Şimdi Ara

Arabam ilk çalıştırdığımda çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar.

    İki hafta önce 2004 clio hb 1.2 16v Auto bir araç aldım. Aldığımda bir sorun yoktu. Aracı her akşam kullanıyorum sayılır. Fakat iki kere aracı çalıştıramadım. Vurdurtmak zorunda kaldım. Sizce sebebi ne olabilir? Aracın marşı çalışıyor sadece motor devreye girmiyor. Marş motorundamı bir sorun var acaba. Bazı arkadaşlar motor benzin gitmiyor diyorlar. Ayrıca aracı ilk çalıştırdığımda çok cızırtı geliyor erden geldiğini anlamadım. Sanki disk sürtmesi gibi. Ama sonra o ses gelmiyor.

    yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.



  • arkadaşlar sorunum hala devam ediyor yardım edebilecek kimse yokmu?
  • ilkinde çalıştırdığında çalışmıyorsa ikinci çalışması ilk sayılır aslında. o arabanın işi iş. yetkili serviste sorunu belirleyip sanayide yaptırınız.
  • Sorununuza birkaç farklı etmen sebep olabilir. Ana başlıklarla;

    -yakıt besleme sorunları
    -ateşleme sorunları
    -elektronik ve elektriksel sorunlar


    Yakıt besleme sisteminde, pompadan enjektöre kadar olabilecek herhangi bir sorun geç marşa veya marş basmamaya sebep olabilir. İlk bakılacak nokta pompadır. Bunu da yakıt borusunu marş esnasında ve öncesinde kontrol ederek anlayabilirsiniz. Pompanın marş öncesinde gerekli basıncı oluşturamaması geç marşa sebep olur.

    Enjektörlerdeki kaçırma veya bozuk püskürtme sorunları da yine aynı şekilde geç marşa sebep olur. Enjektörlerden biri veya birkaçı kaçırma yapıyorsa son stoptan sonra yanma odasına motoru boğacak kadar yakıt sızıyor olabilir. Bu da geç marşa sebep olur.

    Ayrıca enjektörler birbirinden farklı, düzensiz püskürtüyorsa bu da geç marş sebebidir.

    Yakıt besleme sistemindeki diğer valfler, regülatörler de sorunun kaynağı olabilir.

    Ateşleme sisteminde buji, buji kablosu ve bobin sorunları geç marşa sebep olabilir. Ama bu sorunlar motor marş aldıktan sonra da kendini belli edeceğinden, sizin de sıcak motorda böyle bir şikayetiniz olmadığından ateşleme sistemini eliyorum.

    Elektrik aksamında bir problem olabilir. Özellikle benzin pompasının rolesindeki bir sorun geç marşa sebep olur. Yine enjektör ve bobin bağlantılarındaki sorunlar geç marşın sebebi olabilir.

    Kısaca, birçok ihtimal geç marşın sebebi olarak sayılabilir. Fakat sizin durumunuzda ilk olarak bakılacak yer benzin pompası ve yakıt besleme sistemindeki diğer elemanlardır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.