Şimdi Ara

Egr valfi arızası ve uzun yolculuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Yaklaşık 2 haftadır aracımda 10 kontak çevirdiysem 8'inde motor arızası lambası yakan bir sorunum vardı. Zaten bakım zamanı da geldiği için randevumu aldım ve dün yetkili serviste bakımı yaptırdım. Arıza koduna gelince egr valfi, kızdırma bujileri ve buji kutusunun değişmesi gerektiğini söylediler. Ellerinde sadece egr valfi vardı diğer parçalar sipariş geçilse bile bayramdan sonraya kalacaktı. Yalnız sadece egr valfi 2 binin üzerindeymiş. Ben de şimdilik bir sorun olmayacaksa dursun arıza kodunu silin dedim. Aracımda benim hissettiğim bir çekiş sorunu yok, hararet falan da normal. Egr valfinin ne olduğunu nasıl bir parça olduğunu, çoğu arabada bu parçadan dolayı sorun yaşayan olduğunu en az 10 kaynaktan okudum, izledim. Yalnız şu soruyu bulamıyorum. Sonradan servisi aradığımda da doğal olarak tam cevap vermediler çünkü olası bir durumda sorumluluk almak istemiyorlar.

    Kısmetse 2 hafta sürecek bir yolculuğa çıkacağız bayramdan dolayı. 2500 km civarında bir yol git gel. Bu parça beni yolda bırakır mı? Böyle bir parça mı? Araç egr valfi dışında da bakımlı ve performans kaybı yok. Bu konu özelinde bilgisi olan cevaplarsa sevinirim. Bayramdan sonra elbette bu işi halledeceğim inşallah. Böyle yıllarca kullanma düşüncem yok zaten.







  • EGR valfi mekanizması bozulmadı ise önce temizlenir sonra değiştirilir. Genelde dizel araçlarda en geç 100 bin km de bir temizletilmesi tavsiye edilir. Hatta bana sorarsanız tavsiye değil gerekliliktir. Daha 100 bin kmyi geçmiş ve EGR'si tıkanmamış dizel araç görmemek nasip olmadı. Kısacası direk arıza kodu verdi diye değiştirmek lüks olur ( elektronik EGR'nin bu kısmı ile alakalı arızalar hariç tabi)


    Sorun olduğunda ise motorda tekleme ve bariz performans düşüşü olur. Yani valf arızalı veya aşırı derece de tıkalı ise bu 2500 km yolda aracın artık nerede hata verirse kalan yolu ciddi anlamda performans kaybı ile gitmek zorunda kalırsınız. Onun harici motora veya araca bir zararı olmaz.

  • @Conqueror26 egr yolda bırakmaz. zaten yüksek devirde çalışmaz. istediğin kadar gezebilirsin.

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Aracım yeni 65 bin oldu. Yakıtı hep Opet ve Shell'den aldım. Yalnız normalde hep Opet'ten alırken kart kampanyası var diye Shell'den aldım ondan sonra çıktı. Tesadüf de olabilir. Bu sorun ile 2 hafta önce karşılaştık. Servis de temizlik ile kurtardığımız arabalar oldu ama açmadan bilemeyiz dedi. Bayramda inşallah bir sıkıntı yapmaz da dönüşte halledeceğim. Cevap için çok teşekkür ederim.
  • diatta1903 D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim içim rahatladı bu yorumlardan sonra. İnşallah bir sorun yaşamadan gider geliriz.
  • Ne yaptiniz sorun giderildi mi yola gidip gelebildiniz mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.