Şimdi Ara

Apple, iPhone fiyatlarına bir zam daha yaptı! En pahalı iPhone 90 bin TL’ye dayandı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
3
Favori
12.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • seyhmus21 kullanıcısına yanıt

    şu salak kesim bazı insanlar böbrek ,dalak, safra kesesi filanda satsa ileriki zamanlarda alamayacak desenize ...

  • Kriger kullanıcısına yanıt

    Bakın zam tabi ki Apple tarafından yapılmıyor bu ülkede fiyatların artmasının en büyük sebebinin hükümet olduğunu herkes biliyor, sadece kendini kandıranlar var, burada ki sorun ise Apple'ın her fırsatta zam yapması değil cihazına biçtiği fiyatın Avrupa ülkelerinden daha yüksek olmasıdır ve birde diğer markalara göre kur oranlama konusunda çok çok daha hızlılar zaten bunun sebebi ürününü değerini korumak içindir nedeni aşağıda anlatıyorum. Samsung nasıl Avrupa'da 1100 euro ya sattığı cihazı bu ülkede 950 euro olarak sokuyor ise market hamlesi olarak Apple'da aynı şekilde 1100 dolarlık ürününü burada 1200-1300 dolar olarak belirliyor. Arz ve talebe göre firmaların stratejileri değişiyor ve bunu birine 2000 dolardan satacaksınız diye bir şey yok Apple'ın zaten Türkiye operasyonu var ve burada cihaz fiyatını 1100 dolar değil de 1200-1300 dolar olarak belirliyor. Sizin bir teknoloji veya gsm mağazasında gördüğünüz Apple ürününü zaten Apple Türkiye tedarik ediyor. Ve açıkçası bu ülkede ki tüketim ve piyasa durumu Apple'ın üst seviyede kendini bir lüks ve yatırım ürünü olarak konumlandırıp ona göre de piyasasını yüksek olarak giriyor. Bu bir gerçektir yani her zamda gelip hükümete ağlamak whataboutismdir çünkü şöyle bir şeyle karşılaşırsınız sonuç olarak, başka bir markanın çıkış fiyatı daha yüksek olmasına rağmen Türkiye'de Apple ürününe göre TL bazından daha ucuz çıkış yapıyor oysaki aynı vergilendirmeye noktasına kadar aynı uygulanıyor. Apple ürünlerine bu ülkede ki talep lüks ve yatırım aracı şeklindedir o yüzden market fiyat girişini yüksek konumlandırıyor ve kur oynamasını da çabuk ayarlayıp cihazının değerini yüksek tutuyor. Ben daha elinde Apple cihazı olup da bu zamlara üzüleni görmedim aksine oh elimde ki cihaz değerleniyor der ve bir cihaz alacağı zaman özellikleri veya ihtiyacını bir kenara bırakıp alım gücü Apple ürününe yetiyorsa onu tercih eder çünkü bir nevi yatırım aracı olarak da görmektedir ama bu Avrupa ülkelerinde geçerli bir durum değildir teknolojik ürün eskidi ise eskimiştir ve orada ki pazar planlaması daha farklıdır, Apple'ın gider GSM firmaları ile anlaşır cihazını daha kolay ulaştırmaya çalışır, onun yerine servis satmaya çalışır vs.vs. uzar gider. Zaten benim kızdığım nokta neden zamlanıyor denmesi değil, neye satıyor burada da kurla çarpılıp satılıyor denmesine ortada öyle bir şey yok bu cihazlar kur olarak da daha yüksek giriş yapıyor bu ülkeye yani bu fiyatların Apple nezdin de savunulacak bir tarafı yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petitcoeur -- 1 Temmuz 2023; 17:38:20 >




  • cocainbar kullanıcısına yanıt
    5 atinca baya mantikli plan aslinda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt

    hiçbirini atma dostum o zaman. zam haberi bu. hangi telefon daha ucuz hangisi daha uygun başlığı değil. konuyu sen bu noktalara getirdin. neden 4. defa zam yapıldığını açıkla sonrasını konuşalım. sizlerde farklı çalışıyor diyip yine bi tarafı yaftalayacağına herkesin zararına olan neticeyi konuş.

  • petitcoeur kullanıcısına yanıt

    " her zamda gelip hükümete ağlamak" şu cümle hariç diğerlerine aşağı yukarı katılıyorum. kurdan dolayı oluşan fark sonucu apple fiyatları güncelliyor devamlı. ocak ayında 18 olan dolar şu an 26. şimdi bunun bu noktaya gelmesini hükümet istedi. çin modeli büyüme, faiz sebep enflasyon sonuç, nas var gibi söylemlerle zaten kuru zıplattılar. şimdi ben kurdan dolayı fiyat güncellemesi yapan herhangi bir firma için yine hükümete saydırıcam. bu çok basit hocam. sene sonu dolar 35 olursa apple yine fiyat güncelleyek. gelip buraya her zamda hükümete ağlamayın mı diyeceğiz :) o yüzden yine sizin söyleminizle kur sebepli her zamdan dolayı hükümete ağlamak whataboutism değildir:) hiç sevmediğim bir kelime ama siz kullandınız diye kullanıyorum.


    bu arada başta apple olmak üzere diğer şirketlerin lokal fiyatlandırma seçeneklerini konuşacaksak orada size hak veririm. bence de apple fazla pahalı ve global bi fiyatlandırma tarzını seçiyolar. samsung böyle yapmıyor mesela bildiğim kadarıyla. ancak bu da pazar lideri olmanın vermiş olduğu bi durum işte. bunu zaten tartışılacak ayrı bir konu. o yüzden girmiyorum oralara.





  • Kapali kutu iphone 14 var mor renk 44,750₺ verecegim 128 lik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Şu aktrolle cevap vermeyin beyler maaşına prim kazandırmayın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 52% teknolojiden çakmadigi icin onlara koymuyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Hocam Authenticator ile Google Password uygulamalarında kaç defa açık yakalandı ki en önemli en şahsi uygulamalar Keep ve G Suite ile birlikte.

    Google Meet, Zoom kadar olmasa da bir Teams Slack güvenirliğine sahip değil diye düşünüyorum. Çoğu okul da yurtdışında G Suite ile Classroom'u/Meet'i terk edip Office ile Teams'e geçerek gösterdi tepkisini.

    Evet Knox katmanı bir yere kadar güvenlik sağlıyor ama BlackBerry'nin zamanında sunduğu BB07 çözümlerinin yakınına bile gelemez. Cihaza bundle olarak 360Security Cleaner ile McAfee sunuluyor. Al birini vur ötekine. Kendi VPN çözümü bile olmayan bir üretici. Ki en sonunda orada farkı görüp Opera Max'i satın aldılar da ücretli üyeliğe çevirdiler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaş konuyu neredeyse baştan okudum ve okuduklarım karşısında şoka girdim. Bir iki arkadaş 14 daha iyi s23 daha iyi falan filan tartışıyor. Birileri devlet ne yapsın bazı vergileri ödemeden alamazsın falan yazmış. Kardeşim zammı apple yapmıyor, Ülkedeki kur yüzünden yapılıyor. Dyson ve apple markaları bu konuda çok acımasız, döviz biraz artsa hemen güncelleme diye yapıştırıyorlar zammı. Bir adet 14 pm ve bir adet 14 p aldım 5 ay önce 88 e, şuan ikisi 127,5 olmuş söyleyeceklerim bu kadar. Biraz beyni olan ülkenin durumunu görür ve üzülür. Bu arada tel benim için çok önemli bir alet olamadığından ben Samsung a 54 bile kullanırım,ki geçmeyi düşünüyorum zaten. Adamlarda yok Samsung iyi yok 14 daha iyi falan, biz girmiş mahvoluyoruz diye konuya giriyoruz adamlar birbirine çatıyor. Sanki biri Samsung, diğeri apple yöneticisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aliyuşa -- 1 Temmuz 2023; 20:5:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aliyuşa kullanıcısına yanıt
    Dostum öyle deme +50k birime alınan telefonları firmanın pazarlamacısı gibi savunmazlarsa içlerine oturur. Biz böyle olduğumuz sürece bir adım ileri gidemeyiz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aliyuşa kullanıcısına yanıt

    Firma acımasız ise almayacaksın. Evet, genel olarak sorun dolar kuru ama S23'ün üreticisi afedersiniz mal mı hala fiyatı sabit? Adamın amacı satış yapmak.


    Bence Apple Türkiye'nin fiyatlandırmasından California'nın bile haberi yok. Arkasında Apple'ın kendisi yok bu işte bence.


    Çünkü satışlar bıçak gibi azalacak.


    Ya da 2-3 YouTuber ve DH Troll'üne para yedirip "Apple pahalı ama instagram'da kalite düşmüyor yeaaa" yalanlarını yayacaklar.

  • Durmak yok yola devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt

    Buna katılıyorum, Samsung niye yapmıyor bu politikayı? Çünkü Türk müşterisine önem veriyor. Dolar 1tl arttı diye hemen çat zammı yapıştırmıyor.

    Apple son 2 ayda kaç zam yaptı sayamadım bile, S23 fiyatları bayadır aynı çünkü Türkiye'ye özel fiyatlandırma yapıp karlarından kısıyorlar.

    Apple bu kafayla giderse yakında 1 Iphone fiyatına 3x S23 alınacak.

  • Vain kullanıcısına yanıt

    Hocam 6-7 mesaj önce de bahsettim. ABD sitesini koydum.


    i14ProMax 512GB = 1399 dolar.

    S23Ultra 512GB = 1379 dolar.


    Hala "dolar kuru" diyenler var.


    Biri bugün 69.500

    Diğeri 43.500


    Bana 26.000tl (1.000 dolar) farkı açıklayın...    


    APPLE TÜRKİYE'NİN CEBİNE CUKKA.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGatakan -- 1 Temmuz 2023; 21:2:56 >
  • Bir ay sonra zamazung ve diğerleri de zam yapınca göreceğim şu şirket politikacılarını 

  • LGatakan kullanıcısına yanıt

    Ben de hem S23 var hem de 14 Pro. En azından bende 9V pil kadar akıl var mıdır? Sana mı kaldı milletin akıl düzeyini ölçmek. Zevkler ve renkler tartışılmaz. İsteyen istediğini alır. Demek ki hoşuma iPhone gitmiş onu almışım. Genelleme yaparak hakaret edemezsin.

  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

    Yurtdışında 1379 dolardan satılan bir ürünü şuanda Samsung 826 dolardan veriyor. Ciddi indirim var. Powerbank kadar kafası çalışan alır.

  • mesga M kullanıcısına yanıt

    İyi yapmışsın. Allah güle güle kullanmayı nasip etsin.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.