Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (440. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.960
Cevap
234
Favori
396.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 438439440441442
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt

      Durum Bilgileri:

     Devir Sayısı: 43

     Durum: Normal

     Maksimum Kapasite: %100


    7 Nisan 2023'ten beri ortalama günde 4-6 saat genelde şarjda kullanım.

  • ahmckr kullanıcısına yanıt

    Güzel soru, cevabını ben de merak ediyorum.

  • Macbook'larda garanti süresi cihaz açıldıktan sonra mı başlıyor yoksa satın alındığı günden itibaren mi bilen var mıdır acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ahmckr kullanıcısına yanıt
    2012 model bir MacBook air’im vardı; Kadıköy’deki pasaj servislerinden birisindeki arkadaş, “zorunlu olmadıkça bilgisayarı hiçbir yere açtırma” diye tavsiyede bulunmuştu. Yıllarca içte-dışta kullandım. Hiç temizlik gerekmedi. Temizlenmedi diye hiçbir sorun da çıkarmadı. Aşırı toz toprak içinde kullanmıyorsanız veya cihaz sıra dışı ısınmıyorsa gerek yok. Pil değişimi yaptırmanız icap ederse temizliğine de baktırırsınız. 👍



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 28 Ocak 2024; 21:6:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bence cihazi harici bir klavyeyle kullanıyorum cihazı uyku moduna aldığımda klavye kapanmıyor ışıklar yanmaya devam ediyor bunu nasıl önleyebilirim bilginiz var mı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 29 Ocak 2024; 1:10:14 >
  • Herkese merhaba işyerinde kullanım için macbook aldım elimden geldiğince şarjını %25 lerden düşmeden takıyorum %100 olduğunda çıkartıyorum şarjdan. Bu cihazı sürekli fişte kullanmanın bataryaya olumsuz etkisi var mı? Yoksa şarjdayken kendini elektrikte çalışıyor diye algılayıp pili kullanmıyor mu? Boşuna pili yıpratmayayım.

  • hknkuL kullanıcısına yanıt

    Hocam bu kadar dikkat etmene emin ol gerek yok. Çünkü ben çok dikkat ettim ancak hiçbir işe yaramadı. Cihaz daha 50 döngüde bile değil ancak pil ömrü %95. Şu anda mümkün olduğunca şarjda kullanıyorum, cihazın tadına varıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle aman aman takımtım yok sadece şarjda kalmasın diye çekiyorum vs eğer sıkıntı olmazsa şarj doldu diye kollamayayım dedim. Alışmaya çalışıyorum hala :)

  • hknkuL kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Cihazı sürekli elektriğe bağlı kullanmak, evet, pile zarar verir; çünkü pil içindeki kimyasal bileşenlerin şarj hareketleriyle aktif tutulması, çalıştırılması önemlidir.

    Apple elektriğe bağlı veya pilde kullanmaya dair net önerilerde bulunmuyor, ihtiyacınız olduğunda pilde kullanın ya da elektrikte kullanın gibi biraz ortalama bir yerde tutuyor önerisini.

    Burada biz kullanıcılara şöyle bir şey düşüyor: Pili dengeli bir şekilde aktif tutmak. Pili sürekli aynı oranlarda şarj edip boşaltmak pek verimli bir kullanım olmayabilir. Uzun süre elektriğe bağlı kullandıysanız, mesela, arada pilde de kullanın. Diyelim pili %60’a kadar harcadınız, elektriğe takın, bir süre öyle kullanın; daha sonra, mesela, %30’a düşene kadar kullanın. Yani bir şekilde karışık yapın bunu. Yaparken de olanak varsa elektriğe bağlı kullanım süresini daha uzun tutabilirsiniz; ancak pili de kullanmayı ihmal etmeyin. Çünkü ben de uzun süre sadece elektriğe bağlı kullanmayı denedim, şarj döngüsü artmadığı halde pil sağlığı azalmaya devam etti.

    Bunları uygulamak herkeste algoritma gibi aynı sonucu vermeyebilir; çünkü pillerin kimyasal yapısı ve kullanıcıların değişken kullanımları her şeyi etkiliyor. Ancak şurası kesin ki agresif bir şekilde sadece pilden kullanınca pil sağlığı hızla düşüyor.

    Mecbur kalmadıkça %25’in altına düşmeden elektriğe bağlamak doğrudur.👍🏻



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 29 Ocak 2024; 17:9:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • kinemania K kullanıcısına yanıt

    Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Bahsettiğinizi uygulayacağım 

  • merhaba arkadaşlar, m1 almak istiyorum, daha önce lg hp asus lenova notebooklar kullandım hepsi oyun oynamadığım halde bir iki yıl içinde sıfır kondisyonunu kaybetti ve bataryası öldü, iphone kullanıcısıyım, apple'ın, iphone daki kaliteyi macbooklara da yansıttığını düşünüyorum, onun için macbook almak istiyorum, macbook da oyun oynamayacağım, internete gircem office uygulamaları kullancam, günlük ev kullanımı için düşünüyorum, m1 bana yeterli olur mu, m2 ye işlemcisinden dolayı fazla para vermeme gerek var mı?

  • Bir de arkadaşlar elimdeki harici diski ve flash belleği macbook da çalıştırabilir miyim teşekkkür edeirm.

  • AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt
    M1 yeterli olur. Ben de m1 16gb kullanıyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt
    Çalıştırırsınız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aylmz07 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam😊

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

    Mac'larda harici disklerin kullanılması zordur.Bunları (ve de USB'den takılan Flash Bellekleri) kullanabilmeniz için söz konusu harici bileşenlerin FAT32 ile formatlanmış olması gerekiyor. O takdirde de 4GB'dan büyük dosyaları kaydedemezsiniz.


    Çözüm Mac OS ile NTFS arasında "arabuluculuk eden" 3. parti yazılımları kullanmaktır. Örneğin Tuxera yazılımı (yıllardır kullanırım, gayet başarılı bir yazılımdır ve göreceli olarak ucuz maliyetlidir...).


    Yukarıda yazdıklarımda bir düzeltme yapayım: FAT32 değil exFAT demem gerekiyordu...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 31 Ocak 2024; 23:4:21 >
  • AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt
    exFAT ile biçimlendirin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt

    biraz kavramları öğrenince hemen internetten araştırdım, exfatta zannedersem boyut sınırlaması yok fat32 deki gibi, ntfs de ise macbook sadece okuma yapabiliyormuş, okuma yapması yeterli çünkü 6 tb harici diskimdeki filmler ve fotolar ntfs formatında macbook bunları okusa yeterli olur, flash ı ise ex32 yapmalıyım çünkü dosya transferi de yapmalıyım,Teşekkür ederim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 31 Ocak 2024; 21:52:17 >
  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim

  • AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

    MacOS 10.15 Catalina'dan itibaren NTFS formatlı dosyaları okuyabiliyormuş (yani read-only) ve bunu sayenizde öğrendim. Ben 10.13.6 High Sierra'da takılıp kaldığımdan güncel durumun farkında olmadan yazdım. Ancak hiçbir şekilde Mac'larda NTFS olarak kayıt, olan kaydı düzeltme vb. işlemler yapamıyorsunuz. Bahsettiğim Tuxera yazılımını inceleyin, eğer son zamanlarda fiyat artışı yapmadılarsa çok makul fiyatlı bir yazılım ve hatta Tuxera'yı 3 Mac cihaza kadar yükleyebiliyorsunuz.

  • 
Sayfa: önceki 438439440441442
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.