Şimdi Ara

Araç Devri Hakkında Bilgisi Olanlardan Yardım Rica Edebilirmiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Bir konuda bilgisi ve yorumu olanlardan bilgi rica ediyorum. Konu şu;

    Ekim 2011 tarihinde Volvo yetkili bayiisinde eski aracımı takasa verip yeni bir araç aldım. Yeni aracımın tescil ve trafiğe çıkış tarihi 01 Kasım 2011. Bu tarihte aracımı aldım ve eski aracımı yetkili bayiiye bıraktım (Devir belgelerim elimde mevcut). 7 - 8 ay önce eski aracıma ait bir trafik cezası geldi bana. Bayiiyi arayıp sorduğumda "devir işlemleri devam ediyor, siz o cezayı bize gönderin" demişlerdi bende onlara göndermiştim ceza kağıdını. Dün tekrar bir tebligat gelmiş bana. Baktığım zaman yine eski aracıma ait bir ceza ve 16 Kasım 2011 tarihinde kesilmiş bir ceza. Yine bayiiyi arayacağım fakat sormak istediğim bu cezaların bana gelmesinin anlamı aracın hala benim üzerimde gözükmesi midir? Aracı alan devri henüz almamış mıdır? Bunu öğrenmenin bir yolu var mı? Eski ruhsat bilgilerine göre kontrol ettiğim zaman benim üzerimde kayıtlı bir araç gözükmüyor. Ama bir şekilde adres ve araç bilgileri trafikte güncellenmemiş ki bana geliyor cezalar hala. Sizlerin bu konudaki yorumları nedir? Nasıl bilgi alabilirim araç devri ile ilgili, nasıl hareket etmeliyim?

    Not : Asıl tedirgin olduğum nokta aracı almış olan vatandaş birisine çarpsa ve kaçsa veya araç bir şekilde bir suça karışsa demek ki beni gelip alacaklar.

    Sevgi ve saygılarımla...







  • Yardımcı olan, fikrini beyan eden herkese teşekkür ediyorum. Konu içerisinde Volkwagen, Mercedes - BMW karşılaştırma kelimeleri geçmediği için bu kadar yüksek sayıda yorum yapıldı sanırım.
  • Devir deyince rpm anladım neyse bizde 7 sene önce falan nissan pick-up satmıştık aradan 5 yıl geçti sattıktan sonra arabaya haciz konulmuş haciz kağıdı bize gelmişti sonra adamla konuştuk kağıdı ona yollamıştık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.