Şimdi Ara

Apple, Watch saatleri için patent ihlalinde geri adım atmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, Watch saatleri için patent ihlalinde geri adım atmayacak
    Masimo CEO'su Joe Kiani, her iki tarafın da dostane bir şekilde karar verebilmesi için Apple ile uzlaşma görüşmeleri yapma niyetini dile getirmişti. Bu görüşmelerin, ABD'de Apple Watch satışlarını sürdürmek için sağlık teknolojisi şirketinin patentlerinin lisanslanmasını içereceğini varsayıyorduk. Ancak CEO Tim Cook'un başka planları var ve bu teknolojiyi lisanslamayı düşünmediğini ve temyize gidileceğini söyledi.



    Apple, geri adım atmayacak



    Apple, firmanın yeni nesil Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 modellerinde kanda oksijen izleme özelliğini (oksimetre) kullanıyordu. Firma bu özelliği önceki modellerde de kullanmıştı. Ancak geçtiğimiz aylarda bu teknolojinin Masimo’nun patentlerini ihlal ettiği ortaya çıktı. Satış durdurma kararlarından sonra Apple, bu özelliği saatlerinden kaldırmış durumda.



    Yeni yapılan açıklamalarda ise firmanın Apple Watch yasağı konusunda nasıl ilerleyeceğine dair bilgiler paylaşıldı. Görünüşe göre Apple, patent ihlali mücadelesinde yaklaşık 100 milyon dolar harcadığı bildirilen Masimo ile uzlaşmak yerine temyize gitmeye daha fazla odaklanmış durumda. Cook ayrıca tüketicilerin yeni bir Apple Watch'a geçmek için oksimetre dışında çeşitli nedenler bulacağına inanıyor.



    Ayrıca Bkz.Apple düşüşe dur dedi ancak iPhone satışları endişe yaratıyor



    Şu anda, en yeni Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2, ABD genelinde çok sayıda kanal aracılığıyla satılmaya devam etmek için bir yazılım güncellemesi yoluyla kandaki oksijen izleme özelliği devre dışı bırakılmış olarak gönderiliyor. Apple'ın anlaşmaya varması halinde Masimo'ya önemli bir meblağ ödemek zorunda kalacağı da biliniyor.




    Kaynak:https://wccftech.com/apple-ceo-tim-cook-not-licensing-masimo-patents-to-lift-apple-watch-ban/







  • Bu patent açıkgözlülerine uyuz oluyorum. Teknolojinin gelişmesiyle bir fikri anında patentleyip ellerini ovuşturuyorlar. Apple'ın tavrı çok doğru. şimdi dava için harcadıkları 100 milyon dolar ile kalakalsınlar. oturdukları yerden 3-5 milyar dolar beklerken mağdur ettikleri yüzbinlerce watch kullanıcısının nefretini kazandılar.

  • Roark kullanıcısına yanıt
    Öyle bir yorumlamışsın ki, hırsızın hiç mi suçu yok? Adalet önünde, fikir kiminse hakkını almalıdır. Çok önemli bir özellik değil gibi yorumluyor Apple da. Kullanıcılarının nefret edeceği bir şey yok. Önemli özellik olarak görenler de, başka marka tercih etsin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Roark kullanıcısına yanıt
    Su satan yerel bi kobiye logosunda elma var diyip dava açan trilyon dolarlık bi firmanın teknolojik bir patenti çalması doğrudur mu diyorsun?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Roark kullanıcısına yanıt
    E adamlar arge yapıp birşeyler ortaya koymuşlar, bunu da patent ile korumaya çalışıyorlar. Konu aç gözlülüğe geldiyse kimse Apple'ın eline su dökemez.

  • Roark kullanıcısına yanıt
    patent senin olsa da böyle mi diyecektin delikanlı? Bu nasıl bir saçmalık?

  • Roark kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir fanboyluk!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • uchihaitachi kullanıcısına yanıt
    Logoda elma ne ki, logoda armut var diye açılmışı varken =)

  • Roark kullanıcısına yanıt
    Boş yapma beleşçi :D

  • uchihaitachi kullanıcısına yanıt

    Logo ile fikir aynı şey değil. Sen bir fikri tekeline alıp dünyada herkesin erişiminin öçnüne geçiyorsun. Diğerinde ise fiziksel görsel bir gerçeklik var, algı var. Özellikle teknoloji ve sağlık alanında patent denen saçmalık kalkmadıkça ne bedel olarak erişilebilire olurlar ne de gelişebilirler.


    siz de buna çanak tutun aferin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.