Şimdi Ara

Araç değer kaybı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
3.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçen ay eşim araba ile kaza yaptı ve karşı taraf tam kusurlu bulundu. Büyük bir kaza değildi yan taraf biraz çizildi ve sigortadan hasar karşılandı. Cuma günü 1-2 eksper firma olduğunu söyleyen şahıs aradı ve araç değer kaybı almak için kendilerine vekaletname verirsem hasar bedelinden daha yüksek bir parayı araç değer kaybı olarak sigortadan alacağımı söylediler. Burada işleyiş tam olarak nasıl acaba daha önce başına gelen var mı ? neden bir aracı kuruma para veya yüzdelik vermem gerekiyor bu işleri kendimiz yapamıyor muyuz? telefondakiler klasik olarak siz kendiniz başvurursanız red yeme olasılığınız yüksek ayrıca bizim alacağımız paranın 1/3 ünü alabilirsiniz vs diyorlar ama gerçek tam olarak nasıl bilen var mı?

    hiç uğraşma ver bir tanesine mi dersiniz?




  • Geçmiş olsun.


    Tam kusurlu bulunduysa karşı taraf,değer kaybı olacak miktar size ödenir.Bu miktara da kasko firmasından birisi gelip inceleme yapar ve rapor tutar.Ne kadar değer kaybı varsa onu alırsınız.Geriside kaskodan yapılır.Ama fazlasını kim neye göre vermek istiyor anlamadım.

  • Aman sakın böyle fırsatçılarla bu işlere kalkışmayın. Bir kere sizin bilgilerinizi nereden bulmuşlar, kazayı nereden biliyorlar bunların hepsini illegal yolla elde ediyorlar.
    Siz kendiniz başvurursanız takibi zor ve sıkıntılı bir süreç, umduğunuzu hiç alamayabilirsiniz.
    Güvendiğiniz bir avukat varsa devredin halletsin yalnız sigorta tahkim işlerini avukatların çoğu detaylı olarak bilmez, dilerseniz özel mesaj yoluyla bildiğim birini tavsiye edebilirim alanında uzman.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. yukarıda yazdığım üzere araçtaki hasar çok ufak bir şeydi bence 3-5 bini geçmez tamir masrafı ama sigorta olunca şişirdikleri için göreceğiz sigortadan kaç para talep edecek tamirci.

    bu durumda kasko olmasına gerek yok benim aracımda da kasko yok. sigorta şirketlerinin ortak havuzu gibi denebilir. ekstra paradan kasıt da şu sizin aracınız tamir edilse bile şurası boyalı veya değişen olduğu için satmak istediğinizde aracınız değer kaybedeceğinden dolayı size öncesinde bir rakam veriyorlar. tamir masrafının x2 veya x3 katına kadar rakam çıkıyor dediler ne kadar doğru bilmiyorum.

    internete araç değer kaybı yazdığımda bir sürü bu tip firma çıkıyor bence arayanlar da bu firmalardan biri. nasıl buluyorlar sorusuna gelince sanırım bir veritabanı var ve satın alıyorlar bence.

    daha önce yine karşı tarafın %100 kusurlu olduğu bir kazada benzerini yaşamıştım orada tamirci değer kaybı hakkınız var sigorta eksperi 100-150 tl gibi bir rapor ücreti istiyor bunu öderseniz 2500 alacaksınız demişti. onu ödemiş ve 2500 tl almıştım değer kaybı olarak.

    ülkedeki komediyi anlamıyorum kazada kimin kusurlu olduğu belli, sigorta şirketleri belli, verilecek para belli dolayısıyla neden buna online bir başvuru yapmıyorlar acaba? arada bu firmaları büyütmek gibi bir dertleri yoksa? herkes oradan formu doldurur olur biter.





  • royals R kullanıcısına yanıt
    Böyle bir veritabanı veya satın alınması yok. Tamamen illegal elde ediyorlar, kimisi bilişim sistemlerine girerek alıyor kimisi görevlilere para vererek el altından alıyor.
    Ve sizden vekaleti aldıktan sonra size gönderdikleri para, hesap kitap olmadan kendilerine ne kadar kesinti yaptıkları belli olmayan bir para. Örneğin size 15 bin değer kaybı verildi, ama vekâlet verdiğiniz bu fırsatçılar size 7 bin gönderip işin içinden çıkıyor. Vatandaşımız da havadan para geldi diye seviniyor, arka planda giden 8 binden haberi bile yok.
    Dediğim gibi avukatların bile tahkimde iş yapmayı bilmedikleri, bu sistemin mantığını ve nasıl çalıştığını anlayamadıkları bir ortamda bir form doldurarak alacağına ulaşmak pek mümkün değil.
    Bu işi hakkıyla yapanlar inceledikleri yüzlerce hakem kararlarının en vurucu ve örnek teşkil eden kısımlarını alarak dilekçelerini oluşturuyorlar. Başvuru yaptım alırım olayı değil bu olay. Zaten çoğu zaman yapılan başvuru neticesinde sigorta firması ödeme yapmaz, konu tahkime gider. Uzmanlık gerektiren yer de burası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam şu şekilde tahmini kaç para alabilecğeinize dair hesaplama yapan bir site örneği linki mevcut.


    Bunun dışında başkasına yarar diye arkadaşlara da soemuştum. Bür arkadaşım 2 defa kaza geçirmiş karşı tarafın yani kusurlu olan tarafın sigorta şirketine bir email yazıyorsun ve şu tarihte şu numarayla sizin sigortalınız bana çarptı ve kusurluydu. O tarihte aracıma şu kadar hasar oluştur ve değer kaybının tazminini istiyorum diye email atıyormuşsun. Konuyla ilgiki internette dilekçe örnekleri de mevcut. Sonrasında onlar şu evrakları bize yolla diye geri dönüş yapıyorlrmış: o evrakları da yollayınca hasar tutarı hesabınıza yatırılıyormış.


    www.sigortaladim.com
    Araç Değer Kaybı Hesaplama - sigortaladim.com
    https://www.sigortaladim.com/arac-deger-kaybi-hesaplama

    Konuyla ilgili güncellemeler olunca tekrar bilgilendiriyor olacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • royals R kullanıcısına yanıt
    Güzel bir imkan sağlamışlar hesaplama açısından ancak bu şekilde alınacak tutar aracın gerçek değer kaybı olmaktan öte sigorta şirketinin layık gördüğü tutar olur. Yani canı ne istiyorsa onu yatırır. Hak kaybına yol açar. Bu olayda karşı taraf konumunda olan sigorta şirketinden adalet dilemek hiçbir zaman gerçek adaleti sağlamaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EKE58 kullanıcısına yanıt

    o işin kuralları var. bir hesaplama tablosu var. güvenmeyen oturur tablodan tekrar hesaplar.


    konu sahini arkadaşa gelince, aynı durumu ben de yaşadım. internette bir sitesi var sigortacılar birliğinin adını unuttum. oradan başvurumu yaptım ve paramı aldım. öyle vermezler falan yok, mecburlar vermeye ve veriyorlar. hiç aracılara para kaptırma. ben kimseye 50 kuruş vermedim, hesabıma geçtiler havaleyi ve iyi bir rakam da aldım.

  • 2 sene kadar önce yaptığım bir kaza nedeniyle defalarca arandım. Arayanlar hep bir telaş içindeydiler. Sürekli son 2 gun, son, 3 gün vs diye beni panik içinde vekalet vermeye zorladılar.
    Ben de kişilik olarak, karlı çıkacak bile olsam zorlamaya gelemem. Kaza tutanak, servis faturası vs belgeleri çıkardım. Sonrasını kardeşim halletti. Değer kaybını alacağımız sigorta şirketi ile görüştü, belgeleri bir dilekçe ile iletti sanal ortamda ve 1 hafta içinde para yattı. Eksik-fazla vs bilmiyorum.
    2012 model araç, 10 bin liralık hasar, daha önce de aynı yerden kazası ve değişeni vardı. 3700 tl civarı bir değer kaybı aldım. 1 sene oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Vermek zorunda oldukları doğru da veriyorlar mı? Verdikleri için mi her gün yüzlerce tahkim başvurusu yapılıyor? Verdikleri için mi uyuşmazlıklar hakemlerce çözülüyor?
    Aracı firmaların fırsatçı olduklarını yukarıdaki mesajımda yazmıştım. Fakat burada aracılara para kaptırmayacak kadar akıllı olup kendini sigorta şirketinin insafına terk etmek ne kadar birbiriyle uyuşuyor?
    Bu mantıkla sigorta şirketleri daha çok zengin olur. “Vermek zorundalar”. Vermek zorunda olan herkes gönül rızasıyla veriyor sanki. İcra daireleri boşuna var, mahkemeler boşuna var. İnsanlar hakkı olan alacağı bile alamadığı için vermek zorunda olanlar vermedikleri için bu kurumlar var.
    Size veya başkasına anında para vermelerinin tek bir açıklaması var; ceplerinden çok daha fazla çıkacakken daha az çıkıyor olması. İşlerine geliyor çünkü sigorta şirketi yine kârda, kaza geçiren de alacağımı aldım sanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EKE58 -- 8 Mayıs 2023; 12:56:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Navi kullanıcısına yanıt

    ben aynı yöntemle 20küsur bin aldım, çamurluk mecbur düzeltildi ama kaputu elletmedim ve ordan yaşayacağım değer kaybını da yaşamamış oldum, ufak bir iz duruyor orda, olsun.

  • EKE58 kullanıcısına yanıt

    aracıya para kaptırmaktan iyidir. kaldı ki bir hesaplama tablosu var zaten. isteyen oturur hesaplar.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    acaba o arayan uyanıkların dediği gibi avukatla veya firmayla başvurmuş olsaydınız daha fazla alır mıydınız? benim asıl merak ettiğim konu bu ? yoksa bu çakallar uyanıklık yapıp kendisine müşteri mi toplamaya çalışıyor? aracı firma veya avukatla başvursaydınız atıyorum 40 mı alırdınız acaba?

  • royals R kullanıcısına yanıt

    yukarıda da yazdığım gibi bunun bir hesaplama şablonu var, isteyen ordan hesaplar. bu arayanlar da zaten bu işi meslek haline getirmiş avukatlık ofisleri. ama şahsen avukatların %90'ını güvenilmez bulurum ben. paranın çoğunu iç eder bu firmalar zannımca. kimseye kuruş vermeden bu işin yolu var diyorum, hesaplama şablonu da var diyorum. isteyen istediği yolu seçsin.

  • sioux kullanıcısına yanıt

    merhaba. ben de kazam için değer kaybı yoluna başvuracağım

    siz nasıl bir yol izlediniz?

  • maligezgin kullanıcısına yanıt

    hocam siz başvuruda bulundunuz mu? Ben sigorta şirketine başvurdum. eksper raporu, tutanak, onarım raporu istediler. Ayrıca ne kadar değer kaybı istiyorsunuz demişler. IBAN ile yollayın diyorlar. Serviste bizim eksper 50 ile 65 bin arası belirlemiş avukatımıza söyleyelim hemen işlemlere başlasın dediler ama kabul etmedim.


    2018 corolla sağ ön kapı arka kapı ve çamurluk değişti 49 bin masraf çıktı. Kaç istesem bilemedim. Yukarıda arkadaşın paylaştığı linkten 30 bin çıkıyor.

  • cekabu kullanıcısına yanıt

    henüz başvuruda bulunmadım hocam. şu an süreç nasıl işliyor ne yapmalıyım araştırıyorum sadece

  • cekabu kullanıcısına yanıt

    selamlar. salı günü evrakları toparladım. sigortadan talep ettim, dilekçe örneğini netten buldum.

    bir avukatlık sitesinden aldım. bazı terimler karşı tarafın tavrı için önemli sanırım

    daha sonra sbm.org dan eksper atadım. bir gün sonra eksper raporu hazırladı. artık top sigortada sanırım

    şu an ödeme bekliyorum. bundan sonrasını bekleyip göreceğiz

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.