Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (525. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: CARNIVALE , CARNIVALE , burcin.irgin Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 7 Misafir - 8 Masaüstü2 Mobil1 iOS1 Android
5 sn
26.141
Cevap
905
Favori
1.766.399
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 523524525526527
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sekobaba kullanıcısına yanıt

    Aynen fiyatına göre çok iyi sadece amazon satıyor stoğu bitince değerlenecek :) muadilleri 3500 den aşağı değil, bunu ultra wide monitör gelene kadar kullanacağım xbox için aldım, kafayı çok kaldırmak gerekiyor 60cm mesafeden :) gündelik için önermem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M1X ile ilgili bilgiler geliyor yavaş yavaş

  • Brotha B kullanıcısına yanıt
    Bütçe nedir? Yeni çıkacak cihazları beklemeye kesinlikle değer ancak fiyatlar pahalı olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brotha

    Aklımda M1 işlemcili MacBook Pro almak var fakat galiba haziran ayında lansman yapılacak ve yeni işlemcili 16 inç laptop tanıtacaklar.


    Sizce beklemeli miyim yoksa M1 MacBook Pro alayım mı?

    Pro değil Air tercih edin özellikle pro tercih etmenizde bir sebep yoksa.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafaerdurmus

    Aynen fiyatına göre çok iyi sadece amazon satıyor stoğu bitince değerlenecek :) muadilleri 3500 den aşağı değil, bunu ultra wide monitör gelene kadar kullanacağım xbox için aldım, kafayı çok kaldırmak gerekiyor 60cm mesafeden :) gündelik için önermem.

    bende ps 5 alırsam diye bunu aldım 3.500 tl verdim şuanda 4500 tl oldu ben alınca

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Androge0s

    Bütçe nedir? Yeni çıkacak cihazları beklemeye kesinlikle değer ancak fiyatlar pahalı olacak.

    Hocam bütçe maksimum 20k diyebilirim daha fazlasını veremem.

  • Brotha B kullanıcısına yanıt
    Bekleyin derim o zaman. MBP 13'e vermezdim para, ya Air alırdım ya da beklerdim. Beklemek daha mantıklı. Apple'ın baz aldığı kur değişmezse ve abd fiyatında da değişiklik olmazsa maksimum 19.999'dan başlar Apple fiyatları. Pt'de 17-18'e bulunur muhtemelen.
  • temmuz ayına kadar bekleyebilirseniz bekleyin ama bu beklemenin sonu yok ben aldım macbook pro 16 gb

  • sekobaba kullanıcısına yanıt
    Beklemenin elbette sonu yok ancak her yıl çıkan birbirinin aynısı çok minör farklı mac değil bu nesil. Aynısı 2. nesil Air'da da olacak. Sonrasında da bu ivme intel cihazlara göre artacak ancak ilk nesil kadar major değişiklik olmayacak.

    Uzun lafın kısası çok ciddi değiliklikler olacak, 16/512 temel donanım, m1x (2kat cpu, 2 kat gpu performansı), yeni tasarım, çok daha fazla i/o yani kesinlikle beklemeye değer.

    Bana sorabilirsiniz o zaman sen neden beklemedin aldın diye cevap basit benim bütçem o kadar çok değildi üstüne en az 9 ay bekleme ihtimali vardı. Yine de risk var kaçtan çıkacak, kur ne olacak bilgimiz yok. O yüzden tamamen o kişinin insiyatifine kalmış bir şey ben yalnızca kendi düşüncemi söyledim.
  • Süper

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sadece m1x veya m2 işlemci değil Tasarım da yenilenecek. Sd kart girişi USB 3 girişi falan eklenecek diyorlar….
  • Yeni cihazin 1600-1700 dolar gibi cikis fiyati olur diye dusunuyorum. O yuzden bekleyecekler bence su anki fiyatlardan cikacagini dusunmesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mixenon

    Sadece m1x veya m2 işlemci değil Tasarım da yenilenecek. Sd kart girişi USB 3 girişi falan eklenecek diyorlar….

    Tip A usb girişleri bundan sonra imkansız bence. Tip C ilavesi olabilir ama.


    Ben giriş - çıkış noktasında çok değişiklik olacağını düşünmüyorum esasen.

  • Cicihost C kullanıcısına yanıt
    2 adat daha thunderbolt 4 girişi eklenir, bu yeni değil zaten. 1 tane microsd ya da sd card slotu eklenecek. Magesafe'in geri geleceği söyleniyor, söylentiler arasında hdimi portu da var. Type a girişten bahsedilmiyor ancak eklenirse fena olmaz.

    Ne olur kesin bilemeyiz tabii, ancak bunların gelmesi büyük çoğunluğu dock'lardan kurtarır. Çoğu insan için oldukça gereksiz bir şey dock, işine yarayan insanlarda onlara mecbur zaten o yüzden o insanlar i/o'lar artsın ya da artmasın her zaman dock kullanacaklar. Bizim gibi standart kullanıcılar için gerçekten iyi olacak, dediğim gibi mobiliteyi öldüren şeyler bunlar.
  • Androge0s kullanıcısına yanıt

    HDMI portunun gereksiz olduğunu düşünüyorum artık. Apple bu konuda piyasaya yön vermek istiyor. Type-c dediğimiz bağlantı hem hdmi hem şarj yerine geçebiliyor. Yani tek bir type-c kabloyla monitöre bağlanırsanız bunun üzerinden hem ekrana görüntü sağlayabilirsiniz hem de bilgisayarı şarj edebilirsiniz. Ayrıca monitör üzerindeki inputlardan da verileri alabilirsiniz. Bir kaç yıl sonraya type-c girişinin her yerde olacağını düşünüyorum. HDMI gibi daha eskide kalan bir teknoloji yerine, type-c den devam edecekler muhtemelen.

  • ozdx O kullanıcısına yanıt
    Hocam şahsen bende sıcak bakmıyorum ancak hala çok yaygın ve bir süre daha öyle olacak gibi. Type c her yerde standart olacak zaten, çoktan olması gerekirdi de o ayrı konu.
  • Androge0s kullanıcısına yanıt

    Maalesef Katılmıyorum. Apple hiçbir zaman iki nesil arası 2kat ilerleme koymadı işlemcilere. Daha fazla port cihaza ne katabilir ki? Hdmi'a gerek yok. Magsafe zaten olmayacak. Bir tek sd kart olabilir. Herkes düzenini type c'ye göre kurdu. Hala usb girişi olmasını istiyenleri anlamak mümkün değil.


    Diğer mesajda standart kullanıcılara portların kullanışlı olacağını söylemişsiniz. İnsanların %90ını hdmi kullanmıyor. Kullananlar da macbook için type c'ye geçti. Geçtik. Bu devirde kimse flaş disk taşımıyor bile.


    Ki bunlar bile tamamen rumor. Macbook bu her zaman aldığınız fiyata satarsınız. Bekle bekle sonu gelmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atanamayansantrafor -- 6 Nisan 2021; 21:57:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atanamayansantrafor A kullanıcısına yanıt
    Hocam katılmayacak bir şey yok. 2 kat işlem gücü artışı olacak çünkü performans çekirdekleri 2 kata çıkarılacak. Enerji tasarrufuna oynayan 4 çekirdek ise sabit kalacak.

    m1 = 4p+4e (8ç)
    m1x = 8p+4e (12ç)

    şeklinde olacak

    p=performans çekirdeği e= enerji tasarrufu çekirdeği
    ç=çekirdek

    m1x gpu'su da 8'den 16 çekirdeğe çıkmak zorunda çünkü 16 pro'ların harici gpu'suna denk olmalı. 8 çekirdek m1 gpu 5600m'in yarı gücünde. Yani gpu çekirdeklerini ikiye katlamak sorunu çözecektir.

    Daha fazla port cihaza çok şey katar, dediğim gibi harici docklar mobiliteyi öldürüyor. Harici ssd'de aynı şekilde. Mac'lerin olayı all in one mantığı gibi tek çözüm olmaları. Evet başka laptoplarda var ancak touchpad'leri iyi değil, ekranları kaliteli değil, klavyeleri düzgün değil vs. MacBook'lar dünyanın en iyi ekranı ya da başka bir donanımına sahip değiller ama ortalamayı aldığımızda laptoplar arasında en dengeli ve düzgün yapıya sahipler. Ben bugüne kadar harici mouse, klavye ya da monitör ihtiyacı hissetmedim MacBook kullanırken.

    Magesafe'in geleceği söyleniyor ki çok iyi bir aksesuardı bence kesin gelmeli, thunderbolt girişleri kaldırılmayacak zaten kaldırılması mantıklı olmaz. Sd kart girişinin geleceği kesin gibi, söylentiler arasında hdmi ve type a giriş de var.

    Herkes düzenini type c'ye göre kurdu ancak Apple bariz bir hata yaptı sadece type c kullanarak. Bunu da kabul etmişler ki eski düzene geri dönmeyi düşünüyorlar. Touchbar'da aynı şekilde kullanıcılar tarafından hoş karşılanmadı ve o da kaldırılacak.

    Benim burada gördüğüm Apple'ın eski zamanlara doğru bir dönüşü var ki oldukça iyi oldu. Tekrar inovatif ve kullanıcısını dinleyen bir Apple gelecek gibi. Ben bu hareketlerden bunu anlıyorum yoksa 2014-2018 Apple'ının huyu değildir yaptığı yanlıştan geri dönmek.

    iPadOS ve iOS'a widget gelmesi, iPad'lere klavye ve mouse desteği gelmesi, iPhone'ların daha rekabetçi ve eskiye göre daha donanımlı olması, Mac'lerde ki büyük atılım, AirPods Pro gibi çok başarılı ürünler çıkartılması bana bunu hatırlatıyor.




  • Androge0s kullanıcısına yanıt

    Bir sürü şey yazmışsınız da sorularıma cevap vermemişsiniz. Çok daldan dala atlıyorsunuz.


    İşlemci asla iki katına çıkmaz. Böyle bi şey var mı ya :) çekirdeği ikiye güç olsun 2 kat.


    Ekstra portlar sıradan kullanıcılara ekstra hiçbir şey sunmuyor. O yüzden gelmeyecek. Bu kadar. Sd kart sadece air ve pro farkını açmak için konulaBİLİR.


    Hala olmayan şeyleri kesin olacak gibi yazmışsınız. Eski düzene dönmeyi düşüyorlarmış. Nerede yazıyor hocam nerede? Söyleyin biz de bilelim. Farazi konuşuyoruz.


    Edit: apple hiçbir zaman kullanıcısını dinleyen bir firma olmadı. Siz olayı çok yanlış anlamışsınız. Apple kullanıcılara her zaman 'işin doğrusunu' öğreten bir firmadır. İlk günlerinden beri böyle bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atanamayansantrafor -- 7 Nisan 2021; 0:17:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atanamayansantrafor A kullanıcısına yanıt

    Aslında bahsettiğiniz 2 konuya da cevap verdim ama siz bilirsiniz. Elbette bunlar spekülasyonlar, ne olacağını kimse bilemez.


    Yeni MacBook'lar çıktıktan sonra hep beraber görürüz zaten performans ne olmuş, i/o'lar ne olmuş. O zaman kim ne kadar haklıymış belli olur.


    Bu arada, eskiye dönüyorlar dediğim tamamen benim görüşüm. Sebeplerini de yazdım, Apple'da tekrar eskiye doğru gidiş var. Yaptıkları hamlelerden bunları anlıyorum. Steve Jobs döneminde en parlak dönemini yaşadı Apple, o zaman ki ürünlerine bakınca gerçekten bariz bir şekilde üstün ürünleri vardı. Sonrasında kısır bir döngüye girdiler ne yazılım ne de donanım tarafında ilerleyemediler ve overpriced oldular bu dönemde zaten teknoloji nerd'leri tarafından hoşlanılmayan Apple bayağı nefret objesine dönüştü. Daha sonrasında yakın zamanda inovatifliğe devam ettiler ama bu sefer fiyatlar ciddi artıyordu mesela Airpods 159 dolardan satışa çıktı sonra Pro modeli 249 dolardan satışa çıktı. Evet Pro çok başarılı bir ürün ama fiyatta ciddi arttı ya da iPad Air'de tasarımı ve donanımı yenilediler karşılığında fiyat ciddi arttı tekrardan.


    Ancak M1 cihazlara bakın aynı mantıkta olan Apple fiyatları arttırsa kaç kişi ses çıkarırdı? Ben söyleyeyim belki insanlar fiyat arttı falan dese de hızlıca kabul ederdi ama Apple fiyat artışı yapmadı, 12 serisinde ABD'de ki amiral gemisi Android cihazların fiyatı 5g diye +200 dolar zamlanırken Apple zam değil indirim yaptı kulaklık ve adaptörü çıkararak. Yeni cihazlarda da (mac) kullanıcıları dinlediklerinden bu ihtimal güçlendi.


    Tekrar ediyorum bunlar benim gördüklerim ve yorumlamalarım. Birkaç yıla haklı mıyım haksız mıyım anlarız ancak bunu ilk düşünen ben değilim ilk dile getirende.



    Not: Güç ikiye katlanır demek istemedim, çekirdek sayısı arttığı için multi core performansı 2'ye katlanacak demek istedim. Benim hatam, çoklu çekirdek performansı demem lazımdı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androge0s -- 6 Nisan 2021; 23:35:59 >




  • 
Sayfa: önceki 523524525526527
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.