Şimdi Ara

Arabayı galericiye satmak? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
8.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkmenson

    1.5 yıldır resmi olarak işyerimde ( 10 yıl gayri resmi) galericilik yapıyorum ve sorunuzu bir galerici sıfatıyla cevaplayım.

    Bu işin belirli yüzdesi yoktur. Yüzde 10 olur galerici öldürür vs bunlar efsane şeyler.
    İşin doğrusu şu, bir kac senaryo var :
    Eger aracın çok tutulan ve satılan bir modelse ( Corolla, golfz Passat , Civic vs. ) ki özelikle otomatik ve 70-120 bandındaysa aracın galerici aracını degerinin 1000 lirasina bile alabilir. Çünkü tezgahta bekletmeden hemen paraya dönüştürülebilir.
    Zaten bu tip araçlar da.galeriye pek düşmez, adam ilana 2-3 lira aşağısına atsa 1 saat durmaz ilanda al satcilar alirlar.

    Diger senaryo yine tutulan bir araç ve acil elden çıkarman gerekiosa ve galerici bunu sende sezerse ölü fiyat vermez ama seni mutlu da etmeyecek bir rakama alır. Seni kaçırmaz.

    Öbür senaryo da galerilere ağır satışı olan ( bu gerek marka modelden gerek boya hasar kaydi, kozmetik kusurları vs durumlardan) araç gelirse,( ki gelen araçların çoğunluğu böyle) galerici o araca para baglamak istemez. Alirken kâr etmek zorundadır. Tezgahta ne kadar beklerse o kadar enflasyona yenik düşer araç.

    En temiz kârlı iş ise çeki ödemesi seneti gelen esnaf arkadaşların araçlarıdır. Esnaflar memur ya da maaşlı çalışan gibi değildir, ticari sicil mevzusu vb yüzünden 3 e 5 e bakmaz. O an aracı bozdurmak gerekirse bozdurur. Ve esnaf arkadaşlar galericinin de kâr koyup satacağının bilincindedir. Diğer çalışanlar gibi ee abi 70 verdiler vermedim demez. Ulan dangalak aracın ederinin 70 olduğunu ben de biliyorum, kaç lira kâr koyup satacam.

    İşin özü bu işi yapan arkadaşlar sizin tavirlarinizdan , hal hareket yaklasimlarinizdan amacinizi bilir. Ona göre davranır.

    Diğer başka mevzu ( çoğu ) galericinin nakit paraları yoktur. Olan tezgahtadir ve genelde başkalarının araçları ve paraları ile sektör döner. Galeriye gidiyorsunuz 30 tAne araç var. Hesaplasan 3--4 milyon piyasa değeri.. 3-4 milyonla galericilik yapmazdim ben şahsen

    Bazı zamanlarda daha tezhaga girmeden araç satılır. Mesala bir araç düşer , dost çevre sorar, şu araç var elimde kaça gider diye. Dur bekle dönecem sana.. araç arayan diğer başka dostlari arariz elimde 2007 corolla var şöyle böyle 70 e alır misin ?
    Olur derse. Diger telefina geri bağlanir bir arkadaş var 70 e alacak, vs. 1000 lira da iki taraftan ya da.genelde saticidan komsiyon aliriz, taşa suya sabuna değmeden günlük harçlık çıkar.

    Şu da.reklamimiz.olsun

    Arabayı galericiye satmak?
    Güzel anlatmışsın 😄




  • https://forum.donanimhaber.com/hep-sifir-arac-alan-ve-her-seferinde-eski-aracini-yetkili-bayiye-takasa-veren-var-mi--152414870



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 1 Nisan 2022; 0:32:33 >
  • erkmenson kullanıcısına yanıt

    Öğretmenliği bıraktın mı?

  • Arabayı tavuk kümesi yaparım gene de galericiye vermem. Onlardan da almam.
    Emlakçılar hakkındaki görüşüm de aynıdır.
  • 2015 model fluence 50 bin verdi galerici 62 ye ilana koyup sattım. 3-4 yıl önce.

  • birkaç defa aracımı galericiye satmayı denedim, sırf hızlıca elimden çıksın diye istediğim için. Ölücü sıfatını aşacak şekilde teklif verdi hepsi. Bir de akıl verip sen anlamazsın diye üstelemeleri aşırı sinir bozucuydu. Misal; fazla tutulmayan bir aracımı bunlara götürdüm, piyasası 30-32 arasıydı. bunlar bana 23 teklif etti, yani yaklaşık % 30 düşürdü fiyatı. En sonunda istemeden de olsa bir tanesiyle atıştık, adam bana 23.500 teklif etti , 24 e satamazsın bunu dedi. Diğer birçok galerici de aynı şekilde "vallahi, billahi, yemin ederim" gibi ifadelerle pekiştirerek ve kuvvetlendirerek aracı 24 e satabileceğini, 23 e benden alıp 1000 TL kar amacı güttüklerini söyleyince açıkçası ikna olur gibi olmuştum. Ama ertesi gün açık oto pazarına gidip son kez şansımı deneyeyim dedim ve aracı 29'a bir biniciye sattım.


    Anladım ki galericilerin tüm büyüsü buymuş, maalesef bu işin büyük kısmı dürüst olmamak, aracı kötülemek, yalan söylemek, ve benzeri olumsuz ve yakışıksız davranışlarla karı maksimize etmeye çalışmak. Aracı aldıktan sonra da satış kısmında benzer olumsuz davranışları potansiyel müşterilere yansıttıklarını tahmin etmek zor değil.


    Kısacası sırf bu yüzden galerici ile muhatap olmamak en iyisi, insanların iki kuruş kar etmek için bu denli hoş olmayan yollara başvurmasını görmek istemem.


    yine son bir örnek vereyim: bir arkadaş aracını galericiye sattı 100 bine, biz de 15 gün sonra araç alacak olduk, aracını bize ver deyince 15 gün önce sattım galeriye git ordan al dedi. galericiye gittim 116,5 yazmış araca. Neyse test sürüşü vs yaptıktan sonra alacam aracı dedim. Son bi fiyat ver de alalım dedik. Aracı aldığı fiyatın 100 olduğunu bildiğim için kafamda 110 a filan düşer de alıp işimiz görülür diye düşünüyordum. Son 116 olur dedi adam. Dedik az daha düş, 500 nedir? Ya abi vallahi billahi 115 e aldım, yemin ederim filan deyince kafamın tası attı çıktım gittim. Ticaret yaparken yalan söylemek farz olmuş ne yazık ki, hani bunu yapmayan da yok neredeyse. Kİmse çıkıp da ben yapmıyorum dese de inanmam zor çünkü bunca yıldır karşıma çıkmadı .





  • Geçtiğimiz yıl Aralık ayında F20 1.18i (2017) için 265-280 aralığında verdiler. 312'ye 1 saat içinde sattım.

  • 60bin TL'ye 1 ay satamadığım aracı takasta 60'a almışlardı. Bende 145'e dizel Leon almıştım onlardan. Gayet iyi bir ticaret oldu benim için.. Velhasıl benden 60'a almayanlar 65'e galeri satmıştı o da ayrı bir komedi..

  • labidu kullanıcısına yanıt

    Evet. Buraya kadarmıs (:

  • erkmenson kullanıcısına yanıt

    Daha iyi olmuş.hayırlı olsun.maaşlı işten hayır gelmez.

  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt

    ben galericiye satmayı değilde takasa vermeyi düşünüyorum aracı ama üste ne kadar para isterler kestiremiyorum

  • Sitede ilanı varsa daha üstünü verme. Peşin pazarlığı yapılamaz sadece. Bende o şekilde oldu..
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    Rızkın 10da 9u ticarettedir hocam. Babadan memuriyet gördüğümüz için hep böyle şeylere uzaktan uzaktan bakıp iç çekiyoruz, cesaret edemiyoruz
  • https://youtu.be/2rpr35G-ZJA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 9 Mayıs 2022; 20:34:30 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.