Şimdi Ara

Araba alıp Rent A Car şirketlerine vermek ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
39.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yerinde karar.

    Bence bu gibi işlerde merdiven altı yerlerle asla çalışılmamalı. Avis, Budget vs çok büyük yerlerle çalışılmalı ki baş ağrımasın. Onlar da kişiden kiralama yoluna gitmezler sanırım, satın alma ya da başka şirketten kiralama yolunu seçerler.

    Bu firmalar büyük firmalar değilse asla böyle bir işe girme. Zaten araba da asla bir yatırım aracı olmaz. Ancak kendin ticari amaçlarla kullanırsan araba almak mantıklıdır. Dediğin yöntem çok cazip geliyor ama işin içinde bir değil birden çok çapanoğlu mutlaka olacaktır.

    Sonra, kaza ve çalınma halinde teminat veririz demişler. Bu teminat nasıl bir teminat? Bankadan adam gibi teminat mektubu mu verecekler, yoksa bu işin garantisi biziz abi şekilnde boktan bir laf mı sarf edecekler? Şunu hiç bir zaman unutmayın: Dava açarım paramı alırım diye bir durum yok. Dava açarsın ama davalının parası varsa paranı alırsın. Davalılarda da genelde para olmaz.

    60 yıllık avukat olan dedem hep der ki: Oğlum, sakın alacaklı olma, borçlu ol. Bırak onlar uğraşsın. Sen de bu durumda alacaklı olmaya niyetlisin ama iyi araştır. Belki cidden çok karlı bir iştir ama bana hiç de mantıklı gelmedi.




  • Dedeniz çok mantıklı konuşmuş. Ellerinden öperim. Benim büyüklerimde borcun olacağına alacağın olsun derler. Ama hiçte akıllıca değil. Vazgeçtim. Aslında dediğin gibi dışardan karlı bir iş gibi duruyor. Başka ne yapabilirim diye düşünmeye başlasam iyi olur.

    Teşekkürler Polemik
  • Rica ederim.
  • yakın arkadaşlarım hem aracı kiralıyor hemde şöförlüğünü yapıyor.ama anlattıklarına göre çekilir bi şey değil.arabanın vergisi,değer düşmesi vs. oldukça fazla.kendileri bide şöförlük yaptıkları halde fazla kazanamıyor.birde kiraya vereceğin şirket küçükse yani bir olumsuzlukta battım,param yok derse yapacağın bir şey yok.
  • Evet arkadaşlar ben vazgeçtim. Sağolsun Polemik ve birkaç avukat arkadaş daha bu işin yasal olmadığını ve gece saat 3te aniden kapımda polislerin bitiverebileceğini söylediler. Ben sağlamcı adamım. Araba alıp satmaya karar verdim. Eğer bu işe niyetli arkadaşlar varsa onlarında tekrar düşünmelerini öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.