Şimdi Ara

Apple M1 Max tanıtıldı: Bildiğiniz her şeyi unutun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
15.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İsterse maksimum hızda amuda kalksın. Laptopa da çentik koydular ya, daha da söylenecek söz kalmadı geriye...

  • Agubucucu...l yazabiliyorum ama konuşmayı da yakında sökerim...
    Ne saçma sapan basliktir? Alt tarafı bir işlemci... Sakın ol şampiyon... Ülkenin ekonomisini kurtarmış gibi başlık atmayın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 bin lirayı hiç acımadan harcayacağım. 2014 yılından beri aynı Macbook Pro'yu kullanıyorum. Hata taş gibi. Hiç donmadan video render edip her türlü işimi görüyorum ki eski model olmasına rağmen. M1 Pro 16 GB, 512 SSD ile neler yapabileceğimi bile hayal edemiyorum.  

  • Portları getirdikleri için tebrik etmek gerekli de önceden neden çıkarttıklarını da sormak lazım? önceden çıkardıkları portları geri getirdikleri için şimdi "vauuuuvv" dememiz mi lazım?

  • bu laptop ile para kazanan adama göre cok güzel . Bir onceki nesil m1 bile bana göre Fiyat performans lideri idi. yine ortamin icinden gecmis. helal olsun

  • İşlemci adına çok güzel de laptop için çentik nedir abi yaa. İğğrenç olmuş. Ya bırakın bu sevdayı farklı olacam ayağına. Ne güzel tüm işlemcileri tokatlayan güzel bir mimari çıkarmışınız ortaya. Ekran da keza yine mükemmel ama çentik nedir be laptopta. Ben de M1 Air sahibiyim. On numara cihaz. 9 bin küsür TL'ye fıstık gibi işlemler yapabiliyorum, ekran vs de efso. Yeni cihazda daha inceltin çerçeveyi ama hakikaten yaa çentik nedir  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticor -- 18 Ekim 2021; 22:30:37 >
  • gokhanuldess G kullanıcısına yanıt
    Tamam da intel ve AMD alan herkes de oyun için almıyor, hatta oyuncular azınlıkta. Profesyonel hayatında Windows kullanan çok insan var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Notch getirip FaceID koymamak da tuhaf demeden geçemeyeceğim.

  • anticor kullanıcısına yanıt
    Bildiğin üzere o tepe kısım taskbar. Açık olan programların menüleri, saat, apple logosu vs. var. Sırf webcam var diye orayı siyah yapacağına bu şekilde kullanmışlar. Telefondaki senaryoyla aynı değil, çünkü telefonda cidden kısıtlarken burada ekranın küçük bir yüzdesini kaplıyor, sadece ekstra alan açıyor aynı büyüklükte bilgisayarla.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TSMC'yi de tebrik etmek lazım. Bir çip için devasa transistör sayısı. Bu rakam RTX 3090'ın iki katından bile fazla.


    Alt modellerle kıyaslama yapınca performansla doğru orantılı çip zar alanında artış var. Sırf bu şekilde performans artışına gitmek ilerisi adına fazla sürdürülemez kanaatindeyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel karşı hamle yapacaktır hemde baya bi ses getirir altında kalmazlar masaüstü işlemcide intel ✌️ windows ve intelden vazgeçilmez masaüstünden bahsediyorum. Laptopta macbook alınır geçilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öğrenci indirimi nasıl kullanılıyor bilen var mı? Mağaza için soruyorum. Tanıdığımın üzerine tanıdığım orada olmasa da alabilir miyim onun öğrenci kartı ile falan? Yoksa illa online mı almam gerekiyor faturayı onun üzerine kestirerek.

  • Bunun GPU'sunu ne ile karşılaştırabiliriz? Yani kısaca masaüstü tarafta hangi kartın performansına denk geliyor bu M1 Max'in performansı?

  • “Bildiğiniz her şeyi unutun” sözünden gına geldi artık iyice bayatlamadı mı bir çok firma kullanıyor isyan edesim geldi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • devrim resmen ağzım açık kaldı   intel hala soğutulamayan işlemci yapsın  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoNaNıMcı -- 18 Ekim 2021; 23:12:30 >
  • 1060 kadar güçlüydü yada çok yakındı diye biliyorum ben çünkü 1050ti den %30 daha güçlü.

  • berkayjan kullanıcısına yanıt
    Testler bir kaç haftaya çıkar hocam o zaman görürüz.

  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    https://www.monsternotebook.com.tr/semruk/ Monster'lar bie 40k dan aşağıya satılmıyor hocam hangi marka için baktınız?

  • Ya herifler işte senelerdir Intel'in aşamalı aşamalı piyasaya verdiği gelişmeleri, öperler lan Intel yeter biz yardırıoz sen yerinde say diyip 5 sene ileri gitmişler.


    İlk Windows 10 ARM için çıktığında bile günün sonunda desktop ve laptop'larda artık yavaştan ARM'a geçileceği net belliydi. Windows bir türlü kullanıcı bazına çılgınca yerleşmiş olan kendinin ve özellikle third-party'nin eski uygulamarına bye-bye diyemedi ondan dolayı Windows'ta ARM yemedi. Ama Apple bunu MacOS'ta kullanıcı bazına çok daha kolay yedirdi. Çünkü kullanıcı bazı 60-70 yaşında eski generasyon excel'ci dedelerden oluşmuyor.


    Bundan 4-5 sene sonra daha da X86 işlemcileri görmeyiz herhalde. Hele Vulkan ve Metal adam gibi yaygınlaşırsa ve oyun geliştiricilerden destek görürse, Nvidia'da komple tükkanı GeForceNow üzerine kurarsa işler başta sona değişir.


    Ne kadar genel olarak hayatı iPhone ve Appple olan tiplerden nefret etsemde herifler PC'de devrim yaptı net.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.