Şimdi Ara

Araç içi tıkırtılar?/Objektif yorum yapacaklar gelsin,Lütfen... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
7
Favori
24.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 99 model opel corsam vardı. İnanmayanlar olacaktır ama bozuk yolda bile sıfır ses vardı arabada her yeri sert plastik olmasına rağmen. Bunda arabanın bakımlı olması, az km yapması ve hor kullanılmamasının da etkisi vardır tabiki.

    O corsayı satıp 2012 corsa aldım. Torpido gözünün oralardan ve göstergelerin üstünden bir yerlerden ses geliyor bozuk yollarda ve düşük devirlerde.
  • ayaştakalmazsana A kullanıcısına yanıt
    aracım 12 yaşında sürekli avada giderim traktörün zorlanarak gittiği yollardada giderim ama trim sesi yok bu aracın kalitesiyle ilgili bir durum yumuşak plastik halı döşeme ve deri. sert plastiğin kullanıldığı tüm araçlarda zamanla trim sesleri yapar. 12 yaş ve sıfır trim sesi. sıfır araba sorana, 12 yaşında araba git al dediğimizde alınırmı diye adamı idama götürüyor bu forum. bu işler böyle ya düşük model yüksek kalite, yada sıfır araba 2 senede bir satman lazım sıfırlaman lazım 50 bini geçmeden. sıfır arabadaki değer kaybına her zaman eski model yüksek kaliteli aracın bakım giderlerini eşitliyor hemde segment farkına rağmen
  • 99 mazda 323 280bin km de.

    Bozuk yolda bazen, torpido kapaginin kilit mekanizmasindan zirilti geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 seat leon fr komşumuz satti... 3 ay oldu satali.. Geçen akşam bize geldiler hasta ziyareti için... Hayirdir dedim araci niye sattin... Araçta çok fazla tikirti vardi dedi..Yerlerini sormadim.. Ancak bi ara elinde würth silikon sprey görmüştum kapi fitillerine sıkıyordu....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece kalite ile ilişkilendirilecek bir durum değil. Duble (!) yollarımızdan kaynaklı bir durum. Sıfır fiestada da az da olsa böyle bir durumla karşılaştım, 5 yaşındaki Peugeot'da da. Şu an sıfır alınıp malun yollarımızda birkaç ay kullanın, yine olacaktır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 corolla aracımu 4 ay önce aldım.Daha bayiden alıp 90 km sonra mıcır asfaltta girince sol a sütununun oradan ses geldi.Daha sıfır araç bu.Araç şuan 2000 km.de maşallah konsol direkler emniyet kemer tokası gösterge camı orkestra gibi mıcırlı asfalt ve arnavut taşlı yollarda.Salı 1000 bakımına götüreceğim bakalım orada iş emri açtıracağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 Focus Titanium sedan 120000 km = Araç kaymak gibi olmayan asfalt yol haricinde ön camlardan, müzik sistemi etrafındaki çerçeveden ve ön kısım okuma lambasından trim sesi yapıyor.

    2013 Civic Elegance 35000 km = Araç bozuk asfalt da emniyet kemeri çıkış noktasından ve ön camlardan hafif trim sesi yapıyor.

    2014 Ford tourneo Courier 39000 km = Araç hafif ticari olması sebebiyle çoğunluğu sert plastik malzemeden oluştuğu için bozuk asfalt da ön göğüs altından, sağ taraf cam yanı hoparlörden trim sesi yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç 2006 model Lada Vega
    Yer:Nevşehir/Ürgüp

    Teybin sesini 55 e getirince ancak kurtulabiliyorum.İyi hoş ekonomik araba az da malzemesi kaliteli olsaymış :)
  • 2011 Subaru Legacy, araç 150.000km'yi geçti. Trimden ötürü ses yok. Direksiyon merkezi burcunda gevşeme başladı. Bu sebepten ötürü bozuk yollarda hayal meyal bir lakırtı geliyor. Arabanın her yerinde 2cm kalınlığında yalıtım süngeri var. Uzun vadede trim sesi yapma olasılığı olan tek yer torpido.

    2010 A3 Cabrio, araç 120.000km'de. Aracı aldığımdan beri ön sol direk plastiği tkırıtı yapıyordu. Geçen yıl söktüm. İçine sünger tıkıp geri kapattım. Torpidoda da benzer bir problem var. Ona daha bir çözüm yaratmadım.

    2008 Focus HB Trend, araç 3 yıl 100.000km bende kaldı. Son dönemlerinde göğüsten sesler gelmeye başlamıştı. Araçta 4 ampli, 2 38cm Subwoofer, 2 kapasitör vardı. Ses açıldığında arabada titremeyen yer olmuyordu. Buna rağmen 100.000km'nin sonunda sadece göğüsten tıkırtılar gelmesi çok iyi. Tarafımdan trim testinden iyi puan aldığını söyleyebilirim. Ancak birbirine iyi geçen sert plastik yapmak ne kadar zor olabilir ki? Ford'un avantajı belki de buydu. Çok basit ve az parça. Herşey sağlam, sert plastik. Büyük vidalarla monte edilmiş.

    2008 BMW Z4, 110.000km 3 yıl, 18" ince yanak runflat lastik, sert suspansiyonlara rağmen trim sesi yoktu.

    2008 Ford S-max, en arka sıra koltukları açmak için bagaj perdesini içinde barındıran çubuğu sökmek gerekiyor. Bunun kilidi araç 145.000km'de iken gevşedi. Tıkırtı yapıyordu. Klasik yöntemim olan sünger tıkma yöntemini uyguladım.




  • 2006 model 206

    Trim sesi gelmeyen bir yer yok ama sürüş çok keyifli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 bmw 116d ed. 32000 km oldu masallahi var. Kapi fitillerinden gelen gicirti harici tik yok ve cok diri. Bu cogu aracta mevcut, wd40 ile gecici cozum uretiliyor.

    Bundan onceki 2013 model golf 7 aracim 27000 kmde zangir zangir oynuyordu. Konsoldaki tuslardan ic dikiz aynasinin baglanti noktasina kadar gelmeyen ses yoktu. Cok kaliteli ve tok malzemeye sahip golfcugum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 fiesta tdci. her yerden ses geliyor :D
  • kulilka azadi K kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle aynısı bende de var. Hatta soyuldu tutamaçlar. Nasıl değişir ya da kaplanır bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013-2016 arasi Civic HB dizel..Ingiltere uretimi..



    110.000 Km de sattim gecen hafta..Ne yollardan gectim,lastik yardim vs...Ne suspansiyon,ne kapi fitili gram ses yoktu...Hayatimda kullandigim en Tok araclardan birisiydi..Masallahi var..Sorunsuz bir arac..Makyajlisini bulsam alacagim hemen..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 Fiesta 135binde.
    100 km/h hızda giderken ön camlar tam kapalıysa tıkır tıkır ses geliyor. camı indirince ses gidiyor.
    vazelin sürdüm düzelmişti ama gene başladı, sanırım fitiller sertleşmiş onları değiştirmek gerekiyor.

    birde bazen gaza yüklendikçe torpidodan zırrr diye ses gelmekte nereden yapıyor bilmiyorum.

    park halinden çıkarken direksiyonu tam tur çevirdiğimde,direksiyondan tıkırtı geliyor, neyden yapıyor bilmiyorum. kronikmiş sanırsam.
  • Arkadaşlar bu trim sesini neye göre değerlendiriyorsunuz? Ara caddelerdeki bozuk çukur kaldırım taşları için mi yoksa düz yol için mi değerlendirme yapıyorsunuz? Pek anlayamadım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Citroen C3 - 36bin km aşırı decerede tıkırtılar var.

    500X - 24bin km tıkırtı yok çukurlu yollarda kapı fitillerinde gıcırtı var.(wurth ün bi spreyini sıkıyolar serviste 2-3 ay gıcırtı kesiliyor.)

    Fiat Doblo - 48binde en ufak ses yok.

    Citro Berlingo Baz model-59binde sadece bagaj kapağının orda çok ufak bir tıkırtı var harici tık ses yok.

    Citro Berlingo Full model- 32binde hırdavat dükkanı gibi her yeri takır tukur.

    Fiat Egea - 16binde tık yok.

    Opel Corsa - 45 binde çok hafif tıkırtılar var.

    Mercedes B180 - 28binde hafif tıkırtılar var.

    Reno Kadjar - 12binde bozuk yolda tıkırtılar var.



    Aklıma gelen olursa eklerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 FD6 (makyajlı) Civic - 35 bin kilometre kullandım ve bozuk asfaltta belli belirsiz ses gelirdi. Bozuk yollarda sağ ön köşeden cik cik cik şeklinde garip bir ses gelirdi. Arka tarafta pandizotun olduğu kısımdan tıkırtılar zırıltılar gelirdi. (Alındığında 54 bindeydi)



    2012 Astra J Sedan - Genel olarak ses anlamında en memnun kaldığım araçtı. 21 bin kilometre kullandım ve hatırladığım rahatsız edici herhangi bir ses yoktu. (Alındığında 57 bindeydi)



    2011 Golf 6 - 7 bin kilometre kullandım. Pandizottan cızırtı gelirdi. (Alındığında 110 bindeydi)



    2012 Giulietta - 30 bin kilomete oldu ve halen kullanmaktayım. Aracım 140 bin kilometreyi gördü. Pandizottan tıkırtılar geliyor yollardaki beyaz şeritlerden geçerken. Direksiyonun olduğu yerden bir zırlama sesi gelirdi birkaç yumuşak malzeme kullanarak çözdüm. Bir de kışın sağ taraftan bir gıcırtı geliyor. Çok yüksek bir ses olmasa da yine de rahatsız edebiliyor. (Alındığında 110 bindeydi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 25 Mayıs 2018; 18:58:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çoğu kişi araçlarındaki kapı fitillerinden şikayetçi. Fitillerinden ses gelmeyen tek kişi ben miyim?
  • Aracım 2011 a4 bazı sesler geliyor. Arkadaşlarda mercedes ve bmw si olanlar var onlarda da var. Bu seslerin hiç gelmediği bir araç olabilir mi evet olabilir. Mesela benim araçta audi pek çok noktanın zamanla ses yapmaması için bişeyler düşünmüş ama unutulan veya zamanla özelliğini yitiren noktalar var. Bu noktalara araç sahibi zamanında doğru şekilde müdahale ederse hiç ses gelmeyebilir. Ama adam umursamazsa hangi marka olursa olsun sesler gelir. Ben bir kaç noktayı kendim çözdüm. Kapı fitillerinide düzenli olarak silikon sprey ile siliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.