Şimdi Ara

Apple, Lightning portundan vazgeçmiyor: Vision Pro'da ilginç detay!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple, Lightning portundan vazgeçmiyor: Vision Pro'da ilginç detay!
    Apple, iPhone 15 serisiyle birlikte telefonda da Lightning’den USB-C’ye geçiş yaptı. Apple’ın yeni ürünlerinde artık Lightning bağlantı noktasını ve konnektörünü kullanmayacağı düşünülüyordu ancak Apple, sürpriz şekilde yeni karma gerçeklik gözlüğünde USB-C kullanmıyor. Apple Vision Pro, büyük boyutlu bir Lightning kablo kullanıyor.



    Ayrıca Bkz.Apple Vision Pro’nun pil ömrü üzüyor: İncelemeler ne diyor?



    Apple Vision Pro, Lightning kablo kullanıyor!



    Apple Vision Pro, USB-C ile şarj edilebilen harici batarya ile geliyor. Ancak, pil ile Vision Pro arasındaki bağlantı, gözlüğün ucundaki özel bir konektör aracılığıyla gerçekleşiyor. Harici bataryaya bağlanan kablonun çıkarılabilir olduğu Apple tarafından belirtilmiyor ancak bir SIM kart iğnesiyle kolay bir şekilde çıkarılabildiği keşfedildi. Şaşırtıcı olarak, kullanılan kablo; Lightning.






    Apple, Vision Pro’nun harici bataryasının çıkarılabilir bir kabloyla geldiğini belirtmiyor; bu nedenle çoğu kullanıcı bu konektörü veya bağlantı noktasını göremeyecek. Apple’ın neden USB-C konektörü ve portu kullanmadığı bir bilinmezlik. Vision Pro’nun pili büyük ölçüde yalnızca güç ileteceği, neredeyse hiç veri iletmeyeceği göz önüne alınarak Lightning bağlantısının kullanılmış olma ihtimali var. Vision Pro’da kullanılan Lightning kablo, standart Lightning kablosundan çok daha kalın ancak bu gözlüğün fiyatı 3500 dolardan başlıyor. Yeni çıkan bir üründe neden eski bir standart kullanılıyor?




    Kaynak:https://www.androidauthority.com/apple-vision-pro-lightning-connector-3409901/







  • Avrupa Birliği yasaklasa da şu cihazı bir gülsek. Kaşınıyorsun Apple!

  • Usb C tam bir saçmalık. İçine kaçan tozu alamıyorsun içindeki o dandirik çıkıntı yüzünden. Elma kardeşi destekliyorum bu konuda. İntel saçma standartların adresi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple ın Allah canını alsın da kurtulalım böyle nalet firmalardan insanlığa ne fayda gelmiş. ürettiği bişey yok ancak alakaya maydanoz

  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Endüstride önemli olan standardizasyondur. Lightning portunun da veri transfer hızı ve güç çıkışı Tip-C kadar iyi değil, ne yapıcaz. AB yerinde bir karar aldı ve bunun tüm elektronik cihazlara uygularlarsa her cihazımızı tek tip kabloyla şarj edebilicez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeroWin -- 1 Şubat 2024; 15:11:22 >
  • crashris kullanıcısına yanıt

    Vision Pro almayacaksınız. Hadi aldınız diyelim, bu kabloyu söküp-çıkarmak için bir sebebiniz olmayacak. Canınız sıkılmış sizin bence.

  • crashris kullanıcısına yanıt
    En basitinden bir Apple Magic TrackPad 3'ü veya 2'yi denemenizi öneririm. Görece pahalı fiyatına rağmen özelliklerine ve kullanım ömrüne göre fiyatının çok ucuz olduğunu ve böyle muhteşem bir cihaz görmediğinizi farkedeceksiniz. Ek olarak Microsoft tarihini incelerseniz birçok konuda Apple'dan esinlendiğini göreceksiniz. Yani Apple firması ölürse bunun en büyük zararı gene siz Windows kullanıcılarına, hatta dolaylı yoldan da olsa Linux kullanıcılarına da olacaktır. Kullanıcı görsel deneyimini geliştirmekte lokomotif görevi gören firmaların başında gelir Apple.
    İnsanlığa katkısı deersek:
    - Tabletler 90'lı yıllarda da vardı ama iPad sayesinde bugün tabletler yaygın.
    - Dokunmatik ekranlı PDA (akıllı) cep telefonları 90'lı yılların sonunda da vardı, hatta Windows CE işletim sistemli PDA telefonlar çıkmıştı ama günümüzdeki akıllı telefonlar iPhone'un çıkışıyla yaygınlaştı ve bu derece büyük seri üretime geçildi. Android de iOS'in taklididir, iOS'ten önce Android yoktu. Apple olmasaydı bugün büyük olasılıkla tuşlu Nokia ve en fazla BlackBerry telefonları kullanıyor olacaktık, tabletler de hayatımızda olmayacaktı.
    - Apple Vision Pro ilerleyen zamanlarda ucuzlayabilir ve sanal gerçekliği hayatımıa taşıyabilir. Diğer sanal gerçeklik çözümleri çok başarılılar ama standart kullanıcıya ulaşarak yaygınlaşma konusunda Apple'ın yanından geçemezler.
    - İlk kısımda yazdığım gibi, macOS, bilgisayar işletim sistemlerinin kendilerini geliştirmeleri için lokomotif görevi gören bir işletim sistemi.
    - Microsoft ARM işlemcileri desktop platformunda kullanmak için elinden geleni yaptı ama Apple ARM işlemcileri Mac'lerde kullandıktan sonra masaüstü platformlarda ARM işlemcilerin yaygınlaşmaya başlaması sağlanabildi.
    Apple babamın şirketi değil, bilgisayarlarında kullandığı RAM ve SSD'leri upgrade edilemez yapan, kârını maksimize etmeyi ön planda tutan ultra kapitalist şirketlerden birisi sonuçta ama bu yazdıklarım da gözardı edilemez şeyler.





  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    USB-C Intel'in bir ürünü değil, aksine, açık bir standarttır. USB-C standardını kullanmak için herhangi bir firmaya para ödemeniz gerekmez. Siz USB-C'yi Thunderbolt ile karıştırıyor olabilirsiniz belki de.
    Lightning'i Photoshop'a benzetirsek USB-C'yi Gimp'e benzetebiliriz. Evet Gimp Photoshop kadar ileri düzey özelliklere sahip değil ama ileri düzey özelliklere sahip, kullanıcı deneyimi Photoshop kadar gelişmiş değil ama çok gelişmiş. Gimp'i istediğiniz yerde indirip kurabilirsiniz, kullanabilirsiniz, açık kaynak kodlu ve ücretsiz olduğu için hiçbir zaman size hesap soran olmaz. USB-C örneği de benzer bir durum.
    USB-C'nin içine kaçan tozları alamıyorsunuz, eyvallah, peki lightning portunun içine kaçan tozları nasıl alacaksınız? Lightning konnektörü de sıkıntısız değil. Hiç ucu kırılan bir lightning konnektörü görmediniz mi? Ayrıca USB-C konnektörünün ucunun deliği çok ince, içine kolay kolay toz kaçacağını sanmıyorum.





  • MaximillianFoe kullanıcısına yanıt
    Yasaklanmasının olumsuz etkileri daha fazla olur. Bu cihazı çok büyük olasılıkla en az 10 yıla kadar kullanmayacak olmama rağmen bu cihazın yaygınlaşıp fiyatının düşmesini isterim. Getirisi çok fazla olacak birşey çünkü. Alternatifleri yaygınlaşmayı başaramadılar, Apple'ın başaracağına inanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SB16 -- 1 Şubat 2024; 17:00:41 >
  • Klasik dayatmacı Apple işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SB16 S kullanıcısına yanıt

    hocam ben microsoft u zaten sevmem ama apple mikropluk yapıyor. biraz dostvari olsa tamam. ama adamlar en basit basit isteklerimizi yıllardır es geçiyor. bi zahmet el atsın bizi de kazansın.

  • Bence çoğu kişi haberde bahsedilen önemli bir noktayı atlıyor.

    Tak çıkar yapılmayacak bir kısımda kullanmışlar, USB gibi sürekli tak çıkar şarj et, veya PC'ye bağla data aktar gibi işlev için kullanılmayacak.

    Bataryayla gözlük arasında sabit bağlantı için kullanılmış ve sadece iğne ile çıkıyor. Normal şartlarda bunu sökmeyeceksiniz zaten, arıza falan yaparsa değişmelik düşünüldü herhalde.

    USB-C savunucusuyum ve Apple'ın sadece Ipad'ini kullanıyorum ancak burada abartılacak bir durum yok.

  • crashris kullanıcısına yanıt
    Apple işte hocam, "bizi de kazansın" şeklinde düşünmek yerine yararlı yanlarını kullanmanı öneririm. Apple fanboyu olmayı da asla önermem. Örneğin ben evde Mac Mini kullanıyorum, bir de Apple Magic Trackpad 2 kullanıyorum. Monitörüm Samsung'un ultra wide QLED olan bir monitörü, klavyem Logitech'in K860 klavyesi. Kullandığım müzik yazılımı Apple'ın Logic Pro değil, ImageLine'ın FL Studio'su. Telefonum iPhone değil ama tabletim Apple iPad Mini, gayet taşınabilir ve güzel bir tablet. Yani Apple fanboyu olmanın da bir anlamı yok, Apple'ın yaptığı herşeyi kötülemenin de bir anlamı yok bence. Apple'ın bazı sunduğu şeyler muhteşem, bir Mac Mini alırsanız örneğin fiyat/performans canavarı bir bilgisayar, Apple Magic TrackPad 3 yada 2 de öyle. Bunları denemenizi özellikle öneririm örneğin.
    Apple'ın optik saklama ortamını ürünlerinden çıkarması gibi şeyler, macOS'in birçok şeyinin özelleştirilemez olması, örneğin mouse pointer'ın şeklinin değiştirilemez olması, pencerelerin Linux'taki değiştirilebilir pencere şekilleri gibi olmayıp şekillerinin değiştirilemez olması, Windows'taki WindowBlinds gibi bir program ile bile değiştirilememesi gibi şeyler Apple'ın biraz kısıtlayıcı olmasına neden oluyor. Olumlu yanları da çok fazla var. Çok stabil olması, Unix tabanlı olması, kernel'ının mikrokernel mimarisini de içerecek şekilde hibrit olması gibi çok güzel özellikleri de var.
    Yani olaya kazanma/kaybetme şeklinde bakmayıp olumlu yanlarını kullanmanızı öneririm.





  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

    asgariye çalışıp varını yoğunu saçma şeylere harcayan tipler

  • Apple ekstra çipler ile kabloyu sadece kendi üretmek istediği için AB yeni standartı dayattı. Aslında Apple'ın çözümü daha sağlamdı ve ömürlüktü. Kırılsa bile adaptör ucu kırılırdı. Şimdi kırılacak en hassas yer cihazınızın soketi olmuş oldu. Uzun vadede bir sürü soket arızalı cihazınız olacak. Henüz ben soket arızalı lightining cihaza denk gelmedim.

  • OnderT O kullanıcısına yanıt

    Bende bundan bahsediyordum. Fiş gibi yapmak yerine, içeride oynayan o küçük çıkıntı parçası yüzünden çok sorun çıkıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lightning o kadar muhteşemse Apple kendi cihazlarında bile neden Thunderbolt'u Lightning üzerinden değil de USB-C üzerinden kullanıyor? Kabül etmek gerekir ki Apple da bazı şeyleri Microsoft gibi dayatmalarla kullanıyor ve bunun sonucu olarak da güzel teknolojiler olsa bile birçok teknolojisini kendi tekeline hapsettiği için teknolojilerinin ölümüne neden oluyor. Eğer Apple Lightning'i açık bir standart haline getirseydi ve kullanımı serbest/özgür olabilseydi bugün birçok cihazda USB-C yerine Lightning portu görebilirdik, Thunderbolt bile USB-C yerine Lightning üzerinden işleyebilirdi.

    İngilizcede trade off diye bir kavram var, birşeyi birşeye tercih etmek anlamına geliyor. Lightning çok kullanışlı ve güzel dizayn edilmiş bir teknoloji fakat Apple bunu kendi tekelinde tuttuğu için buna yakın bir teknoloji olan USB-C tercih ediliyor. Apple'ın yapacağı en güzel şey ise Lightning'i açık bir standart haline getirmek, yeni protokolleri de Lightning üzerinden desteklemek ve Lightning'i ücretsiz olarak herkesin kullanımına açmak olurdu. Diğer türlü ne kadar güzel olursa olsun Apple'ın tekelinde olduğu için yaygınlaşamaz. Örnek olarak bakınız Microsoft Internet Explorer, bakınız Microsoft ActiveX teknolojileri, bakınız VBScript (gerçi JavaScript gene kazanırdı ama VBScript de yaşamını sürdürürdü), Apple tarafı için bakınız AppleTalk. Böyle sayısız örnek bulunabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SB16 -- 2 Şubat 2024; 8:29:32 >




  • SB16 S kullanıcısına yanıt
    Apple ve fiyatının düşmesi...
    Allah da sizi güldürsün :D

  • crashris kullanıcısına yanıt

    Ürettiği bir şey yok dediğin marka tüm dünyayı baştan aşağı değiştirdi yaptığı devrimlerle. Şu an var olan teknolojinin büyük çoğunluğunu bu firmaya borçlusun. Nasıl böyle bir şey diyebiliyorsun aklım almıyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.