Şimdi Ara

Araç giderken stop etmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
67
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Aracım 2008 Lancer. Son zamanlarda yürürken stop etmeye başladı. Bazende baya motorun sallandığını hissediyorum sonra geçiyor. Fakat asıl sorun arabayı rölantiye aldığım zaman giderken arada akü lambası yanıp yanıp sönüyor sonra araba stop ediyor. Bazende araba giderken rölantiye alıyorum gaz vermeye başlarken sönüyor. Sürekli olmuyor. Ama oluyor.

    Bir yere götürdüm siboplar değişmeli 30 bin lira masrafı var dedi. Çelik sibop takılacakmış.

    Bu konuda bilgisi olan var mı?



  • İki farklı sorununuz var akü lambası yanması benim ilgimi daha çok çekti eğer akü lambası yanıyor ve sonra stop ediyorsa alternatörünüzde arıza olduğu için akü şarj olmuyor ve bu yüzden bu sorunları çıkarabilir.Araba yürürken stop etmesi ise büyük bir sorun öncelikle akünüzden ve alternatörden emin olun eğer sorun çözülmezse o zaman motor bakım vakti gelmiş demek yürüyen araba mekanik arızadan dolayı stop ediyorsa ağır bakımı gelmiş demektir.

  • rayli82 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Aküde sorunum vardı. Arabayı 3-4 gün kullanmazsam akü boşalıyordu ve takviye gerekiyordu. Ama bu sorun yoktu o zamanlarda da. Sonra arabayı yıkamaya verdim. Dandik bir yermiş. Motoru da yıkamışlar gibi yada silmişler. Ondan sonra bu sorun çıktı gibi.

    Aküyü değiştirdim ve gene 1 hafta çalıştırmayınca akü boşaldı. Kaçak var dendi ona baktırmaya götüreceğim.

    Ama evet akü lambası 3-4 kere yanıp yanıp sönüyor rölantiye alınca ama bazen. Ama stop ettiği zamanlarda direkt stop ediyor zaten.

    Baktım biraz genellikle boğaz kelebeği denmiş. Sizce ondan olabilir mi?
  • Akü şarj parçası alternatördür alternatör ve akünün sağlam olduğuna emin olun kaçakları önleyin elektrik işini kafadan eleyelim ondan sonra sorunu olursa o şekilde devam edersiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.