Şimdi Ara

Arabanın önünü hesaplayamıyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
10.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3. yıldır ehliyetim var ve araba kullanıyorum İstanbul içerisinde fakat halen aracın arkasını ve önünü hesaplamayı beceremiyorum. Arkasını bir şekilde hesaplamayı az çok beceriyorum zaten şimdi arka park sensörü var aracımda ama önünü bir türlü anlayamıyorum. Önceden Honda City ve Skoda Fabia kullanıyordum onların önü kısaydı çok bir sıkıntım olmuyordu ama şimdi aracımı değiştirdim. BMW 1 serisi (F20) kullanıyorum onun önü diğerlerine göre ciddi ölçüde uzun.

    Hep geri geri park edişlerde manevra yaparken aracın ön çamurluğu öndeki araca değecek mi önü sürtecek mi diye korkuyorum. Çıkarken de aynı şekilde. Ben hep böyle korkuyordum dönmez dönmez diye geçen döner dedim kendi kendime bir döndüm aracın ön tarafını sürttüm duvara şimdi daha çok korkar oldum.

    Bu arada ben aracın içine gömülmüş şekilde kullanıyorum normal uzun yolda veya şehir içinde seyahat ederken çok rahat oluyor fakat park edecekken dar alanlardan geçerken dikelip bakıyorum huzursuz oluyorum.

    Bu konu hakkında ne yapabilirim? Siz nasıl ayarlıyorsunuz aracın önünü?







  • bende de tam tersi. arkayı ayarlayamıyorum. ama önde iğne deliği kadar mesafe olsa ayarlarım. birde ben vitesi değiştirken illa bakmam gerekiyor vitese. frene geçerkende aynı şekilde.
  • Ehliyetim yok araba kullanmayı da bilmiyorum ama ön koltukta otururken şoförün şeritte nasıl dümdüz gittiğini,tekerleklerin hizasını nasıl ayarladığını ve dediğin gibi arabanın önünü tam olarak nasıl hesapladığını hep merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heyea

    Ehliyetim yok araba kullanmayı da bilmiyorum ama ön koltukta otururken şoförün şeritte nasıl dümdüz gittiğini,tekerleklerin hizasını nasıl ayarladığını ve dediğin gibi arabanın önünü tam olarak nasıl hesapladığını hep merak ediyorum.

    sürekli manevralarla şeridin içinde kalmaya çalışıyorsun.10 snde bir hafif sağ sağ gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön tampona anten bağla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bi arkadaşını çağır. Arkadaşına sırayla arabanın 4 köşesine ve kritik köşelerine bitişik direk gibi durmasını söyle. Sen de bu arada direksiyonda otur. İyice hafızana kazı arkadaşın durduğu yerleri. Ondan sonra ona göre sürersin.



    Uygun arkadaş yoksa taşınabilen dubaları da kullanabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın içine gömülü şekilde oturup kullanırsanız alışamazsınız tabi.Araca oturunca etrafa hakim oldugunu hissetmen lazım.Kaput nerde bitiyor görürsün parkederken dönerken daha net kararlar verirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alışkanlık meselesi. Arabaya ne kadar alışırsan o kadar rahat kullanırsın. Koltukta nasıl oturduğundan ziyade arabanın nasıl hareket ettiği, nerde ne kadar manevra yaptığını bilmen lazım.

    Bunu da zamanla, alıştırma yaparak kavrayabilirsin. Eğer çok sıkıntı yaşıyorsan ön tarafa da park sensörü taktır.
  • Merak etme zamanlan alışacaksın. Boşuna panik yapma şoförlüğü direk kapamazsın tecrübe edindikçe kavrayacaksın. Bende ilk zamanlar öyleydim tamamen zamanla olacak iş.
  • Ucuz bi sensör alıp öne taksan ardünyo ile çalıştırsan mantıklı olmaz mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omisis046

    Hocam bi arkadaşını çağır. Arkadaşına sırayla arabanın 4 köşesine ve kritik köşelerine bitişik direk gibi durmasını söyle. Sen de bu arada direksiyonda otur. İyice hafızana kazı arkadaşın durduğu yerleri. Ondan sonra ona göre sürersin.



    Uygun arkadaş yoksa taşınabilen dubaları da kullanabilirsin.

    Çok mantıklı teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

    Alışkanlık meselesi. Arabaya ne kadar alışırsan o kadar rahat kullanırsın. Koltukta nasıl oturduğundan ziyade arabanın nasıl hareket ettiği, nerde ne kadar manevra yaptığını bilmen lazım.

    Bunu da zamanla, alıştırma yaparak kavrayabilirsin. Eğer çok sıkıntı yaşıyorsan ön tarafa da park sensörü taktır.

    Araba daha 3 aylık bile değil sanırım biraz alışmam gerekiyor. Koltuk konusunda şüpheye düştüm ama. Çünkü ilk aldığımda koltuğu yüksek pozisyonda kullanıyorken daha önce hiç giremediğim daracık yerlere kusursuz bir şekilde park ediyordum artık şans mıdır bilmem. Şimdi koltuğu aşağı aldım çünkü böyle çok daha rahat, çok daha sportif hissediyorum. Normal kullanırken hiç sıkıntı olmuyor ama dediğim gibi dar yerlerde manevra yapacakken huzursuz oluyorum. Benim boyum 1.75 acaba boyu 1.90 aşağı olanlar koltuğu aşağı konumda kullanamaz diye bir şey mi var yani koltuk pozisyonu ile boyun arasındaki önem güçlü mü? Önümü rahatça görüyorum hatta arabanın kaputunun da bi kısmını görebiliyorum.




  • kopser123 K kullanıcısına yanıt
    Senin boyun veya koltuğun nerde olduğu ile alakalı değil. göz koordinasyonuyla alakalı. alışman lazım.

    kuka bulabiliyorsan iki tane kuka al. onlarla park çalış. zamanla çok daha net kestirirsin. Hem o arabanın burnu diğer arabalara göre biraz daha uzun, hem sen daha aşağıda olduğun için tam ayarlayamıyorsundur. zamanla oturur. ama koltuğu çok aşağıya da ayarlama. sağlığın için de pek iyi değil yatarak kullanmak.
  • f20 de geri kamera var arkada probleminizin olmaması lazım ön taraf içinde tamamen şöförlük yani kullandıgınız araba en uzun hb lerden biri ama sedan kadarda uzun değil hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.