Şimdi Ara

Apple M3 yongası için beklenmedik kriz: Yeni Mac ve iPad'lerde M3 çip olmayabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple M3 yongası için beklenmedik kriz: Yeni Mac ve iPad'lerde M3 çip olmayabilir
    Her yıl olduğu gibi bu yıl da Apple kullanıcıları ve teknoloji takipçileri merakla yeni tanıtılacak olan Macbook ve iPad'leri bekliyor. Bununla birlikte yeni sızıntılar da paylaşılmaya başlandı ve bunlardan birisi pek de iç açıcı değil. Sızıntı, bu yıl için M3 çipli Macbook ve iPad olmayacağını tweetleyen Revegnus'tan geliyor.



    Ayrıca Bkz.15 inç MacBook Air, WWDC etkinliğinde tanıtılacak



    TSMC talebi karşılamakta zorlanıyor



    Revegnus'a göre gecikme, TSMC'nin çipler için talebi karşılamakta zorlandığını iddia eden bir raporun gündeme gelmesi ile gün yüzüne çıktı. Zira TSMC, şu anda Apple Silicon çiplerini üreten bir konumda olduğu için üretimde yaşanan herhangi bir sorun doğrudan Apple'ı etkiliyor.






    Eğer sızıntı doğruysa, birçok Apple kullanıcısı bu durumdan hoşnut olmayacak. Çünkü M3 çipler, 5 nm olan M2 çipe kıyasla kayda değer hız ve verimlilik iyileştirmeleri sağlayabilecek 3 nm'lik bir yapıya sahip olacak.



    Yeni Macbook ve iPadler'de M3 çipi yerine güçlendirilmiş M2 çipi mi kullanılacak, ilerleyen zamanlarda göreceğiz.




    Kaynak:https://www.digitaltrends.com/computing/apple-m3-macbooks-could-be-delayed/







  • İyi de Apple M1 zamanında Samsung'dan da çip tedariki sağlamamış mıydı? Öyle kalmış aklımda ya da. Böyle bir çözüm sunulamaz mı?

    Gerçi Apple geçen yıl M2'ye odaklanmaktan A16 Bionic'i adam akıllı geliştiremedi. A15+ gibi bir çip çıkarabildi ancak.

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    M2 de aslında M1+ değil mi? Bu çıkacak olan M3'ün aslında zamanında M2 olarak düşünüldüğü ama sonradan yine buna benzer sorunlardan dolayı vazgeçildiğine dair haberler vardı sanki.


    Hatta yüzden m1 de m2 de 5nm ve aralarında öyle aman aman bir fark yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GryAsl -- 5 Mayıs 2023; 2:28:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GryAsl G kullanıcısına yanıt

    M2 Pro ile gelen Mac Mini'nin gücü o devasa Mac Pro'dan daha fazla. Tabi mimari ve yıl farkı da bulunuyor ama bir cihaz 6000 dolar ile başlarken diğeri 1000 dolara bulunuyor en yüksek seçenekleri ile. En düşük seçeneği olan M2 ise 600 dolar civarındaydı farkı siz söyleyin.


    M1 başlangıçtı. M2 ile sistem oturdu. M3 ile asıl gücü görecektik fakat TSMC'nin döküm başına maliyet fiyatlarını güncellemesi sonrası AMD, Nvidia da benzer kriz senaryoları yaşadı fakat en yeni üretim sürecini önden bantları kiralayan Apple için bu fiyatlar can sıkıcı hale geldi ve TSMC ile pazarlığa girişmiştiler. Demek ki faydası olmamış ki M3 için olumsuz yorumlar başlamış.

  • İyi de M işlemciler zaten 1,5 senede bir güncelleniyor. Eğer bu gecikme olursa 2 sene gecikmiş olacak ki daha performanslını isteyenler için Pro, Max seçenekleri var.

  • M1 bile hala aşırı performanslı ne gerek var ki M3’e eğer gerçekten sağlam bir zıplayış olmayacaksa.

    M1 Pro ve Max işlemcileri çok güçlü

    M1 ve M2’de güçlü

    M3 nereye konumlanacak? Zira M2 zaten M1+

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt

    m2 pro baya güçlüdür dimi hocam? ben m1 Mac mini kullanıyorum çok memnunum

  • Apple için ciddi bir kayıp olabilir. M2 zaten 5nm+ ile üretilen, M1'in biraz makyajlanmış bir hali. M3, M3 Pro ve M3 Max önemli bir kitle tarafından bekleniyor. Evet M1 zaten güçlü vs ama arkadaşlar Apple'ın ticari bir şirket olduğunu, bilançoları, yatırımcıları olduğunu unutuyorsunuz. Satışlar düşerse onlar için büyük kabus olur. O yüzden olaya sadece kendi gözünüzden bakmayın. Siz aldığınız ürüne odaklanıyorsunuz ama şirket için aslolan satıştır, paradır, rakamlardır ;) M3'ün gecikmesinin sancılarını soyle haberlerden anlayabilirsiniz.
    Macbook satışları tam yüzde 40 düşmüş! Yeni ürün çıkaramazsanız, daha fazla satış yapamazsınız, insanları yeni ürünleri almaya ikna edemezsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 5 Mayıs 2023; 22:06:56 >




  • LuqueTr kullanıcısına yanıt
    M2 Pro işlemcisi gelmedi, M2’li Macbook Pro var şu an düz işlemci olarak en hızlısı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt

    Mac mini modelinde var

  • GryAsl G kullanıcısına yanıt

    Haklısın Erdi Özüağ bu durumu anlatmıştı YouTube kanalında. Tekrar bi kriz m2 lere daha da fazla yazılım ile destek demek. Bu da m2 cihaz kullananların daha da uzun kullanacağı anlamına geliyor. E tabi m1 li cihaz sahiplerinin de aynı şekilde sorunsuz uzun yıllar kullanacağını gösteriyor. Biz yeni teknolojileri tabii bekleyip görmek isteriz ama aynı zamanda da apple cihazlarımızı uzun yıllar sorunsuz kullanmak da isteriz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.