Şimdi Ara

Araba Almak İstiyorum Ama Korkuyorum Sanırım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
3.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • raxacoricofallapatorian kullanıcısına yanıt

    Daha düşük bir model araba bende düşündüm eşim istemedi onu da. Az rahat olsun kaliteli olsun gibi cümleler kurunca kafamdaki tipo hayalleri suya düştü :)

  • Paetzold kullanıcısına yanıt

    Babam ile artık çalışmalar yaparım. Daha kaç kere stop eder araba bilmem tabi :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: h_s_y_n

    Babam ile artık çalışmalar yaparım. Daha kaç kere stop eder araba bilmem tabi :)

    İlk başlarda bunları yaşamanız normal. Kimse usta şoför olarak doğmuyor. Alışırsınız bol pratik ile çok takılmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paetzold -- 9 Haziran 2021; 17:21:42 >
  • h_s_y_n kullanıcısına yanıt

    E hocam böylelikle araç konforu kazanıp yaşam konforunuzdan ödün vereceksiniz gibi.   Yazdıklarımı yanlış anlamayın sakın sizi veya eşinizi eleştirme gibi bir niyetim yok. Araçsız olmaktan veyahut araç alıp beklenmeyen ani masraflarla boğuşmaktansa 4 teker üstünde götüren bir şey olması daha evladır diye düşünüyorum.


    Stop etme konusunda ise şunu yazayım, ben ilk araba sürmeyi öğrendiğim zamanlar arabayı 15 kere falan stop ettirir öyle kalkardım. Bana sen araba sürmeyi asla öğrenemezsin derlerdi. Babam dahi sen o ehliyet sınavını nasıl geçeceksin diye dalga geçmişti. Sonrasında ilk seferde direksiyonu ve yazılı sınavı yüksek notlarla geçip hepsini şaşırtmıştım. Sonrasında ise süre süre bunu aşmıştım. Aşılmayacak şeyler değil. Arkadan korna çalanlar dahi olsa dörtlüleri yakıp tekrar marşa basarsınız, bir şey olmaz. Önemli olan dikkatli sürmek, hata yapıp kazaya mahal vermemek. En kötü ihtimal otomatik vites araba alır geçersiniz.





  • Yerinde olsam asla ama asla araba almazdım. Hocam yanlış anlama ama senin yapman gereken şey şuan hayatta kalmak. Yanlış anlama çoğumuzun yapmaya çalıştığı ve yaptığı şey bu. Arabanın parasını ödeyince bitiyor mu? mtv+muayene+sigorta+bakım+otopark+benzin+ufak tefek kazalar+yıkaması lastiği zibilyon tane masrafı var. Ben 14 yaşında aracıma son 1 yılda 8500 lira masraf yaptım. Vergisi muayenesi sigortası hariç. Araban varsa en kötü ayda 300tl koy kenara.

  • step by step. ben olsam ne yapardım.


    1-birikimini tl de değil altın dolar veya gümüş'de beklet. bir çok bankada kıymetli metal hesabı mevcut.

    2-her ay disiplinli bir şekilde birikime devam et. taviz verme.

    3-ne zaman paran 5 yaşından yüksek bir araca yeter o zaman elindeki yatırımı boz ve otomobil al.

    4- yaşlı otomobil alma. acemisin sanayide bütçeni ve sinir sistemini yorma.

    5- kasko ve sigorta yada akü/ lastik için bir miktar nakit bulundur.

  • raxacoricofallapatorian kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarınızı yanlış anlamıyorum. Bilakis değer veriyorum. İnsanların size öğrenemezsin diyip sizi başarmanız çok sevindirici olmuş olmalı. Ben bu hafta sonu arabayı sürerken resmen elim ayağım titriyordu. he bi 10 dakika sonra geçti ama yokuşta stop ettirip arkamdaki "beyefendi" kornaya abanınca tekrar bir titreme geldi. Sonuç olarak adam yanımdan geçti ve ben de o yokuşu çıkmayı başardım :)

  • Konu sahibi yorumumu gördüğü için revize etme gereği duydum, kıssadan hisse bu ekonomi de herşeyin fiyatı her gün artarken çok fazla riske girmeden kendinizi biraz sıkarak bir başlangıç yapmanız. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axib0y -- 9 Haziran 2021; 18:1:3 >
  • Axib0y kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz için ve hayatınızla ilgili bizimle bilgiler paylaştığınız için teşekkür ederim. Çocuğunuzu da Allah bağışlasın. Allah analı babalı büyütsün inşallah. Son 1 aydır hesap kitap yapmaktan yoruldum zaten uyku uyuyamıyorum resmen. Evet 50-60 bin tl lik bir araç da olur ama ne? i20 baktım oda punto fiyatlarında. belkide 50-60 bandında olanlar da vardır benim gözümden kaçan.

  • Mantıklı iş değil hocam 500 lirayla iç savaş çıkar huzursuzluk hatsafa da olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aylık 2000 giderim var sizin ailenin toplam kazandığı parayı kazanıyorum ben borca girip araba almaya korkuyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sakın yapmayin hocam araba icin bu kadar aci cekmeye gerek yok.Sabirli olun para biriktirin.Ama tl olarak degil doviz olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al kardeşim. Çok zorda olduğun bir dönem olursa satar nakte çevirir eski düzenine devam edersin. O zamana kadar ödediğin kredi faizi ve araç masraflarını karşılayacak şekilde değerlenmişte olur. Diğer türlü dur bekliyim para biriksin dersen hayatta alamazsın araç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde size "Bir şey almak istiyorsanız en uygun zaman şimdidir, geç olmadan alın." derdim ama eviniz kiraymış. Barınma daha önemli bir ihtiyaç, yerinizde olsam ev almaya çalışırdım.

  • Skoda favorit olur bilmem tipo olur bence bir araç kapıda olmalı. Ama 500 Tl sıkıntı. Krediyi uzatabilirseniz biraz daha nefes alabilirsiniz. En azından 1500 kalsaydı sallıyorum 1000i harcasanız yine 500 kenara atar evde bir şey bozulursa yaptırır veya taksitle alırdınız. Bununla birlikte kredi uzayınca faiz ve ödeme zamanı artacak psikolojik olarak daha büyük baskı hissedeceksiniz ama zaten paramızın değeri de yerinde durmuyor. Yok ben alırım derseniz çok çok sakin yaşayan birine bile o 500 yetmez. Kapıda araç olunca insan daha fazla para harcatacak işler yapıyor. Normalde gitmeyeceğin/ -taksi çağırma kültürü yoksa- gidemeyeceğin yerlere gidiyorsun. Ya aracın modelini düşürün ya da hiç almayın. Ha ama ben hiç dışarı çıkmam, arabayı çok kullanmam (Lpg neredeyse 4 tl oldu), eve arada bir de olsa asla tatlı almam ( biraz iyi tatlının kilosu 75'den başlıyor), öyle bir araba kullanırım ki kimseye sürtmem kendi aracıma sürttürmem (100-200 Tllik işler genelde kaskodan değil cepten yapılıyor hasarsızlık bozulmasın diye, kasko ve hatalı sizseniz artık geçmiş olsun) o zaman alın.

    En temizi ya ekonominizi böylesine sarsmayacak bir araç alın ya da almayın şimdilik taksi/toplu taşıma ile idare edin. Yatırımınızı siz daha iyi bilirsiniz dolar altın onu bilemem. Bu hayatta en önemli şey huzur. Aman bozulmasın. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanakgl -- 9 Haziran 2021; 19:18:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Sakın sakın bulaşmayın araba işi masraf işi araba demek eve 3. bir boğaz geliyor demek devamlı para yer hiç kullanmasan bile durduğu yerde para yer aman diyim borcun harcın bitmeden sakın arabaya bulaşma çok başın ağrır ağız tadıyla binemezsin.Almakla bitmiyor ki bunun vergisi var sigortası var bakımı var arıza yaparsa arızası var yakıtı var.Üstelik trafikte bir sürü saçmasapan sürücü var, sen hiç hata yapmasan bile gelip vuranı var yada park halindeyken vurup kaçanı var.Sokağa koyarsan çizerler vururlar, otoparka koyarsan park parası var.Köprüsü otoyolu vs. ücreti var, özetle var oğlu var.Ne zaman ki borcun harcın biter bir düzlüğe çıkarsın, masrafın giderin çok düşük olur elin bollaşır işte ozaman araç almayı düşünebilirsin.Onu alırkende çok uzun vadeli kredilerle alma taraftarı değilim kesinlikle, hem kredi hem aracın masrafı ikisi birlikte çok yük olur.


    Hesap kitap senin, eğer altından kalkabileceksen girersin bu işe ama bana sorarsan bence bulaşma.Aylık 500tl kalıyor diyorsun cebimde, 500tl ile arabayı nasıl yürüteceksin ki ? Zaten günlük işe git gel araç kullanan biri aylık sadece 500tl yi yakıta veriyor.Yarın öbürgün gitti bir masraf açtı motordan veya şanzımandan beş on bin masraf açtı diyelim hadi o kadarda olmasın iki üç bin masraf açtı neyle nasıl yaptıracaksın ki kenarda birikimin olmadan ? Aylık 500lira cebime kalıyor diye buna güvenerek kesinlikle araç alınmaz bu ülkede.Bu ülkede araç almak zor, kullanmak ise almaktan dahada zor.





  • Gören duyan da her gün 500 lira vergisi var sanır. Benim tavsiyem aklınızdan geçeni yapmanız. Baktınız aç kalıyorsunuz. Ciddi ciddi akşam yemeye ekmeğiniz yok. O zaman satar kurtulursunuz. Tavsiye verenlerin çoğu işe otobüsle gidip geldiği için çekememezlik de var elbette. Ben alamıyorum alana da mâni olayım hesabı ;)

    Bana şimdiden hayırlı olsun demek düşer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi ile araba alınmaz hele 2. el hiç alınmaz


    Bunun arızası kazası bakımı MTV vs eline 500 TL kalınca oturup arabayı kemirirsiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel olarak tüm yorumlarda almamanız üzere tavsiye verilmiş zaten, kalem kalem detaya girmeye gerek yok ama aracı aldıktan sonra tüm giderleri hariç hiç ummadığınız sorunlar da çıkabiliyor.

    Herşeye rağmen yine de almak istiyorsanız ekspertiz, noter, birkaç depo yakıt, yıllık bakım ücreti, ihtiyaç varsa lastikler, kasko ve sigorta ve olası arıza vs durumlar için 7-8 bin tl kenara ayırıp kalan parayla alın.
    Genelde araba alınırken tüm para sonuna kadar kullanılıyor, sonra nakit sorunu oluyor, hele de belirttiğiniz parayla çok zorluk çekebilirsiniz, buna dikkat edin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araba masraf demek ama verdiginin paranin karsiliginda aldigin konfora degiyor, hatta o rahatliga alisinca birdaha toplu tasima kullanmak istemiyorsun,
    Masraf konusuna gelecek olursak masraf olacak ama minumumda tutmak mumkun yillik trafik sigortasi 1000lira desek yillik rutun bakim 330 liraya hallettim ben bu sene, vergi ben 360ira veriyorum yillik 2014 clio sahibiyim, ben araci aldigimda herkes bu paraya bu alinir mi dedi yok dusuk model daha iyi marka arabalar daha iyi felan diyen cok oldu, oncelikle araba tuketim malidir onceliginiz butceniz kisitliysa yurutme maliyeti en dusuk araclari tercih etmeniz olmali, cok yol yapmayacaginizi varsayiyorum yakit benzin tercih edin daha az sorun cikartiyor, ek olarak hesapta olmayan maliyetler de cikabiliyor ben bu sene lastikleri degistirmek zorunda kaldim ama tanesini 330 a getirdim hepsi buradanin 250/50 kampanyasini dort kere kullanarak yani atla deve degil aldigin bir lastigide 5 yil kullaniyorsun atiyorum fren diski balata set degistim 550 lira verdim en az 2-3 sene gider agir bakimlarda biraz fazla masraf olur onlarda belli km ye ulasman gerekiyor hersene degisen seyler degil, son olarak araç alacaksan lastiklerini , fren disklerini balatali, triger vs parcalarinin nezaman degistigini ogren olabildigince yeni olsun en azindan bir sure masraf cikmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.