Şimdi Ara

Arabayla dibine girme hastaları (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
3
Favori
41.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
207 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acura07

    Oda seni uyarıyor olmasın?
    Sol şeridi meşgul ediyor olabilirmisiniz?
    Ehliyet almalardan dem vurmuşsunuz. Ehliyet alırken sol şeridin meşgul edilmemesi gerektiğini de ögretiyorlar ya hani..
    100 son limitle gidiyorum diye sol şeridden yardırmak neyin egosu?
    kimse kendini kandırmasın buradakiler sol şeridi sollamak için değil son gaz gitmek için kullanıyor
    oraya sollama için girip sollayınca yerine dönen 3-5 kişidir
    ayrıca adam hız sınırını aşınca sol şeritteydi diye cezadan muaf mı oluyor
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım hayatı toz pembe yaşayan birisi gibi muhalefet olmak için yazılmış bir yazı olarak görüyorum bu harf topluluğunu. Benim olduğu gibi herkesin ailesinin önemli olduğu için bırakın sol şeridi aptalca işgal edip, anlamsızca yol vermemeyi, yeşilde geçerken bile sağımı solumu kontrol ediyorum, acaba acil bir durumdan dolayı korna ve dörtlüleri yanık birisi var mı diye. Eğer sizin aileniz sizin için önemsizse siz lütfen acil bir durumda large bir şekilde yolunuza devam edip, limitleri aşmayın. Belki o limitleri aşmadığınız için trafik cezası yemezsiniz, araçtaki acil durumu olan kişi limitlerden daha önemsiz çünkü. Siz bunları yazdığınıza göre ambulans vs. görünce de rahat davranıp, limit derdine düşünlerden olabilir misiniz acaba?.

    Benim annem hasta, bazen bırakın dk yı saniyelerin bile önemi var doktora yetiştirmekte. Başınıza gelmediyse, başınızda böyle bir durum yoksa kusura bakmayın ama klavyenizin varlığını hatırlayarak birşeyler yazmak zorunda hissetmeyin kendinizi. Kaç kere acil doktora yetişmem gerekti biliyor musun sen? Kaç kez kornalara basa basa kırmızı ışıkta yol aldım ben. Bir densiz gelecek solu 100 limiti var diye kapatacak ve annemin de hayatını kapatmaya sebep olacak, sonra bana diyeceksin ki seninki can onlarınki patlıcan mı? Gelsin egm takip etsin beni. 3-4 kez de kırmızıda geçmek zorunda kaldım. Ciddi söylüyorum buyursun gelsin cezamı ödemezsem adam değilim. Siz sapla samanı ayırt edip trafik canavarı kavramını bir kez daha düşünün isterseniz. Ya da siz beni sanırım züppelik yapıp cana mal olan, ama anası babası hakim olduğu için ceza yemeyenlerden karıştırdınız sanırım.




  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Trafik polisimisin dediğine göre suçunu biliyorsun. Umarım radarlar dahada fazlalaşırda hız sınırlarını öğrenirsin.

    Senin gibi magandalar için araç dikiz aynasını karartmak için klips yapmışlar. Tak açıyorsun onu arka koltuktakilerle bakışıyorsun. Sellektörde hiç rahatsız etmiyor. Kudur dur arkada...

    Hangi kanunda öyle bir zorumluluk var. Çok rahatsız eden olursa video çekip atarım polise ilgilenirler.

    Eskiden şehirler arası yollarda pek sol şeritten gitmezdim ama sağ şeritte giden kamyonları sollamaktan gına geldi. Tam sinyal verip çıkacağım senin gibi bi 150ci maganda sellektör yapıyor çıkma diye. Asıl sollayana yol vermek ZORUNDASIN...
  • Umarım devlet her otoyola belli aralıklar ile radar koyarda senin gibiler hız sınırlarını öğrenir...
  • 2011 yılında emsal sayılacak bir karar alınmıştı. Yargıtay 12. Ceza Dairesi trafikte seyir anındaki bir aracı yakından takip eden, sıkıştıran, selektör yapan kişiye bir yıl hapis cezası vermişti. Suçun adı da "kişilerin huzur ve sükununu bozma" oldu.

    Yani burada sol şeridi meşgul etmeseydin, çekilseydin demelerine bakmayın. Bunu orta ve sağ şeritte giderken de defalarca yaşadım, her trafiğe çıkışta da yaşıyorum. Sol şeritle ilgili tanımları çok iyi bilenler eminim ki takip mesafesini de iyi biliyorlardır. Ancak bu, trafikte makasçılar için araya girme boşluğudur. NFS, GTA oynayarak trafik bilincini oluşturan, ayna kullanmayı, sinyal vermeyi bile bilmeyen adamlara bunu anlatamazsınız.
  • Asıl mevzu sollama yaparken arkana gelip sellektör yapan beyinsizler, ulan napim sağımdaki aracın üstüne mi kırayım sana yol vermek için az sabırlı olunsa zaten sollama yapılınca sağ şeride geçiliyor zaten. Bu tip trafik canavarlarının bir çok çeşiti ülkemizde mevcut maalesef
  • Trafikte çok fazla bu tip insan var. Kurallara uygun şekilde seyir halindeyken önüm onun önü onunda önü doluyken, orta şerit doluyken dibine gelip yapışıp takip edenler oluyor.

    Bunların bir de selektör yapmayıp dibine yapışıp taciz eden modelleri var.

    Valla ben bunlara hiç acımadan kendi taktiğimi uyguluyorum. Anında aramızı 100 metre açıyor benden uzaklaşıyor.

    Sileceklerimi çalıştırıp aşırı derecede su sıkıyorum ön cama. Hız ve rüzgarın etkisiyle suyun bir kısmı arkadaki aracın ön camına gidiyor. Bir anda görüşü sıfırlanıyor ve adamda yavaşlıyor. Sonrada mallığını anlayıp dibime yanaşmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskol -- 14 Ocak 2020; 9:43:47 >
  • Daha kötüsü var. Ben sağdan giderken ,ıkınıp soluma geçip önüme kırıp fren yapıp sağa dönüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mstyy35 M kullanıcısına yanıt
    Suçunu bilip sonuçlarına katlanırım diyorsun oda güzel. Ama sen ambulans yada geçiş üstünlüğü olan bir araç değilsin. Muhtemel bir kazada bunun sonuçlarınıda düşün. Madem gerektiğinde kural tanımadan çok güzel araç kullanıyorsun makas at, sağından geç ama sebebi ne olursa olsun kurallara uyan birini suçlu çıkartma. Yol müsait olunca sağ şeride geçiyoruz zaten.
  • aardayucel A kullanıcısına yanıt
    Hız sınırı diye birşey var ehliyet alırken öğretmedilermi. Neyse devlet sağ olsun her yere radar yapıyorda arabasına güvenenlerde hız sınırlarını öğreniyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Suçunu bilip sonuçlarına katlanırım diyorsun oda güzel. Ama sen ambulans yada geçiş üstünlüğü olan bir araç değilsin. Muhtemel bir kazada bunun sonuçlarınıda düşün. Madem gerektiğinde kural tanımadan çok güzel araç kullanıyorsun makas at, sağından geç ama sebebi ne olursa olsun kurallara uyan birini suçlu çıkartma. Yol müsait olunca sağ şeride geçiyoruz zaten.
    Diyorum ki İNSAN SAĞLIĞI HERŞEYDEN ÖNEMLİ. Ama siz de diyorsunuz ki o zaman makas at vs. vs.. yine başka yerlere çekiyorsunuz konuyu. Neyse çok uzatmayacağım. İnşallah sizinde hastaneye yetiştirmeye çalıştığınız bir evladınız bir ananız olmazda solunuzu kapatıp yetişmenizi engelleyen birisi ile karşılaşmazsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    aradığım cevap. hala sol şeritte 50 ile gitmeyi savunan arkadaşlar bu trafik kanunun maddesini lütfen okusunlar ve öyle cevap yazsınlar.

    kaldırıma çıkartmak tercih meselesi tabi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pikelenjelo

    Can cana tampon tampona :D
    ne kadar duman o kadar randuman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jrbatu

    İstanbul'da da bu böyle, en sağ şerit en boşu, en kanser şerit de sol şerit. Millet bir şey sanıyor soldan gitmeyi. Bir de sola geçip "takip mesafesi" adı altında önünde 2 tırlık mesafe bırakıp tüm istanbul'u önüne alan tipler de var.

    Bizim insanımız eğitilmez, ehliyet bu kadar kolay verildiği sürece de eğitilemez.
    istanbul'da hiç bir zaman boş sağ şerit görmedim. genelde tırlar hafriyat kamyonları ve otobüsler cirit atıyorlar. mesela sağ şeritte hız sınırında gitmeye kalksan tırcı/kamyoncu tayfa selektör atıp korna çalıyor ayrıca sağ şeritte 40-50 ile giden acemiler de dolu.

    en güzeli orta şerit ama orada da bu sefer sol şeridi tıkayan tiplerin ceremesini çekiyoruz. adam lank diye önüne atlıyor neden sol şeritteki ona yol vermedi diye. cezayı sana kesiyor




  • amönyak A kullanıcısına yanıt
    sen 4 şeritli yolda sağ şeritler müsaitken ortadan gidiyorsan yine sağından geçerim. mümkün olduğunca en sağdan gitmek zorundasın.
  • mstyy35 M kullanıcısına yanıt
    Size katılıyorum İNSAN SAĞLIĞI HERŞEYDEN ÖNEMLİ ama Yanlız sizin ve sevdiklerinizin değil herkesin sağlığı önemli. Trafik kurallarına uyarak kaza olma ihtimalini en aza indiriyoruz. Herkesin sağlığı için...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Size katılıyorum İNSAN SAĞLIĞI HERŞEYDEN ÖNEMLİ ama Yanlız sizin ve sevdiklerinizin değil herkesin sağlığı önemli. Trafik kurallarına uyarak kaza olma ihtimalini en aza indiriyoruz. Herkesin sağlığı için...
    Aynen hocam. Herkesin önemli o yüzden bende gerekli hassasiyeti trafikte inanın elimden geldiğince sağlamaya çalışıyorum. Tabi ki hepimiz yüzde yüz kusursuz değiliz, dalgınlıklar hatalar olabiliyor, ama önemli olan yapılan hatanın farkına varıp, hatayı savunmadan tekrar etmemektir. Selamlar.
  • Benim arabanın arka cama su atan mekanizması bozuldu bilerek yaptırmadım suyu cama değil 1 metre geri sıkıyo arkama çok yanaşan olursa camına su atıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.