Şimdi Ara

Apple iPhone 11 / Pro / Pro Max [ANA KONU] (1621. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir (2 Mobil) - 15 Masaüstü2 Mobil
5 sn
43.857
Cevap
484
Favori
2.593.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16191620162116221623
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mmertkk kullanıcısına yanıt
    Temiz tutmayı başarabilirseniz alın
  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    Ben normalde temiz kullanırımda ilk defa beyaz renk aldım temiz tutamadım bunu kırmızı renk vardı senelerce güzelce kullanmıstım koyu renk alıcam gibi
  • Arkadaşlar iphone 11pro alıcam cihazın 14 ay garantisi var fakat pil salığı yüzde 85 sizce sorun çıkartırmı birde bu cihazlarda amoled yanıpı sorunu varmı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malahit -- 14 Nisan 2021; 23:13:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 1,5 sene önce aldığım iPhone 11 in pil miktarını gösterdiği bölgede renk değişimi var sanırım ekran yanığı
    Garantisi devam ediyor,telefonu götürsem ne yaparlar.
    Ayın 16 sından sonra geçici süre kapanıyormuş sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malahit M kullanıcısına yanıt

    Yanık sorunu var, pil çok dert değil bence hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fıfa F kullanıcısına yanıt
    Bence kullanmayın neden derseniz fotoların bir ihtimal puslu olma durumu sözkonusu Ben kullanmıyorum
  • reset45 kullanıcısına yanıt
    şeffaf kılıflar gibi onlar da sararma yapar ve görüntü kalitesini düşürürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • reset45 kullanıcısına yanıt
    Ayarlar Touch ID ve parola kısmında kilitliyken erişime izin ver seçenekleri teker teker deneyin birisi onu kapatıyor
  • arkadaslar kusura bakmayin ama onemli bir sorum olacak.


    maddi olarak tamam hepsini alabilirim ancak iphone 11/11pro/12/12pro arasinda hangisini alirsiniz.


    foto oyle ayda yilda birkac foto cekerim

    whatsapp vs cok kullanirim..


    sizce hangisini alayim ?


    su an iphone x kullaniyorum.foto kalitesi tatmin etmiyor.

    yarin alacagim yeni telefonu.


    alip en az 3 sene kullanan birisiyim.


    misal 11 in 7000 tl lik fiyatindan 12 pronun 14.500 tl lik fiyat farkina cidden fark edecek bir foto kalite farkliligi mevcut mu ?

  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Hocam ayda yılda bir çekilecek fotoğraf kadar fark göremezsiniz. Pro modellerin ekran kaliteleri daha iyi. Oled ekran kontrast ve renk doygunlu açısından çok daha doyurucu oluyor. Ama değer mi? Kişiden kişiye değişir. Bence değmez. 11 aldım 1 yılı aşkın bir süredir kullanıyoum. Ne ekran ne de kamera açısından bir gün bile keşke elimde pro olsaydı demedim. Arada 7500tl farkla beton gibi bir pro fotoğraf makinesi alırsınız. En nihayetinde telefon telefondur mercimek kadar sensörle bir yere kadar oluyor. 11 de olsa 12 pro da olsa olay budur :)

    Ama dersin ki güzel kardeşim ben şöyle masaya koyunca insanlar: uffff abi 12 pro mu bu diye sorunca keyifleniyorum. Bu keyfe de ekstra 7500lira veririm derseniz iş değişir:)

    Ama sorguluyorsanız bunları aştığınızı düşünüyorum :)

    Önemli Edit: gözümden kaçmış: iphone x modelini kullandığınız için düz modeller ekran olarak size sönük ve renksiz görünebilir. Çünkü x de oled kullanıyor bilginiz olsun hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UglyOwl -- 15 Nisan 2021; 16:46:15 >




  • UglyOwl U kullanıcısına yanıt

    2 saattir arastiriyorum.aslinda yillarca ( 4-5 yil ) iphone se kullandim.ve o tasarimi harikaydi.artik kullanilamaz hale gelince x aldim 2018 de.ve o kenarlari koseli tasarim olsun vs derken x i de istemeyerek aldim.simdi 12, se nin gelismisi.

    acaba en az 4-5 sene idare eder mi bu 12 pro..foto kalitesi de dedigim gibi aslinda etken..12 yi 128 gb aliyim desem e 3000 tl fark kaliyor pro ile..


    simdi de 12 128 gb mi 12 pro mu onu arastiriyorum..


    dedigim gibi degmesi cok onemli..


    yoksa misal baldizin 11 i var.fotolar benim x ile alakasi yok..dfemek 3 yilda iyi yol kat etmis foto teknolojisi.

  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Hocam pro modeller arasında. Kamera açısından 11 ile 12 arasındaki ve 12 modelleri arasındaki asıl büyük fark 12 pro max modelinde oldu. Ona daha büyük sensör eklediler. Hdr ve gece performans daha iyi oldu.

    Tasarımsal olarak evet köşeli modelleri daha iyi bulanlar var. Alış olduğunuz ve size daha rahat hissetiriyorsa köşeli model olarak 12 öne çıkar. 12 ile 12 pro arasında (pro mac ihtimal dahilinde olmadığı için kıyasa sokmuyorjm) tek fark telefoto kamera olması. Yani zoom performansı olarak fark eder. Telefonu çıkardığınız gibi yakın uzak uğraşmam derseniz, zoom yaparak foto çekme alışkanlığınız yoksa ekstraya girer.

    Bir yaratacağı fark da telefoto kamera portre çekimlerde bir tık daha fazla yarar sağlıyor. Derinlik algısı daha net algılanıyor ve daha keskin olarak algılanıyor. Yine arada bir portre çekim yaparım derseniz ekstraya girer bu özellik. Çünkü yapay zeka katkısıyla o derinlik algısı sağlanabiliyor en nihayetinde. Ama tabi dediğim gibi kamera katkısıyla bir tık daha iyi oluyor.

    Tüm bu etkilere bakarsak tercih sizin kullanım alışkanlığınıza kalıyor hocam. 12 ve pro arasında geniş ve ultra geniş lensler birebir aynı. 12 Pro da ekstra telefoto lens var. O lensin de artılarını ve etkilerini söyledim hocam. Pro max yine konu dışı diye detaya girmiyorum :)

    Edit:prodaki lidar farkını da pas geçmeyelim şimdilik sadece derinlik algısında işe yarasa da zamanla gelişebilecek uygulamalarla daha farklı fonksiyonlar kazanabilir. Bende 6aydır ipad pro var lidar sensörü daha kullanmadım tabi :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UglyOwl -- 15 Nisan 2021; 19:0:14 >




  • Merhaba arkadaslar, bugun dikkatimi cekti, iphone 11 kullaniyorum, telefonumun sol ust kosesinde ufak bir bolgede renk acilmasi mevcut. Koyu renkli sayfalarda goze batmiyor ama acik renkli kisimlarda bariz belli oluyor. Daha once boyle bir sorunla karsilasan oldu mu? Olduysa izledigi yollari ogrenebilir miyim,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • P1vsCPU kullanıcısına yanıt
    Hocam o renk açılması/sararma gibi durumlar genelde telefonun ısınmasına bağlı olarak iç bölümden lcd panele haddinden fazla ısı transferi olmasından kaynaklı oluyor. Garantisi varsa vakit kaybetmeden apple ile görüşün.
  • UglyOwl U kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam garantisi var daha alali 10 ay oldu. Su an icin asiri rahatsiz etmiyor ama ordaki renk acilmasi/sararma da buyur diye korkuyorum. Mecbur garantiye gidecegiz gibi gorunuyor musait bi vakitte. Boyle bi sebeple garantiye gittiniz mi acaba? Surec ne kadar uzun surer onu da merak ediyorum. Su an telefonu verip 10-15 gun bekleyecek bir musaitligim yok ne yazik ki. Soyle apple ana servisine goturup hemen cozdurebilecegim bir durum olsa cok iyi olurdu. Istanbul'da 2 tane apple ana servisi var sanirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: P1vsCPU

    Merhaba hocam garantisi var daha alali 10 ay oldu. Su an icin asiri rahatsiz etmiyor ama ordaki renk acilmasi/sararma da buyur diye korkuyorum. Mecbur garantiye gidecegiz gibi gorunuyor musait bi vakitte. Boyle bi sebeple garantiye gittiniz mi acaba? Surec ne kadar uzun surer onu da merak ediyorum. Su an telefonu verip 10-15 gun bekleyecek bir musaitligim yok ne yazik ki. Soyle apple ana servisine goturup hemen cozdurebilecegim bir durum olsa cok iyi olurdu. Istanbul'da 2 tane apple ana servisi var sanirim.

    Aynı durum bendede mevcut.Bugün Apple ile görüştüm,uzaktan birtakım testler yaptı sorun çıkmadı.Servisten randevu alıp getirin dedi.Apple store lar zaten bugünden itibaren kapanmış ne zaman açılacağı belli değil.Farklı servis noktalarıda var,onların yaklaşımları nedir bilmiyorum.

    Biraz daha beklemeyi düşünüyorum,garantisi devam ediyor nasıl olsa.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam mümkün mertebe apple storelara götürün. 11 de yaşamadım bu sorunu henüz. Ancak yıllar önce iphone 6 telefonumda olmuştu. Aynı gün ekran değişimi yapıp, ekran store da değiştimiştir gibi bir belge ile birlikte teslim etmişlerdi. Tabi pandemi sürecinde durum ne oldu bilemiyorum. Garantiniz baya var daha kendinizi de riske atmayın şu günlerde. Olmadı alternatif servislere bir gösterin durumu teyit etsinler. Ancak size önerim alternatif servislere gitmeden önce apple ile görüşüp olay kaydı açtırın o olay kaydı numarasıyla servise gidin ilgileri başka olur. Çünkü apple o kayıtları soruşturuyor.
  • IOS 14.5 betayı kullanıyorum bir süredir. Pil analizinde değişiklik yapılmış, yeni sürüm bir süre analiz etti ve pil sağlığımı %100e çıkardı. 14.4 kullanırken %97 yazıyordu.
    Apple iPhone 11 / Pro / Pro Max [ANA KONU]

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • icemy İ kullanıcısına yanıt

    Sans resmen hocam bizdeki. Ben de aslinda acele etmeyi dusunmuyorum, malum korona da zirvesinde. Istanbul'da en yakin apple store'a gitmek icin kac tasit degistircem kim bilir. Gebzedeyim su an bir de oyle dusunun. Zaten su an asiri derecede gozume batan bir problem degil. Hatta su an soyle bir sey dikkatimi cekti, sanirim telefon isininca ortadaki sarilik, renk acilmasi durumu gun yuzune cikiyor bende. Su an telefon normal isisinda ve kayboldu nasil isse ama goz yanilmasi da olabilir bendeki. Zaten apple storelar da kapanmis, ben direkt oraya gitmeyi dusunuyordum farkli bir servis noktasindan ziyade. O zaman tekrar acilmasini bekleyecegim mecburen. Problem o gune kadar buyumezse cok da endiselenecek bir durum yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UglyOwl U kullanıcısına yanıt

    Oneriniz icin tesekkurler hocam. Apple atore dururken alternatif bir servise gitmeyi hic dusunmedim aslinda. En guzeli store'a goturup nedir ne degildir anlamak diye dusunuyorum, bana daha garanti geliyor baska bir teknik servisten, hem de bir aksiyon alinacaksa daha hizli davranacaklardir diye dusunuyorum. En azindan simdisi icin bir olay kaydi actirabilirim, bu sayede garantiye goturmem gerektiginde daha hizli bir sonuc da elde edebilirim.


    Zaten batarya konusunda da problem yasiyorum. 10 ayda yuzde 89a indi pil sagligi, yeni guncellemede iphone 11ler icin ozel bir kalibrasyon testi olacak diye okumustum. Ordaki sonuca gore zaten servise gitmeyi dusunuyordum. Ikisini birlestirebilirim aslinda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 16191620162116221623
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.