Şimdi Ara

Apple iPhone 11 / Pro / Pro Max [ANA KONU] (688. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43.892
Cevap
481
Favori
2.596.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 686687688689690
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anladım hocam. Ben de geri döndüm yavaş şarja. Önceden bir şarj ile günü çıkarıyordum gece yatarken şarja takıyordum.
    Aldığım hızlı şarj Slink ğn 15w usb çıkışlı kabloda Slink yine hızlı şarj destekli. Telefon hızlı doluyor hızlı boşalıyor. Dün gece oyuna girdim %56 dan %6 ya 130 dakikada indi. Oyundan çıkmadım hiç. Lakin oyun dediğinim 2d ballblast öyle telefonu zoelayacak bir oyunda değil. Süre normal değil gibi geldi bana ama bilemiyorum. Şarj aletini ve kabloyu da muhtemelen iade edeceğim yada diğer power bank şarj etmede vs kullanırım bilmiyorum. Önceden sosyal medyada çok uğraşırdım güç tasarrufu açık olmadan sabah 6:30 dan akşam 17:00 a %30 kalırdı. Ama şuan daha fazla düşüyor gibi geldi ki onuda geçtim pil sağlığı 98e düştü. Aynen yavaş şarj etsin ama düzgün etsin daha sağlıklı sanırım...

    Sizin kulaklığa gelince ben şuan kulak üstü kullanıyorum Bluetooth Aliexpressten almıştım. Bluedio T7 Anc var 24 saatten fazla şarj gidiyor. Kulakiçi alacağım bir tane o da Jabra Elite Active 75t. Amazon Tr satışına başladı 1160 liradan satıyordu kartım extresi kesilmedi diye almadım şuan 1300 lira tekrar düşünce alacağım. Normal 75 T ile arasında İo sertifika farkı var. Ama illaki iyileştirmeler vardır başka. Kağıt üzerinde sadece sertifika görünüyor. En azından ömrü biraz daha iyi olacaktır. Evet fiyat biraz yüksek gibi ama o segmentteki tüm kulaklıklar aşağı yukarı bu fiyat. Galaxy buds+ düşünüyordum telefonla konuşma ve ses deneyimlerinde Jabra daha iyi olduğu için üstüne 100-150 tl daha koyup Jabra alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • babasamsunlu kullanıcısına yanıt
    Şarj aleti olarak orjinalini mi kullandınız?
    Ben bugün gideyim vatan Bilgisayar açıksa iade edeyim sinirimi bozdu bu durum:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giovanni_ kullanıcısına yanıt
    Ben airpods kullanıyorum ancak earpods'u da sevmediyseniz onu da sevmezsiniz. Madem kulaklıktan memnunsunuz lightning-3.5mm dönüştürücü alıp devam edin, 50-70 tl ile halletmiş olursunuz. Veya bir bluetooth receiver alabilirsiniz. Xiaomi'nin 100 tl civarına bulunuyor. Ben aracımda aux'a bağlı olarak bluetooth receiver kullanıyorum mesela.
  • babasamsunlu kullanıcısına yanıt
    Benzer şekilde ben de gece 5w'lık kendi adaptörüyle şarja takıyorum genelde ancak gün içerisinde şarja ihtiyaç duyarsam 10w ipad şarj aletiyle ediyorum ki 3 aydır kullanıyorum cihazı toplasam 10 kez ipad şarj aletiyle etmemişimdir. Benim pil kapasitem %98'e inmiş. Bilmiyorum ben neyi yanlış yapıyorum, telefonu geceleri şarja takıyorum genelde ve haliyle kullanmıyorum. İyileştirilmiş şarj açık mı sizde?
  • Ben hızlı şarja ihtiyaç duymuyorum , eski cihazım 11 in şarj aletini kullanıyorum pro max var suanda , gece takiyorum sabah alıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hızlı şarj ömrünü yiyor hocam sanırsam. Benim 11 alalı 2 ay oldu 1,5 aydır %100 dü 2 hafta 15w hızlı şarj kullandım 98 e düştü. Geri yavaşa dönüyorum mecbur. Ben de gece şarja birakıyordum i. Hızlı ile şarj hızlı düşünce günde 2 kez şarj ettiğimde oldu ama ömrünü yiyor işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gravaze

    Ben airpods kullanıyorum ancak earpods'u da sevmediyseniz onu da sevmezsiniz. Madem kulaklıktan memnunsunuz lightning-3.5mm dönüştürücü alıp devam edin, 50-70 tl ile halletmiş olursunuz. Veya bir bluetooth receiver alabilirsiniz. Xiaomi'nin 100 tl civarına bulunuyor. Ben aracımda aux'a bağlı olarak bluetooth receiver kullanıyorum mesela.
    Aynı fikirde değilim. Earpods sürekli kulağımdan düşüyordu, Airpods bu konuda muhteşem. Kablosuz olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum, tık diye oturuyor kulağa, kablo olmadığından da çıkmıyor çok zorlamadıkça. (kablo olunca sağa sola çektiğimde düşme sorunu yaşıyordum)
  • Arkadaşlar ben bu fiyatlardan birşey anlamadım alttakiler neden öyle üsteki renkler niye 13.300
    Bilgisi olan varmı
    Apple iPhone 11 / Pro / Pro Max [ANA KONU]

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt
    Hızlı şarj olmadan normal şarj ederseniz atıyorum 2 yılda gidecek pili 1-1,5 yıla indirirsiniz.
    Bilginiz olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EknCn

    Hızlı şarj olmadan normal şarj ederseniz atıyorum 2 yılda gidecek pili 1-1,5 yıla indirirsiniz.
    Bilginiz olsun.
    Daha iyi işte, garanti bitmeden değişim yaptırır pile. Çok takılmayın bu hızlı şarj olayının pil ömrü konusuna, büyük nimet. Kullanın o avantajı.
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Tabi ki işin o tarafı da var, en iyi ihtimalle 2 yıl götürür garanti bitimine yakın verirsiniz 2 yıl daha götürür.
    Çokta sıkıntı değil ve gerçekten büyük nimet, özellikle havalimanlarında %10 şarjla kalınca anlıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Giovanni_

    bir konuda tavsiye rica edeceğim arkadaşlar.
    elimdeki sony kablolu kulaklığı daha önceki telefonlarımda 3,5 mm aux girişi olduğu için rahatlıkla kullanıyordum. apple'ın kendi kulaklıklarından ses kalitesi olarak çok daha iyi ve kulağa çok daha iyi oturuyordu.
    fakat yeni aldığım iphone 11 ile uyumsuz olması sebebiyle kullanamıyorum. kutu içinden çıkan kulaklık ise kulağıma tam oturmuyor, sürekli kulağımdan çıkıyor ve düşüyor. ayrıca ses kalitesi de bir nebze düşük geliyor.
    kablosuz bluetooth kulaklık tavsiyeleriniz rica edeceğim. apple'ın airpods'u da tasarım olarak kutu içinden çıkan ile aynı olduğu için kulağımdan çıkar diye düşünüyorum. Jabra Elite 75T için çok olumlu yorumlar okudum fakat fiyat olarak biraz yüksek geldi. Siz ne kullanıyorsunuz?
    Merhaba,

    Jabra 75t kullandım 3 gün dayandım çünkü sol kulaklık sürekli cızırtı ve kopma yapıyordu sattım. Airpods Pro kullanıyorum şu anda önerebilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    Başka insanların kişisel seçimlerine ve kullanım tarzlarına mantıksız demeniz oldukça mantıksız bence. Telefonu tam manasıyla kendi açınızdan kullanıyor olabilirsiniz ama benim açımdan - büyük ihtimalle - kullanmıyorsunuz. Bu değişken bir şey.

    32 GB müzik dosyası var telefonumda. Yer olsa bu sayı 130 GB’a kadar çıkardı. Mümkün olsa TIDAL hi-fi kullanırım ve değil 256 GB, 1 TB bile anca yetebilirdi.

    Uygulamaların önbellekleri siz onları kullandıkça 2-3 GB’a kadar çıkıyor. Hatta belki daha fazla. 5 sosyal medya uygulaması kullansanız ortalama 15-20 GB yapar. Diyeceksiniz ki uygulamayı kaldırıp bir daha kurarım. Evet yaparsınız ama bir süre sonra bu durum sıkar. Bıkarsınız. Benim gibi..

    Ben galerideki medyamı telefonumda tutmak isterim. Her an her ortamda o medyaya o an ulaşabilmek isterim. Böyle bir kullanım tarzı olan birine 64 GB asla yetmeyecek. Telefonda tam 40 GB medyam var. Ve yer kalmadıkça bilgisayara atıyorum tüm galeriyi. Yani bugüne kadar bilgisayara transfer ettiklerimle birlikte 200 GB’a yakın medya olmuştur telefonda. Her şeyi bulutta tutamam. Eninde sonunda bulut hafızası da dolacak. Ekstra alan için ekstra para. Nereye kadar sürecek bu? Kaldı ki her bulunduğum yerde internetim de olmayabilir. Veya gerektiği kadar hızlı olmayabilir. Bir fotoğrafın, videonun açılması için interneti beklemek de bana göre mantıksız. Ben kendi çektiğim medyamı izlemek için interneti bekleyeceksem pek bir mantığı kalmıyor benim için. Youtube videosu izlemiyorum sonuçta. Cihaz doldukça medyayı bilgisayara atmak çok daha mantıklı açıkçası. O süre zarfında o medyayı her an anında telefondan izlemem elzem benim için. Sizin dediğiniz şey bir süre sonra kısır döngüye girecek bir olay. Zamanla anlayacaksınızdır.

    Dediğinizin aksine günümüz internet hızı henüz bulut upload / download’ın sorunsuzca yapılabilmesi için tam olarak yeterli değil. İstanbul’un merkezinde veya ev ortamındaki ağlarda bu çözülmek üzere denilebilir. Ama halen her evde her ilde her mekanda stabil bir eşitlik yok. Ya da her yerde her ortamda eşit şekilde hız sağlanamıyor desek daha doğru olabilir. Durum bu olunca günümüz telefonlarının çektiği videoların boyutuna ve kalitesine şu anki internet hızı olması gerektiği gibi yetişemiyor.
    Bulut teknolojisi tam olarak olması gerektiği aşamaya gelemedi. En azından bizim ülkemizde diyelim. Daha çok yolu var.

    Sadece uygulama önbelleklerinin bile en az 15 GB tuttuğu, bir dakikalık bir videonun GB’a vurmak üzere olduğu bir teknoloji dünyasında 64 GB telefon kullanmak bir kenara, 64 GB telefonların artık üretilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

    Bu anlattıklarım gibi pek çok değişken var. Bunlar sadece birkaçıydı.

    İyi geceler.

    Alıntıları Göster
    Katılıyorum sonuna kadar. Yıl 2020 olmuş abd de 1000 dolara çıkan telefonun 64 gb olması kabul edilemez. Gerçi bu sene çıkacak telefon 128 gb baz model olarak gelecek ama olsun o şartlarda 350-400 dolarlık telefonlar bile 128 gb kapasite sunuyordu zaten çok maliyetli bir şey değil.

    Bende telefonda medyamı tutmak isterim. Ha icloud üyeliğimde var telefon iphone 11 128 gb ancak ipad pro 12.9 tablete de çektiğim anda gelsin diye bulut üyeliği aldım. Yoksa telefonda her şeyi buluta atınca ve internet olmayınca hiçbir işe yaramıyor ve sevmiyorum da bazı şeylere hemen ulaşmak eskiye kolayca gitmek rahat oluyor.

    Hocam siz sanırım çok müzik dinliyorsunuz da 32 gb offline indirmek yerine wifi-mobil veri ile dinlemeyi pek sevmiyorsunuz sanırım. Hatta yerim olsa 100 gb tutarım demişsin eski eminemcilerden kim kaldı :) Yeni albumü çok güzeldi bu arada.

    Sözün özü bu seviyede çıkan bir telefonun 64 gb gelmesi zaten savunulamaz ha abd de adam fazladan 250 dolar verir 256gb alır geçer ama bizim burda fazladan 1300 tl veriyorsun azımsanacak bir rakam değil. Alan almıştır hayırlı olsun ancak bundan çok değil 2 sene sonra 64gb telefona sahip olanlar ya galeriden bir şey silecek ya uygulama silecek çünkü yer kalmayacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EknCn

    Hızlı şarj olmadan normal şarj ederseniz atıyorum 2 yılda gidecek pili 1-1,5 yıla indirirsiniz.
    Bilginiz olsun.
    Telefonun garantisi 2 yıllıksa hızlı şarj kullanın arkadaşlar normal şarj ile gerçekten çekilmiyor telefon acil bir şey olsa dolmak bilmiyor tam 4 saatte 0-100 olur mu ya. İpad pronun şarj aletiyle yarım saatte %60 doluyor çok iyi günde yarım saat taksam yetiyor telefonu 4 saat nedir. Pili de hızlı bitirirse bitirsin zaten 2. senenin dolmasına yakın pil döngüsü 500 döngüyü geçer pil sağlığı %85 lere gelirse şaak diye garantiye yollarım laaps diye ücretsiz pil değişimi yaparız sonra bir daha 2 sene götürür :) Çekinmeyin yani ayrıca hızlı şarjdan korkmayın o kadar da hızlı bitirmiyor ömrünü normal şartlarda %90 olsa hızlı şarj ile %87 civarı bir şey oluyor. Ama kazandırdığı zaman paha biçilemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enevre -- 24 Mart 2020; 14:38:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0tyldrm0

    Duvar kağıtları çok cansız geliyor gözüme. Özellikle diğer ips panelli iPhonelarda böyle bir şey olmazken iPhone 11 de olması çok can sıkıcı. Apple a mail atmak gerekiyor sanırım
    Duvar kağıdında yazılımsal bir sorun var galeride capcanlı gözüken resim duvar kağıdı yapınca soluklaşıyor bu yabancı forumlarda konuşuldu hatta geliştiriceler söylendi de belki yeni güncelleme ile düzeltirler.

    Onun çözümü duvar kağıdı yaptıktan sonra telefonu yeniden başlatınca düzeliyor soluk görüntü gidiyor parlak hale geliyor duvar kağıdı. Ama inşallah düzelir bu durum.
  • enevre kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle yazılımsal. Çünkü screen shot alınca dahi gözüküyor solukluk

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son olarak pil konusunda tavsiyelerimi vereyim size yıllardır apple kullanıyorum faydasın gördüm.

    - Hızlı şarj seçeneğiniz varsa kullanın korkmayın hatta 2 sene sonra pili değiştirmeniz daha kolay olacak.

    - Pili kesinlikle sıfıra düşürmeyin hatta %20 nin altına indirmeyin ben İp11 alalı 4 ay oldu hiç %20 den aşağı düşürmedim pil durumu %99 da o da hızlı şarjın etkisiyle düştüğünü düşünüyorum da olsun 4 ayda %1 düşmesi makul zaten.

    - Siz gece takıp her gün %100 e tamamladığınız için %80-100 arasında deforme oluyor. Ben genelde pil %85 lere gelince şarjdan çekerim öyle çıkarım full dolurmam.

    - %20-80 arasında istediğiniz kadar istediğiniz yerde takın hiçbir şey olmaz isterse %70 olsun takın %80 e gelsin, gelince çekersiniz.

    - Yeni pil teknolojisi eskisi gibi %100 e kadar doldur %0 a kadar boşalt olayını sevmiyor bu piller dar yüzdeli aralıklarda sık şarjı seviyor o yüzden sıkıntı etmeyin çok mu şarja takıyorum diye.

    - Şarjda iken oyun oynamaktan kaçının pilin deforme olmasındaki en büyük etken o dur şarjdayken insta twitter takılabilirsiniz o kadar da değil oynayabilirsiniz.

    - Haftada 1 tam dolum ve tam boşaltım yapabilirsiniz ama pilin kalibre olması açısından.

    - Olay bu şekilde yani çok fazla %20 nin altına düşürmemeye çalışın aynı zamanda hızlı şarj varsa kullanın.

    - Bende 4 ay geçti hep hızlı şarj ile yaptım hiç normal şarjı kullanmadım şuan %99 da belki de yeni düşmüştür bilmiyorum. %98 olmasına 3 ay daha vardır belki yani 7 8 ayda %98 e düşse zaten çok iyi bir değer burdan anlıyoruz ki hızlı şarj sandığınız kadar zarar vermiyor. Çok çok %10 dur ama kazanılan zamanı düşününce umrumda olmaz.

    - 2 sene sonuna yakın pili değiştirir yoluma devam ederim.

    Kalın sağlıcakla..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky__walker

    Aynı fikirde değilim. Earpods sürekli kulağımdan düşüyordu, Airpods bu konuda muhteşem. Kablosuz olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum, tık diye oturuyor kulağa, kablo olmadığından da çıkmıyor çok zorlamadıkça. (kablo olunca sağa sola çektiğimde düşme sorunu yaşıyordum)

    Alıntıları Göster
    Bu konuda ben de şikayetçi değilim ancak sevmeyen de sevmiyor. Kulaklığın yapısı itibariyle herkese hitap etmediği veyahutta alışık olmayanların sevemediği, en ufak harekette düşüyor hezeyanına kapıldığı kanaatindeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 24 Mart 2020; 15:12:15 >




  • enevre kullanıcısına yanıt
    Müziği offline dinleme sebebim, medyayı galeride tutma sebebimle aynı. Metroda veya çekmeyen bir yerde vs. müziğim çalamayacaksa yine bir anlamı yok benim için. Bir şarkı dinlemek için yerine göre, çekmeyen bir yerde birkaç saniye beklemek mantıksız. Henüz Türkiye internet olarak yeterli altyapıya sahip değil. Bu yüzden bu özellik halen daha sorunsuz olarak çalışamaz. Ki saatlerce müzik dinliyorum ben. Hangi internet yeter ki buna. Pil tüketimi de cabası. Her açıdan dezavantaj. Dediğim gibi ben o an o cihazda istediğim şeye anında erişebilmeliyim. Eminem ilk göz ağrım her zaman adamım olacak ama ağırlıklı olarak Rock / Metal dinliyorum uzun süredir.




  • 0tyldrm0 kullanıcısına yanıt
    Bugün güncelleme gelebilir bakalım solukluk gidecek mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 686687688689690
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.