Şimdi Ara

arabama yazık mı olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçen yıl kış aylarında konu açıp aracıma ısıtma sistemi taktırmak fikri hakkında paylaşımda bulunmuştum. Katkısı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Sonuçta anladım ki bir aracı en kısa zamanda ancak webasto diye bilinen harici ısıtma sistemleri ile ısıtmak mümkün. Şimdi astra h aracıma webasto taktırmak üzereyim. Ancak webasto servisini zor ikna ettim. Şimdi onların tepkileri benim de tereddüt etmeme sebep oldu. Aracı tanımıyorlar ilk defa bir astraya montaj yapacaklar. Bu sebeple arabanın orasını burasını delip zamanla su kaçağına alacakları hatla elektrik arızasına yakıt hattı çekerek yakıtta hava kalmasına vb sebep olurlar mı?

    Sizce bunları göze alıp maliyeti 1300 TL olacak webasto montajını yaptırayım mı, yoksa aracımı satıp mesela bunun gibi (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-ford-kocamanlar-otomotivden-2012-model-75glx-termal-paket-connect-138604182/detay/) bir ford tourneo connect mi alayım?







  • Ortada bir risk olduğu gerçeği var ama bu arabaya yazık olacak seviyede büyük bir sorun çıkaracağı anlamına gelmiyor bence. İçinizede sinmediyse bence böyle bir uygulama yaptırmayın. Ben yaptırır mıydım? yaptırmazdım.
  • BMW 5 serilerinde standart olarak buna benzer bir sistem vardı fakat o motor ısısını soğuran bir sistemdi kontak kapatıldıktan 24 saat sonra bile sıcak hava üfleyebiliyordu aküden güç çekmeden.
  • Siz motoru ısıtmak istiyorsunuz değil mi? Kabini ısıtmak değil derdiniz?

    Ek olarak Opel grubu araçlar hararetli bölgeye yakın çalışmalarıyla meşhurlar ve müşürleri arızalanma konusunda nam salmıştır. Bunun dışında Opellerin soğutma sistemi ile ilgili garip bir durum yok ortada. Araya takacağınız bir radyatörün buna çok etkisi olacağını düşünmüyorum ben şahsen. İyi bir işçilikle sorun çıkmaz.

    Ancak yöntemi inceleyin. Ben konuya uzağım. Bu ürün kabin içine giriyor mu? motor-kabin arası duvar delinecek mi? Nereye monte olacak? Hortum nereden geçecek? Bunlara dikkat edin. Hortumlara sert dönüş yaramaz. Hortumları fazla uzatmamak da lazım. Bunun dışında ben bir başka püf nokta görmüyorum bu işte. Neden olmasın? Ama amaç nedir merak ettim. 1300TL de az para değil.
  • Sayın Huseyin-ZST:

    Benim derdim sabahları bize 700 metre uzakta olan kreşe giderken çocuğu üşütmemek. Kış aylarında aracın kabinini sabahları sıcak bulmak.

    Motor ise 1.3 cdti olduğundan zaten harareti her zaman düşük.

    Ürün hatchback olan arabamda bagajda duracak. elektriği aküden alacak, yakıtı depodan alacak ve bagajda çalışacak. Aracın bagaj pandizotu denilen bagajın üzerini örten tabakayı sökeceğim. Cihaz bagajda çalışıp kabini ısıtacak. Cihazın bir saati var ve saatini 15 dakika öncesine ayarlayıp biz yola çıkmadan 15 dk önce çalışıp ısınmasını sağlamak. Temennimiz o...

    Dikkatimi çektiğiniz konular için -özellikle montaj hakkında- teşekkürler. Motor-kabin duvarı delinmeyecek bildiğim kadarıyla. Hava çıkış hortumu da olmayacak cihaz kendi içinde yakıp üzerindeki hava çıkışından sıcak havayı üfleyecek.




  • Cihaz şunun gibi birşey olacak:
     arabama yazık mı olur?
  • Bayburtta bir yakınım oturuyor benim bildiğin kendisinin söylediği soğuk havada en büyük sorun bir kere dizel araçtır en başta benzinli araç bakmanız gerekir kanımca.
    Kendisinde bulunca vw caddy i adam 80.ooo km de yedi nedeni soğuk havada çalıştırmak -ki adam yıllarca uzun yollarda araç kullanan birisi şimdi gidip benzinli bir araç aldı
    Üstelik bakmış olduğunuz 75hp 1.8L motorlu connet çok verimsiz bir araçtır gidişi motoru hp si bağlantısız çok yakıp hiç gitmeyen motorunu asla sevmediğim model.

    Gelelim asıl sorunuza ben olsam hiç bin küsür tl farkla araça masraf etmem maddi durumunuz var ise üstüne 2 3 daha ekleyerek farklı araçlara yönelmektir
  • Bence yazık olur. Arabanız daha cok yeni. Eski olsa yine kabul edilebilir ama bence gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın GitarxtanbuL yanlış anlaşılmasın Balıkesirdeyim. Erzurumda değil. Erzurumun soğuk havasını bilirim. Balıkesir o kadar değil ama soğuk tabii ki. Verdiğim örnek ilan tabii ki ... Yoksa 90 lıkları da var 110 lukları da.. Bu paketin adı soğuk iklim paketi. Her motor tipinde alınabiiyor. Connectlerin en iyisi, en cimrisi 110 luk mu acaba.
  • Amaç kabini ısıtmaksa buna ne gerek var?

    Aşırı bir maliyet bu. Yüksek rezistanslı elektrik radyatörleri bulabilir, bu radyatöre iki adet güçlü 12V fan bağlayabilir, kendi uzaktan kumanda veya zaman sayacı sisteminizi yapabilirsiniz. Çoğu çoğu akünüzün ömrü 2 kat hızlı dolar. İşi çok daha ucuza hiçbir yeri deldirmeden halledersiniz. Ben de amacın motora ön ısıtma yapma olduğunu sanmıştım.

    Adamların ürünü takmak istememeleri tamamen overkill (ihtiyacın çok üstünde bir yatırım) yaptığınız için ben diyeyim. Adamlar düzgün esnafmış.

    Kısa bir araştırmayla size geri döneceğim.
  • http://www.my12voltstore.com/ProductDetails.asp?ProductCode=SD12-5000

    Bu bence pahalı ama benzer ürünlere bakabilirsiniz. Size 600 - 750 W falan işe yarar gibi geliyor bana. Aküye mümkün olduğunca yakın bir yere monte edeceksiniz. Mesela aküden direkt sigortalı kalın kablo uzatıp ön sağ göğüse kabloyu alacaksınız. Ön sağda bu ürünü monte edeceğiniz bir yer elbet bulursunuz. Zaman sayacınız veya uzaktan kumandalı açma-kapamanızla bunu devreye aldığınızda bu arabayı 10-15 dakikada ısıtacak. Siz indiğinizde sıcak arabaya ineceksiniz.

    50-60 amper akım çekeceğinden bu uygulama akünüzün ömrünü yarı yarıya azaltır. Ancak diğer alternatiften çok daha ekonomik bir çözüm olur. Uzaktan kumanda devresi de çok var. Onu da bulurum size. Bu tarz bir ürünü ön koltuğun altına sıkıştırmak isterseniz, 4 awg müzik seti kablosu ve minimum 80 amper müzik seti sigortası ile kullanmanızı tavsiye ederim. Mesafe uzadıkça kablo kalınlaşmalı.




  • Oto elektrikten iyi anlayan usta uzaktan kumandayla çalıştırma sistemi yapabilir. Aracınıza inmeden 10 dakika önce kumandayla çalıştırırsınız. Siz inene kadar motor ısınmış olur ve klimayı otomatiğe aldığınızda da içerisi siz gelene kadar sıcak olur
  • http://shop.yatmar.com.tr/tr/p/urunler/44.393.039.550.1001/osculati-kabin-isitici-fan-12v

    adresinde bulunan cihaz işime yaramaz mı? Sabahları erken çıkıp bu cihazı çakmak girişine bağlasam ve çalıştırıp gitsem 15 dakikada ısıtmaz mı? Isıtmaz ise neden ısıtmaz? Aküye zararı olur mu?

    Sizin önerilerinizi ben beceremem. Başkasına da güvenemem. Uzaktan kumandayı geçen sene sormuştum. Opel astraların elektronik sistemlerinin uzaktan çalıştırma bağlanırsa arıza yaptığını söylemişti uzaktan kumandacı arkadaş.
     arabama yazık mı olur?




  • Neden ihtiyaç duyuyorsunuz buna anlayamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çocuk üşütmesin istiyosan 15 dk erken in klimaları fulle ısıt arabayı biladerimin biladeri opel astra bu ennihayetinde mistır sparkın uzay mekiği değilki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alkgs

    çocuk üşütmesin istiyosan 15 dk erken in klimaları fulle ısıt arabayı biladerimin biladeri opel astra bu ennihayetinde mistır sparkın uzay mekiği değilki

    Konu kapanabilir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sistemi Erzurumda uzun süre kullandım. Ancak benim kullandıklarım minibüs vb. büyük araçlardı. Kaldıkı bu sistem bu araçlara fazla diye düşünürdüm hep... Astra için bence gereksiz fazla gelecektir. Ama illaki yaptıracağım derseniz iyi bir işçilikle aracınıza zarar gelmez merak etmeyin. Zaten sadece başlangıç elektriğiyle yakıtı araçtan temin ediyor gerisi araçtan bağımsız. Yakıt olarak da 12 saatte 1 litre yakıyor diye hatırlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alkgs

    çocuk üşütmesin istiyosan 15 dk erken in klimaları fulle ısıt arabayı biladerimin biladeri opel astra bu ennihayetinde mistır sparkın uzay mekiği değilki

    Geçen kış bir sürü yöntem denedim. Evin etrafında tur atmak da dahil. Ama astra dizelin kaloriferi en az 3 veya 4 km gitmedikçe ısınmıyor. Zaten konu da açmıştım sonuçsuz kaldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 75hp

    http://shop.yatmar.com.tr/tr/p/urunler/44.393.039.550.1001/osculati-kabin-isitici-fan-12v

    adresinde bulunan cihaz işime yaramaz mı? Sabahları erken çıkıp bu cihazı çakmak girişine bağlasam ve çalıştırıp gitsem 15 dakikada ısıtmaz mı? Isıtmaz ise neden ısıtmaz? Aküye zararı olur mu?

    Sizin önerilerinizi ben beceremem. Başkasına da güvenemem. Uzaktan kumandayı geçen sene sormuştum. Opel astraların elektronik sistemlerinin uzaktan çalıştırma bağlanırsa arıza yaptığını söylemişti uzaktan kumandacı arkadaş.
     arabama yazık mı olur?

    SON ÇAREM BU NE DERSİNİZ? 200 TL ye buldum nette alayım mı?




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.