Şimdi Ara

Arabayı galericiye satmak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
9.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnsanların saçma salak muhabbetleriyle uğraşmak istemediğim için hep galeriye veya takasa veririm. Elime 3-5 fazla geçsin diye kanser olmaya niyetim yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamolsun1

    Öyle düşük fiyatlara alırlark ki zaman kaybetmeye de, abuk sabuk tiplerle uğraşmaya da razı olur kendim satardım aracımı. Niye sana ait olan parayı o adamların cebine koyasın.

    Yaşadım bunu. 22 bin lira fiyat biçtiğim arabamı 18-19'a galeriye vermeye razı gelmiştim. Gelen teklifler 11-14 arasıydı.  

  • cormen kullanıcısına yanıt

    Sanıyorum genelde piyasa arabalarını 3-5 aşağıya alıyorlar, ama piyasası pek olmayan arabalara galeriler piyasa değerinin oldukça aşağısını veriyor, o durumda takas veya sahibinden’de satmaya çalışmak daha anlamlı oluyor.

  • Sıfır araç alınacağı zaman bayiler alıcının elindeki araca düzgün fiyat öneriyor mu? Yine elbet piyasada ederinin altını söylerler, ama öldürmeyecek makul bir fiyat öneriyorlar mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -gg-

    Piyasa fiyatinin %10-15 altina aliniyor. Suan zaten bircok yer arac almiyor durgunluktan dolayi

    Ben aracımı piyasanın 10k altına koydum, binici adam halen pazarlık yapmaya çalışıyor, galericinin biri geldi aldı arabayı  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: atade28

    Bugüne kadar iki kez araç aldım.


    İlk aracımı kurumsal bir satış noktasından aldım ve 5 yıl kullandım.


    Sonra başka bir kurumsal ikinci el satış noktasına eski aracımı verip sıfıra yakın başka bir araç aldım.


    Noter işlemleri, sigorta kasko devri ve yeni sigorta ve kasko poliçeleri konusunda her işi hallettiler. En sonda aracın %18 faturasını kesip teslim ettiler.


    Ben de bu sürede gittim sıfır araçları inceledim. Çay kahve içtim.


    Anahtar teslim hizmet veriyorlar.


    Tamam 3-5 lira para önemlidir ama al-satçı ve kenar köşe galerilerden yapılan ticarette çok yüksek dolandırılma riski var.


    Artık çiğ köfteci ve lokmacılarında da expertizcilik yapmaya başladığı bu sektörde exper yapıldığı halde mağdur olan çok insanla karşılaşır olduk.


    Allah korusun bu tarz bir durumda karşınızda muhattap bulamamak, elinizde noter belgesinden başka bir evrak olmaması bence risk.


    Ben böyle düşünüyorum ve yine araç alsam yine aynı şekilde hareket ederim.

    Araba alırken haklısınız da, satarken kurumsal yerler arabayı çok öldürüyor. Kurumsal yerin verdiği fiyatın 5-10k fazlasına herhangi bir galericiye rahatlıkla satarsınız.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F43B8C5E5

    Sıfır araç alınacağı zaman bayiler alıcının elindeki araca düzgün fiyat öneriyor mu? Yine elbet piyasada ederinin altını söylerler, ama öldürmeyecek makul bir fiyat öneriyorlar mı?

    Eğer öyle bir niyetiniz varsa, herhangi bir galeriye sorun, zaten bayinin vereceği fiyattan her türlü daha fazlasını verir, satış işlemini de yarım saatte bitirir.

  • Aracın piyasına göre %10-25 uyguna alırlar.

  • joy paket olduğunu ustasına gidince mi anlamış? bahane buysa en başından hayır diyebilirdi ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkmenson

    1.5 yıldır resmi olarak işyerimde ( 10 yıl gayri resmi) galericilik yapıyorum ve sorunuzu bir galerici sıfatıyla cevaplayım.

    Bu işin belirli yüzdesi yoktur. Yüzde 10 olur galerici öldürür vs bunlar efsane şeyler.
    İşin doğrusu şu, bir kac senaryo var :
    Eger aracın çok tutulan ve satılan bir modelse ( Corolla, golfz Passat , Civic vs. ) ki özelikle otomatik ve 70-120 bandındaysa aracın galerici aracını degerinin 1000 lirasina bile alabilir. Çünkü tezgahta bekletmeden hemen paraya dönüştürülebilir.
    Zaten bu tip araçlar da.galeriye pek düşmez, adam ilana 2-3 lira aşağısına atsa 1 saat durmaz ilanda al satcilar alirlar.

    Diger senaryo yine tutulan bir araç ve acil elden çıkarman gerekiosa ve galerici bunu sende sezerse ölü fiyat vermez ama seni mutlu da etmeyecek bir rakama alır. Seni kaçırmaz.

    Öbür senaryo da galerilere ağır satışı olan ( bu gerek marka modelden gerek boya hasar kaydi, kozmetik kusurları vs durumlardan) araç gelirse,( ki gelen araçların çoğunluğu böyle) galerici o araca para baglamak istemez. Alirken kâr etmek zorundadır. Tezgahta ne kadar beklerse o kadar enflasyona yenik düşer araç.

    En temiz kârlı iş ise çeki ödemesi seneti gelen esnaf arkadaşların araçlarıdır. Esnaflar memur ya da maaşlı çalışan gibi değildir, ticari sicil mevzusu vb yüzünden 3 e 5 e bakmaz. O an aracı bozdurmak gerekirse bozdurur. Ve esnaf arkadaşlar galericinin de kâr koyup satacağının bilincindedir. Diğer çalışanlar gibi ee abi 70 verdiler vermedim demez. Ulan dangalak aracın ederinin 70 olduğunu ben de biliyorum, kaç lira kâr koyup satacam.

    İşin özü bu işi yapan arkadaşlar sizin tavirlarinizdan , hal hareket yaklasimlarinizdan amacinizi bilir. Ona göre davranır.

    Diğer başka mevzu ( çoğu ) galericinin nakit paraları yoktur. Olan tezgahtadir ve genelde başkalarının araçları ve paraları ile sektör döner. Galeriye gidiyorsunuz 30 tAne araç var. Hesaplasan 3--4 milyon piyasa değeri.. 3-4 milyonla galericilik yapmazdim ben şahsen

    Bazı zamanlarda daha tezhaga girmeden araç satılır. Mesala bir araç düşer , dost çevre sorar, şu araç var elimde kaça gider diye. Dur bekle dönecem sana.. araç arayan diğer başka dostlari arariz elimde 2007 corolla var şöyle böyle 70 e alır misin ?
    Olur derse. Diger telefina geri bağlanir bir arkadaş var 70 e alacak, vs. 1000 lira da iki taraftan ya da.genelde saticidan komsiyon aliriz, taşa suya sabuna değmeden günlük harçlık çıkar.

    Şu da.reklamimiz.olsun

    Arabayı galericiye satmak?
    Güzel açıklamışsınız.

    Yalniz yeryuzünde beyazdan başka renkler de var be mübarek




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Division Bell

    Güzel açıklamışsınız.

    Yalniz yeryuzünde beyazdan başka renkler de var be mübarek

    Alıntıları Göster

    beyaz en çok giden renk. hem klimayı az yoruyor, hem boya farkı olmuyor, hem de çiziklerde çok sorun çıkarmıyor diye tercih ediliyor. benim de son aracım beyaz ama istemeden oldu malesef o an beyaz vardı. :(


    al-satçıya (babama alıyorum dedi ama sonra bir tanıdığın akrabası çıktı, al-satçıymış) araba satmak daha kolay oluyor. en son golf'ümü öyle birine satmıştım. adam kaputu bile açtırmadı. arabaya bir bindi, o da yan koltuğa, sürücü koltuğuna bile binmedi. bir tur attık ve aldı arabayı. gerek yok dedi, araba temiz, belli. verdiği fiyat da benim için makuldü. eş-dosta söylediğimde çok gelmişti onlara. sattıktan sonra tüh bize vereydin yaptılar. ancak satılınca o fiyata o arabanın ucuz olduğunu anlayabilecek insanlarla kendini yormaya gerek yok. 2-3 bin daha yukarı satardım ama daha 1-2 hafta uğraşırdım.





  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Ben de hep beyaz kullandım ve kullanmak zorunda kaldım, sıcak memleket malum. Bol güneşli...

    Şöyle Avrupa ülkeleri gibi iklim olsaydı da vişne çürüğü, koyu mavi, lacivert gibi renklere araç alsaydık 😁
  • 200 bin liralık bir araç olsa;

    -2 aylık faiz getirisi 6 bin.
    -noter, ekspertiz, pasta-cila kozmetik temizlik, yakıt, dükkan kirası, çalışan maaşı vs 4 bin desen.

    200 luk aracı 190 a alsa anca başa baş gider.

    Galerici risk de alıyor, kendinin kazanması da lazım, vergide verecek. 180 e anca alır. Oda piyasa aracı ise.

    Aracı yarın satabileceği kesin ise anca öyle iyi fiyat verir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F43B8C5E5

    Sıfır araç alınacağı zaman bayiler alıcının elindeki araca düzgün fiyat öneriyor mu? Yine elbet piyasada ederinin altını söylerler, ama öldürmeyecek makul bir fiyat öneriyorlar mı?

    Galeri için yazmıştım, burada ekstra olarak elindeki aracın satış durumu etkiler.


    Yani elinde:


    200lük bir araç varsa ve 200e alıcısı hazırsa vereceğiniz araçtan yapacağı kara bakar, galericiler ile aynı mantıkta düşünür.


    200lük araç elinde kaldıysa, kota doldurması gerekiyorsa aracı 190a indirmek yerine sizin araca yüksek teklif verir, cebine giren para değişmeden size alışverişi cazip hale getirir.


    Bazı bayiler elinde araç çok ise tanıdıkları galerilerden de alternatif fiyat alabiliyor. Yani x bayii sizin 50lik araca 40 teklif ettiğinde (teklifi ikinci el sorumlusu verir, sizin muhatapınız ise sıfır satış temsilcisi) satış temsilcisi çevredeki galerilerden de fiyat alabilir, oradan 40 yerine 43-45 gelebilir.





  • Mesela kafanda bir fiyat var 150bin liraya satarım diye düşünüyorsun ilana koyarak, galeriye gittiğinde abi bunun piyasası 140 felan 150 çok istiyorsun diyecek %10 da kar marjını koymam lazım diyecek 130 a alırım diyecek, bana göre pek mantıklı değil.

  • Zamanın behrinde ufak tefek sorunları olan bir aracımı ilana koydum. Her arayana açıklama yaptım ve gelen saçma sapan tekliflere katlanmak zorunda kaldım. Aracimin o zamanki ederi 19-21 bin TL arasındaydı. Yaklaşık 1-2 bin TL lik masrafı vardı. Bu şekilde 16.250 bin TL ye galeriye sattım. Galericide "hatasız boyasız sorunsuz" diyerek ve üzerindeki 3 yıllık lastikleri bile yeni alınmış gibi göstererek 25 bin TL ye sattı. Neticeye gelecek olursak;
    1) Ben elalem ile uğraşmadan trink diye aracımı sattım. Zarar ettiğimi düşünmüyorum çünkü ettiğim zarar karşılığında huzur satın aldım.
    2) Galericide kar ettiği için memnun.
    3) Benim aracı alan enayide - enayi diyorum çünkü galeriden araç almanın en hafif tabiri bu- sorunsuz hatasız araç aldığını zannettiği için mutlu.
    Mutlu son...
  • Zamanında kyron model suv aracımız vardı 80 bine almıştık 4 sene sonra sarı sitede ilana koydum 3 ay satamadım galeriye 45 bine satmıştık yeterki çıksın elden diye.

  • Hep anlatmışımdır piyasanın en hareketli olduğu zamanlardan olan geçen yaz Haziran ayı hatasız, bir lokal boyalı aracımı 1 ay arayan olmadı. 65bine koyduğum aracı son hafta 61bin TL'ye koymuştum. Yine arayan yoktu bende galeriye 60bine takasa verip model yükseltmiştim. İnsanlar giderek yeni model araç alma isteği olduğu için aracınız temiz olsa dahi yaşlı bir araç istemiyor. Sahibinden sitesinde benim geçen sene 61'e satamadığım araç 75'den başlıyor ama kim satıyor derseniz, hiçbiri..

  • araci hemen elden cikarip sifir arac alinacaksa bayii ye takasa da verilebilir.yuzde 10 civari fiyat kirip aliyorlar.ama oncesinde alacaginiz model icin pazarlik yapin kampanya felan zorlayin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.