bir kaçı işin içinden çıkabiliyor. Tamir ettirmekte usta işi çözemiyor. bir kaç denemede bile sonuçsuz kalıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.