Şimdi Ara

Araç Tavanına Folyo Kaplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Yakın zaman önce beyaz bir Mercedes A180 aldım. Cam tavan olmasını çok istedim ama bütçeyi biraz zorluyordu; emelime ulaşamadım.

    Şimdi içeride o cam tavan ferahlığını yakalayamayacak olsam da tavanına parlak siyah folyo kaplattırarak en azından dışarıdan kısmen görüntüyü yakalamak istiyorum. Çok da şık olacağını hissediyorum.

    Gelelim meseleye... 2.el araçlarda birkaç değişeni ve boyası da varsa aman tavanı folyolu araçlara yönelme diyen arkadaşlarım var. Taklalı, tavanı boyalı araç olma ihtimali yüksektir algısı var bu arkadaşlarımda. Sizde bu konudaki algı nasıldır? Folyo yaptırmamı tavsiye eder misiniz?



  • otomobili kullanırken içeridesiniz. yani otomobil ile birlikte olduğunuz anlarınızın %90'ında kaplamayı görmeyeceksiniz, kesinlikle değmeyecek bir işlem. ayrıca kaplatsanız da gerçeği gibi durmuyor ve bazı renklerde aşırı sırıtıyor, çirkinleştiriyor otomobili.

    folyonun kavlayıp boyaya zarar vermeyeceği ne malum? kısa sürede böyle bir şey yaşanmayabiliyor olsa da uzun sürede karşılaşacağınız ufak bir problemle aracınızdaki kaybedeceğiniz değeri düşünüyor musunuz?

    anlık bir heves için değmeyecek.

    bende de panoramik cam tavan var, açılıyor. yeni i20 sahibiyim. ses yapıyor, sürüş konforumu olumsuz etkiliyor, aldığıma pişman oluyorum bazan. zaten yaz aylarında sıcaktan, güneşten açmanın pek mantığı yok, akşamüstleri açıyorum, onda da pek denk gelmiyor cam tavanla gezmek zaman sorunsalından... tamam ferahlatıyor kesinlikle ama çıkardığı sesler üzücü benim için. az miktarda var bu sesler ama yine de olsun.




  • Ohan kullanıcısına yanıt
    Yanlis ifade etmis olabilirim. Cam tavan varmis zannedilsin degil amacim. Cam tavanda oldugu gibi yan on ve arka camlarin tamaminin birlestigi bir parca da onlar gibi gorununce daha sik oluyor bence. Arac beyaz ve siyah folyo gayet iyi duracaktir ama bu dediginiz gibi problemler dogurur mu ya da baska ne gibi sikintilar ortaya cikarabilir bilmiyorum.

    Bu arada yakin zaman once i30 test etmistim. Cam tavan tikirtisi o araclarda da kronikmis fakat makyajli kasada mekanizmayi degistirdiklerini ses sorununu giderdiklerini soyledi satis temsilcisi. Piyasadaki mevcut araclara da yetkili servislerde bedelsiz olarak tavan ray degisimi yapildigini belirtti. Sizinki zaten yeni kasa oldugundan bu problemin olmamasi lazimdi i30 icin soylenen dogruysa ama yine de bu konuyla alakali servise ugramanizda fayda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manivela kullanıcısına yanıt
    yine de hocam değmez bence, ne olur ne olmaz, boşverin derim.

    ben 3 kere servise gittim bunun için. bir servis biz sorun tespti edemedik dedi. son gittiğim ise sinekliğin raydan çıktığını, düzelttiklerin daha fazla ses olmayacağını belirtti. ben evet dedim ama inanmadım çünkü bu gelen plastik sesi değil bildiğiniz mekanizma sesi. kesilmedi de zaten.

    150'den fazla parça var, birisi bozulsa hepsi etkileniyor, biraz komplike sistem ve oynayan parça çok olduğu için bu tür şeyler normal. bir de genleşme ve büzüşme olayı da bir başka etken tabii ki. mercedes'te bile olan bir ses, şaşırmamak lazım çok fazla olmadığı sürece...
  • Bizim Megane 2 de sunroof vardı. Ve aracta parlak hava kanalli folyo var tavanda. Maksat boya gizlemek değil şık görüntü ki bence gerçekten şık görüntü boyasinda problem olduğunu düşününler iskembeden sallıyo. Boya ölçme aletleri o film benzeri kaplamadan zaten kalınlığı anlıyo sıkıntı yok yani.


    Ben hava kanalli folyo cektirdim simdi yoldayim yarın hi gün tekrar cektircem. Hic bi zarari yok boyaya. Faydası var dolu çamur yağmur gibi şeylerden koruyo. Gören Sedan megane da mı cift sunrooflu diyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tavana zarar verir hocam gerek yok böyle heyecanlara.
  • Ben disardan oyle folyo kaplama arac gorunce komigime gidiyo kartala ferrari logosu takmaktan daha kotu bi durum bence sahsen benim aracimda sunroofsuz yasiyorum mutluyum tabi arac siyah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaplama yapmış biri olarak hiç tavsiye etmiyorum. Tavanda Güneş'i yiyip şişen adeta tavanla bütünleşen plastik parçası.

    Kaputtan bagaja tek Şerit yapmıştım. Sökerken ki halini görmeni isterdim. Boyanın halini nasıl iz bıraktığını yapış yapış yüzeyin nasıl temizleneceğini hiç düşünmedin galiba..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba aracınıza istediğiniz işlem yapılabilir fakat kullanılacak ürünün cast olması gerekir aksi takdirde eklediğim araç gibi folyonuz zamanla çatlar ve sökülmesi zor bir hal alır.
    İşim gereği renk değişimine gelen yada araç satış esnasında orjınal halde satılacak aracların folyolarını söküyoruz yada yeniliyoruz, cast folyolarda bu güne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadık.

     Araç Tavanına Folyo Kaplama




  • Tavsiye ve yorumlariniz icin tesekkurler. Yaptirmiyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heveaini kırmışsınız adamın vazgeçmiş, hocaö plastidip veya kaliteli malzemw kullanılarak kaplatırsanız bence hem hevesinizi alırsınız hem de kısmen de olsa boya korunmuş olur. Birkaç dülkan dolaşıp fiyat ve fikir almalta fayda var...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam örnek olması açısından kendi aracımızı atayım buraya, puntoya sunroof yakışıyor fakat ek fiyat +3500 falan dediler bizde vaz geçtik haliyle. Şimdi apaçi diyenler falan olur, kötü yorumunuzu kendinize saklayın.


     Araç Tavanına Folyo Kaplama




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.