Şimdi Ara

Apple M1 Max tanıtıldı: Bildiğiniz her şeyi unutun (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
15.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teknik detaylara girmek yerine son kullanıcının anlayacağı şekilde ifade edeyim. Şuan Apple tarafından satışa çıkan ürünlerin etkilerini anlamanız için 2030'u beklemeniz gerekecek.

  • dünyada en yaygın işletim sistemi windows.dolayısıyla herhangi bir bilgisayardaki uygulamada yaratılmış içeriğin payalaşılan her bilgisayarda düzgün açılabilme garantisi var.en basitinden bir office dosyasını macOS'ta yaratıp windows'ta açınca bile görüntülemede bozulmalar oluyor.


    apple işlemciler direk windows yüklü laptoplarda olsa daha geniş kitleye hitap edebilir.bu haliyle kullanımları hayli kısıtlayıcı oluyor.ama iphone'larda yaptığı gibi kendi ürünüyle sınırlı tutacağını düşünüyorum.

  • ben de .net yazılımcısıyım. 

  • ***RAMMSTEIN*** kullanıcısına yanıt

    oy vermeye nasıl getirdin

  • oklawa kullanıcısına yanıt
    :D

  • 5 para etmez işletim sistemi ile işlemcisi süper olsa ne olur. Çin işkencesi gibi yazılımı var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanmak nasip olmaz sanırım

  • Haftada 1 bildiğimiz herşeyi unutuyoruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aycibin A kullanıcısına yanıt
    Ama işte Windows düzgün bir işletim sistemi değil. macOS kadar akıcı ve sağlam değil. Çökmeye çok müsait. Windows 11 ile gelen saçma sapan dayatmalarda cabası. Birinin Windows tekelini kırması gerekiyor artık. Rekabet güzeldir. Şu adımlardan sonra Microsoft belki kendine gelirde adam akıllı iş yapmayı becerir.

  • Performans farkı apple'ın başarısı kadar intellin tekelleşmesiyle de ilgili. Amd zaten hiç kafa tutucak kadar başarılı bir firma değildi. Intel de aynı işlemcileri gıdım gıdım upgrade ederek her sene satıp durdu.


    Rekabet her zaman tüketiciye yarıyor.

  • O değil de intel ne dayak yedi ya  


    Yıllardır AMD antreman için tokatlıyordu, sıra Apple'a gelmiş belli ki  


    Rekabet iyidir, alakasız platformlar olsa da Apple'ın bu yeni nesil işlemcilerinin mutlaka sektörün evrimleşmesinde etkisi olacaktır. Bir de benim ihtiyaçlarımı karşılasaydı keşke o zaman direkt Macbook alırdım  

  • Herkes bu laptopların ne için üretildiğini anlamakta gerçekten zorlanıyor. Arkadaşlar yeni macbooktaki ekranın kalitesinde bir ekran almaya kalksanız zaten dünya para veriyorsunuz. Bunun yanında işlemci ve ekran kartı gücü ciddi seviyelerde. Bunların hepsinin yanında video işlemeleri hızlandırmak icin ayrı bir cip bulunuyor. Ayrıca şarjı çok fazla gidiyor. 40bin ilk windows alsanız zaten bu ekranı bulamayacaksınız o ayrı mesela ama bu işlem gücüne ve mobiliteye ulaşamayacaksınız. Bugun bu tip bir ekran almaya kalksanız 8-10 tl para vermeniz lazım. Fiyatları felan boşuna eleştirmeyin adamların kendı ülkesinde 2500 dolar bu cihazlar. Macbook bir oyun bilgisayarı degıldır. Sistem sunduklarına göre pahalı degıldır.Ayrıca değinmek istediğim bir konu daha var M1 ilk çıktığında bir bok olmaz demıslerdı. Şuan alacağınız bir macbook air m1 ile bir çok bilgisayarda yapamayacağız video edıtlerı akışkan şekilde yapabiliyorsunuz.16 olan versiyonda size proress 8k 7 videoyu izlemeye izin veriyor.Evinizdeki ve elinizdeki cihazlarla bunları yapmayı deneyin bakalım sonuc olacak.





  • melart kullanıcısına yanıt

    Teknolojiyle alakası olmayan, MacOS çöp diyen adamlara, bu cihazların nerelerde kullanıldığını anlatmaya çalışıyorsun arkadaşım. Maalesef işin çok zor. CS ve GTA oynayacak tayfa bunlar. MAC alan adamlar oyun oynayamıyor diyor. Bu kafalar teknoloji forumunda. Üzülerek görüyoruz bunu.

  • TechVET kullanıcısına yanıt
    Ben oyun oynayacak kadar boş vaktim yok artık ya :)) ama haklısın kime ne anlatıyoruz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • melart kullanıcısına yanıt

    Niye anlatıyorsun diyemiyorum arkadaşım. Ben de anlatıyorum bazen. İnsan tutamıyor kendisini. Umutsuz bir çırpınış bizimkisi :)

  • Çocuk kalkmış "macos çöp" demiş, yani 1 sene bile macos kullandığını düşünmüyorum. Ctrl alt del yapmaktan eli kaymış çocuk mediamarkt'ta görüp 30 saniye oynadığı macos'e çöp diyor.


    Evde bir adet macbook air m1 var, bende ara sıra kullanıyorum şu ana kadar yapılmış en iyi kompakt laptop olabilir. Huawei matebook pro x mi ne isimli üst seviye laptobu da kullandım, eski intel air'leri de kullandım. Laptopta fan yok ve ısınmıyor, telefon gibi şarj edip çıkarıp gün boyu hatta iki gün boyu kullanıyorsun, bunların ne demek olduğunu çoğu kişi anlamıyor sanırım. Kendime de pro almak için yeni çıkacak 14 inçlik baz modeli alayım demiştim ama 23.500 tl ikişer çekirdeği iptal edilmiş bir laptop için çok para. Sanırım ben de air alacağım.


    Bir de ben bir kaç sene içinde bu apple silikon üzerine kurulmuş bir oyun konsolu bekliyorum. Laptop piyasasını yok edip ele geçirdikleri gibi konsolları da yok edip ele geçirmeleri hiç zor olmaz.





  • Deae kullanıcısına yanıt
    O beş para etmez dediğin sistem üzerinden milyonlarca dolar kazanan insanlar var. Sorun sende.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AtesHırsızı kullanıcısına yanıt
    Çağlar Avcılyoutube
    PS5 ve XBOX Series X kapıda. Bu senenin sonunda bu iki konsolu da artık görücez.Bugün oyun konsolu dediğimizde aklımıza direkt Sony ve Microsoft geliyor. Ancak işler herzaman böyle değildi. 90’lı yıllarda birçok dev firma konsol piyasasında birbiriyle yarışıyordu. Hatta bunlardan biri de Apple’dı desem..? İşte size bugün Apple’ın fiyaskoya dönen oyun konsolu Bandai Pippin in acıklı hikayesini anlatıcam. Videoda kendinizi bana övdürtmeyin, KATIL'a basın coşkuya ortak olun ;) ABONELİK İŞLEMLERİ: https://www.youtube.com/c/mcaplaying DAHA DA VAR! INSTAGRAM ►https://www.instagram.com/caglaravcil/ TWITTER ►https://twitter.com/caglaravcil FACEBOOK ►https://www.facebook.com/caglaravcil/
    https://www.youtube.com/watch?v=0YToEa82cYM

    Apple silikon üzerine kurulmuş bir oyun konsolu olsa ne olacak. oyun yok. Zaten apple da oyuncuları hedefleyen sistem yapmıyor.


    Öyle olsa oyun stüdyoları temsilcileri çıkardı sunuma. Adobe, Cinema 4D, DaVinci Resolve temsilcileri değil.

  • viper17 kullanıcısına yanıt

    Ben sana hemen yarın olacak demiyorum ki, bir kaç seneye olması olası olarak görüyorum. Aşırı düşük üretim maliyetlerine çok küçük boyutlu ve çok güçlü bir işlemci-grafik kombosu sunuyor adamlar. Araba bile ürettirmeyi planlayan adam konsol mu üretmekten çekinecek?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba autodesk ile ilgili bir gelişme olur mu ki, ağzımın suyu akıyor ama hala 3ds max macos ta çalışmıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.