Şimdi Ara

Apple iPhone 12 Pro / iPhone 12 Pro Max [ANA KONU] (392. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.565
Cevap
138
Favori
675.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 390391392393394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • römercan kullanıcısına yanıt
    Amerika’dan Apple ürünleri satın alınabiliyor.Dikkat edilmesi gereken iPhone 12 model olarak Avrupa’ya yönelik çıkan seri modelini satın alınmalı.Faka çok az Amerikada satılıyor.Amerika modelinde 5G kesinlikle wifi 6 (Sub) standartı desteklemez.Amerika da 5G olarak band firekansı içerir Avrupa ve tüm dünyada kullanılamaz .Avrupa ve Her kıtada ayrı bandı aralığı kullanılmakta.İphone Amerika serisi bu teknolojiyi mmWave kullanıyor.Bu sistem olmayan ülkeler ( Amerika harici tüm dünya ) Wifi 6 üzerinden 5G bandını kullanamıyacak.5G frekans bantları her kıtada farklı Avrupa ,Asya gibi .Bu yüzden iPhone içindeki modemleri banda göre üretip uygun bölgelerde satılıyor.MmWave olan bir iPhone türkiyede 5G teknolojisinden yararlanamıyacak .Bunu göze alarak satın alınmalı.Avrupa’da satın alınması daha mantıklı.Amerika serisi TLE bir sorun yok.Bu soruyu başka bir arkadaşda sormuştu.Konu içinde detaylı ayrıntılı cevabım var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 20 Mart 2021; 13:48:37 >




  • Apple etkinliği 23 nisana ertelemiş o zamana kadar 14.5 final gelmezse iyice biteriz

  • akceyavuz A kullanıcısına yanıt
    IOS 14.5 yayınmazsa 23 Nisan beklenirse arada 14.4.2 gelir.Bir çok yazılımsal sorun var.Bence nisan ayı beklenmeden IOS 14.5 yayınlanır.Çünkü çok ileri bir tarih.
  • seyhan. kullanıcısına yanıt

    Yurtdışından aldığım cihazın Imei kaydını yaptırıp kullanıyorum. Alırken 12 pro cihazım için (yurtdışı 1 yıl garantili olanından) bir miktar fark ödemiştim. Formu okuduğumda apple Türkiye garantisi kesinlikle yok şeklinde ifadeler gördüm. Apple desteği telefonla arayarak, onunda yönlendirmesi ile ayarlardan garanti kapsamı ayrıntılarından Donanım ve Teknik desteğinin 1 yıl süre için geçerli olduğunu direk görebiliyorsunuz. Selamlar...

    Apple iPhone 12 Pro / iPhone 12 Pro Max [ANA KONU]
  • ABD’den alınan 12 Pro’nun Avrupa’da 5G desteklemeyeceği nereden çıktı?

    ABD sürümü telefon ek olarak ABD’de yüksek frekans 5G kullanabiliyor artısı bu, eksisi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşlerim boya atmasi ve volte acikken ses kesilmesi sorunlari mevcut diyorlar yarin 12 pro max almak uzereyken bunu duydum dogrumudur bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, hızlı şarj almak istiyorum. Orijinal değeri 9v 2.22a. yine 9v luk type c çıkışlı bir adaptör alsam akım değeri 2.22den yüksek olsa (örn 3 a) sorun olur mu? Teknik olarak olmması lazım ama apple ın kıllıkları meşhur diye sormak istedim. Abartılı fiyatlı olmayan öneriniz varsa söylerseniz de memnun olurım baseus anker vs

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kenanmorbulut K kullanıcısına yanıt

    Evet bütün 12 serilerinde bu sorun mevcut ve cok can sıkıcı volte özelliği kapalı kullanırsan benim gibi sorun yok yeni yazılımla düzelicek diyor apple boya atma sorunu hiç yaşamadım olcanıda sanmıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HAJAJ80 H kullanıcısına yanıt
    https://www.apple.com/tr/iphone/cellular/
    Hocam merhaba. Benim telefonum da Abd. 2342 serisi. Bu grupta bir arkadaş yazınca kıllandım. Resmi sitede de bu tarz bir bilgi var. 5g destekleöiyorsa aldığım yere gidip pürüz çıkartacağım. Nedir bu olayın aslı astarı? Yardımcı plabilirseniz çok sevinirim.
  • HAJAJ80 H kullanıcısına yanıt
    Amerika’da iPhone ve diğer 5G telefonlar neyazıkki Avrupa ,Asya ve Avusturalya’da 5G kullanamıcak.Amerika’nın şebekesi mmWave kullanıyor.Özel bir antene ihtiyacı olduğunda solda aktta gri bir çentikli anten var.Amerika neden mmWave kullanıyor diye soruyorsanız bunu ilk 3G yi 4G adapte edildi.Tüm USA geliştirilmiş sistem var bunu 5G destekler hale getirip kendilerine özel band üzerinden kullanıyor.Bu sayede hazırda olan sistemi 5G dönüştürülmeye başlandı.mmWare yüksek hızlı internet adını verdiler.Baz istasyonları yeteri kadar geniş kapsama alanı yok.Çünkü çok büyük bir alan.Bölgelere baz istasyonları haricinde fiber interneti dağıtan istasyonlar kurulu halde.LTE ve ses GSM baz istasyonlarından mmWare ayrı istasyonlardan veren roter ana istasyonu bu yüksek hızlara sayip internet vermek için. Bu yüzden çift anten var ve hem gsm bazı hemde mmWare aynı anda içindeki modem algılıyor. ve kullanıyor.mmWave teknolojisi alt yapısı yıllar öncelere dayanıyor. verizon bunu başlamasına sebeb oldu yatırım yaptı.iPhone 5 modelinden itibaren sim kart yuvası olmayan telefonlar çıkarıldı.eSim teknolojisi olmadan sim kartsız modelleri USA kullanılabir hale getirdi.Ellerindeki hazır mmWare sistemine 5 G adapte ettiler.Ses ve 4G gsm baz istasyonlarından mmWave şebekesi ile 5G hızına yakın internet vermeye çalışan bir sistem .bu yüzden iki anten sistemi var iPhone dört tarafından çevreleyen kısım GSM ve çizik şeklindeki mmWare 2GHz üzerinden sinyalle internet alıyor bölgesel Routerlar üzerinden.Globel frekans ağ yönetmenliği ile her bölge kıta frekans çatışması olmasın diye bantlara bölündü yıllar önce Avrupa (Türkiye’de) Asya,Austuralya ve Amerika kıtası.Tüm gsm operatörü bu bandlar içinde sınırlıdır.İphone de beş bandlı iPhone modemi üretmesi gerekti.Üretim bölgelere göre modem konuluyor iPhone , iki çeşit üretiliyor Amerika için özel mmWare iPhone ve global iPhone.Global de kalan dört banda göre üretilip dağatılıyor.Bu yüzden Apple resmî sitesinde hangi bölgeye sahip ülke o seri nosuna dail model 5G kullanabilir yazıyor ve bölgenizden alın diye uyarıyor.Zaten bu yüzden her bölgeye özel seri dağıtıp satıyor.Ve neyazıkki mmWave modeme sayip özel üretim kendi bölgesi (USA) çalışıyor.Tek artısı mmWave sayip olsa bile 4G başka bölgelerde çalıştırılabiliyor( global turizm ve iş için kullanılabilmesi için) özet mmWave sayip modeli iPhoneler 5G mmWave çalıştırıyor 4G global çalıştırıyor .Usa dışındaki 5G Wifi 6 (sab) sistemini desteklemiyor.Global alanda 5G modemi Wifi 6 (sab) olmadığı için mmWare model 5G kullanılamıyor.çok fazla teknik terim kullanmadan size özel anlatmış oldum.Altta verdiğim linki tıklayın ve detayı Apple sayfasından bakın.

    Burada LTE ve 5G hangi ülkelerde hangi band modem desteklediğini listeli halde burda Apple kullanıcıları bildiriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 21 Mart 2021; 16:55:45 >




  • akceyavuz A kullanıcısına yanıt
    Bütün seriler demişşiniz bende 12 pro max var bende öyle bir sorun yok.
  • kenanmorbulut K kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bulunduğun sehirdeki baz istasyonuyla alakali bişey bu,bende pro max ben şimdiye kadar öyle bir sorun yaşamadım.
  • pasifik. kullanıcısına yanıt
    iPhone 12 serisi Yanlız IOS 13.3 gelen bir yazılım kaynaklı bir hata. bunu daha çok 5G olan ülkelerde görülüyor.5G modem yazılımsal yapıyor.Bir çok kimse bu durumdan yakınıyorLTE (4 G) den 5G geçince ses karşı tarafa gitmiyor karşıdakinin sesi gelmeme hatası 14.4.1 bunu düzeltilmeye çalışıldı.Bende bunu Almanya’da otomatik yaşıyorum çünkü 5G burda var.5G olmadığı ülkelerde denk gelinmedi çünkü 5G yok.Ufakta olsa LTE bu hata nadir görülüyor.VoLTE kapanınca %30 5G halen görülüyor.Tüm iPhone 12 serisinde ne yazıkki var.Resmî Apple forum sayfalarında hata hakkında çok şikayet var.Apple bu durumun farkında IOS 14.5 çözülecek diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 21 Mart 2021; 18:10:47 >
  • İphone 11 pro max 256 ile takas yapmaya gerek varmı sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar öncelikle 12 promax ile aranıza katıldım. Önceden x kullanıyordum. Şuan 12 pro max ile ilgili şarjda oyun oynarmış gibi ısınması dikkatimi çekti. 12w şarj aleti ile eski lighning kablomu kullanıyorum. Şarj aleti ile ilgili bir sorun olabilir mi ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

    Arkadaşlar merhabalar öncelikle 12 promax ile aranıza katıldım. Önceden x kullanıyordum. Şuan 12 pro max ile ilgili şarjda oyun oynarmış gibi ısınması dikkatimi çekti. 12w şarj aleti ile eski lighning kablomu kullanıyorum. Şarj aleti ile ilgili bir sorun olabilir mi ?

    İlk birkaç gün uygulamaların optimizasyonundan dolayı ısınma olabilir. Birkaç gün sonra düzelmez ise Apple ile temasa geçerseniz iyi olur.
  • tt38 T kullanıcısına yanıt

    kesinlikle öyle yapacağım bu telefon şarjda yük altındaymış gibi ısınıyor. 20w hızlı şarj adaptöründen sipariş ettim birde onunla ve kutusundan çıkan kabloyla deniyeyim olmadı iletişime geçicem mutlaka

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaisersoze81

    https://www.apple.com/tr/iphone/cellular/
    Hocam merhaba. Benim telefonum da Abd. 2342 serisi. Bu grupta bir arkadaş yazınca kıllandım. Resmi sitede de bu tarz bir bilgi var. 5g destekleöiyorsa aldığım yere gidip pürüz çıkartacağım. Nedir bu olayın aslı astarı? Yardımcı plabilirseniz çok sevinirim.
    Apple iPhone 12 Pro / iPhone 12 Pro Max [ANA KONU]


    Benim model numaram da 2342




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAJAJ80 -- 21 Mart 2021; 20:10:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HAJAJ80

    ABD’den alınan 12 Pro’nun Avrupa’da 5G desteklemeyeceği nereden çıktı?

    ABD sürümü telefon ek olarak ABD’de yüksek frekans 5G kullanabiliyor artısı bu, eksisi yok.

    Aynen öyle,

    Bilmeden ,araştırmadan yalan yanlış bilgi veriyorlar.

    Benim de 12 Pro Max amerikan modeli.


    Aşağıdaki Apple'ın resmi sitesinde 5G için kullanılan bandları/frekansları görebilirsiniz.

    Bizim cihazların fazlası var,eksiği yok ...


    https://www.apple.com/tr/iphone/cellular//





  • QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Bende sorun yok kardeşim
  • 
Sayfa: önceki 390391392393394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.