Şimdi Ara

Araba seçimi konusunda detaylı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar. 2003 model vectra aracımı satıp yerine daha genç işi elle tutulabilir bir araba almak istiyorum. Bütçem 750-800bin civarında bir kaç gündür araştırıyorum aklımda şekillenen modeller oldu fakat sizin de yorumlarınızı merak ediyorum. Müsait olup da yardımcı olmak isteyen olursa çok memnun olurum. Aklımdaki araçları şöyle ufak tefek nedenleriyle aşağıya bırakayım(araçların geçmişi ve tramer kayıtlarını beni tatmin edecek şekilde seçmeye çalıştım hiçbirinin ağır bir hasarı yok…):


    Opel Astra gtc sport 1.4t 140hp +flexride(2012)(120km)

    Seçmemdeki neden hem şık görüntüsü hem de Opel konusunda tecrübeli olmam oldu.


    Alfa Romeo giulietta 1.4tb 170hp +spor paketi(2014)(96km)

    Arabanın performansı çok güzel fakat farklı bir deneyim olacağı kesin.


    Alfa Romeo 159 1.9jtd 150hp +brembo fren(2009)(180km)

    Görüntüsünü vesaire çok beğendiğim bir araba fakat dizel olması kafamı karıştırıyor.


    Mini cooper s 1.6 184hp(2013)(147km)

    Görüntüsü ve gücü aşırı fazla hoşuma gidiyor.


    BMW 3.20i 150hp(2007)(138km)

    Buldugum ilanın temizliği ve bmw olması yetti açıkçası.


    Opel insignia 2.0t 220hp +cosmo(2010)(196km)

    Vectra gibi geniş bir arabadan sonra üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu seçeneklerden sonra bir de sanayiye yakın ev bakmak gerekebilir gibi geldi bana... Makul bir tavsiye veremeyeceğim, hayırlısı olsun :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu listedeki en mantıklı araç opele aşina olduğunuz için gtc
    Çünkü bilindik bir mekaniğe sahip
    Arkadan eğer ustanız varsa veya yetkiliye gidecekseniz 159 ve giulietta gelir
    Diğerleri saatli bomba diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski bravo kullanıcısı olarak giulietta ilk seçimim olurdu, hatta şu anki aracımı alırken otomatik 170bg bakmıştım, o ara fiyatları anlamsız şekilde yükselince alamamıştım.


    hem güçlü, hem dış tasarımı hala dikkat çekiyor, üstelik aile içi kullanım açısından lpg uyumlu motor(takmak isteyen olur mu bilmem). motor bakımlı ise sorunsuzdur, multiair filtresine dikkat edin, eğer otomatik bakacaksanız baskı balata değişmiş bir araç tercih edin, 3-4 ay önce bir arkadaş 40-45bin arası fiyat almıştı baskı balata değişimi için.

  • Listeye baktığımda seçilen araçlar mantıkla değil hevesle seçilmiş olduğunu düşünüyorum. İlk aldığım arabalar alt satta zarar ettirmiycek piyasada bolca olan bakımı servis masrafları az olacak araçları seçtim genelde. Bi noktada sıkıldım artık ve bütçemi ayarlayıp keyifli bir araç alıcam dedim.

    Sonuç olarak mini cooper'a sahibim şuan. 1 senedir biniyorum araca ve beklentilerimi karşılıyor. İlgi alaka çok yüksek buda yeterince tatmin etti beni. Yaza doğru satma düşüncem var. Artık biraz daha mantıklı araçlara geçiş yapıcam ilk etapta aklımda 3008 var.

    Kısaca söylemek gerekirse her ihtimali göze alıp içinize en çok sinecek sizi mutlu edeceğini düşündüğünüz aracı alın ve kendinize bir sınır belirleyin aldığım aracı 6 ay 1 sene 2 sene neyse kullanıcam diye ve tüm masraflarına katlanırım diye hedef belirlerseniz bu listedeki araçların hepsi gayet keyifli olacaktır.

    Ancak yinede oyum "Mini cooper s 1.6 184hp(2013)(147km)"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 27 Mart 2024; 9:4:36 >




  • Astra gtc alırdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam bu seçenekler arasından giulietta alırdım.

  • Bu seçenekler arasından giulietta. Kmsi ve yaşı diğerlerinden az. İyi gittiğini de duydum. Genç işi duruyor zaten, spor bir görüntüsü var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +Brembo olmayanları eleyin,brembosuz araç düşünemiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O insignia ile bmw yi alacaksan yukarida bi arkadasin dedigi gibi sanayii yakinlarindan bir ev bakman mantikli olacaktir.

    İçlerinde en mantiklisi jülyet duruyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • insigniada şanzıman, astrada subap sorunu var. alfaların piyasa ve usta sorunu + pazar sorunu var. mini de aynı şekilde. araçları seviyor ve bir tarzınız var anlıyorum ve sizinle, tecrübeyle öğrenilen bir bilgiyi paylaşıyorum.

    bu araçlar eski. zamanında çok güzel tarz araçlardı birileri aldı keyfini sürdü hevesini aldı ve artık zamanları geçti. geriye sorunları, deformasyonları kaldı. sanayide bu tip araçlardan servet kazanan ustacıklar dolu. 2007 model bmwye şu zamanda 800k verecek motivasyonu nasıl buluyorsunuz anlam veremiyorum.

    ben inspektörüm ve endüstriyel çelik sektöründe çoğu malzemenin ömrü 25 yıldır. 80 mmlik çelik plakadan bahsediyorum. bahse konu araçların sacları 0.70mm ve çoğunun 10 yıllık paslanmaz garantileri dolmuş.

    insan neden tuşları kullanılmaktan silinmiş, derileri çatlamış, alyans çizikleriyle dolu vites topuzu ve kapı kollarına sahip araca 1 milyon verir anlamıyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.