Şimdi Ara

Araç örtüsü neden tavsiye edilmiyor? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
56.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: In absentia


    quote:

    Orijinalden alıntı: Details


    quote:

    Orijinalden alıntı: ank_hermes2004

    Bir forumda talihsiz bir vatandaşın, sıfır aracına örttüğü brandasının, sıcakta kaynaklı terleme nedeniyle gri rengini sıfır beyaz renkli aracına aktardığını okumuştum. Tıpkı ahşap boyamada olduğu gibi brandanın boyası, sıfır arabanın verniğine çıkarılamayacak şekilde işlemiş. Branda terleme yapıp faydadan çok zarar verir. İçinin pamuk olması çözüm değil, çünkü dışı polyester olduğundan hava sirkülasyonuna engel olacaktır.

    Kumaşta ise kumaş gözeneklerini aşabilen ufak toz zerrecikleri alta geçerek pudra gibi birikir. Örtüyü kaldırıp örterken aracı naturel zımparanız ile taşlamış olursunuz.

    Eğer uyanık bir girişimci gora-tex kumaştan araç örtüsü yapmaya başlarsa köşe olur. Gore-Tex, santimetrekaresinde 1,4 milyar adet gözenek içeren çok ince bir kumaştır. Bu delikler o kadar küçüktür ki sıvı haldeki su zerreciği geçemez ama buhar molekülü rahatlıkla geçebilir. Böylece araç tozdan, güneşten, yağmurdan korunur ama nefeste alabilir. Piyasada gora tex örtü bulursanız banada haber edin :-)

    En güzeli ön paneli örten jelatin güneşlik, mümkünse arka ve yanlarada benzer ürünler + boya koruma. Boya koruma aracın boyası üzerinde mikro bir film katmanı oluşturuyor. Uv ışınlara karşı koruma sağladığı gibi toz toprak, kuş pisliği gibi gibi kirletici öğelerin araca tutunmasını zorlaştırıyor. Boya korumayı keyif aldığım için kendim yapıyorum. Camın etrafını saran lastik aksam içinse yapı marketlerde bulunan slikonsuz lastik spreyi kullanmak yararlı olacaktır. Çatlamayı-kurumayı önler. İyi forumlar


    Gore-tex abartı pahalı bir membrandır dostum. 2-3 bin liraya kimse araç kılıfı almaz


    Sezon sonunda gora tex kayak-snowboard giysileri alt-üst takım 200-250 liralara inmişti. Hemde etirel, daisy gibi markalar. Şimdi o kıyafetlerin gora tex dışında da bir çok detayı var; iç astarı, kaz tüyü,fermuarı, cebi vs . Otomobilde kullanılacak olan düz kumaş, neden olmasın diye düşünmeden edemiyorum. 2-3 bin belki fazla ama bin liraya da acımam açıkçası. Temenni benimkisi bellimi olur :-)

    Bin lira örtüye verirsiniz gelir biri sizin örtüyü indiragandı yapar :)




  • Boya koruma bikere araci gunesten korumaz. camurdan korur ve arac yikama araligi en az 1 hafta uzar.

    Branda konusuna gelince asla 4 mevsim branda almayin hic bir ise yaramaz. Agirdir yorar usenirsiniz yazin boyayi cok isitir.

    En guzel En UCUZ ve en ise yarar yontem olarak gidin pazara 2 adet tek kisilik lastikli ve %100 pamuklu carsaf alin.
    Carsaflarin birinin bir ucunu aracin on tamponuna takip tavana dogru gerin minik arabada on kapi arkasina kadar takar aracin yarisini kapatirsiniz. 2. yarisini da 2. carsafla bagajdan arka kapiya kadar kapatirsiniz. Toplamasi saniyeler surer yormaz araci cizmez hava su gecirir ondan gunes altinda yakmaz.

    Sayet buyuk araciniz varsa da on tampondan gerebildiginiz yere kadar gerersiniz carsafi ve o noktayi isaretler 2. carsafi ordan geriye dogru gerersiniz yeterli olursa gergin olacak sekilde carsadflari keserek bir tertiye diktirirsiniz birbirine. Kapilar ve bagaj ile de sabitlersiniz ruzgardan ucmaz. Araci cizmeden boyayi yakmadan agir brandalar kaldirarak yorulmadan en ucuz en temiz yontem budur.




  • Dış yüzeyi alüminyum içi pamuklu araba örtüleri hakkında tecrübesi olan var mı acaba? Aliexpress'te var. Yazın sıcaklarında işe yarar mı ki? Aliexpress'teki yorumlar iyi gibi...
  • fanatixxx kullanıcısına yanıt
    Link var mı

    Bende de siyah simsiyah Honda jazz var sıcaklarda kavruluyor araba ne yapsam diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lonely warrior

    Link var mı

    Bende de siyah simsiyah Honda jazz var sıcaklarda kavruluyor araba ne yapsam diye düşünüyorum
    https://tr.aliexpress.com/item/Buildremen2-Thick-Car-Cover-3-Layer-Aluminum-Foil-Polyester-Taffeta-Cotton-Waterproof-Sun-Rain-Hail-Resistant/32917586402.html?spm=a2g10.search0104.3.135.1cc31e70AIsiw3&s=p&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10065_10068_10890_319_10546_317_10548_10696_453_10084_454_10083_10618_10307_538_537_536_10059_10884_10887_100031_321_322_10103,searchweb201603_51,ppcSwitch_0&algo_expid=f850ebf8-55f6-4664-bbe2-31b6204bd6d4-19&algo_pvid=f850ebf8-55f6-4664-bbe2-31b6204bd6d4

    Aliexpress sitesinde araba örtüsü diye aratınca birçok branda çıkıyor. Bazılarının dış yüzeyi alüminyum içi kumaş. Sıcaklarda iş görür mü kullanışlı olur mu bilemiyorum.




  •  Araç örtüsü neden tavsiye edilmiyor?


     Araç örtüsü neden tavsiye edilmiyor?


     Araç örtüsü neden tavsiye edilmiyor?


     Araç örtüsü neden tavsiye edilmiyor?


     Araç örtüsü neden tavsiye edilmiyor?






    Hortlatalım törenle  Araç örtüsü neden tavsiye edilmiyor? 





  • Caesar_ kullanıcısına yanıt

    Bu kumaş suyu çeker . Hata yapmışsınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Benim derdim güneş ve kuş pisliğinden korunma, suyla işim yok.


    Hem güneşten korusun, hem su geçirmez olsun hem de aynı zamanda hava geçirgenliği olsun, öyle bir dünya yok.


    Bazı şeylerden feragat etme karşılığında bazı şeylere sahip olacaksın bu kadar basit.

  • ince tozları içeri geçirir. Uzun vadede aracınız çizik içinde kalır.

  • Code140 kullanıcısına yanıt

    Son söz, gayet memnunum ve kullanmaya devam edeceğim.👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caesar_ kullanıcısına yanıt

    Yav arkadaşım sen kullan kimse seni ikna etmeye çalışmıyor zaten . Ama arkadaş haklı bu brandalar zamanla boyayı çiziyormuş hatta başka başka zararları da var ama ugraşamayaçagım . Sana brandanla iyi eğlenceler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Code140 kullanıcısına yanıt

    aynisindan var bende de ekimden beri ortulu pek toz gecirdigini soylemem. ayda bir kaldirip turlayip ortuyorlar. hafif bir kumas tozu var ancak normal toz yok.

    tabii benim araba kapali otoparkta. acikta bez dahil hic bir brandayi ben de tavsiye etmiyorum.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.